Poskytnú 46-ročnej hypotéku alebo pôžičku s 1800 eur príjmom a tromi deťmi?
Mam 3 deti, funkcny plat 1800, daju mi niekde pozicku, hypo?
Daju,co by nedali.Muz,mal 50tku ked sme refinancovali.Ale zase ja som o 10r mladsia,a ako spoludlznik.Ak to prijem dovoli po odcitani vsetkeho tak by nemal byt problem.
Hypoteku Ti daju, otazne je ze kolko a na ako dlho. Lebo pri tomto veku to uz nemoze byt na 30 rokov napriklad.
Deti tam už nemusíš rátať, predpokladám ze sú už dávno dospelé podľa tvojho veku.
Plat je OK, banka dáva aj výraznú váhu na to, ako dlho pracuješ na danom mieste (resp. vo firme), už pár rokov vie spraviť vysokú bonitu, aj keby si zarábala menej.
Deti tam už nemusíš rátať, predpokladám ze sú už dávno dospelé podľa tvojho veku.
@anonym_db3f95 prečo by mala mať automaticky dospelé deti? Nie každý rodil v 20-25ke. Stačí začať rodiť po 30-ke a o dospelých deťoch ani chýru ani slychu.
@anonym_db3f95 toto je trošku odveci komentár. Nemôžeš vedieť, v koľkých rokoch deti mala. Po ďalšie, ak deti žijú s ňou, ak študujú, tak ich počítať musí, keďže ich živí.
však kalkulačku na vypočet hypoteky máš na každej stranke banky, budeš vidiet na kolko a kolko ..
@anonym_db3f95 preco by mali byt dospele. Mam rovnaky vek a deti male 🙃 este v skolke
To závisí od toho, koľko chceš žiadať. Počítaj s tým, že splátky budú isto vyššie, lebo ti ju kvôli veku dajú na kratší čas, zhruba do veku odchodu do dôchodku, takže asi 20 rokov. Pozri si na webových stránkach bánk hypotekárne kalkulačky a vypočítaj si to aspoň zhruba.
@anonym_db3f95 prečo by mala mať automaticky dospelé deti? Nie každý rodil v 20-25ke. Stačí začať rodiť po 30-ke a o dospelých deťoch ani chýru ani slychu.
@anonym_0f026d ano preane tak deti 15,13 a 9
@anonym_autor svokrovcom dali hypo a boli o dost starsi, porad sa v banke, urcite to nie je bez sance, len zalezi kolko potrebujes a aku splatku zvladnes
@anonym_0f026d ano preane tak deti 15,13 a 9
@anonym_autor platime 1130eur,175000eur hypo na 20r,tym,ze sa zvysuje aj vek do dochodku tak sa zvysuju aj roky.Inak by sme mali na 15r.A ano tiez mame 5deti,od 17r do 3r.A nebol ziadny,ziadny problem.
Ono vsetko len zalezi,ci to po odcitani na deti,teba,splatky vyjde.Plus aj test kres,ci zvladnes este vyssie uroky a pod.
Hypoteku mozes dostat, zalezi na tom kolko potrebujes a samozrejme, iba po predpokladane dosiahnutie dochodkoveho veku. Hod si do kalkulacku a potom financny poradca. Zalezi aj na tom, co vies zalozit atd.
dostať dostaneš, ale otázka je koľko. Funkčný plat znamená čistá mzda bez stravného/ daňových bonusov? Máš na deti výživné, ktoré je potvrdené súdom?
dostať dostaneš, ale otázka je koľko. Funkčný plat znamená čistá mzda bez stravného/ daňových bonusov? Máš na deti výživné, ktoré je potvrdené súdom?
@kikulienka94 nam sa danovy bonus berie do platu,preto vzdy muz musi prijem overovat na personalnom,kde jasne vypisu priemer aj s danovym bonusom.
Ako baby pisu, kolko si schces zobrat je rozhodujuce. Kolko mas vyzivne, kolko ti ostane, ake splatky vysoke, nech sa zbytocne nedostanes do problemov.
A tiez nezabudaj aj na to,ze ak si nikdy nemala uver,pozicku znizuje to tvoju bonitu.
Je to taky zvlastny paradox,ze clovek by si myslel,ze je to skor vyhoda,ale v skutocnosti je to skor na skodu.Banky sleduju tvoju historiu,ci si schopna pravidelne a na cas splacat svoje uvezky.Takto to nevedia,a preto napr.mozu schvalit mensiu sumu.
@anonym_autor rozvedeny este niesme, stavali sme dom, ja som mu darovala polovicu pozemku, on financoval stavbu z vacsej cast, kedze ja som bola 9r na materskej, kedze pozemok bol z mojej strany a stravila som tu detstvo, chcela by som to naspat a teda vyplatit ho....
@anonym_autor rozvedeny este niesme, stavali sme dom, ja som mu darovala polovicu pozemku, on financoval stavbu z vacsej cast, kedze ja som bola 9r na materskej, kedze pozemok bol z mojej strany a stravila som tu detstvo, chcela by som to naspat a teda vyplatit ho....
@anonym_autor znamy bral uver a neviem ci az do 70 nebolo mozne splacanie. Takze hypoteticky mas este cez 20 rokov na to. Vygugli si hypotekarna kalkulacka. zadas tam vek sumu co potrebujes pocet deti prijem a podla rokov splacania uvidis kolko ti vyjde splatka pri akej dlzke. Asi vies kolko cca vies usetrit. Aby si nebola na hrane.
@anonym_autor tak hlavne pockaj na rozvod,rozdelenie majetku,urcenia vyzivneho,lebo niekde beru aj vyzivne do prijmu.To uz by ti mohol poradit dobry fin.poradca,kde sa co berie.Mne napr.brali do uvahu len plat,bez rodicaku.Keby nemam plat,tak beru do celkoveho prijmu rodicak.
@anonym_autor zväčšej časti finanacoval lebo si bola na materskej , však si sa starala o vaše deti nie ? to nie je argument preto aby si mala menšiu čast na vyplatenie
starala si sa o vaše deti a mal doma zázemie - čas ktory by musel venovat praniu vareniu mohol venovat oddychu
úprimne stoji ti to za to ten pozemok ? nechceš sa proste odstrihnut od všetkého a začat od znova bez hypoteky , so zábezpekou na učte ? nechat pozemok , pozemkom ....
@anonym_autor zväčšej časti finanacoval lebo si bola na materskej , však si sa starala o vaše deti nie ? to nie je argument preto aby si mala menšiu čast na vyplatenie
starala si sa o vaše deti a mal doma zázemie - čas ktory by musel venovat praniu vareniu mohol venovat oddychu
úprimne stoji ti to za to ten pozemok ? nechceš sa proste odstrihnut od všetkého a začat od znova bez hypoteky , so zábezpekou na učte ? nechat pozemok , pozemkom ....
@sara07 a nerozhoduje o tom sud??ze kolko ho ma vyplatit z domu??Musi sa robit odhad aby sa urcila cena a podla toho vyplacat polku.Teda nemam ani sajnu o tom ako taky rozvod prebieha a hlavne delenie majetku.
@sara07 a nerozhoduje o tom sud??ze kolko ho ma vyplatit z domu??Musi sa robit odhad aby sa urcila cena a podla toho vyplacat polku.Teda nemam ani sajnu o tom ako taky rozvod prebieha a hlavne delenie majetku.
@sara07
@anonym_216448 ale vsak rozvodove konanie je zvlast a vysporiadanie majetku az nasledne nie? najskor by sa mali dohodnut a ak sa nedohodnu vtedy sa ide na sud co sa majetku tyka. ja som to pochopila tak ze pozemok aj dom maju napoly cize ho chce vyplatit a ostat byvat s detmi tam kedze k miestu ma citovu vazbu.
@sara07
@anonym_216448 ale vsak rozvodove konanie je zvlast a vysporiadanie majetku az nasledne nie? najskor by sa mali dohodnut a ak sa nedohodnu vtedy sa ide na sud co sa majetku tyka. ja som to pochopila tak ze pozemok aj dom maju napoly cize ho chce vyplatit a ostat byvat s detmi tam kedze k miestu ma citovu vazbu.
@alantroj tak,len ci sa dohodnu.
@sara07
@alantroj všetko by som predala a začala uplne niekde inde
citova väzba k pozemku, nehnuntelnosti je fajn ale niekedy môže byt priliš drahá, tiež mi chvilu trvalo ked sme predali náš prvy byt ale nič lepšie sme nemohli urobit , s odstupom času skutočne nič lepšie a hlavne aj lacnejšie ..
ano je to tažké,chápem , tiež som si tým prešla , ten byt bol taký náš prerobeny pre nás , vela sme si my prerobili ... vydreny byt ... ale má fajn nového majitela
ja som poukazovala na to aby neriešila že bola na materskej to nie omluva aby bol vyplateny viac lebo priniesol viac prachov ano lebo mohol ...
@sara07
@alantroj ano aj dom aj pozemok su napoly
@alantroj všetko by som predala a začala uplne niekde inde
citova väzba k pozemku, nehnuntelnosti je fajn ale niekedy môže byt priliš drahá, tiež mi chvilu trvalo ked sme predali náš prvy byt ale nič lepšie sme nemohli urobit , s odstupom času skutočne nič lepšie a hlavne aj lacnejšie ..
ano je to tažké,chápem , tiež som si tým prešla , ten byt bol taký náš prerobeny pre nás , vela sme si my prerobili ... vydreny byt ... ale má fajn nového majitela
ja som poukazovala na to aby neriešila že bola na materskej to nie omluva aby bol vyplateny viac lebo priniesol viac prachov ano lebo mohol ...
@sara07 vies co teraz asi 3 kamosky riesia majetkove. Napr u nas isli teraz tak ceny nehnutelnosti hore ze urcite lepsie dopadne ten co ostane v povodnej nehnutelnosti. Dajme tomu ze mas znalecky posudok na dom za 250, nesplateny uver je 50 tak vyplatis partnera 100 (ak sa dohodnete) a ostane ti dom. Opacne keby zena s 3 detmi dostala do ruky 100 a ma najst byvanie tak v novostavbe u nas jej nevyjde ani 1 izbovy byt. A takto by mala dom. Asi zavisi od oblasti kde su ake ceny ale u nas taha za kratsi koniec ten kto odide z bytu/domu.
@sara07 vies co teraz asi 3 kamosky riesia majetkove. Napr u nas isli teraz tak ceny nehnutelnosti hore ze urcite lepsie dopadne ten co ostane v povodnej nehnutelnosti. Dajme tomu ze mas znalecky posudok na dom za 250, nesplateny uver je 50 tak vyplatis partnera 100 (ak sa dohodnete) a ostane ti dom. Opacne keby zena s 3 detmi dostala do ruky 100 a ma najst byvanie tak v novostavbe u nas jej nevyjde ani 1 izbovy byt. A takto by mala dom. Asi zavisi od oblasti kde su ake ceny ale u nas taha za kratsi koniec ten kto odide z bytu/domu.
@alantroj dom nas vysiel na 120tis 9r dozadu

Myslím, že dajú, ale nenapísala si veľmi podstatnú informáciu-koľko?