Postačí nám náš rodinný rozpočet na dieťa?
Dobry den rada by som vedela,vypocula si nejaky nazor na toto : Mame 2 rocnu dcerku, priatela (este niesme zobrany) ktory pracuje na zivnost,ja som na MD mame mesacny prijem 1100eur ,byvame v prenajme este + nejake poplatky (tel,atd) ostava nam 600eur myslite si,ze je to malo na to aby sme mali este 1 dieta? Priatel stale hovori,ze to sa neda vyzit atd..,este k tomu aj svokra,ze 1 je az az,ale ja nechcem velky rozdiel medzi detmi max 3 roky a velmi by som chcela mat este aspon 1. poprosila by som vas o nejaky nazor na toto. dakujem pekne
.sme 4.jedno má 2 roky,druhé 2 mesiace,príjem máme spolu 800€.po vyplatení nájmu,telefónov,benzínu....odložíme 200€ na stravu a ostane nám 200€
600 eciek je malo??? my sme na tom asi rovnako a mame dve deti a cakame tretie. jediny problem mojho priatela bol nie ze nevyzijeme ale ako to budem zvladat. takze podla mna je to pohoda.dve deti sa z toho v pohode daju uzivit a aj oblecenie kupit a aj hracky.nic im urcite chybat nebude.🙂
600 eur je im málo? 😕 😕 😕 Tak nech sa zobudia s toho sna. Samozrejme, že by ste vyžili.Iní vyžijú z omnoho menej peňazí. Mať dieťa/deti je o vzájomnej láske, spolupatričnosti, rodine a nie o peniazoch. Partner aj svokra by si mali trošku poopraviť životné hodnoty. 😉
Ja osobne si myslim, ze by ste to s dvoma detmi urcite zvladli. Ludia maju aj 3, 4 deti a ziju z ovela mensich prijimov. Je to samozrejme otazka priorit, kedze niektore veci si clovek musi naozaj odopriet. Drzim palce, ak sa rozhodnete pre druhe dietatko 🙂
600 eur je celkom pekna suma na vyzitie 🙂 len ja by som mala strach, skôr obavu, ci ma priatel nenecha po nejakom case, ked pises,ze spolu len zijete 🙂 ked priatel nechce mat druhe,tak netreba ho do toho tlacit 😉
Ja by som v prvom rade asi riešila vlastné bývanie. Prenájom sú peniaze von oknom, radšej platiť splátku hypotéky - ale budete mať vlastné.
A k tvojej otázke - záleží od vášho štandardu života. Niekomu je 600 € obrovská suma, niekomu je to málo aj na týždeň 😀
zalezi aky ste narocny 😉 😉 😉 my mame tri deti a na mesiac mame 400 eur a vyjdeme v pohode 🙂 a to nekupujem len lacne veci 🙂
tato suma je len na jedlo? alebo aj na ine povinne platby? ako poviem ti to tak ze nie je to strasne vela ale da sa z toho v pohode vyzit aj s dvoma detmi. ale tvoj priatel asi nechce druhe dieta ked sa mu to zda malo penazi. ostatnych si nevsimaj. mna sa minule jedna rodinna pribuzna opytala ze preco sme si nedavali pozor ked cakam druhe dieta...... 😲
Ber to tak, ze dalsie dietatko ta uz nestoji tolko ako prve, pretoze vsetky veci podedi po nom, maloco musis znova kupovat, taktiez sa podelia o hracky a ked nie je velky vekovy rozdiel, pekne sa spolu zahraju. Dalsia vec ktoru ma zivot naucil, pokial budes cakat na to kedy bude idealna chvilka, tak ta mozno nebude nikdy, alebo neskoro.
nam ostane menej ako tebe a to mame 4 deti..da sa to, detom nic nechyba..a keby prislo aj piate, aj tak by sme to zvladli 😉 , zalezi ako,si ich zadelis..
Ajajáááj, keby sme sa mali riadiť príjmom, že či dieťa mať alebo nemať,
tak by čoskoro vyhynulo ľudstvo...
Stale mi prijdu cudne otazky typu: mam tolko a tolko, je to dost na to aby som mala dieta? 😕 keby to bolo auto, dom..ale preco sa deti vyberaju podla penazi? 😕
ako mo klobuk dolu, my sme 4-ria, mame prijem celkovy 800€ a na ceste tretie dieta.....vam ostava 600€ a to je malo?????
ludia, kde beriete tolke peniaze, dajte vediet....ja som rada, ze nam aspon co-to ostane, nie ze 600€ 🙄
Lenka ako keby som citala o sebe len s rozdielom ze sme uz manzelia.....vsetko financie,svokra,druhe dieta....presne to iste akurat ze mame uz svoj dom.Poviem ti to takto,penazi to je podla mna dost na druhe dieta su rodiny kde maju aj viac detí a vyziju a nestazuju si,ale pokial je tvoj priatel ovplyvneny svojou mamou tak sa daleko nepohnes 🙄 ale penazi je to podla mna dost na vychovanie este jedneho mimina 🙂 drzim palce 😵
asi zalezi na tom aky zivotny standard si chcete dopriat. Teraz nemam na mysli nieco nadstandardne. Ale bezny standard, kedy si budete moct nechavat na ucte istu rezervu pre horsie casy, ta je nevyhnutna, dalej aby ste si bezne veci nemuseli odriekat a aby ste pripadne mali sem tam na slusnu dovolenku kvoli relaxu. Vy dvaja s partnerom si svoje vlastne ocakavania a naroky musite prebrat. Chcete ist na doraz financne, lebo aj takto ludia ziju, alebo chcete kludne spavat s vedomim, ze zijete skromne ale isty standard si zachovavate s tym, ze mate aj na tie rezervy... Nikto Ti tu objektivne neporadi. Vidis, niekomu moze aj pre styri deti tebou uvadzana suma postacovat, ale uz Ti nepovie dolezitu informaciu, ze na ucte maju casto nulu. Nema zmysel sa tu preto pytat. Ty vies aki ste s partnerom co sa vasich narokov tyka, jedine vy poznate svoje predstavy o tom co si chcete dovolit alebo coho sa viete vzdat. Jednemu stacia veci zo sekaca a potraviny v akciach, skudli kde sa da, odrieka sebe ci detom ale su spokojni. Ineho to uspokojovat nemusi. Takze toto si preberte doma, ak partner vaha, tak asi nema zmysel tlacit na pilu. Zrejme si chce dopriat viac ako by si mohol s dvoma detmi pri tom co vam zostava po zaplateni uctov. A nic nie je horsie ako ked sa nasledne dvaja zeru pre peniaze. To by si asi nechcela. 😉 Drzim palce nech to dobre zvazite.
Urcite by som vo vasom pripade poriesila vlastne byvanie, z najmu vas mozu kedykolvek vyhodit alebo budete musiet odist sami ale su to stratene peniaze, radsej platit hypoteku. No chapem aj tvojho priatela ak je zivnostnik, moze a nemusi mat pravidelny prijem, neviem v com podnika ale musi sa mu dost darit ked po odvodoch a daniach ma 1100Eur cisty prijem, nema to iba hruby bez odvodov ak ano, tak potom je to velky rozdiel???? Dolezite je aby si mala spravnu informaciu od svoho priatela, lebo to potom meni situaciu Svokra byva s vami? Inak dieta musite chciet obaja a ak on sa na to neciti, tak ho nemozes do nicoho tlacit aj keby si nechcela mat velky vekovy rozdiel medzi detmi.
necitala som predchadzajuce odpovede, ale do paroma co je do toho svokru ci vy budete mat druhe dieta???? partner s tym suhlasi? ty chces! mate 600e naviac kazdy mesiac co vsak nemusi byt nafurt, moze sa to zlepsit, moze sa zo zhorsit, peniaze vzdy boli a aj budu a keby sme s vsetci rozhodli koli peniazom nemat deti tak zachvilu uz nebude mat kto naplnat skolky:-/
Prestan pocuvat druhych a spravte si tak ako vy dvaja chcete...
Poviem ti jedno, tvoj priateľ druhé dieťa NECHCE a ešte ho v tom podporuje aj jeho matka. A reči typu nevyžijeme a pod je iba "lacná" výhovorka ako ti zavrieť ústa 😠
dieta by ste mali hlavne chciet obaja.... financne by vam to urcite vyslo, ale aby ste si to momentalne stastie nepokazili nezhodou v pocte deti... mozno sa on na to este neciti, netlacila by som na pilu 😉
zober hypotéku na 3izb. byt. teraz sú velmi lacné lebo nehnutelnosti sú stále dole a spravte si bábo. neboj vyzijete. my máme ešte menej ako vy a zijeme v pohode 😉
dieta by malo byt vysledkom tuzby oboch 😉 a co sa tyka svokry-no koment,ona mala tiez pravo zvolit si moznosti ,kolko ich bude ci chce mat...a 600e ci je dost?my mame dve deti,a prijem POLOVICNY ako uvadzas vas.O setreni sa v nasom pripade da len snivat,keby nam ma ostavat 600!!e tak skacem po plafon 😀 No ale je pravda,ze kazdy ma iny zivotny a financny standard 😉
Sice mam len jedno dieta ale myslim ze to druhe bejbi v poradi vide oomnoho menej penazi ako to prve. Vsetko je uz nakupene, kocar, postielka, hracky, oblecenie atd atd... investicie takmer ziadne. Po jednom dietati je aj zena uz trosku skusenejsia a nekupuje blbosti....napriklad nepojde kupit pampersky do prveho obchodu ale uz ma vyzistene ktore kde sa daju kupit lacnejsie , cez net , alebo inu znacku
Jaaaaaaaaj zeny co mate stale s tymi hypotekami ..ja v tom nevidim ziadnu vyhodu teda ..cely zivot splacat nejaku kuticu v panelaku ktory sa za 30 rokov rozpadne uplne..neverim ze tie stavby vydrzia bohvieako dlho ...nepoviem uver na dom ale miliony za kralikaren 😝 to radsej fakt 30 rokov chodit po dovolenkach a uzivat si zivota ako susit hubu koli takej blbosti
ahoj, my mame hypoteku na dom, jedno dieta, druhe na ceste a spolu prijem 900 eur, takze niekedy sme v minuse, ale nedam si to preto zobrat .. je to fakt o tom, ci ten priatel to dieta chce a uz ked aj svokra do toho hovori, to nevesti nic dobre
myslim si, ze tvojmu partnerovi staci jedno dieta a viac nechce aspon teraz, a urcite to nie je o peniazoch, ze nevyzijete z vasho prijmu, kde sa najedia 3 hladne krky, tak aj stvrte sa naje, skor je to o tom, ze tvoj partner jednoduch dieta nechce, na tvojom mieste by som si sadla s nim a porozpravala sa o tom, ci chce mat este nejake deti a potom zistis, ci tvoj partner vobec tuzi este p detoch,alebo vasa financna situacia je len zamienkou pre neho, ze nechce mat dalsie deti a svokru tu by som vobec nepocuvala, je to tvoj zivot, tak si ho zariad tak ako ty chces, kazdy sme si strojcom vlastneho stastia a svokra zrejme vam oraganizuje alebo vam chce organizovat zivot, neviem ako to funguje u vas,len vyries si to sama s partnerom a svokra ani nemusi vediet ci chces mat dalsie dieta alebo nie
Ja si myslím, že keby mali všetci rozmýšľať štýlom, že spravíme si bábo, keď na to budeme mať, tak tu bábo asi skoro nik nemá...Ja na Tvojom mieste by som sa ešte porozprávala vo všetkej vážnosti s priateľom, svokru by som síce vypočula, ale spravila by som si aj tak svoj názor, do tejto veci Ti nemá nik právo kecať a svokra už dupľovane 😀...Je to Tvoj život a je na Tebe, koľkým detičkám daruješ ten ich...Podľa mňa by ste to zvládli úplne v pohode a dcérka sa tiež určite poteší, keď bude mať súrodenca...😉 Držím palec 🙂
dobra vyhovorka....z toho by som vyzila ako nic......my, co mame nizsie prijmy sme zvyknuti
mna priatel velmi prekvapi pozitivne, povedali mi, ze kvoli zdraviu by sme nemali vela cakat a dat sa do opelovania 😀 lebo ked sa zdravie zhorsi, bude problem. ja som mala strach, ze priatel povie, ze mame malo penazi, lebo prisiel o pracu, ja som kvoli zdraviu tiez nezamestnana, zijeme z prilezitostnych prac....ked som mu to povedala, cela znepokojena, ma upokojoval, ze to zvladneme a ze aj po vojne bolo vsetkeho malo a deti sa rodili, ked sa chce, da sa......a svokrou by som sa netrapila, je to tvoj zivot, aby si potom nelutovala, ze si ju posluchla. skor by som sa zamyslela, preco muz nechce druhe....ci uz nema trpezlivost alebo sa naozaj boji tej financnej stranky....ja som dost banovala, ze som cakala, moj muz chcel, ja som chcela pockat a teraz sa nam nedari......tak dobre porozmyslaj a zvaz, lebo roky a prilezitosti ubiehaju ako voda, vela stastia

No nam zostava po zaplateni vsetkych poplatkov 300eur a zijeme...mame jedno dieta