icon

Právo byť sklamaná z daňového bonusu? Ako to vnímate vy?

11. máj 2026

Ahojte, aký máte názor na toto? Môjmu mužovi prišiel prvýkrát daňový bonus na naše dieťa a práve v tom mesiaci sme robili slávnosť. Mal mi pridať určitú sumu, ktorá presahovala ten bonus asi o 200–300 €, ale povedal mi, že použije tie peniaze z bonusu a že mi ich dá budúci mesiac, aby sme ich odložili nášmu dieťaťu na účet.

Ja som si pritom štyri mesiace šetrila z rodičáku, aby som vedela všetko splatiť. Nakoniec mi tie peniaze už nedal, takže v podstate pridal len asi 200 € zo svojho.

Nemáme spojené financie, ale on platí všetko okolo bytu, jedla, výletov a podobne. Aj tak ma to ale nejako zamrzelo. Ako by ste to vnímali vy?

Strana
z3
anonym_00556f
12. máj 2026
@anonym_autor

Ale prečo tu riešite oslavu a na čo míňam peniaze? Veď ja sa pýtam na úplne inú vec. Nerobte zo mňa človeka, čo nevie hospodáriť len preto, že sme spravili väčšiu oslavu.

Ja som dala rovnaký podiel do oslavy a on mal dať tiež. Lenže nakoniec dal peniaze z bonusu, o ktorom predtým tvrdil, že je pre naše dieťa a budeme mu ho odkladať.

A ešte jedna vec — ja nemíňam peniaze na seba. Čokoľvek naše dieťa dostane, či bonus, peniaze alebo dary, odkladáme jemu. Rovnako aj veľa vecí pre syna platím zo svojho. ( no vlastne z rodicaku ktorý patrí synovi. Alebo matke ktorá pracovala ?? Na toto máte tiež takú odpoved alebo? Ja z toho minam iba pre dieťa potrebné veci. Takže ma mrzí, že si tu niektorí hneď domýšľajú nezmysly 🙂

@anonym_autor oslava pre syna nie je niečo, bez čoho by neprežil. Porovnávať neporovnateľne. Napisali ti tu viaceré už minule, ze to nie je ok ale ty si ideš svoje. Pokial na oslavu nemáš peniaze, tak ju nerob. Tobôž ročnému decku ktorému je to päť.

katrin21
12. máj 2026

Oslava 1 roka za 1200e?? Ludom sibe...

anonym_00556f
12. máj 2026
@anonym_410630

@anonym_5a8bdb chlap nepocital s tym, ze zenskej zadrbava. Myslel si ze ho to vyjde tak na 200-300€ plus 200-300€ co by normalna zenska vrazila do narodeninovej oslavy 1r decka. Nieze mu tam unudena zenska vystroji svadobnu hostinu

@anonym_410630 podľa nej na to maky, len žijú v podnájme. Tak ja teda neviem co mi je presnejšie.

anonym_410630
12. máj 2026
@katrin21

Oslava 1 roka za 1200e?? Ludom sibe...

@katrin21 1200len ona, stastny otec mal pridat este dalsich 1200 😂😂😂😂 a nenol taky stastny

anonym_e6a75a
12. máj 2026

@anonym_autor áno, z daňového bonusu som sklamaná, vďaka za opýtanie.
Čo sa tyka tvojej situácie - ste rodina, máte spolu dieťa a predsa si kazdy si hrabe na svojom piesočku. On si užíva svoje prachy, ty na materskej svoje, čiže žiadne. máš to blbo zariadené.
musíš drankat peniaze na spoločné dieťa a tu sa ešte dozvies, že ty si tá mrcha.
Celé zle..
Ano a tá drahá oslava pre ročné dieťa bol fakt chorý nápad...

ekira1
13. máj 2026
@natalka13

@ekira1 on jej dal na oskavu iba 200€. bonus nie.

@natalka13 píše, že mal dať sumu čo prevyšuje danový bonus o 200-300€ a daňový bonus odložia. Že použil peniaze z daňového bonusu a zo svojho dal len tých 200€. Takže jej dal 1400€, a zo " svojho" iba 200€, kým ona druhú polovicu dala zo svojho. Dosť odvážne tvrdenie, kedže on platí všetko..

nlk
13. máj 2026
@anonym_e6a75a

@anonym_autor áno, z daňového bonusu som sklamaná, vďaka za opýtanie.
Čo sa tyka tvojej situácie - ste rodina, máte spolu dieťa a predsa si kazdy si hrabe na svojom piesočku. On si užíva svoje prachy, ty na materskej svoje, čiže žiadne. máš to blbo zariadené.
musíš drankat peniaze na spoločné dieťa a tu sa ešte dozvies, že ty si tá mrcha.
Celé zle..
Ano a tá drahá oslava pre ročné dieťa bol fakt chorý nápad...

@anonym_e6a75a ale veď píše hneď v úvode, že všetky výdavky platí muž. Ona má rodičák len ako vreckové. Ak má takú finančnú gramotnosť ako tu predvádza, tak sa vôbec nečudujem chlapovi, že chce mať peniaze pod palcom on.

anonym_963b34
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_387c0b ty si chorá osoba vieš to? 😁

@anonym_autor akoze nehnevaj sa na mna, ale ty nemozes byt normalna. Mam tri deti, z toho jedno uz dospele. A teda chcela by som mat starosti ako ty. Prispeje, neprispeje........, z takych, z hentakych penazi ......dievca, bud si este mladucka a hlupucka, alebo si nemusela riesit tazsie veci v zivote. Ludia riesia existencne otazky, choroby blizkych,otazky byvania...a ty? Z akych penazi ti prispeje (az je pravda, co som citala vyssie, ze oslava 1.narodenin pre 50ludi....tak ti poviem, ze osobne by som ju ja ako matka ani nerobila. Som 20rokov v gastre a oslavovat 1.narodeniny takto vo velkom je uplne chore. Tie peniaze teda viem vyuzit podstatne rozumnejsie......)

anonym_1d2256
13. máj 2026

@anonym_autor ze to je trapne z tvojej strany

anonym_ffc594
13. máj 2026

@anonym_autor aký išiel, takú našiel.Mohli ste spraviť menšiu oslavu a bonus odložiť dieťaťu na dovolenku.Mate zlé hospodárenie
Zostava to mať dobrý pocit pri pozeraní fotiek z oslavy, ale počítaní peňazí z oslavy

cimage
13. máj 2026

Uz ukonci tuto oslavu, bodka. Ziadnu uz neorganizuj, aby si nebola zas sklamana, ze tvoj chlap ma rozum a nechce minat peniaze na blbosti ako oslava pre dieta, ktore z toho ma len krasne fotecky a zrutenu matku. Je ti to treba? Teraz sa budes polroka z toho spamatavat.

anonym_00556f
13. máj 2026
@cimage

Uz ukonci tuto oslavu, bodka. Ziadnu uz neorganizuj, aby si nebola zas sklamana, ze tvoj chlap ma rozum a nechce minat peniaze na blbosti ako oslava pre dieta, ktore z toho ma len krasne fotecky a zrutenu matku. Je ti to treba? Teraz sa budes polroka z toho spamatavat.

@cimage oslava je jedna vec. Druha vec je pre rocne decko organizovať oslavu s 50timi ľuďmi? 🤦‍♀️ to decko z toho nič nema a ona namiesto toho aby šetrili na byt a neboli v podnájme dá 2 litre za nejaku blbú oslavu.
Inak zaujímavé, ako sa prezentuje, ze v podstate rodicak ma ako vrecko, šetriť nemusi lebo chlap platí všetko, ale vlastne bývanie nemajú. Asi len ja som divná, keď toto nechápem

cimage
13. máj 2026
@anonym_00556f

@cimage oslava je jedna vec. Druha vec je pre rocne decko organizovať oslavu s 50timi ľuďmi? 🤦‍♀️ to decko z toho nič nema a ona namiesto toho aby šetrili na byt a neboli v podnájme dá 2 litre za nejaku blbú oslavu.
Inak zaujímavé, ako sa prezentuje, ze v podstate rodicak ma ako vrecko, šetriť nemusi lebo chlap platí všetko, ale vlastne bývanie nemajú. Asi len ja som divná, keď toto nechápem

@anonym_00556f ved som pisala, ze dieta ma z toho len pekne, nacancane fotky. Viac zien to nechape, neboj. To mas ako muzov, co si kupia sportak a ziju u mamicky.

Strana
z3