Potrebujem požičať 6000 eur
Som zúfalá, potrebujem požičať 6000€, na terapie pre dcérku.
Pracujem, manžel je na opatrovaku s malou. V banke nám dajú, mám stály prijem, zmluvu na neurčito, zarobím 1100€, no ako iste viete, opatrovateľský činí 600€ .....postavili sme dom, maličký, jednoduchý bungalov. Máme na ňho hypo 60 000, no nieje ešte zateplený a vonku to vyzerá ako na stavenisku.... žiaľ, naše zdravotné problémy nám znemožnili dom dokončiť. To však nieje akútne, hlavne, že máme kde bývať.... problém je v tom, že máme chorú dcérku. Potrebuje terapie. Ja potrebujem špeciálne suroviny ma stravu, mám problémy so žalúdkom. Takže veľa minieme na stravu, je minimálne trikrát drahšia ako klasická 😒. Skúšala som aj tak, že som varila z normálnych surovín, no to ma odstavilo na 2 dni z práce...
V banke by nám hypo dali, lenže tie úroky teraz 😱. To by sme v žiadnom prípade neutiahli.... Rodičia ani svokrovci nám nemajú ako pomôcť.
Ja neviem čo robiť... Poraďte, Som už naozaj v koncoch, viac hlav, viac roxumu....
ale skúsim ti odpovedať. už to tu zaznelo. zanechať prácu za 1100 eur na SK a ísť do zahraničia hoci len upratovať. sú turnusy napríklad 20+10. 3 týždne robíš, takmer 10 dní si doma... a zarobíš 3-4x viac, než tu a na ubytovanie a stravu dáš minimum... alebo sa vymeniť s chlapom, nech ten ide do zahraničia a za jeho plat hradiť výdavky a sčasti nejakú výpomoc (zdravotnú sestru aspoň na 4 hodinky denne)
autista potrebuje špeciálnu stravu? ja len aby ste nepreplácali niečo,čo nepomôže
@panelacikova da, nedá....vec názoru. Existuje liečba kmeňovými bunkami. Známej delfinoterapia naozaj výrazne pomohla. O prácu v centre nehovorim. Beru 60€ za dve hodiny a to máme intenzívny program... veľmi nám to pomáha a tie ktoré tu píšete, ze liecba nieje, ze je to drahé, ze si vymýšľam, tak len dalej nadavajte. Kym budem žiť tak sa budem snažiť urobiť všetko
@janinah nie, to ja
@denkabemommy no neurobí 10€ mesačne na splátke, pokiaľ majú zafixovaný ešte starý úrok pod 1%. Každé navýšenie je totiž aj nová úroková sadzba.
@panelacikova liecit sa neda ale da sa pracovat. Npr.poistovna ti preplati 1x logopeda za mesiac ak chces aby taketo dieta mali vysledky treba aspon raz tyzdenne a to stoji prachy, a potom dalsie terapie. A autorka ma pravdu mkzu sa vysplhat na 800€ na mesiac - no tie deti dokazu robit pokroky a mnohe sa zaradit do zivota aj ked s obmedzeniami.
autorka. dala som ti ešte jeden komentár. o 22:00.
Aha, čiže viacero terapií, tak to potom áno. 6000€ je aj malo
@tanapeta súhlasím, tiež má to zaujíma. A niežeby som neverila, len má to zaujima. Autorka- ak má dcérka autizmus, naozaj má manžel 24 hodinovú starostlivosť? Veď tie deti sú povinne zaškoľované, normálne sú integrované v škole alebo navštevujú špeciálnu školu. Teda minimálne 4 hodiny. Prečo vredy manžel nemôže pracovať? Veď skola má vlastných asistentov. Počas vyučovania s ňou predsa nie je
@zuzinka888 problém je ten, že už ak má formu autizmu, s ktorou sa "pracovať dá", je potrebné to robiť neustále a možno aj dlhé roky... na to jej nebude stačiť časom ani 6000. (mimochodom, kolega bol so 4-člennou rodinou za takú sumu na dovolenke v disneylande)... to len na okraj.
ale teda vrátim sa k meritu veci. opäť poukážem na môj príspevok o 22:00. už keď teda sa chce pustiť do boja a bojovať roky rokúce za šialené peniaze. lebo tie výsledky sú minimálne, ale za nenormálnu obetu a finančnú útratu.
@tanapeta 60tis úver, 320 splátka (tak písala), čiže úrok má aktuálny, takže sa jej zmení splátka naozaj len o 10-15€ 🙂
Tak autizmus. Celý Tvoj príbeh je nejaký divný. Neviem, aký zázrak vylieči autistu? Však ju daj do špeciálnej školy, kde sa jej budú venovať odborníci, Ty sa jej venuj popritom a akceptuj, že v niečom bude iná a možno ju nikdy nenatlačíš do tabuliek.
A Vy dvaja popritom normálne žite, pracujte a život môže byť aj pekný. A bude aj dokončený domček a budú aj peniaze. Len potom si rozmyslíš, na čo ich vyhodíš.
poznam rodiny s autizmom, a je viac foriem, ale neviem aku formu mate vy, nakolko vacsinou je zena/muz na zaklade diagnozy an predlzenom platenom rodicaku ( ale vase dieta ma asi viac ako 6 rokov) plus , dieta nomralne chodi do skolky/ skoly..., to znamena ze muz neopatruje ale normalne zaraba ( a teda viac ako 600 euro) ...a normalne zaraba aj zena.
to znamena ze namiesto 600 euro by muz, ako zivitel rodiny. mohol zarobit dvojnasobok..a za 5mesiacov ste za vodou...ale ako pisem, netusim aku formu mate a kolko terapii, liekov,. nieco sa da cez upsvar preplatit....ale poznam naozaj deti co s autizmom ( mierny/stredna forma chodia do skolky/speci skoly)...aby obaja rodicia mohli ''makat''
...a tento stat by konecne namiesto pandemicke OCR a ine podobnym nezmyslom mohol prave prispievat rodinam s podobnym problemom..ale nie. tu sa roky zadarmo rozdava...od 2020 sa porozdavali statisice...a dovolim si tvrdit, darmozracom...
@palicka nie vsetky, iba tie co maju vysokofunkcny autizmus a nemaju pridruzene ine diagnozy a retardacie. A ano terapie su drahe a poistovna skoro nic nepreplaca.
@denkabemommy nemôžeš vedieť aký majú úrok. Môžu mať kratšie obdobie splácania napr. na 15 rokov
@zuzinka888 čo nie všetky? Nerozumiem
@bublinka1426 len pozor, takým deťom sa aj prispieva... keď budem mať čas, pokúsim sa to nájsť...
A ako si predstavuješ pomoc na Mk? Peniaze nechceš,pochopiteľne. Poradili ti refinanc,brigádu pre muža. Počítala som to a opýtali sa ťa 15x,kým si napísala diagnózu. Autizmus. A stále nevieme na čo 6000€. Chceš zobrať dieťa na Cubu za delfínmi? Ak chceš normálnu radu,tak daj normálne informácie!
@panelacikova ok
Nie všetci autisti sú prijatí do škôlky/školy. Závisí od stavu konkrétneho dieťaťa a tiež od zriadovatela (napr. bude mať riaditeľ/ka peniaze na asistenta iba pre toto konkrétne dieťa?). Taktiež s príchodom puberty sa všetko poriadne skomplikuje, napr. u chlapcov môže začať prevažovať veľká agresivita, čiže učiteľský zbor/ostatní žiaci sú ohrozovaní. Vtedy dieťa nemôže chodiť do školy. Všetci, ktorí máme zdravé deti, si tieto problémy žiaľbohu (a zároveň aj chvalabohu) nemusíme uvedomovat
@tanapeta no o to lepšie natiahne si to na 20r a ani sa splátka nebude meniť 😅🤷♀️, je to jedno z mnoha riešení, ktoré majú, myslím, že toto je to najľahšie
@lulu8491 to beriem, ale vzdy sa zial musi viac zariadit rodic. :( skoda ze nemaju rodinu, co by im pomohla....
@bublinka1426 a ty si myslíš, že dieťa s plienkami navštevuje zs, ms?
@heleninamama aka kauza s dietatom anjelicek?
@lulu8491 každé dieťa má právo na vzdelanie a povinná školská dochádzka sa týka všetkých detí. Pracujem s deťmi s PAS už takmer 20 rokov, veľmi veľa rodičov je na opatrovateľskom a zároveň chodia do práce. Na deti s PAS sú rôzne príspevky od štátu, vrátane tých na diétne stravovanie. Otec nemusí byť s dieťaťom 24/7. Máme v škôlke/ v škole deti s PEG vývodom, či tracheo trubičkou, rodičia nám vysvetlili čo a ako a sú v prípade potreby nonstop na telefóne.
a preco sa mna pytas ked poznas odpoved? ja vlastne neviem , co chces pocut. existuju aj osobne asistentky v skolke/skolach...ale sama nemam skusenost, tak neviem
@panelacikova to bohuzial aj ine diagnozy. A rodicia tychto deti to nemozu vzdat- co by boli s takymi detmi ked uz rodicia tu nebudu. Deti uz budu dospele a zvladnut amog u dospeleho ktory ma sebaposkodzujuce sklony je takzer nemozne. Kde skoncia takyto ludia? V klietkach? Vo vazniciach?? Centra pre takychto ludi nie to. A preto rodicia robia co je v ich silach, lebo je dokazane ze aj taketo deti mozu fungovat v ramci moznosti. Aj za cenu dlhov a uplneho vycerpania.
@bublinka1426 chce si prečítať vetu, kde jej napíšeš, že jej zaraz pošleš 6tis.,nech dá iban 😂
@denkabemommy neviem hned na mna sla protiutokom...takze uz mam usudok o autorke a koncim v konverzacii...

@mudracucoriedka 😂 aj srdcervúcejšie príbehy som už videla, len aby vytiahli peniaze z ľudí. No vôbec tu nejde o príbeh ale o to, že ak chce človek radu, nebude písať "potrebujem požičať 6tis€", keby to bolo tak hrozne potrebné, tak si refinancuje hypotéku, 6tis jej urobí na splátke tak 10€ mesačne navyše. Amen