icon

Právo byť sklamaná z daňového bonusu? Ako to vnímate vy?

11. máj 2026

Ahojte, aký máte názor na toto? Môjmu mužovi prišiel prvýkrát daňový bonus na naše dieťa a práve v tom mesiaci sme robili slávnosť. Mal mi pridať určitú sumu, ktorá presahovala ten bonus asi o 200–300 €, ale povedal mi, že použije tie peniaze z bonusu a že mi ich dá budúci mesiac, aby sme ich odložili nášmu dieťaťu na účet.

Ja som si pritom štyri mesiace šetrila z rodičáku, aby som vedela všetko splatiť. Nakoniec mi tie peniaze už nedal, takže v podstate pridal len asi 200 € zo svojho.

Nemáme spojené financie, ale on platí všetko okolo bytu, jedla, výletov a podobne. Aj tak ma to ale nejako zamrzelo. Ako by ste to vnímali vy?

Strana
z3
anonym_0219b1
11. máj 2026

@anonym_autor ešte raz...si robila oslavu synovi za 1200e, plus muž ti mal prispieť ešte 200e, čiže 1400e dokopy. A zrazu z toho bolo len oslava za 200e? Či nerozumiem.
Kde dal a načo použil tie peniaze z bonusu?

anonym_58244e
11. máj 2026

ze si nevdacna,leniva marnotratna zenska... mala by si sa nad sebou zamysliet a naucit sa narabat s peniazmi ..chces rozhadzovat- hybaj makat ...

anonym_387c0b
11. máj 2026

Ale ved od maja si chcela setrit rodicak,nie???Slubil ti zaplatit oslavu 1r dietata pre 50 ludi,aj to urobil.Tak ake sklamanie??
Mas oslavu uhradenu???Mas,ze??
Dobre vies,ze toto je lepsie ako ked by ti ich mal dat a ty ich minies na blbosti.

autor
11. máj 2026

Ale ja neľutujem že som dala tie peniaze. Ide o princíp.
Mal pridať 1200€ ale pridal z toho bonusu.

autor
11. máj 2026
@anonym_387c0b

Ale ved od maja si chcela setrit rodicak,nie???Slubil ti zaplatit oslavu 1r dietata pre 50 ludi,aj to urobil.Tak ake sklamanie??
Mas oslavu uhradenu???Mas,ze??
Dobre vies,ze toto je lepsie ako ked by ti ich mal dat a ty ich minies na blbosti.

@anonym_387c0b 🤣 ty si si uletela nie?

anonym_387c0b
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_387c0b 🤣 ty si si uletela nie?

@anonym_autor nie,pises stale dookola a teraz si vlastne na co urazena??Ze urobil dobre a odlozil ich dietatu na ucet??Ved by si ich minula na handry.

autor
11. máj 2026
@anonym_387c0b

@anonym_autor nie,pises stale dookola a teraz si vlastne na co urazena??Ze urobil dobre a odlozil ich dietatu na ucet??Ved by si ich minula na handry.

@anonym_387c0b ty si chorá osoba vieš to? 😁

anonym_387c0b
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_387c0b ty si chorá osoba vieš to? 😁

@anonym_autor no daj zas sa ukazes,tie tvoje komenty aj s nimi sa krasne prezradis.

autor
11. máj 2026

Len mi odpovedzte prosím normálne. Je to v pohode že nedal nasmu dietatu jeho bonus? Ale minul to?

anonym_387c0b
11. máj 2026
@anonym_autor

Len mi odpovedzte prosím normálne. Je to v pohode že nedal nasmu dietatu jeho bonus? Ale minul to?

@anonym_autor ano je to v pohode.A uplne na mieste pri tvojom hospodareni.

anonym_e4cb53
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to nie je bonus dietata. To je bonus pracujuceho rodica.
Ale teda ten tvoj uvodny prispevok nema ani hlavu ani patu.

anonym_57b2ce
11. máj 2026

ked na to clovek nema, nema robit tisic eurove oslavy dietatu, ktoremu to ani netreba, ries to s muzom, ale ked plati vsetko asi by to bolo blbe a ako je spomenute v prispevku vyssie to je bonus pre PRACUJUCEHO rodica, nie nepracujuceho, keby muz nepracoval nie su tie peniaze

autor
11. máj 2026

Takže to nechávate svojim muzom Ano? Alebo ich miniete

anonym_387c0b
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ano,muz to ma vo vyplate od narodenia a to ma syn najstarsi uz za chvilu 18,tolko rokov on ma bonus.Ja zase pridavky,vyplata.
A vies co???Vzdy,vzdy to islo na 1 ucet spolu.Takze ano je uplne jedno kto,co ma.

anonym_229dee
11. máj 2026

Nauč sa šetriť, lebo hospodárska kríza ťa zrazí na dno.

autor
11. máj 2026

Tak asi sa tu nedočkám odpovede na podstatnú vec ktorú som sa pýtala 😀🙈 ach klasika nevadí. Ďakujem a pekny večer želám 😘

anonym_e4cb53
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak vsetko zaplati, ty mas rodicak ako vreckove... Ja neviem, ak sa ti to nepaci, zrejme mate zle nastavene financie.
Ale robit rocnemu dietatu oslavu za vyse tisicku je dost prehnane...

anonym_e4cb53
11. máj 2026
@anonym_autor

Tak asi sa tu nedočkám odpovede na podstatnú vec ktorú som sa pýtala 😀🙈 ach klasika nevadí. Ďakujem a pekny večer želám 😘

@anonym_autor a co sa teda konkretne pytas?

aperolcek
11. máj 2026

Ak by ste mali spojené financie, nemali by ste žiadne financie. 😁

anonym_da929d
11. máj 2026

Vysvetlite prosím načo je ročnému dieťaťu oslava s 50 hosťami keď sa na.to aj tak nebude pamätať a hlavne keď na to niekto nemá. To tam bol pozvaný každý bratranec z druhého kolená. Na svadbe som nemala 50 hostí

anonym_387c0b
11. máj 2026
@aperolcek

Ak by ste mali spojené financie, nemali by ste žiadne financie. 😁

@aperolcek ved preto radsej ich maju oddelene,muz svoje a vie setrit a jeho zena minie na blbosti cely rodicak.Tak sa zase doplnaju.

anonym_d59058
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no takto keď on platí všetko byt, jedlo výlety tak by som od neho nepýtala tých 200 či koľko eur naspäť a načo by mi to bolo ? Nebuď rozmaznaná ano budú tu aj také názory že by ti mal dať tie peniaze ale vieš že niektoré ženy dávajú celý rodičak mužovi a chlap po nich chce aby platili pol na pol všetko ! A nedovolí im si míňat rodičak na vlastné potreby ?

ukulela
11. máj 2026

@anonym_autor u nás daňový bonus berieme 1x ročne pri daňovom priznaní. Odloží sa nabok a minie na dovolenke. Nešetrime osobitne deťom. Šetríme všeobecne spolu.

letfenixa
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak som si tú tvoju otázku prečítala ešte raz. Vnímam to tak, že za chvíľu ostanes s holým zadkom.

aperolcek
11. máj 2026
@anonym_387c0b

@aperolcek ved preto radsej ich maju oddelene,muz svoje a vie setrit a jeho zena minie na blbosti cely rodicak.Tak sa zase doplnaju.

@anonym_387c0b tiež to tak nejak vidím.. ak vôbec tie osoby existujú a nie je to práca nejakého trolla 😄

anonym_387c0b
11. máj 2026
@aperolcek

@anonym_387c0b tiež to tak nejak vidím.. ak vôbec tie osoby existujú a nie je to práca nejakého trolla 😄

@aperolcek to je ta ista,ako aj minule,ze vyzije niekto z 560eur??,No,ze ona ano.Zalozila tuto temu.A teraz place,ze jej muz nedal o 200eur viac na oslavu,a do konca to dal z bonusu.Ona bola zvyknuta na ine pomery a teraz je jej malo 560eur.No musi predsa nejako vyzerat aj male musi mat 300veci zbytocnych.

anonym_25910a
11. máj 2026

znova ta draha oslava. nabuduce sa zakryvaj takou perinou aku mas.

autor
11. máj 2026

Ale prečo tu riešite oslavu a na čo míňam peniaze? Veď ja sa pýtam na úplne inú vec. Nerobte zo mňa človeka, čo nevie hospodáriť len preto, že sme spravili väčšiu oslavu.

Ja som dala rovnaký podiel do oslavy a on mal dať tiež. Lenže nakoniec dal peniaze z bonusu, o ktorom predtým tvrdil, že je pre naše dieťa a budeme mu ho odkladať.

A ešte jedna vec — ja nemíňam peniaze na seba. Čokoľvek naše dieťa dostane, či bonus, peniaze alebo dary, odkladáme jemu. Rovnako aj veľa vecí pre syna platím zo svojho. ( no vlastne z rodicaku ktorý patrí synovi. Alebo matke ktorá pracovala ?? Na toto máte tiež takú odpoved alebo? Ja z toho minam iba pre dieťa potrebné veci. Takže ma mrzí, že si tu niektorí hneď domýšľajú nezmysly 🙂

guudy
11. máj 2026

@anonym_autor ja to vnimam tak, ze sa spravas ako maly rozmaznany fracek.

rozculena
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pýtala si sa:Mám právo byť sklamaná kvôli daňovému bonusu?
iste,je to tvoje právo,môžeš byť sklamaná z hocičoho,z čoho len chceš

Strana
z3