icon

Právo byť sklamaná z daňového bonusu? Ako to vnímate vy?

11. máj 2026

Ahojte, aký máte názor na toto? Môjmu mužovi prišiel prvýkrát daňový bonus na naše dieťa a práve v tom mesiaci sme robili slávnosť. Mal mi pridať určitú sumu, ktorá presahovala ten bonus asi o 200–300 €, ale povedal mi, že použije tie peniaze z bonusu a že mi ich dá budúci mesiac, aby sme ich odložili nášmu dieťaťu na účet.

Ja som si pritom štyri mesiace šetrila z rodičáku, aby som vedela všetko splatiť. Nakoniec mi tie peniaze už nedal, takže v podstate pridal len asi 200 € zo svojho.

Nemáme spojené financie, ale on platí všetko okolo bytu, jedla, výletov a podobne. Aj tak ma to ale nejako zamrzelo. Ako by ste to vnímali vy?

anonym_e4cb53
11. máj 2026

@anonym_autor takze cely rodicak odkladas dietatu? Aj pridavky, kocikocne co si dostala a teda aj ten bonzs?
RP je v pidstare nahrada tvojho prijmu, mozes popri nom pracovat. A dieta a seba zivite z toho co zarobite..
Nechapes asi princip vyplat, prace, vydavkov a prijmov. Nie si finacne gramotna.

anonym_ba914e
11. máj 2026
@anonym_autor

Tak asi sa tu nedočkám odpovede na podstatnú vec ktorú som sa pýtala 😀🙈 ach klasika nevadí. Ďakujem a pekny večer želám 😘

@anonym_autor ale ved ti tu odpovedali a tak isto je to iu nas, ny si bonus uplatnujeme raz rocne a ostavaju muzovi ( cize nam ale na jeho ucte lebo mane sice kazdy svoj, no mam oravo s nimi disponovat) a zaplati sa cast dovolenky alebo proste ostanu na jeho ucte lebo o plati vacsie vydavky...to niesu peniaze dietata ale pracujuceho rodica

tiezjedna
11. máj 2026
@anonym_autor

Tak asi sa tu nedočkám odpovede na podstatnú vec ktorú som sa pýtala 😀🙈 ach klasika nevadí. Ďakujem a pekny večer želám 😘

@anonym_autor tu sa maximálne tak nedočkáš odpovede, ktorú si chcela. Správne. Lebo ty si totálne lietadlo.

sense
11. máj 2026

Zamrziet ťa to môže. Vnímala by som to tak že ti dal 200 ex na oslavu, a že sa stará o finančné zaobstaranie rodiny, to ale neznamená že musí zafinancovať každú zbytočnost. A veľká oslava o 50 ľuďoch kvôli prvým narodeninám je zbytočnost. Nakoľko to dieťa z toho nič nema

anonym_810ecc
11. máj 2026

A kde vlastne minul tie peniaze? Na nieco pre dieta?

marca12
11. máj 2026

Naco tie peniaze minul?

anonym_440c66
11. máj 2026

Ja som z toho celého debil. Môže mi niekto vysvetliť, o čo tu ide? Koľko stála tá oslava?

anonym_da929d
11. máj 2026

@anonym_autor môj minul bonus na náhrobný kameň svokry, ktorú som neznašala a veľa mi ublížila. Kto má právo byť viac sklamaný?

anonym_35e907
11. máj 2026

Ak to správne chápem, ty si sklamaná z toho, že ty si svoju časť na oslavu mesačne šetrila a muž nedal peniaze z toho, čo si rovnako šetril, ale z peňazí, ktoré "dostal" jednorázovo (daňový bonus). Chceš, aby svoj podiel zaplatil zo sebou ušetrených peňazí a aby mimoriadne peniaze (daňový bonus), zostali nedotknuté. Ťažko ti v tomto smere dať stanovisko. V manželstve sú peniaze spoločne, bez ohľadu na to, či sú na Tom účte, alebo na tom. Pokial viem, v minulosti si písala, že manžel odkladá na spoločné bývanie, lebo aktuálne ste v nájme. Takže tie peniaze, ktoré ti aktuálne neposlal, ako mal, dá do budúceho bývania.. ak sa ti to aj tak nepáči, musíš s ním začať komunikovať..

natalka13
11. máj 2026
@anonym_440c66

Ja som z toho celého debil. Môže mi niekto vysvetliť, o čo tu ide? Koľko stála tá oslava?

@anonym_440c66 to tu uz nevysvetli nik, lebo len co ja evidujem toto uz je jej tretia tema o tom istom a vzdy sme vsetky blbky, len ona je tu lietadlo.

anonym_ad1066
11. máj 2026

Nejak som to nepobrala v podstate. O čo sa jedná

anonym_233c87
11. máj 2026

Daňový bonus nie sú peniaze dieťaťa. Je to odpustenie časti dane pracujúceho človeka. To nie sú rodinné prídavky. U nás poberám aj RP, aj DB ja. Zároveň platím školné, stravné, družinu, krúžky,..... Keď budeš pracovať, môžeš DB poberať ty 🤷‍♀️

anonym_5a8bdb
11. máj 2026

Kokos, jedna oslava rocneho decka a autorka bude mat z toho ocividne traumu do jeho 18-ky😄🤣

anonym_57b2ce
11. máj 2026
@anonym_autor

Takže to nechávate svojim muzom Ano? Alebo ich miniete

@anonym_autor ja nemusim nic nechavat, ked pracujem dostanem bonus do vyplaty a ide sa za to napriklad na dovolenku

anonym_58244e
12. máj 2026
@anonym_autor

Len mi odpovedzte prosím normálne. Je to v pohode že nedal nasmu dietatu jeho bonus? Ale minul to?

@anonym_autor ved ty si to minula a nie on ... ty si to dala do oslavy ... oslava bola pre dieta tak to minul na dieta ...

ekira1
12. máj 2026
@anonym_autor

Ale prečo tu riešite oslavu a na čo míňam peniaze? Veď ja sa pýtam na úplne inú vec. Nerobte zo mňa človeka, čo nevie hospodáriť len preto, že sme spravili väčšiu oslavu.

Ja som dala rovnaký podiel do oslavy a on mal dať tiež. Lenže nakoniec dal peniaze z bonusu, o ktorom predtým tvrdil, že je pre naše dieťa a budeme mu ho odkladať.

A ešte jedna vec — ja nemíňam peniaze na seba. Čokoľvek naše dieťa dostane, či bonus, peniaze alebo dary, odkladáme jemu. Rovnako aj veľa vecí pre syna platím zo svojho. ( no vlastne z rodicaku ktorý patrí synovi. Alebo matke ktorá pracovala ?? Na toto máte tiež takú odpoved alebo? Ja z toho minam iba pre dieťa potrebné veci. Takže ma mrzí, že si tu niektorí hneď domýšľajú nezmysly 🙂

@anonym_autor tak ešte raz, mal dať rovnakú sumu ako ty, dal daňový bonus a iba 200€ zo svojho, čiže 1400€ a ty si dala 1400€ ktoré si šetrila 4 mesiace z rodičáku? 2800€ na oslavy 1 ročného dieťaťa? Píšeš, ža na budúci mesiac dá dieťaťu. Takže teba štve, že všetko platí, živí vás a na oslavu použil daňový bonus a dieťaťu odloží peniaze z výplaty? Sú okolkované, či prečo máš problém, že sa použije iné peniaze v rovnakej hodnote?

natalka13
12. máj 2026
@ekira1

@anonym_autor tak ešte raz, mal dať rovnakú sumu ako ty, dal daňový bonus a iba 200€ zo svojho, čiže 1400€ a ty si dala 1400€ ktoré si šetrila 4 mesiace z rodičáku? 2800€ na oslavy 1 ročného dieťaťa? Píšeš, ža na budúci mesiac dá dieťaťu. Takže teba štve, že všetko platí, živí vás a na oslavu použil daňový bonus a dieťaťu odloží peniaze z výplaty? Sú okolkované, či prečo máš problém, že sa použije iné peniaze v rovnakej hodnote?

@ekira1 on jej dal na oskavu iba 200€. bonus nie.

bielasovicka
12. máj 2026

Ináč, ja som ešte stále nepochopila o co sa tu jedná 🫣🙈

anonym_46957b
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor bonus je toho, komu vychadza finančne najlepšie. Poberala som ho ja, potom som šla na podporu, tak si ho zobral muž. Nikde sme sa z toho bonusu nevydelovali a to nemame spolocne financie. Bonus je nejaké zvýhodnenie od statu, ktorú dostane pracujúci. Ak by nepracoval, tak by ho nemal. Nie sú to tvoje peniaze, ani dietata. Keď budeš ty pracovať, tak ty si budeš uplatňovať DB. To ako keby tvoj muž chcel po tebe, aby si mu dávala polovicu z rodicaku, že však aj jeho je dieťa, s ktorým sedíš doma. Bola by to rovnaka blbost

anonym_5a8bdb
12. máj 2026
@bielasovicka

Ináč, ja som ešte stále nepochopila o co sa tu jedná 🫣🙈

@bielasovicka To je stara znama, co vysolila x tisic € na detsku oslavu a manzel mal doplatit polku, ale potom sa nejak zdrahal a toto je pokracovanie😄 Aj ja sa uz v tom zamotavam.

bielasovicka
12. máj 2026
@anonym_5a8bdb

@bielasovicka To je stara znama, co vysolila x tisic € na detsku oslavu a manzel mal doplatit polku, ale potom sa nejak zdrahal a toto je pokracovanie😄 Aj ja sa uz v tom zamotavam.

@anonym_5a8bdb aha, to som tu čítala. Ale nevedela som ze je to táto 🤭
To ta co len na výzdobu vysolila 1000€?

anonym_35e907
12. máj 2026
@natalka13

@ekira1 on jej dal na oskavu iba 200€. bonus nie.

@natalka13 ja to práveže chápem tak, že jej dal peniaze z DB a to sa jej prave nepáči. Mal jej dať z ušetrených, ako si ona ušetrila. DB mal byť bokom. To sedí aj s tým čo v minulosti písala, že 1000 eur dala iba na výzdobu. Inak by celková suma nevyšla.

anonym_410630
12. máj 2026
@anonym_5a8bdb

@anonym_5a8bdb chlap nepocital s tym, ze zenskej zadrbava. Myslel si ze ho to vyjde tak na 200-300€ plus 200-300€ co by normalna zenska vrazila do narodeninovej oslavy 1r decka. Nieze mu tam unudena zenska vystroji svadobnu hostinu

anonym_5a8bdb
12. máj 2026
@anonym_410630

@anonym_5a8bdb chlap nepocital s tym, ze zenskej zadrbava. Myslel si ze ho to vyjde tak na 200-300€ plus 200-300€ co by normalna zenska vrazila do narodeninovej oslavy 1r decka. Nieze mu tam unudena zenska vystroji svadobnu hostinu

@anonym_410630 Ja sa mu vobec necudujem, ze jej nedava peniaze. Vsak ta by minula aj statny rozpocet na taketo cicoviny😄

simca06022011
12. máj 2026

Normlane nie je takto ksefktovat s bonusom. NIE to nie je bonus dietata, to nie je bonus tvoj, to nie je na setrenie. To je danovy bonus, cloveka co pracuje, vrati mu to DU. To ze neprispel na oslavu kolko mal, je problem vas dvoch, nie je to spravne, ak ste sa takto dohodli. AK nesuhlasil nemala si tu oslavu robit, ak suhlasil, mala si si peniaze teda pytat hned.
Rodicak tiez nepatri dietatu, ani materska, ani nic.. je to davka pre rodica. To su peniaze aj pre teba, aby si aj ty vyzila, vedela si co to zaplatiti kupit ak sa da. Tak si to prestav v sebe a trosku zmen pristup. Potrebujes financie na nieco, nemate ich spolocne, pytaj si dopredu = neda ti partner, tak v tom pripade tu vec nebudes kupovat, platit. Vybavene. je uplne jedno na co idu tie peniaze, preco, za co.. ak suhlasil s tym vydavkom, mal to uhradit, ak nesuhlasil nemala si to riesit vobec.

sima2111
12. máj 2026
@anonym_autor

Ale prečo tu riešite oslavu a na čo míňam peniaze? Veď ja sa pýtam na úplne inú vec. Nerobte zo mňa človeka, čo nevie hospodáriť len preto, že sme spravili väčšiu oslavu.

Ja som dala rovnaký podiel do oslavy a on mal dať tiež. Lenže nakoniec dal peniaze z bonusu, o ktorom predtým tvrdil, že je pre naše dieťa a budeme mu ho odkladať.

A ešte jedna vec — ja nemíňam peniaze na seba. Čokoľvek naše dieťa dostane, či bonus, peniaze alebo dary, odkladáme jemu. Rovnako aj veľa vecí pre syna platím zo svojho. ( no vlastne z rodicaku ktorý patrí synovi. Alebo matke ktorá pracovala ?? Na toto máte tiež takú odpoved alebo? Ja z toho minam iba pre dieťa potrebné veci. Takže ma mrzí, že si tu niektorí hneď domýšľajú nezmysly 🙂

@anonym_autor no ja napríklad chodím za tie peniaze na dovolenku 😀 Je to daňový bonus, takže za odvedené dane…

anonym_410630
12. máj 2026
@anonym_5a8bdb

@anonym_410630 Ja sa mu vobec necudujem, ze jej nedava peniaze. Vsak ta by minula aj statny rozpocet na taketo cicoviny😄

@anonym_5a8bdb 😂😂

anonym_387c0b
12. máj 2026

Tvoj chlap je rozumny,lebo setri na hypo,aby ste nezili stale v podnajme.Tak setri uz konecne aj ty,nech ste tam rychlejsie a nie sa tu urazat,ze preco dal z toho a nedal z hentoho a mal dat z hentoho a dal z toho.
Je to uplne jedno,podstatne,ze ti dal a mohla si tu oslavu urobit.

anonym_00556f
12. máj 2026

@anonym_autor ty si tu už za tie nezmyselné oslavy na ktoré reálne nemas písala, že?

lienka.7
12. máj 2026
@anonym_autor

Len mi odpovedzte prosím normálne. Je to v pohode že nedal nasmu dietatu jeho bonus? Ale minul to?

@anonym_autor ano, je to v poriadku. Nauč sa hospodáriť s tým co mas a nevyhadzovat peniaze na blbosti. Alebo chod do prace a poberaj bonus ty. Jednoduché.