Potrebujem požičať 6000 eur
Som zúfalá, potrebujem požičať 6000€, na terapie pre dcérku.
Pracujem, manžel je na opatrovaku s malou. V banke nám dajú, mám stály prijem, zmluvu na neurčito, zarobím 1100€, no ako iste viete, opatrovateľský činí 600€ .....postavili sme dom, maličký, jednoduchý bungalov. Máme na ňho hypo 60 000, no nieje ešte zateplený a vonku to vyzerá ako na stavenisku.... žiaľ, naše zdravotné problémy nám znemožnili dom dokončiť. To však nieje akútne, hlavne, že máme kde bývať.... problém je v tom, že máme chorú dcérku. Potrebuje terapie. Ja potrebujem špeciálne suroviny ma stravu, mám problémy so žalúdkom. Takže veľa minieme na stravu, je minimálne trikrát drahšia ako klasická 😒. Skúšala som aj tak, že som varila z normálnych surovín, no to ma odstavilo na 2 dni z práce...
V banke by nám hypo dali, lenže tie úroky teraz 😱. To by sme v žiadnom prípade neutiahli.... Rodičia ani svokrovci nám nemajú ako pomôcť.
Ja neviem čo robiť... Poraďte, Som už naozaj v koncoch, viac hlav, viac roxumu....
@nikaeli tak zjavne o tom autorka nevie ? 🙈
@dusankomoj treba čítať to čo píšem.
Doplnky stravy, terapie, ktoré nás vychádzajú od 750 - 800€ mesačne, platíme to naraz za pár mesiacov. Chodime do zvolena, občianske združenie via aba, pracujeme s certifikovanou behavioralnou analytickou. Na slovensku sú iba 3!!!!
Neviem co viac ti nato povedať. Ak si myslís, ze si vymyslam dcerinu dg a to, že sme ju doteraz plienkovsli tak si to ďalej mysli.
Baby!!!!! Buďte rady a ďakujte Bohu za to, že máte zdravé deti. Mám vš vzdelanie, nikdy som nemarodovala, p acujrm nonstop od 19r. Študovala som za svoje peniaze. A co mam teraz z toho? Lietam ako taká handra.
@nikaeli to beriem. U nás v škole bol ale chalanisko, čo mal od začiatku puberty veľký problém (riešené s neurológom, psychiatrom...). Matka s ním musela byť 2-3xkrat do roka mesiac či dva doma, kým mu trvali tieto epizódy. Kto bude zamestnávať matku (hoci na polovičný úväzok), keď viac menej pravidelne nemôže chodiť do práce?
@vanilkovazmrzka o varenie nejde, ide o to, že tieto potraviny su strašne drahé. Mlieko si robim sama doma ovsene,ale proste je kopec veci ktore nemôžem a to čo ano je strásne predražené. Chodievame na nakupy do PL tam je to lacnejšie, ale aj tak...
Obzrela by som sa po inej lepšie platenej robote. Dočasne by som som zobrala ako brigádu napríklad roznášanie letákov na nete je toho kopec (to môže miesto teba ísť aj muž v čase keď budeš doma).....takže si budeš môcť zobrať aj ten úver, platiť ho budeš z týchto peňazí na vyše.
Skúsila by som pre dcéru pozrieť niake zariadenie vhodné pre ňu na pár hodín denne (ideálne škôlku/školu). Viem že v našom meste bola/je škola pre deti s ťažšími/ťažkými diagnózami, učiteľky sa o nich veľmi pekne starali a často tam mali aj rôzne aktivity ku ktorým by sa v bežnom živote nedostali. Manžel môže ísť v tom čase do práce aspoň na polovičný úväzok.
Ďalšie možnosť je že manžel si nájde prácu do obeda, ty poobede alebo na opak a pri dcére sa budete striedať (čo neni dlhodobo ale zvládnuteľné).
Môžete sa pozrieť aj po robote na doma (ak máte znalosť cudzieho jazyka tak možností je kopec)....neviem ako veľmi dcéra potrebuje vašu pomoc ale ak by ste boli dvaja doma a popritom robili tak by ste si to vedeli nastaviť tak aby ste sa pri dcére striedali, boli spolu a aj pracovali.
A ešte ak máš diagnózu kde potrebuješ špeciálnu stravu tak si skús zistiť či nemáš nárok aj na príspevok.
info pre autorku - áno, dieťa s plienkami navštevuje špec.ZŠ (či MŠ). Nie je rok, aby som v triede nemala plienkované dieťa. Neviem aký závažný je stav vašej dcérky, podľa toho, čo opisuješ, to znie priam katastrofálne - a v tom prípade - zo skúseností niekoľkých rodičov - kmeňové bunky, či delfinoterapia sú zbytočne vyhodené peniaze. Šla by som do terapií, ktoré podporujú rozvoj komunikácie (nehovorím o reči), aby si vedela požiadať, čo chce a aby rozumela vašim požiadavkám. Neporozumenie býva gro problémového správania. Čítam, že chodíte na ABU - to je super. Len vydržte. a ak môžem poradiť, nekombinuj to ďalšími terapiami - dcéra môže byť prestimulovaná, čo len opäť zhoršuje jej prejavy.
@denkabemommy a to si kde nabrala? Ze 10 eur 😄😄😄 to by som tu hypo mala refinancovanu už dávno
@anonym STRAVA JE DRAHA pre vsetkych nie len pre vas. tiez otacam euro aby som sa rozhodla co budem varit.
autorka, nikto ti neberie, že si vyštudovaná a že máš "postihnuté" dieťa. ALE pôžička vo výške 6000 jednoducho váš problém nevyrieši. možno na pár mesiacov, ale nie dlhodobo. dlhodobo jedine zmena práce, zmena štátu, v ktorom pracujete, atď. skrátka inej cesty niet. a ako tu bolo spomínané, informovať sa v čo najširších komunitách o možnostiach, kedy prispeje štát.
ale keď sme pri tvojom trávení... poznám množstvo ľudí (obzvlášť žien), ktorí majú fakt problém. ťažké celiakie, rôzne neznášanlivosti laktózy a iných záležitostí... ale ani jedna z nich nemá výdavky na špeci stravu až 800 eur mesačne ako ty uvádzaš. samy zarobia možno toľko, jednoducho si našli vhodné recepty z vhodných surovín (finančne dostupných) a varia si samy. možno je to mierne náročnejšie, ale nejde to do takých výšok, ako uvádzaš. skús pogúúúgliť nejaké diskusie, skupiny, kde majú rovnaký problém, ako máš ty, možno sa inšpiruješ k jednoduchším a lacnejším jedlám 🙂
@nikaeli no a práve to robíme. Uz roky chodievame do zvolena, centrum Via aba. K p Mastenovej. Mesacne to stojí od 750 do 800 eur a platime naraz vždy vopred
Nedávno sme refinancovali hypotéku o 16tis, áno vyšlo nás to o 20€ viac na splátke (slsp banka), takže šup šup buď si nájdi dobrého fin.poradcu alebo skoč do banky a pýtaj sa 😊
@panelacikova kde píšem, že miniem 800 eur na svoju stravu??? Jeminku ked sa do mna navážas tak aspon čítaj.
800 eur stojí treningovy program na mesiac pre dcéru. Toto je alfa omega, pretože tam sa naučila kopec vecí potrebných k životu. Ako napr to wc
@denkabemommy mozno prave tuto radu hladala.
@denkabemommy v slsp sme boli a teraz nam ponúkli urok 4,20% čo je o dosť viac ako máme teraz... hľadám ine alternatívy. Tie nadácie sú dobrý nápad.
@mudracucoriedka 3x predtým ju zamietla a 4.raz vysmiala, určite túto hľadala 😅
prepáč, beriem späť, znelo to tak "spojene", že doplnky stravy a terapie akoby dohromady. OK, prečo také drahé terapie? a teda ak si presvedčená o tom, že práve tie drahé terapie sú na 100% účinné a badáš viditeľné pokroky, opäť sa vraciam k príspevku o 22:00. a k tomu, že pôžička nevyrieši tvoj problém. ak potrebuješ tie peniaze akútne, tak áno, ale niekto ich musí potom aj splatiť. buď ty alebo muž. alebo obaja. čiže zmena systému, zmena práce, zmena zamestnávateľa, možno aj krajiny, v ktorej budete pracovať.
@bublinka1426 existuje príspevok na kúpu auta, na pohonné hmoty, na digitálnu techniku, na nákup potravín, drogérie, oblečenia, plienky sú na predpis. Nehovorím, že je to terno, ale určite to pomôže. Minule som dokonca čítala, že ak rodič nemá daňový bonus, môže si požiadať o nejaký náhradný príspevok (bližšie info ale neviem).
@bublinka1426 napríklad taká diéta pri histaminovej intolerancii môže byť riadne finančne náročná. Záleží od stavu, čo človek toleruje/netoleruje
Tak si predĺž dobu splácania, žiaľ 6 tisíc nie je tvoje vykúpenie z "problémov" keďže to ti vyjde na mesiac dva poriadnych terapii potom čo? Treba nájsť možnosti ako pracovať obaja+poberať opatrovateľský (určite taká možnosť je)
@tanapeta tak chvála Bohu setrili sme a niečo máme,aby sme nemuseli stopnúť terapie, naopak chceme ich zintenzivnit lebo to pomáha.
@lulu8491 ale toto uviedla? nestiham citat vsetko a ano celiakia ci HItka je draha zalezitost...
@denkabemommy tak to neviem, necitam to vsetko 🤣
@autorka a co to mas za intoleranciu? Mas ju odjakziva ci sa to rozvinulo kvoli stresom a tak?
Najlepsie bude skombinovat a vyuzit tuto viacere uzitocne rady. Ta vyzva na ludia ludom, refinanc hypoteky… minimalne toto by ste mohli skusit, aj ked to nevyriesi 100% problemu, aspon nieco to pokryje.
Predat veci, co mate a nepouzivate, urcite nepredavat dom, skusit usetrit na tych najvacsich vydavkoch, mozno aj tie terapie pre dceru najst nejaku alternativu (necitala som vsetko, mozno toto pre teba neprichadza do uvahy, co aj chapem no..)
@panelacikova ano, ja viem. Máš pravdu. Ja by som sa ihneď odsťahovala, kludne aj do čiech, lebo aba terapie tam preplacaju 🙏, no manžel odmieta a neviem ho presvedčiť 😔
@bublinka1426 nie, ja len na margo toho, že nie vždy sa dá stravovať z bežných surovín. Ja som musela prísne dodržiavať histaminkvu diétu 6 rokov dozadu a už vtedy to bolo riadne finančne náročné. Teraz si to asi neviem predstaviť
autorka, ako je možné, že daná organizácia nemá zverejnený žiaden cenník?
@mudracucoriedka ja hej, zabávam sa, lebo doslova cítiť z nej, že čaká, kto ju popýta o číslo účtu 😂
Tak teda dcéra uz je bez plienok po terapiach , ktoré ste absolvovalo, skúsila by som ju aspoň na pár hodín denne dať do špeciálnej školy. Či má ešte niečo ďalšie či by tomu mohlo brániť?
@lulu8491 samozrejme, toto je mi zrejme, ale ona skor mysli nieco ine. je tu toho vela popisane, tak necitam vse.

Svoje stravovanie dokazes vyriesit z beznych surovin ale treba tomu vareniu venovat extra cas? To nemoze napriklad vyriesit aj manzel, ked je doma s dcerou?