Je možné uzavrieť životné poistenie pri epilepsii?
Ahojte,
netrpíte niektoré týmto ochorením alebo niekto z rodiny, a poistili vás ? Mám poistku ale iba úrazové poistenie. Chcela by som niečo viac , napr. vážne choroby alebo následky úrazu a je to problém.
@anonym_autor náš syn epilektik a veru teraz zisťujeme, že asi nebude môcť mať poistku tiež, čo pri zobratí hypotéky bude problém. Dakedy sa dávali výluky na dané diagnózy, ale tam by potom mali veľké výluky - úrazy hlavy, zlomeniny.
Na chronicku chorobu ta nik nepoisti. Isli by proti sebe. Najma s niecim takym ako mas ty : dostanes zachvat, spadnes, budes mat uraz, samozrejme ti nasledky platit nebudu.
Tiež mám zdravotné postihnutie, ale iné a mala som v poistení výluky. Teraz nemám žiadnu poistku. Viem, že na onkologicke ochorenia,mozgovú prihodu alebo infarkt by ma v pohode poistili. A možno aj u teba by to prešlo. Veď čo má spoločné epi s rakovinou alebo infarktom napríklad. Chápem, že nechcú poistiť úrazy alebo ine choroby alebo niečo, čo by samotná epilepsie mohla spôsobiť. Ale toto?
Zalezi od poistovne, ale pri zdravotnych postihnutiach to vacsinou davaju do vyluky.
Ahojte, áno existuje poistenie "bez skúmania zdravotného stavu"
Väčšinou sú to len malé úrazové pripoistenia na nízke poistné sumy.
@anonym_autor mne to jedna pani urobila v metlife a prešlo jej to len mám vysokú poistku kvôli tej epilepsi.
Nám nepoistili syna, kvôli cyste v hlavičke - ktorá sa dokonca časom takmer vstrebala. Takže to bude asi ťažké.
da sa poistit, bez problemov tiez som tazko chora a nie je problem. potrebne je priniest spravu potvrdenie dg. od odbornika a oni ju vyjmu z poistenia, t.j. ak sa ti stane uraz pri zachvate nebudes mat narok na odskodnenie a pod.
@anonym_autor mne to jedna pani urobila v metlife a prešlo jej to len mám vysokú poistku kvôli tej epilepsi.
@anonym_4ab1d3 ked sa mozem opytat kolko platis ?
@anonym_autor 70€ mesačne
@anonym_autor ale ja mám epilepsiou už stabilizovanú. Už som niekoľko rokov bez záchvatu stále beriem síce lieky ale už malé dávky. Aj normálne som si spravila vodičak a šoférujem. Tak neviem možno aj to zavážilo.
Ahojte, áno existuje poistenie "bez skúmania zdravotného stavu"
Väčšinou sú to len malé úrazové pripoistenia na nízke poistné sumy.
@oliviakatka urazovku mam, chcela som ale taku lepsiu.
@anonym_autor ale ja mám epilepsiou už stabilizovanú. Už som niekoľko rokov bez záchvatu stále beriem síce lieky ale už malé dávky. Aj normálne som si spravila vodičak a šoférujem. Tak neviem možno aj to zavážilo.
@anonym_4ab1d3 ja som fungovala normalne mala som aj vodicak, potom mi ho zobrali. Lenze ja mam male zachvaty a lieky nie na 100 % zaberaju. Riesim si operaciu v zahranici.
@anonym_autor 70€ mesačne
@anonym_4ab1d3 fuhaaa to je dost.
@anonym_autor Na túto otázku ti odpovie iba konkrétna poisťovňa, či si u nich poistiteľná. K zmluve o poistení budeš musieť predložiť lekárske správy. Možno ťa poistia, ale vylúčia prípady v súvislosti s epilepsiou. Tu ti nikto zodpovedne neodpovie.

@anonym_autor Ano je to problem ja mam DMO... TETA ROBI POISTKY A HOVORILA ZE MNA SA POISTIT NEDA SOM VELMI RIZIKOVA.