Poistenie pre budúceho otecka

matote
11. aug 2014

zdravím máte odporúčanie na poistenie s čo najlepšou cenou a rozsahom krytia?
30 rokov živnostník - budúci otecko (kvôli tomu to poistenie 🙂)
Hlavný účel poistenia:
- úrazové poistenie - hlavne krytie pri dopravných nehodách a športe (samozrejme aj smrť v dôsledku úrazu)
- poistenie kritických chorôb

Možné pripoistenia nad ktorými rozmýšľam:
- pripoistenie PN
- pripoistenie dieťaťa - ak je to možné
- ... nechám si odporučiť dobrú ponuku alebo užitočný nápad!

Ak máte tipy alebo viete poradiť či zverejniť vaše poistky alebo ponuky, budem rád. Ak sú potrebné nejaké ďalšie info, smelo ma kontaktujte ale osobné stretnutie nepotrebujem!
Ak sa zverejnia niektoré ponuky či poistky možno to dá aký taký prehľad potrebný pre množstvo ľudí, ktorí sa touto otázkou budú zaoberať. A aj keď sa každý snaží urobiť ponuku na mieru, pre mňa je lepšie vidieť 5 príkladov z ktoré si môžem porovnať a z nich vybrať ďalej.
Finančného poradcu zvažujem ale chcem už na stretnutie prísť pripravený s nejakými konkrétnymi príkladmi.

Vopred ďakujem všetkým prispievateľom za podelenie sa - verím že to pomôže mnohým, nie len mne.... 🙂

liz_lemon
11. aug 2014

@matote mas pocit, ze toto je nejaky poistovaci portal?
obrat sa na konkretne poistovne, isto ti radi spravia nejaku ponuku

sisaha
11. aug 2014

@liz_lemon 😀 no ale uznaj.. nie je lepsie si nechat vypracovat tu 5 navrhov a nezdvihnut z domu ani zadok? 😀

liz_lemon
11. aug 2014

@sisaha ved to nikdy nemusi, staci im vsetkym mail poslat 🙂

sisaha
11. aug 2014

@liz_lemon v kazdom pripade, dobry poistovak sa s nim stretne, aby zistil jeho potreby, ktore sa do mailu nedaju az tak podrobne popisat. takymto spôsobom dostane iba nejake cisla na papieri.. To najdôležitejšie skryvaju poistne podmienky, ktore s navrhmi nedostane.

matote
autor
12. aug 2014

dakujem za navrhy...

@liz_lemon ver tomu, ze v tychto diskusiach som videl tolko ponuk a reklam financnych poradcov ze urcitym sposobom je tu vysoka koncentracia osob - odbornikov
Ak vies nejaky odborny portal poradit, sem s nim!
Mimochodom ja som sa pytal na skusenosti ludi... lebo je rozdiel mat poistku a poistku! Je rozdiel mat skusenosti s poistovakmi, poistovnami a poistkami a prave na toto bola moja otazka zamerana...
dakujem za tvoj nazor a skusenosti...

@sisaha ale uznaj ze nemusis reagovat ak sa ti otazka nepaci...
naozaj som bol zvedavy na skusenosti s realnymi poistkami a poistovnami... A ak nesluzi na toto diskusne forum, tak naco ine?

sisaha
12. aug 2014

@matote to je pravda, ze nemusim reagovat, ale mal by si vediet, ze poistne podmienky vratane vyluk ti tu nikto na net nezavesi.. Kvoli tomu sa musis stretnut s tymi ludmi.., lebo iba cena v tomto pripade nerozhoduje..

matote
autor
12. aug 2014

@sisaha ok, takze ty si si ista svojim poistovakom???
Ja som uz videl expertov na vsetko a ludia sa na tom mozu kvalitne popalit, preto rad si necham overit skusenosti "masou" ludi, ktory pridaju konkretne skusenosti...

Ak sa vsak diskusia o skusenostiach zahlti takymito poznamkami typu lenivost a potreba sa stretnut osobne tak neprinasa absolutne pridanu hodnotu a dalsich citatelov len znechucuje... A tychto diskusnych prispevkov ku inak zaujimavym temam je na tomto portaly viac ako dost! Ludia ak nemate ku teme co povedat len frflat a mudrovat tak sa nezapajajte pretoze toto pridanu hodnotu nerobi - najdite si temu na sebarealizaciu ale skuste sa zamysliet ze vasim prispevkom venuju pozornost ludia, ktorych tema zaujala! A ak teme nema co priniest, tak len zabijate ich cas a pozornost...
Skus si precitat nejaku diskusiu kolko je tam hodnotnych prispevkov - a kolko len zabijacov casu a pozornosti!

prosim adminov bud o odstranenie prispevkov, ktore su off topic alebo vymazanie temy, ktora sa stratila ucel.

matote
autor
12. aug 2014

@matote jednoducho som si predstavil hodnotny prispevok typu: (cisto vymyslene pripady)
- ja mam poistenie v Allianz za 50€ mesacne. Dieta vramci toho zadarmo... Poistnu udalost vyriesili super!!!
- som v Generalli - 31€ mesacne + dieta 10€... poistnu som nemal! Pocul som na generalli chvalu...
- AXA ma teraz super akciu 2014 - za 40€ poistia celu rodinu
- Allianz Flexi Zivot ONA a ON ta 29€ perfektny produkt porovnavala som si vsetky ponuky...
(cisto vymyslene pripady, ktore by ale diskusii dali zmysel)
pripadne este upozornovanie na niektore detaily v podmienkach!

Verte ci nie ale poistenie riesim - studujem niekolko desiatok hodin!!! Nie je to 5-minut co pridam toto na forum... AVSAK aj poistovakov co som stretol mi poskytli len obmedzene ponuky ci upozornenia na poistne podmienky, preto chcem na zaklade skusenosti vybrat zopar atraktivnych ponuk, ktorych podmienky sam prestudujem!
Ale robit to s desiatkami produktov v ponuke je jednoducho neefektivne...

cmuk2685
12. aug 2014

Ahoj Matote
Ked si počul na generalli chvalu tak by to bolo cca takto:
Prirodzená smrť 3000€
Zavažne ochorenia 37 chorob 1500€
Smrť úrazom 10000€
Trvalé následky s progresiou 50000€
denna davka za dobu liečenia 7 €
denna dávka pri hospitalizácii 7€
celková mesačná splátka 21,77€ 😉

draik
12. aug 2014

Dali ste málo vstupných údajov, aby ste dostali relevantnú odpoveď. Okrem toho by Vám musel napísať niekto s približne rovnakým vekom, dĺžkou poistenia a poistenými rizikami, aby ste si vedeli urobiť obrázok.
Na fóre a nete by som zbieral skôr informácie, aký rozsah poistenia je vhodný a potom požiadal o vypracovanie ponúk agentmi.
V zadaní chýba riziko smrti (máte len riziko smrti úrazom). Poistná suma by mala pokryť výdavky rodiny na dlhšie obdobie ( najmä, ak by matka bola ešte MD resp. RD alebo máte hypotéku).
Ak chcete kritické choroby, zistite si podmienky vyplatenia poistnej sumy a jej krátenia.
Dôležitá bude dĺžka poistenia.
Ak sa chcete poistiť na 20-30-35 rokov, budete požadovať riziko smrti, smrť úrazom + kritické choroby, trvalé následky, nebodaj ešte riziko PN a hospitalizácie, pričom hlavné poistenie bude na sumu aspoň 20.000 eur, tak Vás pri výške mesačného poistného možno obleje studený pot. Nebude to lacné.
Naznačuje to už príklad od cmuk2685, ktorý má úplne nízku sumu pre prípad smrti (na akú dlhú dobu vystačí matke s malým dieťaťom 3000 e?)

matote
autor
12. aug 2014

@sisaha nechapem a nerozumiem preco pri ferovom poisteni nemohli byt zavesene podmienky na nete... A ver tomu ze som podmienky niektorych poistovni som nasiel. Kto to nema na internete nieco zatajuje a uz z principu sa mi nepaci! TRANSPARENTNOST v poistnych podmienkach musi byt nadovsetko - a hlupo doverovat poistovakovi alebo travit hodiny citanim na kavicke je hlupost!!!
Poistenie ma same o sebe pochybnu povest (staci si prezriet diskusie na tomto fore), poistovaci si to zbabrali uz pred niekolkymi rokmi zavadzanim a teraz aj ked uroven isla hore je tazko rozlisit medzi kvalitnym a nekvalitnym, preto o osobne stretnutia a "doveru" takto nedarujem...
Najviac doveryhodne z reakcii na mna posobi cmuk a draik - dakujem pekne za hodnotne prispevky... skoda ze natahovanim s tebou a lemonom tato diskusia pre inych citatelov hodnotna velmi nebude!

@draik - dakujem za radu a zorientovanie... Necakal som konkretny vypocet pre mna! Chcel som sa zorientovat na zaklade skusenosti - popravde o drahu poistku zaujem nemam idem do toho s urcitym rizikom ze nemusi byt vsetko take ako sa zda a ze pokial poistovna bude mat zaujem a chciet sa vykrutit urcite bude mat viac penazi na pravnikov ako ja - hlavne pri vysokych poistnych sumach! Nebudem mesacne platit 100€ s pochybnym vysledkom pri poistnych plneniach! Pokial by poistovne mali povest ferovych partnerov, tak ok avsak pri vykrucackach v poistnych podmienkach a poistnom plneni si skodia same.

V pripade nestastia, budu ovela vacsie problemy ako financne!!! A skor spolahnem na rodinu a kamaratoch, ktori urcite pomozu ochotnejsie ako poistovna...
Cize ta poistka ma byt lacna a skor pre dobry pocit...

sisaha
12. aug 2014

@matote ak ma byt lacna a pre dobry pocit, tak sa nepoistuj vobec,lebo to su vyhodene peniaze.poistka ma byt taka, aby rodina dokazala z tych penazi prezit aspon dva roky bez partnerovho prijmu. A este jedna vec. Zrejme musis mat velmi dobre zabezpecenu rodinu a kamratov, ktorí by napr. v pripade tvojej smrti dali pre deti a ženu peniaze na vykrytie 2 rokov, kym sa z toho nestastia pozbieraju.
a nemusi to byt zrovna smrť.. staci kriticka choroba, ktora odstavi cloveka na minimalne rok z prace (zvysene naklady na liecbu, alebo clovek ostane invalidny) a to teda nie su lacne poistky.

A to, ci moje rady niekomu pomohli, nechaj na ostatnych, nech si z toho vyberu co chcu a nepodsuvaj iba svoj nazor a pohlad. 😉 Ty sa zariad podla seba.Ostatní, nech si urobia po svojom.

sisaha
12. aug 2014

@matote to, preco nemaju niektore poistovne podmienky na nete sa treba spytat ich.. Ja k tomu poviem iba tolko, ze tie seriozne, ich maju zverejnene

lubomirspetko
12. aug 2014

@matote

Dobrý deň, písal som vám do správy údaje ktoré potrebujem na prepočet. Prepočet je len informačný a nezáväzný.

Kvalita poistných podmienok je vynikajúca u poisťovní Uniqa a Axa (majú najmenej vylúčení z plnenia). Axa má dokonca ako jediná poisťovňa v poistných podmienkach tabuľku plnia pri úrazoch.

Ďalej mám dobré skúsenosti a odporúčam ešte poisťovne:

Basler - veľmi dobrá cena pre zdravých ľudí, dobré plnenie, veľká progresia pri TNU a lacné kritické choroby

Generali - Veľké množstvo dobrých pripoistení, zľava za výšku poistenia

Allianz - Výborné plnenie, vyššia cena, veľká zľava za počet pripoistení

Amslico - Pre mladých ľudí do 30 rokov bez zdravotných problémov a rodinných anamnéz, poistenie invalidity (plnenie 12 mesiacov) zadarmo

Axa - okrem kvality VPP má najviac kritických chorôb a najväčšiu progresiu pri TNU (700%)

Konkrétny výber závisí od preferencie klienta (cena, jednotlivé pripoistenia, riziková práca - šport, konkrétne výluky)