icon

Pozastaví EÚ daň z finančných transakcií?

22. okt 2024

Myslite ze ju Európska únia pozastaví?

egonsk
22. okt 2024

@michaela412 vidis v aktualnom vybere lepsiu alternativu? SAS, ktora by zrusila kopec socialnych veci a asi aj zaviedla volnu eutanaziu, aby nemuseli platit dochodky, alebo PS, ktori ma "odbornikov", ktori konkuruju Matovicovej skupine? Zial ja osobne nevidim racionalnu a sirokou skupinou akceptovatelnu alternativu, ktora by nerozbila este tie posledne kusky statu co mame a nehodila by nas pod riadenu spravu inej velmoci.

michaela412
22. okt 2024

@egonsk no radšej by som mala vo vláde PS, ktoré ešte nevládlo a čakala nejakú zmenu, ako toto nič od týchto čo vládnu celé roky. Zas porovnávať Matoviča v čase pandémie a vojny s dnešným stavom ..... och. (Matoviča som nevolila vtedy, ale zas tiež to bola lepšia alternatíva,ako títo tu čo sú teraz a boli aj pre Matovičom). Sto ľudí sto chutí, tebe vyhovuje toto tu, ale zároveň bez EU, mne to opačne. Je to demokratické a tak to má byť 😉

gribka1
22. okt 2024

To čo je teraz nie je alternatíva, ale skupina ľudí, ktorí rozumejú len tomu, čo potrebujú pre seba. Vízia nášho štátu o 5 či 10 rokov je v ich prípade nulová.

annm81
22. okt 2024

@egonsk Čokoľvek by bolo lepšie ako toto tu. ČOKOĽVEK, vrátane Matoviča! Čo do prdele robil Fico tie roky, keď nám Miklošove reformy zabezpečili najrýchlejší rast v Eurozóne? Vtedy, keď krajiny EU mávali prebytkové rozpočty? Keby všetko nerozkradol a nespravil z nás mafiánsku krajinu, tak by na krízové roky ostala aj nejaká rezerva. Každý, kto si myslí, že neexistuje lepšia alternatíva, má v hlave prázdnejšie, ako nechali mafianski ficovci v skladoch štátnych hmotných rezerv pred pandémiou.

egonsk
22. okt 2024

@annm81 s tymto si dovolim nesuhlasit, stacili mi 3 vlady super odbornikov za tie predosle roky. Vyhovorku na pandemiu neberiem. 😉
S tym rozkradanim a uplatkami je to v kazdom state, len media o tom nemasiruju denne mozog ludom.

annm81
22. okt 2024

@egonsk Super odborníkov? Teraz ich už máme, ty výhovorka s pandémiou? Táto vláda pandémiu nemusí riešiť, ale čo stvára dnes, je krásny náhľad do toho, ako úspešne by ju riešila, keby musela. Jeden SPLNOMOCNENEC VLÁDY rieši, že vlastne žiadna ani nebola a ďalší reprezentanti vlády riešia, kto môže za to, že v tej NEEXISTUJÚCEJ pandémii umreli desiatky tisíc ľudí. Celá kopa odborníkov... Človek, čo fakticky riadi ministerstvo kultúry si nedokáže bez letu do vesmíru overiť, či nás všetci neklamú a Zem nie je plochá .. o postavičkách ako Huliak už aj škoda hovoriť. Vláda odborníkov...

Len sa ďalej falošne utešuj, že všade sa tak kradne a ignoruj pri tom fakt, že tie ostatné krajiny, čo sme ich kedysi považovali za chudákov, vrátane Poliakov a Rumunov, boli v kradnutí menej schopní ako my, takže majú dnes vyššiu životnú úroveň ako krajina, ktorá bola kedysi spomedzi nových krajín EU na treťom mieste a dobiehala ČR A SLO...

michaela412
22. okt 2024

@annm81 presne tak! Kotlár minul 50 000€ na to, aby prešetril pandémiu, ktorá podľa neho nebola a včera Šutaj Eštok vyhlásil, že zriadi vyšetrovací tým na pandémiu. Tak zase ďalší idú míňať peniaze na vyšetrovanie niečoho čo podľa nich nie je a podľa mňa už malo byť dávno prešetrené. Cirkus Humberto táto vláda .... podľa väčšiny stále lepšie táto vláda, ako nejaká iná vláda....

ekira1
22. okt 2024

@egonsk vždy som rozmýšľala, prečo nám vládne to čo vládne. Už vidím prečo. Áno, fuj fuj EÚ, ale ich peniaze sú nám dobré. Keby nás nedotovali, nemáme tu už fakt nič, všetko, čo má nejakú hodnotu je postavené, opravené z ich peňazí. A ešte je ich dosť I na to, aby mala vláda čo ukradnúť. Pretože z tej prázdnej kasy si už pekne nahrabali a ešte im je málo.

stanulienkat
22. okt 2024

@egonsk  pises: SAS, ktora by zrusila kopec socialnych veci a asi aj zaviedla volnu eutanaziu, aby nemuseli platit dochodky, 

Ty nas tu kazdy den presviedcas o svojej bezbrehej jednoduchosti.
Ano, treba porusit kopec socialnych veci. Lebo volici socialnej demokracie ( schvalne nepisesm dezolati) volia tuto svolic len kvoli socialnym vyhodam a unikaju im zakladne a dolezite veci v chode statu.
Ad 2-Su krajiny, kde roky eutanazia funguje. Mas kapacitu pochopit ake zdlhave procesy su pri schvalovani eutanazie? Alebo vam nejaky socdemak zas nabulikal chobotiny o progresivnom vyhladzovani dochodcov? Vies na akom principe sa robi eutanazia a pri akych diagnozach a podmienkach? Alebo zas len tliachas chujoviny ako vzdy?

gribka1
22. okt 2024

@stanulienkat Len dodám, že ja by som volila kľudne stranu, kde by eutanáziu schvaľovali.

ekira1
22. okt 2024

@gribka1 toto @egonsk nepochopí. Nechať sa slobodne rozhodnúť ťažko chorých, nevyliečiteľných, často v silných bolestiach, pre odchod zo života, ktorý ich takto mučí a nemajú žiadnu nádej. Pretože to je vyhladzovanie dôchodcov 🙄

rikarika
22. okt 2024

A prečo by to eú robila? Čo si národ zvolil, to má.

egonsk
22. okt 2024

@stanulienkat napisal som volnu eutanaziu. To je taka, kde sa kedykolvek niekto rozhodne ukoncit svoj zivot, moze tak ucinit, t.j. nie len po zlozitom procese podlozenom zdravotnym stavom.
Citaj trosku s pozorumenim, viem ze pre teba a aj dalsie potlapkavajuce slecny s tebou suhlasiace, je to tazke, ale bolo by skutocne dobre s tym uz zacat.
A pokial sa tebe nepaci myslienka socialneho statu, t.j. statu kde ludia maju socialne benefity, kludne sa mozes odstahovat tam, kde take nieco nemaju a poziadaj rovno aj o obcianstvo, ved nikto ta tu nedrzi. Zaiste ti bude lepsie v state, kde nie je dochodok, ved si mozes nasetrtit, taktiez ta bude tesit platit velke poplatky u lekarov, lebo budes mat pocit super kvalitnej sluzby, tiez ti nebude vadit SAD a MHD pendlujuce v X hodinovych nepravidelnych intervaloch, lebo ved je vydobytkom doby mat auto a preco by si mala take nieco vyuzivat, nebodaj podporovat takyto socialny vydobytok. Rovnako ta bude hriat pri srdci ak budes platit uz za stredoskolske vzdelanie detom, lebo budes mat pocit, ze dieta ziska super vzdelanie.
Slepota je diagnoza, ale u teba to ma hlbsie korene, preto v zmysle modernej doby musim akceptovat aj socialnu inkluziu takych jedincov vidiqch svet ako ty 😉😁

stanulienkat
22. okt 2024

@egonsk ty si uplny mimoň. Termin volna eutanazia je co? To je hadam samovrazda, ked sa sam zabijes. Nevymyslaj si nove terminy. Nehorazne poplatky u lekarov? Ty si z marsu? Ved tie uz su. Zacali za minulej vlady RF. Dochodok???????????? Vdaka terajsej socialnej vlade, co ti ukradne aj serbel spod riti, ziaden dochodok nebudes mat. A vies kto bude prvy pi..vat??? Ty, ale na vladu, ktora bude v roku 2040 pri moci. Pretoze v tvojom socdemackom mozgu ti nedojde, ze za dochodok nebude moct vlada z roku 2040, ale tvoja socialna demokracia z roku 2024, ktora vsetko rozkradla. Apropo-tie socialne vydobytky-auto, Mhd...atd-to su vydobytky PROGRESU!!!!! 😁😁😁😂😂😂 Ano, to su vysledky pokroku, ktory tvoja mentalna kapacita odmieta a pouziva ako nadavku. Takze viac takychto ko..tov a na Slovensku sa budeme mat ako v Ruzzku-nasom vzore.😂

gribka1
22. okt 2024

Sociálne benefity sú super. Najlepšie z nich sú zastaralé vlaky zadarmo na historických koľajoch, otrasná MHD za pár drobných, zdravotná starostlivosť zadarmo v hnusných starých priestoroch bez moderných prístrojoch čakajúcich mesiace na vyšetrenie, dôchodok na hranici chudoby. Školstvo v zastaraných budovách, až tak zadarmo určite nie. Sociálne šmakocinky

egonsk
22. okt 2024

@ekira1 ty si tak naivne crievko, ze ani neviem, ci vobec tusis, ze kedysi bola Cesklovenska koruna kryta zlatom a uz vobec si nerobim iluziu, ze chapes co to vobec znamena.
Tento aktualny toaletak zvany Euro ma jediny vyznam, ktory je ten, aby vytvaral umelu inflaciu a zdieral ludi cez vsemozne sposoby. Tiez si spracovana dlhorocnym masirovanim EU propagandou a veris tomu, ze bez EU by sme tu jazdili na oslikoch a tesili sa so zhadzovanej potravinovej pomoci ako kedysi Africania v niektorych oblastiach.
Tak si predstav, ze v tej super namakanej zapadnej civilizacii, ktora je nam kladena za vzor, nemaju castokrat vodu z vodovodu pitnu, rovnako plynofikacia tam je skor vynimocna, ale zato v obchode maju neskutocne vela polotovarov, takze ani len netusia ako sa vyraba palacinkove cesto, nieto nejaky dzem. Tak mne zrovna toto vyspele nepripada, rovnako ako ich papundeklove domy.

hiro
22. okt 2024

@egonsk "napisal som volnu eutanaziu. To je taka, kde sa kedykolvek niekto rozhodne ukoncit svoj zivot, moze tak ucinit, t.j. nie len po zlozitom procese podlozenom zdravotnym stavom."
No lebo teraz ked niekto cini volnu eutanaziu ci uz pod vlakom alebo z mosta tak si vybavuje zlozity proces podlozeny zdravotnym stavom ;)

egonsk
22. okt 2024

@stanulienkat s tebou je tazko diskutovat, okrem nadavok, urazania a posmeskov u teba vychadza uz len zlc bez cohokolvek konstruktivneho. Je mi luto tvojho potomstva, asi by som sa velmi hanbil mat rodica s tak ibmedzenym videnim a tolkou zlostou v sebe. Fakt nechapem, preco si este zo Slovenska neodisla, ked je to tu tak zle.
A inak ano, som marsove znamenie 😉😁 a nemam problemy s tvorbou slovnych spojeni, ktore inteligentny clovek vie porozumiet, co evidentne tebe vadi, ale to nie je uz moj problem.

egonsk
22. okt 2024

@hiro eutanazia sa vykonava odborne podanymi medikamentmi a nie hadzanim sa pod vlak, atd...

hiro
22. okt 2024

@egonsk Koruna bola len pisana ze je kryta zlatom. Ale nebola. To bola len fraza. Este aj prakticky to nefungovalo: "Z hlediska držitelů bankovek však měla tato informace pouze formální charakter, bankovky za zlato u centrální banky (Státní banky československé) nebylo možno směnit."
"aktualny toaletak zvany Euro ma jediny vyznam, ktory je ten, aby vytvaral umelu inflaciu a zdieral ludi cez vsemozne sposoby"
Ohladom inflacie - umelej? Nuz ak euro ma umelu inflaciu tak to by som bol zvedavy akeho typu inflacie teda maju krajiny mimo EU ktore mali neporovnatelne vyssiu inflaciu (ako priklad si pozri Turecko).

hiro
22. okt 2024

@egonsk A? U nas sa eutanazia praktizuje hadzanim pod vlak a v inych krajinach podanymi medikamentami. U nich je eutanazia dedinovana zakonom a u nas ju moze praktizovat kto chce uplne bez obmedzeni.

gribka1
22. okt 2024

@hiro Tak sú krajiny, ako tá naša, že musíme byť kreatívny. Nedovolí zákon, cestička sa nájde.

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
egonsk
22. okt 2024

@hiro netusil som, ze tvoje znalosti v tejto oblasti su tak mizerne. To, ze si doma nemohol mat zlate tehlicky, teda zamenit si peniaze za zlato, t.j. nakupit ho v banke, bolo dane rezimom, ktore ho chranilo. Keby to tak nebolo, ludia vo svojej hluposti by boli schopni nakupovat zlato a znizovat tak jeho zasoby, dolezite pre medzinarodne obchodovanie... Ale nebudem to rozpisovat, lebo by si to zrejme ajtak nepochopil...
A co sa tyka inych statov, zabudas na ine faktory a tiez teda ci maju menu krytu zlatom, ked uz si spominal...

egonsk
22. okt 2024

@stanulienkat ruuzzko nepoznam, je to nejaky novoutvar uznany SR?

stanulienkat
22. okt 2024

@egonsk
Pises: ty si tak naivne crievko, ze ani neviem, ci vobec tusis, ze kedysi bola Cesklovenska koruna kryta zlatom a uz vobec si nerobim iluziu, ze chapes co to vobec znamena.
Tento aktualny toaletak zvany Euro ma jediny vyznam, ktory je ten, aby vytvaral umelu inflaciu a zdieral ludi cez vsemozne sposoby. Tiez si spracovana dlhorocnym masirovanim EU propagandou a veris tomu, ze bez EU by sme tu jazdili na oslikoch a tesili sa so zhadzovanej potravinovej pomoci ako kedysi Africania v niektorych oblastiach.
Tak si predstav, ze v tej super namakanej zapadnej civilizacii, ktora je nam kladena za vzor, nemaju castokrat vodu z vodovodu pitnu, rovnako plynofikacia tam je skor vynimocna, ale zato v obchode maju neskutocne vela polotovarov, takze ani len netusia ako sa vyraba palacinkove cesto, nieto nejaky dzem. Tak mne zrovna toto vyspele nepripada, rovnako ako ich papundeklove domy.

Tieto tvoje dedi ske krcmove kecy . V tvojom texte si dopln miesto eura rubel. A miesto slova zapad pouzi Ruzzko. Text identicky, ze??😂😂 Az na to, ze Ruzzi si seru do diery vydlabanej v zemi a ziju v zemlankach. Hladuju ako ti Africania. Tak to je priklad vyspelej krajiny.

egonsk
22. okt 2024

@stanulienkat tvoje myslienkove pochody som nepochopil, ked sa snazis kopat ako babatko nozickami pri vymienani plienky, vaznosti obsahu tej plienky takto nic nepridas.

gribka1
22. okt 2024

Ja len k tej pitnej vode na Slovensku, tu ešte kopec dedín len zo studní fungujú a kanalizácie nie sú na mnohých miestach. Plynofikacia tiež nie všade a vlastne už pomaly zbytočnosť.

ekira1
22. okt 2024

@egonsk tak tvoje sprostosti nemajú medze.. zabudol si vo svojom dlhom komentári vymeniť EU za rusko, to by sedelo.. a ty pitna voda, vieš ktoré krajiny majú najčastejšiu vodu na planéte? Dánsko ( europa), Švédsko ( europa), Rakúsko ( europa) dokonca majú I rakúsky vodný pakt, Island ( europa), Nemecko ( europa), Švajčiarsko ( europa).. a na rozdiel od nás, kladú dôraz I na odpadové vody. To, že sa našim neodporúča piť vodu v iných štátoch, nie preto, že je nepitná, ide o iné zloženie vody. A plynofikácia🫣, porovnaj I zdravotníctvo ty polotovar 🙄

ekira1
22. okt 2024

@egonsk najčistejšiu vodu tam malo byť.