icon

Pracujem v Anglicku, rodiť budem na Slovensku

lucia31311
2. feb 2012

Ahojte dievcata.
Som zamestnena v UK a chcem ist rodit na Slovensko, pricom tu nebudem ukoncovat pracovny pomer. Chcem odtialto brat matersku. Ide mi o vybavenie zdravotneho poistenia.Citala som tu rozne moznosti okolo zdavotneho poistenia ( E 106, E 112 ), ale stale neviem koho mam poziadat o vydanie a na akej adrese. Ak ma s tym niekto skusenosti, prosim napiste mi adresu kde mam poziadat o dokumenty a co ma byt v tom liste uvedene.
Vopred dakujem🙂

ivanka72
20. júl 2013

@antonka1 AHoj volala som iba na toto cislo +44 (0) 191 203 7010 alebo toto cislo som nasla na nete este
0845 915 4811 ale musis byt poriadne trpezliva skus volat asi tak okolo 9.00 rano ,alebo sa skus pohrabat na nete ale viac menej ta to bude stale hadzat na tento formulatr a na toto cislo,vela stastia

antonka1
20. júl 2013

ivanka72, diky moc,budem ich otravovat az kym nedostanem jasnu odpoved. 😠 Hadam mi to do vycestovania pride,dufam.Este raz dik za info. 🙂

ivanka72
21. júl 2013

@antonka1 este raz vela stastia a netreba sa nechat hned znechutit pristupom na druhej strane linky budu ti rozpravat rozne rozpravky co by si mala a co nie, jednoducho musis si ist za svojim a hlavne maj trpezlivost musia ti to vydat v UK nedaj sa odbit ze ti to poslu na sk to si oni nahravaju pre seba.

bublinka8582
26. aug 2013

@bobocka, ja by som sa ťa rada spýtala, či si s tou modrou kartičkou išla niekde do poisťovne, alebo si ju len začala používať na slovensku. Ja som s ňou chcela ísť k lekárovi na svk, (je pravda, že to nebolo ohladom tehotenstva), ale oni my tú kartu nezobrali, ževraj oni to nepoznajú, a že kde majú oni poslať tú kopiu, že kto im to na svk preplatí. Tak toto nechápem, chystám sa rodiť na svk, ale neviem, či mi tú kartu zoberú, nechcela by som si za všetko platiť.
Môžeš napísať, ako to bolo, či si išla do nejakej poisťovne, alebo ....

antonka1
24. sep 2013

Dnes je 24.septembra a doteraz som nedostala este tie doklady na prehlasenie sa v SVK poistovni.Volam tam kazdy tyzden a stale to neni urobene.Stratili mi jedny dokumenty,ktore som im poslala postou este zaciatkom augusta a teraz,ked som im ich poslala faxom,tak ich zas nemozu najst.Toto je fakt ako v blazinci!!!! Najhorsie na tom vsetkom je,ze uz v polovici oktobra mam termin porodu a ja nemam este stale nic vybavene,skrz toho,ze mi tam vsetko tratia.Tak rozmyslam ist asi rodit naspat do UK,ale to uz bude poriadny problem,lebo mam necely mesiac pred terminom. Mna z nich asi urve.Takze mile babky,najlepsie je asi si to vsetko zaplatit, lebo UK sa v praci netrha.No a tie cisla, ja mam ine, priamo na oddelenie kde sa uz tieto veci vybavuju,nehra vam tam polhodiny hudba,kym vam to niekto zdvihne,a ked zdvihne,tak odpoklonkuju na ine cislo.Priame cislo na nich je - 0044 3000 555 734.Tam uz len zadate priamo svoje NHS Number a mozte sa pytat ohladom svojej veci.Tak len tolko a ja si idem teraz pozhanat peniaze na porod, lebo tak to asi vyzera,ze si to zacalujem vsetko z vlastneho vrecka !!!To mam teda "stastie". 😒 😢

anuska2110
26. nov 2013

ahojte najde sa tu niekto kto ma skusenosti s E 106 a E 112 ak pracujem v norsku a som tehotna a chcem rodit na slovensku aj poberat matersku z norska s tym ze budem môct byt na slovensku pocas celej materskej. dakujem za radu.

dulatorka
2. jan 2014

Ahojte baby, ja som v 20tt a momentalne zijem a pracujem v Uk ale chcem ist rodit na Slovensko a chceme tam aj ostat zit nastalo. Pracovny pomer mam na dobu urcitu a konci mi v juli 2014, v praci na human resources mi povedali ze budem mat aj tak narok na vyplatenie celej materskej, kedze sa babatko narodi pred ukoncenim pomeru. Ked je jasne ze uz sa do prace nevratim viete mi poradit ktore dokumenty potrebujem preukazat doma na Slovensku resp co vsetko si potrebujem vybavit pred odchodom z Uk? Aj tak mi treba E106 alebo E112 aj ked sa planujem hned po prichode domov nahlasit naspat do poistovne a vsade kde treba?Nasla som tu kopec prispevkov do for ale aj tak sa neviem vysomarit z toho co vsetko je treba v mojom pripade. Budem mat narok na jednorazovy prispevok pri narodeni dietata na Slovensku bez toho aby som pisala list ohladom toho maternity grantu alebo aj tak potrebujem ten zamietaci list? Ak by sa tu nasiel niekto kto by mi vedel pomoct a poradit budem veeelmi vdacna 🙂)

ivanka72
12. jan 2014

@dulatorka Ahoj,precitaj si moj nazor a skusenosti na predoslej strane kde som vsetko podrobne vysvetloval,na grant v UK nemas narok ak pracujes ale zamietaci list budes potrebovat tu na sk ,a ohladom prispevku si treba najst fajn gynekologa ktory ti potvrdi ze si chodila na kontrolu na sk od 4 mesiaca ,zajdi za nim pred porodom aj 2-3 krat a potom ked ti to potvrdi treba este aj od pediatra kde nebude problem kedze sa dieta narodi na sk,tak vela stastia 🙂

eliska275
26. jan 2014

@ivanka72
dakujem velmi pekne krasne si to rozpisala a tvoj prispevok je fakt velmi napomocny, teraz uz len dufat ze sa mi vsetko podari vybavit, dakujem este raz velmi pekne za pomoc a to ze si si dala snahu a takto to rozpisala 🙂

ivanka72
26. jan 2014

@eliska275 rada pomozem ak budem vediet ,len upozornujem kazdeho treba si to vsetko preverovat aj 3 krat nakolko s amoze hoci akakolvek malickost zmenit ,prajem pekny den 🙂

papaya308
Autor odpoveď zmazal
dulatorka
20. feb 2014

Ja sa musim podelit o moju skusenost 🙂 Vyplnila som aplikacku na tu S1, ku tomu som im poslala kopiu MatB1, posledny payslip co som mala a este aj prefoteny obciansky kedze pod insurance number som vedena pod menom za slobodna a formular som potrebovala na meno co mam teraz a aj ten sprievodny list som napisala svojimi slovami preco ziadam o to, preco idem rodit na Svk a preco im posielam kopie toho co posielam...s malou dusickou som to poslala a o tyzden som sa rozhodla im zavolat ze ci to dostali a ako sa bude dalej postupovat..pan na druhej linke sa mi nezdal byt az taky ochotny ale zodpovedal vsetky otazky a povedal ze ziadost obdrzali a trva to 4-6tyzdnov kym sa to vybavi, ze mam zavolat o par tyzdnov ako to pokracuje...viac som nevolala pretoze dnes bol tyzden odkedy som volala prvykrat a nasla som si v schranke list aj s certifikatom S1 a vysvetlenim co robit dalej🙂) neverila som vlastnym ociam ked som to zbadala, nakolko som tu citala prispevky kde baby cakali aj 3 mes...asi som mala stastie🙂 a dakujem tymto ivanke72, ktorej prispevok mi osobne velmi pomohol🙂) este mam sice mesiac do odchodu na Svk, ale aspon ho mozem stravit v klude, bez zbytocnych stresov🙂

croissantik_29
28. feb 2014

@dulatorka ... pani dulatorka prosim vas boli by ste taka ochotna a mohli mi napisat na moj fb alebo email a poradit mi ako a co mam robit s tymi formularmi?! moj fb : Veronika Arvaiova, email: veronika.arvai@gmail.com ... prosim pomozte :(

eliska275
2. mar 2014

@dulatorka ja by som vas chcela poprosit o kontakt neviem ci tam je len telefon alebo ich mozem kontaktovat aj emailom, tiez mam podobny pripad posielala som ziadost o S1 tiez som prilozila vsetky potrebne papiere, posielala som to pred dvoma tyzdnami zatial nemam ziadnu odpoved a chcela by som si overit ci im to prislo a ci je vsetko v poriadku alebo potrebuju este nieco doplni, dakujem za radu mozete ma kontaktovat tu alebo na email budajka@post.sk

eliska275
2. mar 2014

@ivanka72 ahoj chcela by som ta poprosit este o info, ked budem mat uz zamietaci list o prispevok,vybavenu form S2 a S1, budem to potrebovat na sk mat aj prelozene alebo to budu vsetci akceptovat v anglickom jazyku, ak to treba mat prelozene, musi to by uradne overene alebo staci ked si to prelozim a napisem aj ja sama, dakujem velmi pekne za odpoved

ivanka72
3. mar 2014

@eliska275 Ahoj S1 alebo S2 netreba prekladat predlozis original na zdravotnej poistovni a zamietaci list staci volne prelozit ja som nemusela uradne ,vela stastia 🙂

eliska275
3. mar 2014

@ivanka72 dakujem za rychlu odpoved

meggi27
7. apr 2014

@dulatorka ahoj pametas si na aku aresu si to vsetko zaslala dakujem

dulatorka
8. apr 2014

@meggi27 ahoj, adresa bola uvedena na tom formulari - ziadost o tu S1, ktory som si stiahla z netu.

meggi27
8. apr 2014

@dulatorka ano ale su tam 3 adresi tusim tak preto neviem na ktoru mam poslat ja tiez chcem ostat na sku uz ssa neplanujem vratit do uk ako si vlastne postupovala uviedla si im ze uz sa nechces vratit?

dulatorka
9. apr 2014

@meggi27 Posielala som to na tuto - ked momentalne pracujes pre Uk zamestnavatela : NIC&EO International Caseworker
HMRC
BP1301
Benton Park View
NEWCASTLE UPON TYNE
NE98 1ZZ
England
A ja som uviedla tak ze sa chcem vratit, mam datum kedy mi konci zmluva a po tomto datume sa tu na Svk nahlasim naspat do poistovne, tak som potrebovala len na ten dany cas do toho datumu a preto som napisala ze sa chcem vratit a datum vratenia som dala ten kedy mi konci zmluva 🙂

martinakriz
Odpoveď bola odstránená
martinakriz
21. máj 2014

pardon chcela som napisat S2 (112) o tu my ide dakujem

bublinka8582
3. aug 2014

Ahojte mamičky. Som 13 tt a chystám sa rodiť na svk. Mala by som pár otázok. Viem, že keď dostanem MATB1, tak si musím vybaviť formulár S1 a S2. Chcela by som sa vás spýtať, kedy, v ktorom mesiaci ste išli domov, a či ste si niečo vybavovali vopred na slovensku, kým ste boli ešte v Uk, alebo keď ste už prišli na svk, tak čo treba vybavovať okrem zdravotnej karty. To je pravda, že k tomu aby som dostala príspevok pri narodení dieťaťa, tak potrebujem potvrdenie od gynekologa na svk, že som chodila na prehliadky? Neuznajú mi to z Uk, čo chodím k midwife? Dúfam, že sa nájde ochotná osoba, čo mi vie pomôcť. Ďakujem

bublinka8582
7. aug 2014

martinakriz mozno by si mi mohla pomoct, hm?

henrieta10
13. okt 2014

ahojte,chcela by som vas poprosit o radu,Byvam uz mesiac vo svedsku aj s mojim parnerom a dvojrocnym synom,no pred tym sme zili v UK 6 rokov,a teraz tu vo svedsku ptrebujem S1 s UK,da sa to vybavit aj ked uz v UK nepracujeme?a ked ano,kde najdem formular,adresu alebo cislo na vybavenie tej S1.Dakujem krasne za kazdu radu a odpoved

lenka54321happy
17. feb 2015

@ivanka72
Moja DAKUJEM ze si to vsetko takto pekne rozpisala pre take ako JA co nemaju sajnu co robit!!
Dufam ze sa vela od vtedy nezmenilo......😘

andreaandca
15. júl 2015

Pre vsetky Zeny a mamicky v Anglicku UK.Pripojte sa k nam.Fbookova skupina.Rady, pomoc, stretnutia v UK.
https://www.facebook.com/profile.php?id=7116405...

galib
6. dec 2015

Aky je rozdiel medzi E106 a E112? pozeram ze diskusia dva roky dozadu. vybavili ste to baby? poradte aky je najlepsi postup? dakujem 🙂

lenocka123
6. dec 2015

@galib E112 uplne bez problemov