Poistenie splácania hypotéky

lienkafoj
12. jún 2014

Viete mi rpsim poradit, kde by sa oplatilo dat si poistit hypoteku? V Prima banke, kde mame HU, mozeme dat postit splacanie len do 50.000. Nasa pozicana suma je kapanek vyssia a chceli by sme dat poistit splacanie /uraz, smrt, invalidita/ na celu sumu. Existuje vobec nejaka poistovna co toto riesi? Samozrejme v normalnej mesacnej sume.... Dakujem

lubomirspetko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisaha
13. jún 2014

@lienkafoj urcite si daj na taketo zivotku - stacia ti iba rizika smrti, prip. kriticke choroby, invaliditu. Ak mas zivotku -tak nechaj iba navysit sumu

frapper
13. jún 2014

@lienkafoj Ja viem dať ponuku v ALLIANZ,viac cez správu.

thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubomirspetko
13. jún 2014

Vždy je dobré pozrieť si viacej ponúk. Čo je lacnejšie a čo nie. A rozhodnúť sa aj podľa určitých preferencií ako napríklad v ktorej poisťovni budú mať najrýchlejšie poistné plnenie alebo kde je problém domôcť sa pravdy 🙂

Nemusí byť vždy najdôležitejšia len cena, aj keď je dosť podstatná aby človek neplatil zbytočne veľa keď niekde inde to má v rovnakej kvalite za lepšiu cenu.

ivet1371
13. jún 2014

@lienkafoj my sme to teraz akurat riešili.manžel si dal životnu poistku .cez finančnu poradkynu a ta nam zistila kde daju mesačne najnižšiu a vyhodnu pre nas.cez banku neodporučam zbytočne drahe a peniaze zostanu im.a životnu si sporiš peniaze

lienkafoj
autor
13. jún 2014

@ivet1371
@lubomirspetko
@thomashyrja
@frapper
@sisaha
@lubomirspetko dakujem za odpovede. muz mal sme zivotku v Allianzi a bolo to cele zle tak to zrusil. za smrt by som dostala 8000 €, pri mesacnej poistke 38 €. potom sme boli v Tatra banke, tam sme doteraz mali HU, dalo sa to poistit na plnu vysku za 19 € cez Uniqu. ale z Tatry si HU prenasame do Primabanky a ako som uz vyšsie spominala, da sa to, ale len na 50000€.Priamo v Uniqe sa to da na plnu sumu ale za 60 € mesacne (!)Takze ak by sa dalo, prosim o navrhy. 78 tis.€ HU, 25 rokov, na smrt a invaliditu.

abcdeh
15. jún 2014

🙂 @lienkafoj napíšte mi na mail ja vám rada poradím ako čo

chiccco
30. júl 2014

Tak toto by aj mna zaujímalo kde si dat poistit HU či normalne v banke odkial bol brány,alebo si dat nejake poistenie zivotne,já som s toho už jelen,naozaj by som potrebovala fakt dobru poistku na to,zivotky som mala už asi tri a len ich stále rusim lebo vždy mi nejaky poistovak povie ze je zle nastavena,to fakt už unie je nikto seriozny co by radil aj v prospech poistenca?

jankastubka
30. júl 2014

Kazda ina poistovacia spolocnost vam oivie, ze to co uz mate je zle a teeba to bud zmenit alebo zrusit. Na tom maju zalozeny biznis. Rusit zivotne poistky sa vsak v mnohych pripadoch neoplati, lebo prve roky plati clovek len na poplatky, a tak mnoho krat mate po nejakej aj 3 - 4 poistky, a v mesiaci nemate za co zit.
Ked uz poistku, tak vybrat si spolocnost, ktora je spolahliva (mate vy alebo vase okolie pozitivne skusenosti pri plneniach) a ma nejaky flexibilny produkt. A tento v case nerusit, len max zmenit ked zmeni zivotna situacia, aby sa prisposobil to co aktualne potrebujete. Ak vam niekto ponukne nieco "lepsie" tak sa spytat, ako to dosiahnut s tou ooistkou, ktoru uz mate.
Poistenie schopnosti splacat uver, nie je najlacnejsie poistenie, ale zivotnd poistenie, kde suma pre smrt je 70tis, je tiez draha zalezitost, a hlavne, ked mate tak vysoko kryte riziko, tak to "sporenie" sa odvadza dost mala suma penazi. A tiez pozor na to kde vam slubuju garantovane uroky, lebo casto je to investicia do podielovych fondov a vynos nie je garantovany, ale len predpokladany.
V neposlednom rade si nezabudnite precitat cele ale naozaj cele poistne podmienky, aj ked je to otravne, lebo zial mnohi potom az pri poistnej udalosti zistia, ze napr nesplali lodmienky vstupu do poistenia, lebo boli na nidco v minulosti lieceni a nedostanu nic.

diana70
30. júl 2014

@jankastubka V každom prípade má klient pravdivo vyplniť zdravotný dotazník, samozrejme, ak nejakú diagnózu má, tá je vo výlukách. V príspevku sa nepíše že by už mali úver poistený.
Čo sa týka poistenia úveru cez banku, amjú banky veľmi obmedzený počet plnení. určite odporúčam obrátiť sa na poisťovne, ktoré sa na to špecializujú, veď ani mäso by ste si nekúpili u stomatológa.
Ja som to len tak narýchlo hodila do kalkulačky Allianz, poistnú sumu 70 000 € povedzme na 15 rokov, mesačná splátka vychádza na rizikové životné poistenie s klesajúcou sumou (klesá poistná suma ako klesá výška úveru) na 17,10 €, ak by som nahodila rizikové ŽP (konštantná poistná suma, t.j. neklesá), vychádza to mesačne na 20,60 € (ako parameter som dala vstupný vek 35 rokov). naozaj to nie je drahé a ochráni to rodinu v prípade tragickej smrti.

frapper
30. júl 2014

@lienkafoj Keď som vypočítala pre 35 ročného,na 25 rokov,úver 78000€ +oslobodenie v prípade invalidity,R3-bez klesajúcej sumy-platenie vyšlo na 36,50€ mesačne,pri R4 s klesajúcou sumou 28,80€ mesačne.Je tu zahrnutá zľava za R3,R4.Zľava je 30% ak poistenie bude uzavreté do 30.9.2014,po tomto dátume už nie je možné prideliť túto zľavu.Ak by boli iné parametre ako sú vo výpočte,môže sa platba zmeniť.Pri poisťovaní sa automaticky vypisuje zdravotný dotazník-aktuálny.Cez kapitálové poistenie nie je dobre ísť,pretože pri takej vysokej sume ako potrebujete by ste to mali drahé.Ale keď uzatvoríte R3,R4 to je pripoistenie,ktoré môžete kedykoľvek zrušiť,výpovednou lehotou/6 týždňová/,ale už nebudú vyplatené žiadne peniaze ako pri kapitálovom.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diana70
30. júl 2014

@fidka79 Pani Fidka, životné poistenie sa nezvykne robiť na jedno sedenie. Najprv sa s klientom preberie čo vlastne chce riešiť, buď sa mu vypracuje ponuka na mieste, alebo sa mu neskôr zašle do mailu, podľa toho, kto akým štýlom pracuje. medzitým sa klientovi odovzdajú podklady (napr. ja dávam VPP, doporučujem mu vypisovať si poznámky na jednotlivé pripoistenia) a neskôr na druhom stretnutí to s ním preberiem. Ak chcete klientovi urobiť správnu poistku, chce to aj čas sa porozprávať s klientom (rekord mám 3 hodiny, ale vážne sme sa dobre vykecali), ale pri vystavovaní ponuky ponúknuť klientovi to, čo naozaj potrebuje na svoju životnú situáciu. Predsa chcem, aby mal klient dobrú poistku, aspoň ja sa o to snažím, ale myslím že viacero z nás.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jankastubka
30. júl 2014

@diana70 Ja nechcem vsetkych hadzat do jedneho vreca. Vsade su aj dobri ludia, ktorym zalezi na tom, aby svoju praci vykonali dobre. Cest takym, kiez by boli vsetci taki.
Ale ked vidim, ako len lakaju ludi do sprostredkovatelskych firiem, ved pod robit aj ty, ja zarabam 4000 eur, budes aj ty.... kolko krat takto lakaju najma ludi, ktori dlhodobo nevedia nikde zamestnat, ktori nemaju s financnictvom skusenosti, ani prislusne vzdelanie...
Velmi by som si priala, aby boli vsetci poctivi a nie chamtivi.... ☹

diana70
30. júl 2014

@jankastubka Ďakujem, ja pracujem výhradne pre Allianz, takto mi to vyhovuje. Radšej vedieť produkty jednej poisťovne, ale kvalitne, ako všetky poisťovne a banky a z každej troška. Mne vyhovuje takýto štýl, ja si s klientmi aj pokecám (samozrejme sú aj výnimky, klienti z ktorých nič nevymámiš, ani slovko, ale ja sa s nimi rada porozprávam, naozaj sú to často zaujímavé príbehy). Každému vyhovuje iný štýl práce, len keby sa tým dalo slušne uživiť, niekedy to je na hrane.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chiccco
30. júl 2014

@diana70 a vedela by si mi prosím vyratat ked mám uver 28000e ako ho najlepsie poistit mám 39 rokov choroby ziadne, teda nikdy som sa na nic neliecila,neberiem ziadne lieky.....len tak orientacne asi kolko by to bolo mesacne,neviem či je lepsie poistit v banke alebo takto v poistovni dakujem za radu.

lemata
30. júl 2014

odporúčam dať si len úrazové poistenie, životné poistenie zo sporením je to najdrahšie sporenie, kt. trh ponúka a určite mimoriadne splátky už len suma napr. 50 eur mesačne Vám zníži aj 5 rokov splácania.

simca06022011
30. júl 2014

@lienkafoj obehni si poistovne a nech ti urobia ponuky, budes prekvapena.. ja som si cez znamu robila v allianz iba obycajnu ZP s malym sporenim (600EUR rocne). Ked som rovnake parametre dala mojej novej kolegyni dala mi ponuku na 400EUR/rocne a s lepsimi podmienkami. Nezabijaj cas pytanim sa na konikovi, chod do poistovni a neboj sa ukazat aku ponuku mas z inakial a chces nizsiu...

diana70
31. júl 2014

@chiccco Nie je problém, vypočítam. Na koľko rokov si beriete úver?

diana70
31. júl 2014

@lemata Však to rizikové ŽP je bez sporenia.

diana70
31. júl 2014

@chiccco Dobrý deň. Ak vám počítam poistenie na 28 000€ na 15 rokov, vychádza to mesačne na 12,60 €. Keďže ale lehotné poistné musí byť aspoň 22€, takže okrem rizikového ŽP na 28 000 € by ste s mohli poistiť trvalé následky s progresiou na 5 000 €(plníme už od 1%), kritické choroby na 8 500 € (rakovina, infarkt, azheimer, mŕtvica...) a veľmi lacné poistenie smrti s 2-násobkom pri dopr.nehode a ešte oslobodenie od platenia v prípade invalidity, celkom by to vyšlo 22,20 € mesačne. Ako hovorím, poistky nemusia byť drahé, ale mali by obsahovať aspoň najdôležitejšie poistenia. Ak máte záujem, ozvite sa mi na IP.

lubomirspetko
9. aug 2014

@chiccco

Dobrý deň, na ako dlho máte úver? Chcete si poistiť len SMRŤ alebo aj iné pripoistenia? Pri HU je dobré poistiť aj Trvalé následky úrazu a PN, prípadne aj invaliditu.

Informatívny výpočet poistenia SMRTI s klesajúcou poistnou sumou na 28 000€ (poistenie na 30 rokov):

Generali: 14,96€ / mesiac,

Axa: 11,94€ / mesiac,

Uniqa: 17,94€ / mesiac,

Amslico: 17,31€ / mesiac,

Allianz (poistenie maximálne na 26 rokov): 42,3€ / štvrťrok (mesačne sa platiť dá len ak by bola výška platby väčšia ako 22€) - po započítaní obchodnej zľavy 30%

Za predpokladu že nepracujete manuálne ale duševne.

Čo sa týka kvality Všeobecných poistných podmienok. Najmenej vylúčení poistenia má Axa a Uniqa. Dobré a rýchle plnenie má aj Allianz, ale má viac vylúčení pri ktorých nebude určite plniť. Generali má široké množstvo pripoistení a Amslico ponúka k poisteniu Smrti bezplatné pripoistenie invalidného dôchodku (výplata 12 mesiacov)

bsgliptov
16. sep 2014

@lubomirspetko To Amslico je ktorý produkt, easy?

lubomirspetko
16. sep 2014

@bsgliptov Áno 🙂

vilmamonika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majuska77
1. okt 2014

my sme si davali vo vub ked sme brali HU a sumu sme mali 99 000€...poisteny sme v Generali