Pozastaví EÚ daň z finančných transakcií?
Myslite ze ju Európska únia pozastaví?
@egonsk Ty génius si asi zo svojej dedinky nevystrčil nos, že? 1. Je dosť rozdiel, či sa bavíme o krajine vo vnútrozemí alebo o krajine pri mori. 2. asi by si odpadol, keby si videl, že v tebou nenávidenych USA majú bežne pitnú vodu zadarmo dostupnú na verejných miestach ako sú parky alebo nákupné centrá.
No a teraz čo s tou transakcnou daňou, už vieme nejaké pozitívum?
Tak to vyzerá, že tu už nie je čo vylepšovať, žijeme na najviac vyvinutým mieste sveta. Kam sa hrabú USA, GB, európske staty. Raz tu všetci emigruju. Keď sa dozvedia, že si splachujeme pitnou vodou, môžme sa kúpať v potocikoch, ešte aj dažďová voda je pitná. Sme úžasným miestom. Lebo my sme úžasní národ. Glupota všade inde.
@michaela412 pozri si odvody Slovenska do eu sú to verejne dostupné čísla a koľko dostaneme naspäť. Nehovoriac otom že sú presne vymedzené načo sa môžu použiť. To že dostávame oveľa viac je absolútny bullshit. Veď ak niesi malé dieťa musíš predsa vedieť že zadarmo ti nikto nič neda.
@kvietok_123 sú to verejne dostupné čísla a koľko dostaneme naspäť. Nehovoriac otom že sú presne vymedzené načo sa môžu použiť. To že dostávame oveľa viac je absolútny bullshit. /// prosím, pošleš mi nejaký link na toto? Lebo ja nech hľadám ako hľadám, stále nachádzam len čísla o tom, že sme dali omnoho menej ako sme dostali.
@egonsk a keď čítam ďalej, tak si myslím, že tvoje príspevky sú na úrovni konšpiračného smeráckeho trola. Chýba ti všeobecný prehľad. Cestuj! A teraz nemyslím nepriateľský kapitalistický západ, kde všetko funguje, ale choď do krajiny, kde zajtra znamená predvčerom - do tvojho milovaného Ruska.
Možno im tam tečie vo vodovodoch pitná voda a pri troche šťastia tam možno nájdeš aj splachovací záchod. A ozaj - vieš odkedy v Moskve tečie teplá voda? Pozor toto nie je vtip! To je skutočná otázka či máš prehľad o svojom veľkom vzore. 😉
@fido69 on je taky hejslovak. Narodovec, ktory je hrdy na velke slovenske hovno. To, ze zapad je pred nami popredu 20 rokov nevidi. On len velebi nasu zaostalost. Stavim sa, ze na FB ma na profile Sk zastavu, alebo znak.
Ešte k dani z finančných transakcií - transakčná daň vo svete existuje, ale nie vo forme a v rozsahu ako má byť zavedená na Slovensku.
Maďarsko - náš vzor, aplikuje transakčnú daň pri bankových prevodoch a platbe kartou 0,45%, pri výbere hotovosti 0,9%. Ale niekto tu zabudol povedať jednu dôležitú vec - Maďarsko má daň z príjmu právnických osôb vo výške 9% (slovom DEVäŤ percent) a nie 21% ako na Slovensku. (15% daň je len pre subjekty, ktorých príjmy nepresiahli 50 tisíc eur)
@kvietok_123 trošku logického zamyslenia: ak by sme do EU dávali viac ako dostávali, museli by sme byť na úrovni Nemecka a krajinám podobným. Neviem z čoho by sme toľko peňazí vyprodukovali 😀 Všetky krajiny EU od nás na Západ robia na NÁS! Nie Rusko nám dáva peniaze sa zobuď už. Rusko dáva peniaze tím čo robia demagógiu, ktorej veríte ....
@michaela412 pre Kristove rany kde spomínam Rusko? 😂😂😂 hneď ak ma niekto skepticky názor voči eu hneď musí automaticky vyznávať Rusko ?? Eu je skvelý projekt pokial ide o spoločnú menu a voľny pohyb tovaru a osôb ale na niektoré veci mam iný názor .Ty musíš byt extrémne obmedzená keď do diskusie zapojiš niečo čo v nej ani nepadlo😂😂
@kvietok_123 extrémne obmedzená sa ti ospravedlňuje, že som ťa hodila k tým 98% ľuďom čo tak rozmýšľa 😉 lebo EU nám iba zle robí, celý západ nám zle robí o USA nemusím ani písať (toto bolo všeobecné na tých 98% ľudí)

@ekira1 Dansko: https://www.asb.sk/zelena-obnova/zeleny-radar-p...
Ale len taky detail si nespomenula - nas velky vzor USA, GB, lebo tam nie je pitna vacsinou a tepla je cisto uzitkova. 😉