Pôžička 500 - 1000 eur počas rodičovskej dovolenky

drobec87
31. júl 2014

Maminy, dajú mi niekde pôžičku 1000 alebo minimálne 500 eur? Som na rodičovskej dovolenke. Manžel pôžičku vziať nemôže. Potrebujeme to na detskú izbu - výmena okna, podlahy ... Poraďte. Ďakujem 🙂

lilly0812
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nigguska
31. júl 2014

joooj,len nie nebankovky.....zamotas sa do toho.....napis mi IP preco muz nemoze,mozno nieco vymyslime.

mery333
31. júl 2014

Jóóój moja. Môj názor je, že radšej by som bývala v neprerobenom ako si raz požičala od nebankovky. Požičiaš 500€, vrátiť im musíš 1000€!!! Raz sa omeškáš a je zle. Nedá sa Vám pomalinky, potrošinku každý mesiac odložiť a postupne prerobiť? Alebo nemusíš mať zo začiatku hneď všetko super, nové.

Ja som napr. starší nábytok, stôl v detskej a garnižu oblepila samolepiacou fóliou a je ako nový. Na podlahu kúpila do času lacnejší koberec v Merkury. Stenu sme omaľovali a nalepila som kvietky. Kúpila obliečky na vankúše, postrihala na výplň starý molitam z povala, ušila a vankúše sú ako nové.

Verím Ti, že by si chcela mať všetko pekné a nové, žijeme vo svete konzumu, kde sa "staré" nenosí. Len niekedy ozaj treba pozerať dopredu, aké môžu mať naše činy následky. Lebo nikdy nevieš, čo sa môže stať, že sa omeškáš so splátkou. Držím Ti palce. 🙂

drobec87
autor
31. júl 2014

@mery333 Nábytok nechceme kupovať, starý zatiaľ stačí 🙂 Ale treba vymeniť okno, urobiť podlahu ... Je to všetko staré a okno veľmi prepúšťa. V zime by tam malá zamrzla ☹ A čakáme prírastok v marci 2015, do vtedy chceme, aby mala detskú izbu. Inak to asi nepôjde, všetci v 1 izbe s 2 bábätkami.

nigguska
31. júl 2014

popozeraj po internete,kolko stoji take plastove okno....je to podl velkosti. Neviem ako ho mate velke,ale za klasicke vacsie okno das 200eur. Podlahu si vyrataj a skoc do merkury marektu alebo hornbach,baumax,kup parkety alebo koberec a na plochu 15m2 ta to vyjde na 200eur. TZento mesiac spravte jednu vec a druhy mesiac druhu....vymalujete za max 100eur aj to prehanam.....vsetko pekne postupne a mas to....

mery333
31. júl 2014

@drobec87
No to je ťažko, mať dobré okno na zimu je základ. Zjavne ste vyčerpali všetky možnosti, keď sa musíš uchýliť k tomuto zúfalému činu. Pozerám, že bývate na východe, kde je to s robotou horšie ako bieda. Už sa musí len Tvoj MANŽEL o Vás postarať. Keď nie je robota u Vás, tak už len aj brigádou za hranicami. Ja som tiež na materskej a MM, podotýkam vysokoškolák s x-ročnou praxou finančného riaditeľa je bez práce. Ale je veľmi robotný, takže nemá problém ísť aj do lesa napr. na celý deň stromčeky sadiť. 🙂 😉

A ako napísala aj @nigguska radšej postupne, pomaličky. Popozeraj ceny na nete, v obchodoch, ak je manžel zručný, tak sa dá ušetriť aj na tom.

mima4
31. júl 2014

@drobec87
pozicte si od rodiny, rodina je na to, aby si ludia pomahali a stali pri sebe. Ked im poviete naco chcete peniazky, vyskladaju sa vam a vy im ich postupne vratite.

simca06022011
31. júl 2014

@drobec87 skuste kupit to okno na splatky, ale to aj tak asi nepojde bez prijmu..

hajajanka
31. júl 2014

@drobec87 Do zimy mas este dost casu, takze kazdy mesiac si teraz odloz to, co by si splacala nebankovke a uvidis, ze na okno bude. Na dlazku kup lacny koberec, dieta sa prehra aj na nom. Ked nastupis do prace, vymenite za dlazku.
Ja by som sa rozhodne na materskej do ziadnych poziciek nepustala, zvlast s tromi detmi. A urcite nebudes potrebovat 1000 eur na okno a koberec. Na tvojom mieste by som sa pozrela na vydavky, kde mozno usetrit a co netreba kupovat.

drobec87
autor
31. júl 2014

@mima4 Z rodiny nám nemá kto požičiať, nikto nemá peniaze nazvyš.

drobec87
autor
31. júl 2014

@mery333 Manžel pracuje, ale zarobí len min. mzdu + má výdavky na benzín, keďže za prácou dochádza. Zatiaľ máme 1 dcérku 20 mesačnú, no čakám dvojčatá. A spíme aj s malou v spálni. Chceli sme na začiatok urobiť z malej izby detskú izbu, no čím skôr to pôjde, tak z veľkej, aby bolo do budúcna aj pre súrodencov. A z malej by už bola len obývačka.

lubomirspetko
31. júl 2014

@drobec87

Určite to neriešte pôžičkou. Manžel má minimálnu mzdu, budete mať problém zo splácaním.
Uvedomte si že nemôžte dopredu míňať peniaze ktoré ešte nemáte. Môže vám to spôsobiť veľké finančné a neskôr aj psychické problémy.

Os teraz do marca 2015 je 8 mesiacov, dosť času na prerobenie aj z vlastných zdrojov. Snažte sa každý mesiac ušetriť čo najviac, aby ste tento rok mohli ešte robiť okno. Treba si odpustiť všetky zbytočne veci.

Ak by nebolo dosť peňazí na nové okno, opravte staré. Drevené sa dá šmirgľovať a nanovo namoriť. Spraviť izoláciu penovou páskov alebo gumovým samolepiacím tesnením. Prípadne ho len zapečatiť silikónom alebo nejakou montážnou penou a vetrať cez druhé izby, a vymeniť ho budúci rok.

V tejto dobe nám natláčajú do hlavy, že treba riešiť všetko pôžičkou. Je však hlúposť brať si úver na spotrebné veci, prípadne na takéto drobné rekonštrukcie. Ak ste doteraz nedokázali našetriť, splácať sa vám bude oveľa ťažšie. Na slovensku je cca 1,5 milióna exekúcii. Treba si dať na to pozor a radšej vydržať kým si to nebudete kupovať za vlastné.

paradize
31. júl 2014

Vedela by som o niečom, aby si peniažky získala, ale aj tak by ste boli ukrátení každý mesiac...
Tak či onak, ak by si dnes vzala pôžičku, budúci mesiac ju musíš zaplatiť.
Tak logicky: budúci mesiac si odlož to, čo by si dala na pôžičku, tak isto aj o dva-tri-štyri mesiace. Budeš mať vlastné, odložené a dokonca viac (lebo neplatíš úroky).

Nás vyšla plávajúca podlaha na 100€ do izby asi 3x5m. Nové okno stojí cca 200-250€ a maľovanie aj menej ako 100€.

Ak by si si to rozložila, že jeden mesiac spravíš to, ďalší hento, vyšlo by to krásne.

A teraz!!! Po pôrode dostaneš naraz cca 800€ (aj dáke desiatky). Takže radšej si požičaj dákych 500€ od rodiny, alebo počkaj, kým nepríde príspevok - veď mesiac dieťatko vydrží v neprerobenom.

Prajem veľa šťastia a nech ťa každá zlá ponuka obchádza!! 🙂

liebling98
1. aug 2014

@drobec87 ako Ti tu radili ostatné mamičky, určite si nepožičiavať! Keď, tak od rodiny. Ak ste v zlej finančnej situácii, pôžička ju nezlepší, ba naopak. Radšej šetrite a pomaličky prerobte po častiach. Ak chceš oponovať, že nemáš z čoho šetriť, z čoho chceš splácať pôžičku? Detičky sa Ti narodia v marci, to už bude prakticky po zime, takže našetriť na to okno máte čas vyše roka, do ďalšej zimy. Zatiaľ ho môžte provizórne upraviť, ako radil @lubomirspetko Najprv si dobre zisti, čo koľko stojí, aké sú alternatívy a čo z toho skutočne potrebujete. Potom budeš vedieť sumu, ktorú budeš potrebovať. Tú si našetríte a prerábku zrealizujete. Ty ideš od konca. Najprv nech máš peniaze, pritom ani dobre nevieš, koľko Ťa to bude stáť. Veľa šťastia prajem.