Ako vyžiť zo 420 eur?

24. aug 2022

Ahojte, dáte mi nejaké rady ako vyžiť z 420e. Nejaké lacné recepty, kde kupujete lacnú drogériu. Po zaplatení poplatkov nám toľko ostane. Som sama a mám 3 deti, cca 70e mesačne precestujem. Takže ostáva 350e a neviem či to zvládnem so stravou a drogeriou. Dáte mi pls nejaké rady? Nechcem tu rozoberať naše poplatky ani nemám ako skresať výdavky a ďalšia práca neprichádza do úvahy kôli deťom. Prosím naozaj len o rady ako ušetriť. Na čom šetríte? Dá sa vlastne z tak mála vyžiť? Na stravu a drogériu.

hilda08
24. aug 2022

So stravou neporadím ale drogeriu odporucam tuhé mydla aj sampony, vydržia dlhšie

macekovam
24. aug 2022

Ahoj. Podľa mňa by si mohla so stravou tak 250 eur rátať. To by šlo... A aké veľké máš deti? Budeme triediť skrine a topánky.

sarita510
24. aug 2022

kupis kurca ,zo stehien vyvar potom z nich rizoto ,kridla a prsia na perkelt ,zemiakove placky,palacinky,buchty na pare ,spagety z ml .masa morcacieho stoji 2 eur plus pretlak ,spagety vyjde ta to na 3 eura ale sa najete vsetci riadne,šuľance zo zemiakov kupis iba mak cca 2 eur ale to ti vyjde na viac krat 350 je malo ale nie uplne malinko len si dopredu napis co budes cely tyzden varit a podla toho nakupuj drzim palce

bluka2
24. aug 2022

@hilda08 to máš pravdu, mne jeden tuhý šampón vydržal rok (pokiaľ mi zvyšok nevyhodili upratovačka v hoteli) a aj sa mi to zdá lepšie na vlasy.

Na stravu je tu nejaká skupina, že varíme jedla do 5€ či niečo také - skús nájsť. A potom asi tie akcie -70% večer čo bývajú večer by mohli pomôcť

loginexistuje
24. aug 2022

cestoviny a strukoviny varit narobit dzemy nasusit jablcka napis okres mozno si z nedaleka a bude ti vediet niekto dat prebytky zo zahrady

pribinak
24. aug 2022

Oblečenie a obuv pre deti v bazariku, potraviny len v akcii, kozmetika a drogeria len základ.

macekovam
24. aug 2022

No tak drogériu kúpiš prášok v akcii na pranie.. Na riad radšej 1 jar ako nejaké lacne prostriedky ktoré ani neodmastnia ako by mali.. A tak ich kúpiš viac ako by si myslela.. Na dezinfekciu vieš použiť aj ocot... Taka citra ti vystačí tak v kuchyni ako aj v kúpeľni ju použiješ... Toaleta tiež radšej poriadny 3 vrstvovy.. Pastu kúpiš... Môžeš rozrobit ráno do vody a umývať zuby tak.. Prať na kratších programoch... Platby si nastaviť skôr vyššie ako nižšie...

nikyball
24. aug 2022

Strava , ziadne polotovary, ziadne suche vecere , varit jedla zo zemiakov, cestovin, strukovin. Ak maso , tak na stave, malinovky a sladkosti hadam ani nemusim spominat.
Drogeria- neznackove veci, ktore retazce predavaju pod svojou znackou.
Skolske pomocky'- skusit ci niekto nedaruje ale neposunie za symb.cenu

deti95060810
24. aug 2022

u nás do charity nosia prebytky zo záhrady .... skús sa opýtať či nemajú niečo ....

viki_lv
24. aug 2022

Tak je dosť podstatná informácia či deti majú obedy v škole/škôlke a ty v práci a toto už z tých peňazí riešiť nemusíš alebo to je aj na obedy. Keď máte v škole/škôlke/v práci obedy, večere už varené byť nemusia alebo ak áno, navar na 2 dni.

bluka2
24. aug 2022

Možno máš v tvojom okolí nejaké facebookove darovacie skupiny

stanulienkat
24. aug 2022

A otec/otcovia deti? Lepsie platena praca? Brigada?

syslik81
24. aug 2022

na nete mas vela lacnych receptov co zasytia a da sa varit na niekolko dni .. strikoviny zemiaky cestoviny .. veci z druhej ruky .. na kozmetiku snad tolko neminies .. velakrat ludia oblecenie pre deti aj daruju ..

22maja22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zaba21
24. aug 2022

Môžeš skúsiť napríklad aj takéto jedlá:
- prívarky: zemiakový, fazuľkový, šošovicový, tekvicový, fazuľový, hrachový, kelový, k tomu vajíčko alebo klobásku
- husté polievky s mäsom, prípadne klobáskou: guláš, boršč, kapustová, šošovicová, fazuľová, cícerová
- francúzske zemiaky, zapekané zemiaky s brokolicou, musaka, rizoto
- mäsité jedlá budú sýtejšie, ak bude mäso v omáčke - smotanová, sviečková, potom napríklad soté na zelenine, na hríboch, segedínsky guláš

bambulka814
24. aug 2022

Potravinová banka. Skús sa informovať.

ukulela
24. aug 2022

Zaklad je robit jedalny listok a podla toho nakupovat. Varit lacne jedla. Ak mas moznost, narob lekvar, leco, vyzivu z jablk ... nekupovat nic navyse. Biely jogurt urobis aj z litra plnotuc mlieka a 1 maleho jogurtu, supnes dzem, ci granko. .. billa a jednota su drahe, lacnejsie lidl a kaufland. Kupovat napr konzumny chlieb a nie rozky. Co sa nezje, zamrazit, nic nevyhadzovat . Zvysny chlueb do mrazaku, ci vo vajicku.... Ziadne polotovary, buchty na pare doma miesit, knedle tiez.... detom veci z bazarika, resp najdi na fcb skupiny nevyhadzujte, darujte. Zisti si, na co mas narok. A v nudzi sa nehanbi obratit aj na charitu.

zaba21
24. aug 2022

Čo sa týka sladkých jedál, okrem horeuvedených odporúčam aj nákypy, napríklad pšenový, pohánkový, ryžový, kuskusový, ako náplň používať sezónne ovocie, prípadne kompóty, tvaroh.

misinka0611
24. aug 2022

Bývaš v dome alebo v byte? Ak v dome tak dopestovať si vlastné a potom zavariť veci ako lečo a pod. Síce teraz je to už neaktuálne ale budúci rok. Lacné jedlá sú múčne, jedlá z cestovín, zemiakov, strukovín. Mäso zaradiť tak raz do týždňa a kúpiť v akcii. Drogéria je lacnejšia a to značka Balea a kupovať taký ten základ. Mydlo, sprchovy gél, pasty, šampón atď. Pred nákupom si rob zoznam čo ideš variť, pozeraj pri tom leták, aby si videla akcie aké sú, ale ono to veľakrát aj inšpiruje. Var na viac dní. Rob polievky a potom druhé nebudeš musieť veľa naberať. Dobre je aj variť sezónne jedla.. napr. teraz zachvíľku v jeseni jedla z tekvice 🙂

Recepty - spagety, prívarky, kuracie soté, perkelt, francúzske zemiaky, granadír.

A hlavne nevyhadzuj ak ostane dajte si na veceru 🙂

drahomirrra
24. aug 2022

Napis odkial si. Jablka, slivky, cuketa… domaca zelenina a ovocie… tym ti viem pomoct.

evica17
24. aug 2022

Raňajky vločky zaliate vodou a trochu jogurtu, ovocie. Desiate deťom piecť doma bublaniny, koláče, slané . Obedy ak ste doma polievky, strukovinove, druhé omackove jedla , zemiakové jedlá,cestovinove jedla,varit obed aj s večerou dokopy.
Prací prášok si vieš vyrobiť so sódy na pranie a jadrového mydla, ak chces esenciu daku. Cena ,2-3 eura na 9litrov.
Na jar si dať taký dávkovač ako na tekuté mydlo, oveľa menej minies.
Kúpiť na umývanie rúk tuhé mydlo, vydrží dlhšie a je lacnejšie.
Tuhý šampón.
A

janka1011
24. aug 2022

Najviac ušetríš na drogérii. Kupovať ekonomické balenia sprcháč, šampón a naučiť deti neplytvať tým. Na čistenie savo, vyčistíš všetko a vydrží dlho. Prach na pranie v akcii. Na tomto sa dá veľa ušetriť, horšie je to s tou stravou...neviem čo poradiť, jedine sledovať akcie a variť na 2- 3 dni.

salamistka
24. aug 2022

Dochádzaš ďaleko do práce? lebo tvoje cestovné je dosť vysoké. Oplatí sa ti cestovať do práce niekam ďaleko a zarobiť tak málo?

lucia147852
24. aug 2022

Skús zistit aj či u vás neni potravinová charita. U nás otvorila farnost a krásne ovocie a zeleninu tam majú. Pečivo tiež. Každý dostane rovnaký balíček.

viki_lv
24. aug 2022

@salamistka 70€ nemusí byť vôbec ďaleké dochádzanie a hlavne teraz, keď išli ceny paliva nahor. Ja tankujem mesačne za cca 60€ a to mám prácu 5 km od bytu a deti vozím do škôlky a zo škôlky v maličkom meste+obchod. Krátke trasy tiež dosť žerú benzín

drews_beauty
24. aug 2022

na FB sa popridávaj do skupín na darovanie, swapy, do lokálnej skupiny tvojej obce.. detské veci a hračky sa často darujú, ľudia posúvajú aj vlastnú úrodu zadarmo alebo za malý poplatok.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ursula22
24. aug 2022

@evica17 čo je tuhý šampon

zobaka
24. aug 2022

je to na prd, poznam to, drogeriu lacnu kupis v Tete drogeria, fakt skoro o polovicu lacejsie ako v DM no a jedlo, jest mensie porcie zail, mne ked nevychadzalo na jedlo, som zjedla aj napriklad paradajkovu hrncekovu sackovu polievku za par centov, do ktorej som si dala eidam a nasytilo ma to, detom mozes urobit cestoviny ci uz s masom, alebo paradjkovym pretlakom, skoda, ze tu nie je nieco take ako v Cechach, alebo o tom aspon neviem, ako vcera bolo v Zamene manzeliek, ked nejaky obchod co sa nepredalo vylozil do takeho specialneho kontajnera na zeleninu a pekne kusky povyberal a vecer ugriloval

13riska13
24. aug 2022

@ursula22 to je sampon v tvare kocky mydla ktory sa napeni a zmyjes si s tym vlasy