icon

Potrebujem podať daňové priznanie, keď som poberala rodičovský príspevok a pracujem?

15. feb 2025

Ahojte. Minulý rok som celý poberala rodičovský príspevok, a od septembra som aj zamestnana.Manžel si uplatnuje na mňa vrátenie nezdaniteľnej časť základu dane na manzelku.
Chcem sa poradiť, potrebujem podať aj ja daňové priznanie? Dakujem

dzulli1980
15. feb 2025

"vrátenie nezdaniteľnej časti základu dane na manželku neexistuje" ... o túto sumu si manžel znižuje svoj základ dane ... čo sa týka Teba, pokiaľ Ti zrážali preddavky na daň, podaj daňové priznanie, vrátia Ti ich.

katarinaba
16. feb 2025

Ja to upresnim - pokial si za rok 2024 v praci zarobila viac ako 2 823,24 eur tak MUSIS podat danove priznanie, resp. poziadat o rocne zuctovanie. Poziadat o rocne zuctovanie mozes este zajtra, ak nestihnes, budes si musiet urobit /dat urobit danove priznanie.
Pokial bol prijem mensi, urcite sa ti to oplati, ako bolo spomenute, vratia ti preddavky (podla prijmu a zaplatenych preddavkov samozrejme). Postup je rovnaky ako vyssie.
Ak muzovi vyjde nieco na uplatnenie z nezdanitelnej casti na manzelku (po odratani tvojho prijmu) tak to moze nezavisle na tvojom danovom vysporiadani dane.