icon

Pozitívne skúsenosti s finančnými poradcami: Podelte sa!

10. aug 2026

Je tu niekto, kto mal pozitívnu skúsenosť s finančnými poradcami? Už aj z tých, čo sa tvária, že chcú pomôcť, sa vykľulo niečo hrozné. Keď bolo treba zariadiť poistku, tak bolo všetko super – naháňanie na stretnutia, len nech čím skôr majú províziu od poisťovne. Ale potom, keď už bolo treba reálne niečo riešiť, zrazu hrajú mŕtveho chrobáka a dni neodpisujú...

Má niekto podobnú skúsenosť? A má vôbec niekto s nimi dobrú skúsenosť? Podľa mňa je to zbytočná práca. Ak niekto chce poistenie, nech ide radšej priamo na pobočku. Už som sa poučil, riešiť to cez tretiu stranu je blbosť.

anonym_897f46
10. aug 2026

mám taký istý názor ako ty. Asi aj veľmi podobnú skúsenosť.

matus229
10. aug 2026

@anonym_autor jediný raz keď som s nimi jednal bolo pri hypotéke. Tam nám aj pomohol, keďže sme mali trochu komplikovanejšiu situáciu. Pri poistkách v živote, nikdy

anonym_caa433
10. aug 2026

@anonym_autor mne uz nedvihal ani pracovnik pobocky banky ked uz bola poistka uzavreta a ako poistnika mi ten somar dal byvalu majitelku nehnutelnosti. Ja platim a ona dostane poistne. Chybu som si musela riesit priamo s poistovnou. Ziadna tretia osoba fakt.

klarissa25
10. aug 2026

Mame financneho poradcu, riesili sme s nim hypoteku. Ked boli najlepsie podmienky na refinancovanie, ozval sa nam a vsetko sme poriesili. Mame s nim len dobre skusenosti

anonym_d4ea2a
10. aug 2026

Väčšina ľudí netuší, čo by mal dobrý finančný poradca zvládať, takže stačí, ak pomôže vybaviť nejaké papiere a je to výborná skúsenosť.
Mne boli odporúčané 3 skvelé finančné poradkyne, ani jedna ma nepresvedčila, že toho má naštudované viacej ako je základný balík informácií. Majú naštované isté produtky a presné prípadové situácie, čo ako robiť ako kuchárka recept na koláč. Dostanú z centrály informáciu, že klientovi končí fixácia, pokyn čo majú robiť a je z toho to najvýhodnejšie čo je na trhu, pretože klient si nedá tú námahu osobne si detialne preveriť trh, buď to nevie alebo nemá čas.

anonym_abecbd
10. aug 2026

Ja mam dlhe roky len dobre skusw osti a mojim, velmi co sa tyka financii mi pomohol. Nemozem nanho povedat ani pol zleho slova

anonym_f586de
10. aug 2026

Moj financny je perfektny. Pomohol s dvoma hypo 🙂

anonym_9dd1cc
10. aug 2026

My si riesime hypoteku priamo na pobocke,osobna bankarka vie vybavit aj nemozne,teda pre nas pripad,v takom podobnom to nedokazala.Sama bola prekvapena,no bonita asi bola vyssia ako v tom druhom pripade,tam banke vlastne nevadilo,ze prejdu tym padom inam.

riso_z_malomesta
11. aug 2026

Mrzí ma, ak ste mali negatívnu skúsenosť s finančným poradcom. Jednak závisí od konkrétnej firmy, ako si vychováva svojich ľudí.. Či jej ide len o tržby a čo bude potom s klientom, ich veľmi nezaujíma, ale sú aj spoločnosti, ktoré dbajú na to, aby o klienta bolo vždy postarané. Taktiež ale veľmi závisí aj od konkrétneho človeka, s ktorým sa stretnete. Ak sa bavíme napr. o poistení, práca poradcu spočíva v tom, aby vám porovnal situáciu na trhu a vybral vám vhodné alternatívy na vašu konkrétnu situáciu (nie každá poisťovňa je pre každého vhodná, každá poisťovňa má svoje špecifiká...). A, samozrejme, keď je nejaký problém, neschováva sa, ale aktívne pomáha s jeho vyriešením. Poznám veľa kvalitných poradcov, od ktorých by som si s čistým svedomím nechal poradiť 🙂