Požičali by ste peniaze blízkej osobe?
Ahojte mám dilemu… moja mama potrebuje požičať je to dosť peňazí .. ja mám len 22 ale nebyvam už doma zarábam si sama tiež platim nájom proste.. ona neplatí na bývanie nič hypo nemajú a veci čo sa týka domu platí tato..
mám dilemu lebo proste ja platim 500€ nájom.. tiež nedostávam peniaze zadarmo .. a navyše neznášam požičiavať peniaze lebo stále na to úprimne myslím
Navyše bude treba dať auto čoskoro do opravy lebo už sa čosi kazí…
Ach mám dilemu lebo je to mama.. poraďte čo robiť..
Šla by som za otcom a povedala mu o tom. V opačnom prípade ak tie peniaze mam a momentálne nepotrebujem mame by som implantát zaplatila ale nie štýl ze dala peniaze jej ale štýlom. Žeby som. Šla s nou a vyplatila to.
Zbytočne nákupy by som nefinancovala
@katarinakrizova prečo by ju mala hanba fackovat. To nie je ze matka je chorá a nevládze pracovať potrebuje liečbu a lieky, nevyhnutné výdavky. Alebo treba novú strechu, kotol a podAle mama nevie hospodáriť a mina peniaze na rozmary.
@katarinakrizova ty si ta jej mama?
Podla komentara, kde si vysvetlila okolnosti, tak nie nepozicala by som tvojej mame ani cent.
Za tychto okolnosti a na tento ucel nepozicala. Ma manzela, ktory ma peniaze. Nech sa on rozhodne, ci ju zadotuje ak ona nevie hospodarit. A to hovorim ako ta, co poziciava (resp dava) celej rodine. Ale tam su ine okolnosti.
@katarinakrizova ona minimálne len drobné celý život keď som aj študovala mi dával otec aj vždy vsetko platil
@katarinakrizova a tvoja dcera co ? musi financovat mamu? lebo ty si nevies zarobit alebo vsetko prehajdakas?
ak je to tak tak tvoja dcera veru blba je lebo podporuje toxicku osobu -teba
@katarinakrizova dobre trápne čo tu píšete. V živote by som nikoho z rodiny nenechala “skapat na ulici” .. tu ide o to že mama vedela dopredu do čoho ide keď si išla dať robiť zuby vedela to 6 mesiacov dopredu a nič si na to neodložila a ja peniaze tiež potrebujem… navyše môže si ich pýtať od otca len ona za každú cenu potrebuje ukazovať ako ona na všetko má aké ma nové veci čo si zase kúpila .. tie zuby ani nepotrebovala
Najviac ma dorazilo keď som si niečo nové kúpila na seba v momente to chcela aj ona musela som to ísť kúpiť aj pre ňu a keď mi ona raz ukázala sveter ktorý sa mi naozaj páčil ani mi nechcela povedať kde ho kúpila však hádam nebudeme mať rovnaké mi povedala 😂😂 a vždy ma volá na poschodie do mojej bývalej izby a tam skladuje všetky veci hlavne nové tak vždy ma volá sa mi pochváliť čo nové si kúpila ale samozrejme tak aby to nepočul tato 😂
Za takýchto podmienok by som ani vlastnej mame nepožičala. Je totálne finančne negramotná a nepodporovala by som ju v tom. Vedela o tých zuboch, mohla si šetriť, ale ona napriek tomu míňala na kabelky, bundy, topánky. Na Tvojom mieste by som ani do zasielkovne nechodila, takto ju v tom podporuješ. I keď myslím, že tvoja mama je závislá na nákupoch a neodradí ju nič. A že by potrebovala psychológa. Za nakupovaním pôjde aj cez mŕtvoly. Inak ak by sa nedajbože niečo stalo s tvojím otcom a ona by zdedila peniaze, dom, auto, tak to bude prúser. A podľa mňa práve pre toto by to tvoj otec mal vedieť. Inak vyzerá to tak, že ty si sa poddala v hospodárení na otca, našťastie 😉
Moja maminka by nám deťom dala aj posledné ,a keby raz potrebuje neváhala by som ani sekundu
Nepožičiala a povedala jej že jej nebudem chodit do zásielkovne a keď bude mať s tým problém tak povedať že povieš ocovi co robi
@anonym_autor povedz ,že nemáš.
Ak majú na Nové auto, tak majú dostať peňazí.
Tvoj otec možno odstrihol tvoju mamu...
Lebo nestíhala výdavky. ...
@anonym_autor a na čo to mama potrebuje ? Keď oco platí všetko. ? Ma sa zle pri ňom ? Či chce prerábať ? No asi podľa toho na čo to chve. Ja by som nikdy nepožičala peniaze na vrtochy. Že nové auto. Dovolenka. Silikóny. Proste keď na to nemáš tak nemáš. Chod si na to zarobiť. Bodka. Ale ak by to bolo niečo vážne samozrejme. Je to mama. Ak sa máte rady. Druha vec je splácanie. Ako sa dohodnete. Či je to mama ktora drží slovo … lebo matky sú všelijaké. Aj také co sa neštítia svoje deti využívať.

treba zájsť za otcom a povedať čo je vo veci.