icon

Povinné zmluvné poistenie Uniqa verzus Kooperatíva

borja
18. mar 2013

Ahojte, chcela by som poznať vaše názory na PZP v Uniqe alebo Kooperative. Doteraz sme mali v Kooperative a boli sme spokojní. Pôvodne sme chceli aj teraz uzatvoriť PZP v Kooperative,ale pani mi asi omylom pripravila zmluvu na Uniqu. Povedala však,že vraj Kooperativa ruší niektoré strediská a Uniqa je lepšia,lebo je tam zahrnutý aj servis. Keď som si pozerala doma informácie,tak teda ten "servis"(odtiahnutie auta do 500km) ma nepresvedčilo. Skôr možno to čelné sklo. Budem rada ak mi napíšete Vaše skúsenosti a odporúčania.

frapper
24. apr 2014

Jediná poisťovňa,ktorá neuplatňuje amortizáciu pri PZP a havarijnom je ALLIANZ poisťovňa.Aj preto je dobré poistiť práve tu.

homola
28. máj 2014

Neodporúčal by som PZP asi ani v jednej, minimalne Kooperatíva je známa svojím "prístupom", mal som u nich poistené auto a nebol som spokojný, tak som prešiel do inej. Aj keď je pravda, že cena je pri PZP veľmi dôležitá, aj tu sa niekedy oplatí dať možno o 10 eur viac a mať pokoj na duši...Skús si pozrieť online kalkulačku na výpočet poistného a popýtať sa na niekoľko najlacnejších poisťovní, kto má s nimi aké skúsenosti.

lubomirspetko
14. jún 2014

@borja
PZP od Kooperativy nie je veľmi dobrý. Jediná jeho výhoda je cena. Benefity ktoré obsahuje (pripoistenie batožiny, posádky automobilu a podobne) sú na smiešne sumy ktoré nič neriešia. Najväčší problém tohto PZP sú poistné udalosti. Hlavne čas za aký vyriešia poistnú udalosť.
Množstvo ľudí mi hovorí že chcú mať najlacnejšie PZP a že im je to jedno. Vraj nepoisťujú seba ale toho komu spravia škodu. To je v síce v skutku zaujímavý prístup ale v konečnom dôsledku budú vás otravovať ľudia ktorým ste spôsobili škodu že prečo ešte nemajú peniaze z PZP.

frapper
15. jún 2014

@lubomirspetko Presne tak,alebo môžu žiadať doplatiť sumu napr.čo poisťovňa odpočíta pri amortizácii.Momentálne v ALLIANZ sú veľmi prijatelné ceny,pre klientov po 30 roku veku poistníka.Odporúčam si dať ponuku pri PZP aj z tejto poisťovne.

homola
16. jún 2014

@lubomirspetko Súhlasím, presne podobný prípad sa stal mne, keď sa mi ozývala pani, že jej poisťovňa nechce vyplatiť peniaze atď. Mne osobne sa potom osvedčil Union, treba sa popýtať na viacero možností.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
frapper
16. jún 2014

@fidka79 Nepovedala by som,že preto,ale ak máš reprezentanta z ALLIANZ,vie ti dať zľavu aj každý rok vždy 6týždňov pred výročným dňom,bez toho aby sa dávala výpoveď a zaručujem,že by si bola spokojná s cenou.Ja to tak robím u svojich klientov a ani jeden nerozmýšla prejsť inde,len treba sa starať o klienta a sama mu zavolám,že je čas robiť zľavu.Reprezentanti majú páky ako znížiť poistné,len treba natrafiť na toho správneho,pretože veľa krát to nerobia,pretože sa to pre reprezentanta neoplatí.

tomaskuna
8. júl 2014

Ja mám ako poškodený pri autonehode relatívne dobrú, ak sa to dá pri nehode povedať, skúsenosť s Unionom. Narazil do mňa starší pán. Vybavil som to rýchlo a poisťovňa mi preplatila pomerne dosť zo škody. Vinníka som teda aspoň neotravoval a mal som to rýchlo za sebou.

szsz
28. júl 2014

Vazeny,Allianz je pekne prespekulovana poistovna.Mal som z ich klientom taku nestastnu prihodu,v dazdi mi odfrkol kamienok do celneho skla a ostala tam mala bodka.Kym som ho dobehol pred penelakom,tak sa mi zacala tahat prasklina.Vsetko sme spisali a odovzdali do Allianzu a cakali sme na odpoved.Po troch mesia- coch nam zavolal ich pracovnik a pytal sa,ze ako sa to stalo.No a chudak dedo,inac operovany na srdce a aj berie silne lieky,povedal ze isiel do mesta a nie s tade.Proste zabudol,ved to bolo po troch mesiacoch a co si myslite ze ta super poistovna spravila?Samozrejme nezaplatila a tak som musel vymahat od deda,odvtedy som alergicky na Allianz.

frapper
28. júl 2014

@szsz Tak toto vám neverím,pretože ak ste dokladovali čo bolo treba,likvidácia by bola ukončená do 14 dní.Však poisťovňa vám pridelí č.PU,môžete si to sledovať aj na internete,informovať sa na infolinke/zadarmo/ nečakať ak prejde viac ako 14dní,ale je pravda aj to,že vinník aj poškodený,musia vypovedať rovnako,ak sa výpovede líšia,áno môže byť problém.

szsz
29. júl 2014

Hej,ja som szsz a nič som nepísala sem do diskusie ohľadom poistovní,tak prečo niekto sem píše pod mojím nickom? 😒

diana70
29. júl 2014

@szsz Ale samozrejme, ak klient nenahlási poistnú udalosť, čo s tým má poisťovňa robiť? Chápem, poškodenému je jedno, hlavne aby to mal preplatené, ale klient poisťovne musí poistnú udalosť nahlásiť a spolupracovať s poisťovňou. Za klientov ozaj poisťovňa nemôže.

swan
25. aug 2014

@frapper robis este pzp v alianci?

frapper
25. aug 2014

@swan Áno

turanek
26. nov 2014

@szsz Na základe mojich skúseností viem, že pri podobnej situácií s čelným sklom a hlavne riešením z PZP môžu nastať komplikácie. Pretože klient musí preukázať, že sa uvedený skutok stal to znamená ideálna by bola kamera namontovaná v aute. Pričom sa ešte výpovede nezhodovali, tam sa už nedalo nič riešiť. Najideálnejšie riešenie by bolo to riešiť cez Havaríjne poistenie a potom by si poisťovňa uplatnila náhradu z PZP vinníka. Mojím klientom odporúčam riešiť všetky cez havaríjne poistenie nakoľko ak nie je totálna škoda, neprichádza tam k amortizácií (znižovania ceny v dôsledku veku a opotrebenia) ale k skutočnej cene opravy. Následne si to poisťovňa regresuje z PZP vinníka. S tým čelným sklom je to komplikované nakoľko sa stávalo veľa prípadov toho, že sa niekomu robilo čelné sklo a sa dohodol napríklad so susedom na príbehu o tom ako od neho odfrkol kameň a rozbil druhému sklo. Najlepšie je si potom do budúcna pripoistiť čelné sklo v PZP napr. v UNIQA poisťovni. V prípadne nejakých bližších informácií som Vám k dispozícií na maily: turanek.filip@uniqa.sk príp. tel. čísle 0908 533 593. A máme naozaj kvalitné poistenia http://www.zlataminca.sk/pzp/cmsarticle/#.VHWN-... , ak má človek nejakú zlú skúsenosť stojí za tým prevažne ľudský faktor. Príjemný deň prajem 🙂

macinkarw
1. apr 2015

Prestava ma to pomali bavit s kooperativou, este im dam cca 3 šancu ale keď ju premárnia tak končím s nimi.

adamprim
16. jún 2015

Ja osobne ti môžem PZP v Kooperative odporúčať, mal som viackrát škodovú udalosť a nikdy nebol problém. Záleží aj od toho aký máš produkt, majú totiž 2 rôzne balíky služieb (viacej info tu http://www.uzavripzp.sk/pzp-kooperativa/ ), kde sú rôzne úrovne krytia, rôzne asistenčné služby a podobne. Preto stojí za zváženie, či sa oplatí doplatiť za drahšie povinné zmluvné poistenie...

katyika
20. júl 2015

ahojte chcela by som radu.stalo sa mi ze som na parkovisku tukla auto,medzi tym som zmenila poistovnu.ale poistne som zaplatila 3 dni po termine ale v case nehody uz bolo poistene.poistovna mi tovsak odmieta zaplatit,a mam si to uhradit sama.myslite zeje to v poriadku?dakujem

lubomirspetko
20. júl 2015

@katyika
Aký dôvod uviedli? Hovoríte o havarijnom poistení?

katyika
21. júl 2015

uviedli dovod zesom zaplatila neskoro.a je to povinne zmluvne poistenie

ivanka89
4. aug 2015

Ahojte, potrebujem si založiť PZP a neviem sa rozhodnúť pre poisťovňu. V Allianz poisťovni mi vypočítali cca 240€ ročne, čo mi príde celkom dosť. Vraj je to vysoká suma, lebo som mladá a mám silné auto. Cez internet som si robila porovnanie poisťovní a v Union poisťovni mi vyšlo cca 90 - 100€, v Kooperative mi povedali 135€. Neviem aké máte skúsenosti, nakoľko je toto moje prvé auto, dám si poradiť od skúsenejších. Ďakujem

monikaced
11. aug 2015

PZP treba poistiti tam kde je to najlacnejsie a basta. Poistovna vyplati skodu inemu, ty mas povinnost uzatvorit poistku a zaplatit ju.

janicka99
28. aug 2015
Používateľ janicka99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od janicka99.

@monikaced úplne s tebou súhlasím. Rozdiely medzi poisťovňami v súčastnosti nie sú veľké, každá ponúka viac menej to isté len za inú cenu 🙂 Keď sme uzatvárali poistku my (cca pred pol rokom), tak sme išli rovno len porovnávať ceny cez PZP kalkulačku (napr. https://online.poistenie.sk/povinne-zmluvne-poistenie) Zatiaľ sme spokojní 🙂

ivannnnn
13. nov 2015

"philos" bud si sa narodil pod stastnou hviezdou ktora sa vola "kooperativa" alebo pre nu robis... nemusis mi to vyvracat, myslim si svoje...
KOOPERATIVA je zla poistovna, plno reklam a ked som tam dosiel reklamovat, ze mi nevyplatili zivotnu poistku po zakonom stanovenom max.limite 6 tyzdnov tak pani na prepaze mi povedala, ze dame urgenciu... a to sa podrzte, vytiahla zopnute 3 A4ky na ktorych mala aktualny datum a povedala, ze napiseme urgenciu. Moja otazka znela, ci vsetci na tom zozname su urgencie a pokrcila plecami a povedala, ze ano. Tak som jej povedal, ze porusili zakon a chcem hovorit s veducou. Poslala ma o vchod dalej s komentarom, ze ta veduca este nesla na obed a je na 2 poschodi ale, ze nemam povedat, ako som sa tam dostal. Ludia a tak som sa vyterigal na Dunajskej ulici na dane poschodie otvorim dvere a tam velka kancelaria kde bolo asi cca 12 stolov pri kazdom stole 2 kopy papierov dosahujucich az 1,5 metra, a tak sa pyzatm, ze kde najdem veducu... vraj vedla v kancelarii. Ta sa mi samozrejme ospravedlnila, ze meskaju a ze do 3 dni to najdu a vyplatia. Tak som sa jej spytal ci ta moja ziadost s pred 7 tyzdnov sa nachadza v tych kopach a potvrdila, ze ano. Tak som sa jej spytal, ci ked dojde nova ziadost ci nadvihnu tu kopu a daju ju dolu alebo ako to riesia... pokrcila plecami, ze do 3 dni ich mam na ucte a aby som na NBS nepisal... peniaze prisli len si neviem predstavit tie chudence kolko im to trvalo, nakolko od pani dolu som sa dozvedel, ze nemaju elektronicku evidenciu klientov ci zlozky (elektronicky je iba vyber a evidencia poistneho) a ze maju fyzicke zlozky klientov... a nehovoriac o tom, ze kamos tam robil a povedal, ze co sa da to sa neplni a ak sa plni tak to natahuju neskutocne dlho, vraj vratenie obycajneho preplatku trva min.6 mesiacov. No to uz neviem ale asi davaju dobre provizie obchodnikom ked tak horlivo poistuju. Naozaj poznam vela ludi co usli, nalakala ich nizka cena a ked klient nieco chcel musel si pockat alebo nedostal nic. Poistovna ma poskytnut servis a poistne plnenie ak to nerobi nema co na trhu hladat, lenze ludia aby usetrili za rok na poistke 20€ radsej budu tolerovat toto. Kto chce kam pomozme mu tam 😀 ja uz sa tam nikdy nepoistim.

frapper
13. nov 2015

@ivannnnn Máte názor alebo skúsenosť aj s ALLIANZ?

ivannnnn
18. nov 2015

ja nie

fazulka7
20. nov 2015
Používateľ fazulka7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od fazulka7.

Ak by ťa zaujímalo, ja ti môžem odporúčiť PZP od UNION http://www.union.sk/povinne-zmluvne-poistenie Ak by ťa zaujímali podrobnosti, napíš mi správu 🙂 Som s ním veľmi spokojná

monikaferkova
22. feb 2018

Prosím poradí mi niekto ohľadom Kooperativi a nehody ktorá sa mi stala?Ďakujem.

damoska
25. apr 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

skus ich kontaktovat priamo. My sme práve s štadiu hľadania novej poistovne na poistenie domu a domácnosti, takže radšej by som nejaku online kkalkulačku.

hedka17
6. apr 2020

@philos áno ale Alianz aj podľa toho jedna čo mám skúsenosť. Dali sme si tam znova auto poistiť