icon

Prečo nejazdíte autobusom?

daniela2202
1. apr 2022
viestta
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
1. apr 2022

@daniela2202
Jazdime 🙂
Jeden zo super vyhod byvania v meste je to, ze si nezavisla na aute, lebo mas 5 spojov pocas dna a musis zaviest brutalnu logistiku a nekonecne obmedzovania vo svojom zivote.
V BA mame super MHD, v praci som do polhodky, aj pocas ranej špicky, nemusim riesit parkovania a mozem trajdat ako chcem. Auto vyuzivame v meste, len ked naozaj musime a bezne mimo mesta, ja rada soferujem, uzivam si to.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
1. apr 2022

@daniela2202 Do prace chodim pesi, ked potrebujem ist do mesta, tak tiez pesi, lebo mame dom skoro v centre a ked ideme na velky nakup, tak autom, lebo je to pohodlnejsie. MHD pouzivam len zriedka, nejako nie je dovod.

pauli_s
1. apr 2022

Lebo mám auto a vodičský preukaz a autobusy naozaj neznášam. Býva mi v nich zle, veľa krát som sa tam stretla s čudnými ľudmi. Takže asi tak nejak.

jaroe
1. apr 2022

@daniela2202 lebo na bicykli mi to do práce trvá len o 3 minúty dlhšie ako busom a pohyb potrebujem.

katica06
1. apr 2022

@daniela2202 lebo keď človek ráno odchádza do práce o 4:30 a vracia sa domom po 22:30 žiadne busy nechodia

ibo
1. apr 2022

@daniela2202 lebo z mojej dediny žiaden autobus nejde 😂

nwnw
1. apr 2022

@daniela2202 lebo jedno dieta veziem do skolky do 15km vzdialenej dediny (kam mi ani bus nejazdi) a druhe na opacny koniec 10km na kruzky.
No a po materskej to uz bude nezlucitelne aby som stihla skolku, skolu ist do prace z prace pre deti a na kruzky.

Do prace by som musela 2x prestupovat a 2h cesta 🙈 a z prace mi vzdy siel az o hodinu...

sense
1. apr 2022

@dazdovka som si aj myslela ze si bývala niekde pri Zürichu, keď som to citala

aliaray1
1. apr 2022

@daniela2202 MHD v Ba:

- katastrofalna hygiena,
- hrozni cestujuci so vsami a chorobami,
- nevetratelne autobusy takmer bez moznosti otvorit okna a namiesto klimy v lete k tomuto este kuria.

30 rokov som jazdila MHD, chytila hnusnu koznu chorobu, ktorej som sa nevedela zbavit roky. Jazdia tu aj bezdomovci, prostitutky, fetaci, alkaci.
Naposledy som sla 3r vzad z prace (cca 18 hod). Zasa maly bus, nemozne otvorit okna, zastavky len na znamenie (snad ani kyslik
tam uz nebol), vzadu prostitutka s pasakom, vpredu cvok co krical, sla som do stredu a ked som vystupovala pozeram, 3 mladi so zavsivenymi hlavami - letny mesiac, 40C, vydychane smradlave, bez vzduchu spara a este sofer kuril...vraj aby sa neprehrial motor.

A toto bolo aj v inych spojoch a denne, na grc.
Ako zacal covid MHD Ba vyhlasilo, ze zvysuje dezinfekciu interieru v MHD aspon na 1x za niekolko mesiacov. Konec.

Chodime na motorke alebo autom.

dazdovka
1. apr 2022

@sense vies co, bolo to z hladiska MHD velmi podobne ako byvat na Sliaci - medzi Zvolenom a Banskou Bystricou 😀 tiez tam je na vyber bus-vlak a zaroven (sice ine, ale predsa) letisko 😀

hefo
1. apr 2022

Nezmestí sa mi pred dom a nemám vodičák sk. D. 😉

A vážne - podobne ako u iných, bývam na dedine a autobus prakticky nikdy nechodí, kedy potrebujem a kam potrebujem (a aj tam, kam nepotrebujem, jazdí zriedka). Pracujem z domu, ale keď som ešte nerobil, tak cesta do práce autom trvala 30 minút, verejnou dopravou 1:45-2 hodiny. Podobne dlho to trvalo dokonca aj na bicykli, ale na to, aby som tak jazdil denne, som nemal kondičku ani chuť a ani cesta tým smerom nebola nejako extra bezpečná...

Kým som býval v BA, tak som MHD jazdil bežne.

nwnw
1. apr 2022

@simsalabim toto bol moj sen chodit na bicykli do prace. Nuz odhliadnuc od nebezpecenstva uzkej cesty a prispatych soferov, vzdialenosti prace. Vsetky moje naseje padli nastupom do skolky 15km mimo smeru.
Mozme severanom iba zavidiet. Aj deti budem vozit jak krepa az po maturitu,lebo tu nie je skolsky autobus, alebo aspon bezpecna cesta k zastavke. 🥺

elizita
1. apr 2022

@daniela2202 autobusmi ani vlakmi vôbec neopovrhujem. Roky sme mali 1 auto a často som ich využívala a rada. Vždy som si tam dobre pospala 😁 potom som to do práce mala autom 50min. Busom/vlakom by mi to od domu trvalo 2hodiny aj viac,lebo by som musela aj prestupovať. Teraz robím len z domu. Po deti chodím peši pokiaľ nie je fujavica,inak autom,z prostého dôvodu, MHD tam nejde 🤭 inak k babkam na dedinu idem s deťmi občas busom,nech majú zážitok. Väčšinou však ťaháme hore dole všelijaké veci a chodíme odtiaľ keď už busy nechodia,preto autom.

krtko1313
1. apr 2022

Lebo nie som ochotná dať 0,90 centov za lístok s ktorým by som išla 5 zastávok a platí 30min.Primátor Valo zrušil 15min. lístky, vraj sú nerentabilné. No to vieš. Tak keď sa dá, chodím peši .Keď je škaredé počasie tak autom.

beronsche
1. apr 2022

@dazdovka zalezi aj v akych casoch sledujes tie poloprazdne spoje.. Aj na akych zastavkach (napr. aj na zaciatku/ konci trasy su prazdne).
Zase sa mi nechce verit, ze jazdia uplne nerentabilne spoje.. To ktore mesto ma take socialne citenie?
Samozrejme, ze je x ludi s nazorom tvojho brata. Ale vyhodnotit na takom zaklade cely narod ako zaostaly, bez ekologickeho citenia, no neviem...

simona92101
1. apr 2022

@daniela2202 praca autom (MHD by to bolo na 3 prestupy),a kym by som prisla z prace domov tak skolka uz 2h zatvorena a dcera na ulici. Vybavovacky v meste urcite autom,byvame na dedine,do mesta cca 15 minut autom,MHD z dediny chodi v biednych casoch,vzdy sa snazim jednou cestou vybavit viac veci(nakup,urady,lekar).
Obcas chodim s malou v ramci vyletu vlakom do mesta (zmrzlina,ihrisko),miluje vlaciky.

sjuzi
1. apr 2022

U nás v meste prejdem väčšinou všetko pešibusom, pracujem z domu, takže nejaké denné používanie mestskej dopravy momentálne nepotrebujem, ale tá je vlastne dosť biedna u nás. Auto využívam najmä na väčšie nákupy a cestovanie mimo mesto. Autobusovú a inú mestskú dopravu rada využívam napr. v BA, Viedni, Prahe - tam je to jednoduchšie aj čo sa frekvencie a možností spojov týka 😉

dreamss
Odpoveď bola odstránená
h2
1. apr 2022

@daniela2202 Do práce chodím autom, lebo autobusom by som musela prestupovať (pracujem v inom okrese, než bývam), nemám priamy spoj a zle mi na seba nadväzujú. Čiže by som cestovala možno aj vyše hodiny. Autom to mám 11 minút. A aj kvôli tomu, že často cestou z práce idem nakúpiť.
Raz v živote som išla do práce na bicykli, to bolo o život, nikdy viac!
Autobusom som išla naposledy pred cca mesiacom, keď sme mali v BA stretávku s kamoškami. Ale nie preto, aby som mohla chlastať. 😁

vilma7
1. apr 2022

Do práce chodím kolobežkou, bicyklom, v zlom počasí autom. Mám to tri km, busom by som musela prestupovať a stratila by som asi hodinu, ktorú by som musela byť menej s deťmi.

Raz, ešte pred pár rokmi keď som išla zo Slovenska do Prahy na skúšku, som sa rozhodla, že si oddýchnem od auta a pôjdem spojmi. .z BA...vlakom, vo vlaku ožraté osoby, ano doobeda, ktoré smedeli na celý otvorený vagón, o Tom ako hukali tri hodiny kým som vystúpila v Prahe ani nehovorím.
Tak že nazad pôjdem radšej busom. V zadu na sedadle nejaký týpek, čo počas celej jazdy Českom telefonoval na plnú hubu. .nikdy viac, celý deň som bola akurát tak vytočená, o oddychu ani nevravím.

simsalabim
1. apr 2022

@krtko1313 tie zrusene 15min listky aj mna velmi hnevaju. Ked zaparkujem auto, idem dalej do prace pesi, ale su situacie, ked sa potrebujem odviezt az JEDNU zastavku - ked strasne prsi a zaroven velmi fuka, lebo by som do prace prisla uplne zmoknuta, napriklad, alebo ked som mala obviazanu nohu. A na tu jednu zastavku si musim kupit 30min listok.... uplny nonsens. Dokonca ma na tej mojej obcasnej jednozastavkovej trase uz aj kontroloval revizor. U mna to bol najvyuzivanejsi listok, lebo k napr. lekarom z prace som vzdy vyuzivala prave tento - par zastavok a uplne mi stacil.

beronsche
1. apr 2022

@h2 k tomu bicyklu.. Mne je vzdy smiesno-smutne, ked sa niekto cuduje, preco ludia nechodia viac na bicykloch..
Pri tych nasich uzkych cestach s neupravenymi krajnicami (hlavne mimo mesta) a neohladuplnom soferovani, to je veru casto hazard so zivotom, aj ak ide len o par km....

h2
1. apr 2022

@beronsche Keby existovala bezpečná cyklotrasa, chodila by som do práce na bicykli od jari do jesene. A možno aj v zime. Ale aby tesne okolo mňa išiel kamión 90-tkou, ďakujem, neprosím. 😒

simsalabim
1. apr 2022

@beronsche tak tak, hazard so zivotom. Mam svagrinu, ktora jeden cas chodila do prace na bicykli. Potom ju parkrat skoro niekto pri obiehani zhodil, tak zacala jazdit stredom krajnice. Vies si to v BA spicke predstavit, aku to malo odozvu 😂 Uz ju ta myslienka chodit na bicykli do prace presla.
No okrem tohto mam ja osobne voci bicyklu este jednu vyhradu - clovek sa spoti a taky pride do prace... a zaroven, ak ma byt clovek v kostyme a pod. - tiez asi nie je na to bicykel idealny. Teda su to vyhrady dve. No a samozrejme, pocasie a transport malych clenov rodiny mozu tiez mnohych odradit. Mne osobne sa inak ta myslienka chodit do prace na bicykli velmi paci - ak by som mala bezpecnu cyklotrasu a elektrobicykel kde zaparkovat, velmi rada 👍

dazdovka
1. apr 2022

@beronsche
@h2 nechce sa mi veriť že tam nemáte ani nejakú lesnú/poľnú cesticku, kedysi viedli cesty viac napriamo ako idú teraz, človek vezme terennejsi bicykel a prejde po starých cestách, ja som chodila na strednu školu po starej poľnej ceste 5km, teraz je tam už vyasfaltovana cyklocesta... Kolega jazdí do práce cez 40km na elektrobiku (LV-NR) nejde po hlavnej, ale po pekných cestách cez kopce, dediny. Mne sa zdá,.že kto chce, vie si nájsť bezpečnú cestu. Teraz jazdím do práce v meste a tiež nejdem cez frekventované úseky kade jazdia kamióny... Vyberám si rôzne ulice/chodníky, cestičky zatiaľ sa mi nestalo, že by ma na chodníku policajti zastavili, je taký trend, že sme tolerantní a ohľaduplní, už nie je presadzovana filozofia na každú ulicu pchať cyklopruhy....

h2
1. apr 2022

@dazdovka Nech sa páči, je to trasa Miloslavov Šamorín. Budem Ti vďačná, keď mi nájdeš takú trasu. (Križujem železnicu aj diaľnicu.) 😉

dazdovka
1. apr 2022

@simsalabim máme v práci sprchu, ja ju využívamv lete keď clovek len vyjde z domu a je mokrý.

viestta
Odpoveď bola odstránená