Potrebujem podať daňové priznanie, keď som poberala rodičovský príspevok a pracujem?
Ahojte. Minulý rok som celý poberala rodičovský príspevok, a od septembra som aj zamestnana.Manžel si uplatnuje na mňa vrátenie nezdaniteľnej časť základu dane na manzelku.
Chcem sa poradiť, potrebujem podať aj ja daňové priznanie? Dakujem
Ja to upresnim - pokial si za rok 2024 v praci zarobila viac ako 2 823,24 eur tak MUSIS podat danove priznanie, resp. poziadat o rocne zuctovanie. Poziadat o rocne zuctovanie mozes este zajtra, ak nestihnes, budes si musiet urobit /dat urobit danove priznanie.
Pokial bol prijem mensi, urcite sa ti to oplati, ako bolo spomenute, vratia ti preddavky (podla prijmu a zaplatenych preddavkov samozrejme). Postup je rovnaky ako vyssie.
Ak muzovi vyjde nieco na uplatnenie z nezdanitelnej casti na manzelku (po odratani tvojho prijmu) tak to moze nezavisle na tvojom danovom vysporiadani dane.

"vrátenie nezdaniteľnej časti základu dane na manželku neexistuje" ... o túto sumu si manžel znižuje svoj základ dane ... čo sa týka Teba, pokiaľ Ti zrážali preddavky na daň, podaj daňové priznanie, vrátia Ti ich.