Poskytnú 46-ročnej hypotéku alebo pôžičku s 1800 eur príjmom a tromi deťmi?
Mam 3 deti, funkcny plat 1800, daju mi niekde pozicku, hypo?
https://www.financnykompas.sk/kalkulacka-podla-... nech sa paci, tam si to mozes vypocitat
@alantroj záleží ako ti znalecky posudok napíšu, ked sa dohodnete napr pri dedičskom vždy sa dáva nižšia ako by mala
nemaju to lahké baby ,keby tu aspon fungovalo nájomne dlhodobe byvanie alebo tie najmy neboli také, pripadne zožen s dietatom nájom to je nemožne snad
@sara07 my sme mali dedicke 3 roky dozadu a notarka mala svojho znalca cize sa nedalo dohodnut. A neviem ktory blazon by suhlasil aby bola nizsia cena na znaleckom ak chce vyplatit podiel. Vsak by sa pripravil o peniaze. Moze sa ale stat ze bude mat kazdy z manzelov svoj znalecky a budu sa dotahovat.
Deti tam už nemusíš rátať, predpokladám ze sú už dávno dospelé podľa tvojho veku.
@anonym_db3f95 haha, pobavila si ma. Ja mam 46 rokov - naše najstarsie dieta ma 15 rokov a syn bude mat v stredu 13 rokov. Manzel ma čerstvých 50 🙂
@sara07 my sme mali dedicke 3 roky dozadu a notarka mala svojho znalca cize sa nedalo dohodnut. A neviem ktory blazon by suhlasil aby bola nizsia cena na znaleckom ak chce vyplatit podiel. Vsak by sa pripravil o peniaze. Moze sa ale stat ze bude mat kazdy z manzelov svoj znalecky a budu sa dotahovat.
@alantroj v prípade že je dohoda že byt ostane jednomu komplet , veria si a vyplatia sa z riadnej ceny aby nemuseli také notarske palky platit
prípadne ak sa vyrovnaju ešte deti ked žiju rodičia ,tak ten čo doopatruje dostane byt ..
ja viem takychto prikladov je žial ako šafranu
ja si aj tak myslim že uplne rovnako sa nejak neda dat tym detom ako na 100% keby sme zobrali kto čo kom kedy ako kde kupil ...
@anonym_db3f95 haha, pobavila si ma. Ja mam 46 rokov - naše najstarsie dieta ma 15 rokov a syn bude mat v stredu 13 rokov. Manzel ma čerstvých 50 🙂
@andreakotesova tak to ešte stihate jedno stále
@anonym_autor deti sú nezaopatrené? Akú sumu? Ako zabezpečiš hypo(hodnota nehnuteľnosti)? Toto sú tie otázky.

@sara07 vies co teraz asi 3 kamosky riesia majetkove. Napr u nas isli teraz tak ceny nehnutelnosti hore ze urcite lepsie dopadne ten co ostane v povodnej nehnutelnosti. Dajme tomu ze mas znalecky posudok na dom za 250, nesplateny uver je 50 tak vyplatis partnera 100 (ak sa dohodnete) a ostane ti dom. Opacne keby zena s 3 detmi dostala do ruky 100 a ma najst byvanie tak v novostavbe u nas jej nevyjde ani 1 izbovy byt. A takto by mala dom. Asi zavisi od oblasti kde su ake ceny ale u nas taha za kratsi koniec ten kto odide z bytu/domu.
@alantroj záleží ako ti znalecky posudok napíšu, ked sa dohodnete napr pri dedičskom vždy sa dáva nižšia ako by mala
nemaju to lahké baby ,keby tu aspon fungovalo nájomne dlhodobe byvanie alebo tie najmy neboli také, pripadne zožen s dietatom nájom to je nemožne snad