icon

Je možné uzavrieť životné poistenie pri epilepsii?

Včera o 09:09

Ahojte,

netrpíte niektoré týmto ochorením alebo niekto z rodiny, a poistili vás ? Mám poistku ale iba úrazové poistenie. Chcela by som niečo viac , napr. vážne choroby alebo následky úrazu a je to problém.

ajka10000
•
Včera o 09:24

@anonym_autor Ano je to problem ja mam DMO... TETA ROBI POISTKY A HOVORILA ZE MNA SA POISTIT NEDA SOM VELMI RIZIKOVA.

kalifka
•
Včera o 09:45

@anonym_autor náš syn epilektik a veru teraz zisťujeme, že asi nebude môcť mať poistku tiež, čo pri zobratí hypotéky bude problém. Dakedy sa dávali výluky na dané diagnózy, ale tam by potom mali veľké výluky - úrazy hlavy, zlomeniny.

patrike
•
Včera o 10:06

Na chronicku chorobu ta nik nepoisti. Isli by proti sebe. Najma s niecim takym ako mas ty : dostanes zachvat, spadnes, budes mat uraz, samozrejme ti nasledky platit nebudu.

anonym_efaca2
•
Včera o 10:13

Tiež mám zdravotné postihnutie, ale iné a mala som v poistení výluky. Teraz nemám žiadnu poistku. Viem, že na onkologicke ochorenia,mozgovú prihodu alebo infarkt by ma v pohode poistili. A možno aj u teba by to prešlo. Veď čo má spoločné epi s rakovinou alebo infarktom napríklad. Chápem, že nechcú poistiť úrazy alebo ine choroby alebo niečo, čo by samotná epilepsie mohla spôsobiť. Ale toto?

misulienkamisa
•
Včera o 12:16

Zalezi od poistovne, ale pri zdravotnych postihnutiach to vacsinou davaju do vyluky.

oliviakatka
•
Včera o 12:27

Ahojte, áno existuje poistenie "bez skúmania zdravotného stavu"
Väčšinou sú to len malé úrazové pripoistenia na nízke poistné sumy.

anonym_4ab1d3
•
Včera o 13:19

@anonym_autor mne to jedna pani urobila v metlife a prešlo jej to len mám vysokú poistku kvôli tej epilepsi.

michaela329
•
Včera o 13:43

Nám nepoistili syna, kvôli cyste v hlavičke - ktorá sa dokonca časom takmer vstrebala. Takže to bude asi ťažké.

anonym_b66035
•
Včera o 13:52

da sa poistit, bez problemov tiez som tazko chora a nie je problem. potrebne je priniest spravu potvrdenie dg. od odbornika a oni ju vyjmu z poistenia, t.j. ak sa ti stane uraz pri zachvate nebudes mat narok na odskodnenie a pod.

autor
•
Včera o 14:28
@anonym_4ab1d3

@anonym_autor mne to jedna pani urobila v metlife a prešlo jej to len mám vysokú poistku kvôli tej epilepsi.

@anonym_4ab1d3 ked sa mozem opytat kolko platis ?

anonym_4ab1d3
•
Včera o 14:29
@anonym_autor

@anonym_autor 70€ mesačne

anonym_4ab1d3
•
Včera o 14:30
@anonym_autor

@anonym_autor ale ja mám epilepsiou už stabilizovanú. Už som niekoľko rokov bez záchvatu stále beriem síce lieky ale už malé dávky. Aj normálne som si spravila vodičak a šoférujem. Tak neviem možno aj to zavážilo.

autor
•
Včera o 14:31
@oliviakatka

Ahojte, áno existuje poistenie "bez skúmania zdravotného stavu"
Väčšinou sú to len malé úrazové pripoistenia na nízke poistné sumy.

@oliviakatka urazovku mam, chcela som ale taku lepsiu.

autor
•
Včera o 14:32
@anonym_4ab1d3

@anonym_autor ale ja mám epilepsiou už stabilizovanú. Už som niekoľko rokov bez záchvatu stále beriem síce lieky ale už malé dávky. Aj normálne som si spravila vodičak a šoférujem. Tak neviem možno aj to zavážilo.

@anonym_4ab1d3 ja som fungovala normalne mala som aj vodicak, potom mi ho zobrali. Lenze ja mam male zachvaty a lieky nie na 100 % zaberaju. Riesim si operaciu v zahranici.

autor
•
Včera o 14:32
@anonym_4ab1d3

@anonym_autor 70€ mesačne

@anonym_4ab1d3 fuhaaa to je dost.

chrobak7
•
Včera o 15:28

@anonym_autor Na túto otázku ti odpovie iba konkrétna poisťovňa, či si u nich poistiteľná. K zmluve o poistení budeš musieť predložiť lekárske správy. Možno ťa poistia, ale vylúčia prípady v súvislosti s epilepsiou. Tu ti nikto zodpovedne neodpovie.