Poistenie nehnuteľnosti

monqy
19. apr 2016

Potrebujem poradit v ktorej poistovni si dat poistit nehnutelnost.
Aké máte skusenosti s vasimi poistkami? kde ste spokojne?
ked sa náhodou niečo stalo, bez problémov vám vyplatili poistné plnenie?

bonaqa2013
19. apr 2016

to neviem, ale mne švagriná robí v Allianz - takže mi to spravila ona. aj keď moji rodičia povedali že je to úplna zbytočnosť dávať poistiť dom. Ale podľa mňa nie...

hoki88
19. apr 2016

ja tiez robim v Allianz, a mame tam vsetko,som zatial spokojna,plnenie bez problemov do 14 dni...

wieruska1
19. apr 2016

@bonaqa2013 az kym im na streche nepristane rogalo 🙂

katkup
19. apr 2016

@monqy ak si idete davat poistenie nehnutelnosti, tak nezabudnite aj na poistenie domacnosti....nevedela som, ze je v tom rozdiel :( a samozrejme stali sa mi uz 2 skodove udalosti a vzdy nejak poistovna z toho vykluckovala, tak je to take diskutabilne s poistkami ;)

bonaqa2013
19. apr 2016

@wieruska1 nespadne. mame to už môže byť jedno. Zomrela pred pár mesiacmi... ☹ ☹ ☹ ☹

barbora59
19. apr 2016

Idem to tiez riesit. Dam si v Allianz. Nakolko tam mam aj auto a vzdy vsetko bolo bezproblemov pri skodovych udalostiach

katulienkax
19. apr 2016

Podla mna to teda blbosť nie je. Mojich rodičov vykradli a pekne im vyplatili síce nie pôvodnú sumu ale vzdy lepsie ako nic. Oni boli spokojní.

simsalabim
19. apr 2016

@monqy ani by ma nenapadlo nepoistit nehnutelnost (a ine veci). Ja mam dobru skusenost s Alianzom - velmi promptne riesenie.

frapper
19. apr 2016

Pracujem pre Allianz a teraz máme zľavu na poistenie domácnosti 50-60%.Je to teraz veľmi výhodné,ešte dokonca ak si zahrniete do domácnosti poistenie na skraty motorov + zodpovednosť za škody + sklo-táto zľava sa vzťahuje na toto všetko.Skutočne super.

monkasponka
20. apr 2016

@monqy len pre porovnanie, rovnako je dôležitý aj rozsah poistení, čo všetko zahŕňa a k tomu rozumná cena http://www.akepoistenie.sk/poistenie-majetku/ , zľavu momentálne poskytne ktokoľvek.

sandria
20. apr 2016

@katkup poistovna vykluckuje iba v pripade, ze jej na to zmluva dáva priestor, je dolezite mat poistenie na mieru, na co konkretne potrebujete vy poistenie s dokonale vysvetlenými poistnými podmienkami, co vsak tety za prepázkou nikdy nepovedia, aj ked o tom vedia, ved neposlu vas predsa ku konkurencii a je jedno aká je zlava, dolezite je, ze ked clovek za nieco plati, nech na to poistovna bez okolkov plni. Ja zastupujem ludi voci vsetkym poistovniam a fin.instituciam ake aktuálne na slovensku su a pri poisteni za nehnutelnosti som videla take výluky, ze abeceda na to nestacila, s takými pojmami, ze blizsie nespecifikované udalosti, co do toho moze poistovna zahrnut vsetko mozne, aby nemusela platit. Samozrejme su aj seriozne zmluvy.

frapper
20. apr 2016

@sandria Mohli by ste napísať seriozne poisťovne?Ale aj tú zľava,keď poisťovňa vyhlási,poníži to poistné,ale podmienky sú rovnaké,ako keby zľava nebola.

martinkaprk
20. apr 2016

Ja som osobne spokojná s Uniqou, ČSOB poisťovňou aj Allianz ujde - až na tie prehnané ceny, Plnenie sme mali na byte z Uniqi a z CSOB, kde mame poistený dom a za rok riešili už 2 poistné udalosti. 1 x môj šikovný syn hodil skalu a trafil kufor susedovho auta(UNIQA) a o pol roka neskôr, ten istý môj šikovný chlapec poškrabal bicyklom auto - predné dvereČSOB). Nemal na riaditkách tie gumičky na konci. V obidvoch prípadoch všetko preplatili a o 1/3 nižšie poistné ako v Allianz. To je môj názor, moja skúsenosť 😀

sandria
20. apr 2016

@frapper ja hovorim len ze su seriozne zmluvy, neprotezujem ziadnu poistovnu, je dolezite co konkretne chce clovek mat poistene, dá sa to vyskladat potrebam, a teda viete za co platite a co vam zmluva kryje a co nie. Napriklad aj pri uvere banky automaticky vyzaduju poistenie nehnutelnosti ale ponuknu vam jedine to jedno, s ktorou má banka zmluvu, nemoze to byt výhodne pre kazdeho, univerzalna zmluva je na nič. Častokrát je takáto zmluva podpoistená. Malokto vie, ze banka to nesmie robit a ludia niesu povinni to podpisat ako sucast uveru. A taktiez to nemusia platit do konca splatenia uveru, mozu zmluvu vypovedat a dat si poistenie na mieru, ked uz maju platit, nech je to v ich prospech a nie v prospech banky atd.

frapper
21. apr 2016

@martinkaprk Predpokladám toto čo ste mali bolo hradené zo zodpovednosti za škodu,len keby bola iná škoda väčšieho rozsahu a z rizika,napr.prepätie,atmosferické zrážky,vandalizmuz,krádež,požiar,víchrica,búrlivý vietor,dym,skrat,voda-riziká,ktoré by sa stali na nehnutelnosti,aký by bol tiež postup a plnenie.Keď by sa stal požiar a nemohli by ste v dome bývať,ale v náhradnom ubytovaní,či uhradí poisťovňa.Toto si treba správne vybrať.Toto som sa tak zamyslela,aká by bola tiež skúsenosť.

lastom
5. máj 2016

ak to potrebujete iba kvoli hypoteke, tak rieste iba tu najlacnejsiu ponuku. Ak chcete pripoistenia, tak potom ma kazda poistovna inu ponuku. A tu uz odporucam sa obratit na nejakeho dobreho financneho poradcu. Rozdiel v cene moze byt aj do 50 euro rocne, co uz je peniaz, za ktory sa oplati sa trosku tomu povenovat a radsej to minut napr. s detmi.

diana70
5. máj 2016

Ľudia sú nepoučiteľní. Práve min. týždeň som mala klientov, kde mi muž (ochotný) vravel ako vyhoreli, dokonca som sa dozvedela že na to má Allianz nejakú firmu, ktorá im musela vymeniť všetky predné dvierka na kuchy.linke+rozvody+oškrabať steny....zadanie bolo dodať byt do pôvodného stavu. Toto som nevedela že to takto funguje, hoci to už robím dosť dlho. No ale čo chce povedať že práve tá pani bola proti podnikateľskej poistke, hoci robí činnosť pri ktorej môže splôsobiť vážne škody svojim klientom. je to na ľuďoch, niektorí sú vážne nepoučiteľní.
PS: Poistite si aj domácnosť a zodpovednosť, to už je úplné minimum, najdrahšia na poistke je budova.

la116
6. máj 2016

Keď Vam mozem odporucit co sa tyka nehnutelnosti tak urcite uniqa...
Pekny vecer

dasenka1203
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sandria
6. máj 2016

@dasenka1203 nejde ani o zlavu ako o to, co má poistovna vo výlukách. Máme zmluvy úplne so všetkými poistovnami ake na trhu su a co sa poistenia nehnutelnosti týka ako vraví @la116 uniqua je aktuálne najvýhodnejsia pre klientov v rámci poistných podmienok

diana70
7. máj 2016

@sandria Uniqa? V poslednej dobe má problémy s plnením a to nielen pri autách.
http://www.tvnoviny.sk/ekonato/1827196_nahnevan...
Spoľahnite sa na referencie od svojich známych.

sonetta
7. máj 2016

@frapper prosim ta, nevies mi poradit aj so zivot.poistenim? minuly rok v juli som mala prac.uraz. az teraz som zistila, ze moje poistenie v Allianz sa vztahuje aj na toto. da sa nieco s tym robit spatne, ale uz je to prepadnute?

sandria
7. máj 2016

@diana70 bavime sa o poisteni nehnutelnosti, ten clanok som precitala a nič nedokazuje, nevieme o čo presne tam ide, ale vieme, ze poistovna nezaplati nieco co v poistnej zmluve ludia nemali alebo mali za roznych podmienok, ci výluk a ludia to necitaju a podpisu a potom sa hnevaju a smaozrejme na ludskej hluposti ryžuje poistovna. Hovorim o najvýhodnejsich poistnych podmienkach v zmluve, cim menej výluk tym mensia pravdepodobnost nevyplatenia zo strany poistovne, uniqua to ma z tohto hladiska co sa poistenia nehnutelnosti tyka aktualne najlepsie a plnia, mam na to aj referencie samozrejme. Kooperativa svojho casu tiez neplnila, interne dostali zákaz vypustit co i len cent a to cele mesiace, hrali mrtveho chrobaka, ja aj viem preco ale to je ina tema.

diana70
8. máj 2016

@sonetta Odpoviem ti ja, nárok a uplatnenie poistnej udalosti sú 4 roky, doporučuje sa ho ale nahlásiť čo najskôr. Poistnú udalosť nahlás na infolinke: 0800 122 222.

diana70
8. máj 2016

@sandria No, mám klienta ktorému uhradili len 40% škody s tým, že mal nahlásiť že býva v povodňovom pásme (hlavne že tam mal v čase uzatvorenia poistnej zmluvy trvalé bydlisko). A vypovedali mu poistku. Tak asi také odozvy mám na Unique. Nehovorím že nič neplní, má ale výluky ktoré allianz nemá.

la116
8. máj 2016

@sonetta keď môžem odporučiť ja,tak určite si choď nahlásiť poistnú udalosť do poisťovni kvôli tomu prac.úrazu aj keď to bolo min.rok v júli,ale čo najskôr..

sandria
8. máj 2016

@diana70 opýtam sa takto, ak by bol ten klient poistený v allianz vyplatili by mu 100% pri rovnakej situácii, ze sa jedná o povodňovú oblasť ? Vypovedanie poistenia pri skodovej udalosti je vec, na ktoru maju poistovne právo a to vsetky poistovne, to predsa vieš 😉 Apropo poistovat sa na riziko škody pri záplavách a bývať v povodňovom pásme znamená, že to mal nahlásiť samozrejme, veď poisťovna by toho klienta kryla ale za vyssiu sumu nakolko je tam zvýšené riziko a tým pádom by mal poriadne plnenie, nie taketo krátene, žial je to tak. Ja nepreferujem ziadnu poistovnu, ide o to co ludia chcu mat kryte a podla toho sa dá nájst, nakombinovat poistenie aj podla výluk a kludne by to mohla byt aj allianz ak by to klientovi pasovalo, len tak vseobecne ja mam velmi dobré skusenosti s uniqa. Ten priklad toho tvojho klienta je specificiký rovnako ako ten link co si dala, nic co by jednoznacne potvrdzovalo opak mojho tvrdenia, ty budes apelovat výlučne za allianz lebo tam pracujes, ja pracujem pre ludi a vyberám to, co je najlepsie pre kazdeho individuálne 😉

diana70
9. máj 2016

@sandria Áno, pri povodniach allianz nekráti poistné plnenie (pokiaľ nemá podpoistenie na PZ). Allianz zatiaľ neuplatňuje povodňové mapy, bývam v oblasti kde mám v dosahu klientov práve postihovaných povodňami a práve to vnímajú ako veľký benefit.

sandria
11. máj 2016

@diana70 Pri poistení platí pravidlo, že škoda musí mať náhodnú povahu. Preto, ak niekoho vytápa často, poisťovňa môže odmietnuť plniť. Myslím, ze to zahrna aj tieto povodnove oblasti a je jedno o ktorú poistovnu ide, ani allianz by kazdorocne klientovi nepreplácala skodu z povodní