Porovnajte Tatra banku a SLSP: Ktorú banku vybrať?
Ahojte, pouzivam osobny ucet v Tatra banke. Zaviedli mi poplatok 7e/mesiac a akosi u nich nie je normalna moznost ako ponizit poplatky. Jedine vziat si pozicku alebo investovat ci co..
Zvazujem teda prechod do inej banky.
Pouzivam trvale prikazy, inkasa a jednorazovu virtualnu kartu pre internetove platby.
Taktiez mi mesacne odchadzaju nejake peniaze na "sporiaci ucet", kde si ich len drzim.
Prechod k akej banke by ste mi odporucali? SLSP ma nejake podmienky na ucet zadarmo. Akurat si nie som isty ci zaplatim 450 eur mobilom mesacne. Vsetko ide cez trvale prikazy, domacnost platime z debetky v inej banke (spolocny ucet) a online nakupy platim cez google pay.
Banky ako FIO, mBank atd sa mi nejak nepacia, resp. nechcem k nim velmi ist..
Vdaka za tipy/rady.
Za mňa SLSP, ja som spokojná so službami a podmienky spĺňam, takže za účet som ešte za roky čo som tam neplatila. A majú skvelú apku.
este dodam, ze peniaze nevyberam takmer vobec. obcas sa stane, ze 1x za mesiac vyberiem 50 eur, ale nie je to pravidelne.
@rtd platby cez google pay sa tiež zarátavajú.
a za mňa teda slsp - ja som spokojná
pozri finančná hitparáda.sk
pozrel som si financnahitparada.sk od @anonym_d70d0d a najlepsie mi vychadza asi Raiffeisen, kedze online banku nechcem. SLSP mi vychadza len s poplatkom
Minule som čítala práve kritiku na poplatky za účet v SLSP. Čo je to ^či čo^ v tej Tatre? Možno sa na to treba len lepšie pozrieť.. Isto by som nešla z Tatry do SLSP.
Minule som čítala práve kritiku na poplatky za účet v SLSP. Čo je to ^či čo^ v tej Tatre? Možno sa na to treba len lepšie pozrieť.. Isto by som nešla z Tatry do SLSP.
@ibrunova 14 produktových skupín. Spotrebiteľské úvery, hypo, investičné sporenie, doplnkové dôchodkové sporenie, kreditná karta, cestovné poistenie, poistenie majetku, poistenie splácania úveru, celoživotné a úrazové poistenie, životné poistenie, podielové fondy, cenné papiere, business účty. 0- 7 € za vedenie účtu, 1- 5€ za vedenie, 2- 3€ za vedenie, 3-0 za vedenie účtu.
@ibrunova v slsp je oveľa jednoduchšie dosiahnuť účet zadarmo v porovnaní s TB. Tam je to na mašlu
@rtd a preco si vyberas len z tychto dvoch bank? Za ides po cene, fio je riesenie. Ziadne podmienky a "normalna" tradicna banka, len ma menej pobociek (tie ale standardne nepotrebujes)... neobmedzene vybery z bankomatov vsade na svete (visa karta)... sporiaci ucet s asi najvyssim urokom momentalne... neotravuju
Ako druhe asi mBank (ale teda nechces velmi internetovu banku...)
@rtd “Jedine vziat si pozicku alebo investovat ci co..” nie je až také ťažké splniť, ale treba byť aktívnym klientom. Ja mám napríklad účet v Tatre od založenia v roku 2011 takmer zadarmo (s výnimkou pár mesiacov, kedy som neskoro zareagovala na zmenu Programu odmeňovania). Podľa popisu nevyzerá, že pre TBSK si aktívnym klientom - peniaze prídu a odídu a nič viac. Pretože využívate iný účet. Nepotrebuješ asi ani bankomat v blízkosti, či pobočku. Preto by som sa nebála v tvojom prípade ísť aj do nejakej internetovej banky, ak vyslovene potrebuješ len prijať financie na účet a vedieť platiť. Nerieš banku, kde sú podmienky na účet zadarmo, pretože tie sa v čase môžu meniť.
@anonym_8a8df6 FIO nechcem. nejak sa mi ten banking a celkovo banka nepaci. Len cisto moj subjektivny nazor..
@gab1sol cize co odporucas z online bank?
@rtd keďže som zamestnancom práve Tatry, asi by som ťa mala presviedčať, aby si ostal… Alebo tú spomínanú Raiffeisen. 😉 Ale teda, nerobím na retail a v tomto nemám úplne prehľad. Ale ako klient mám účet v Tatre, Fio a 365. Za mňa stále vyhráva Tatra, celkovo mi ako banka vyhovuje, aj s mužom tam máme všetko. Aj deti tam majú účet. Čo sa týka Fio s tým s tebou súhlasím, účet mám len kvôli sporeniu (raz ročne to potom vyberiem a investujem). 365 mám kvôli akcii, ktorú mali v zime v súvislosti s gopassom, ale celkom sa mi tá banka pozdáva, aj IB, resp. appka mi príde celkom jednoduchá a intuitívna.
Ostatné banky ti nechcem povedať, lebo tam nie som klient a bol by to môj subjektívny názor, ktorý je ovplyvnený rokmi v bankovníctve.
Sporka ma super prehľadnu apku, mne sa ale nepáčia stále výpadky a každoročne zvyšovanie poplatkov, ja uvažujem o zmene a tiez má moc nelákajú tie ostatné "banky"
Ked si prenesies ucet do SLSP mas ho na 3 roky zadarmo a budes mat pokoj.
A podla mna aj lepsiu appku a internet banking. Mne sa Tatra vobec nepaci ich appka. Mam obe a so SLSP som spokojnejsia.
https://www.slsp.sk/sk/ludia/ucty/ako-si-prenie... pozri si podmienky, ci tam nieje daky chytak, ale vyzera, ze by to malo byt ok
Tak po precitani reakcii to zatial vyzera tak, ze aj napriek poplatkom ostanem v TB
Raifka je podľa kritérií najlepšia voľba. Stačí keď príde na účet 400€ a jedno odchádzajúce inkaso a účet je zadarmo + celý servis zadarmo, žiadne iné poplatky. Aplikácia jednoduchá . A čo sa týka bankomatov ostalo by bez zmeny, stále vyberáš z Tatry. Bonus na pobočke ti presunú celý účet a ktomu ti dajú aj Fín. bonus

este dodam, ze peniaze nevyberam takmer vobec. obcas sa stane, ze 1x za mesiac vyberiem 50 eur, ale nie je to pravidelne.