Predaj bytu - problém s maklérom
Mame problém s maklérom. 23.11. Minulého roku sme uzavreli zmluvu na 3mesiace s tým ze ideme predať byt ale dcéra mi povedala ze jej tu je dobre ma tu spolužiakov a nechce odísť tak sme si to rozmysleli a ostávame ale makler ide a tlačí ze po dvoch mesiacoch našiel záujemcov a keď vypovedam zmluvu do troch mesiacov vyžobru si 2000€ a ja netuším začo.. je mi to hlúpe ale za3mesiace sa niekedy zmení situácia a sa vykrucam ze nikdy nie sme doma atď a ten makler je nechutný nemá hanbu ide cez mŕtvoly tlači sa ku nám a otravuje nás ako by si robil nároky na náš byt. Ešte pár dní treba vyzerať len to bude na nervy pár dní. Ako ho mam odstaviť????
Vy si to rozmyslite? Neprecitate zmluvu? A este realitak je zly? Ten co nic nerobil len 3 eura na naftu? Fuha tak jediny problem ste vy, realitak robil zmluvu po prve to zabera dost casu, po dalsie foti byt, po dalsi dava to na internet, po dalsie musi byt furt na telefone a odpovedat ludom na otazky, za dalsie akoze ten cas co ide ukazovat byt ma robit pre Vase dobro alebo co? No treba viac rozum pouzivat
Toto realitky majú veľmi dobre ošetrené.Tú pokutu budeš musieť zaplatiť.
Aj moja známa chcela takto "vybabrať " a dohodla sa s kupcom, že kúpi byt mimo realitku, aby sa vyhla provízii. /Kupcu našla realitka. /
Veľmi škaredo na to doplatila.
Ak si podpísala zmluvu, tak zaplatiť musíš.
@autor
Áno celkom tomu verím,ja som totiž už videl,ako realitný maklér mal mať cca 8-tis províziu. Reku to za čo?veď to niekto za rok nezarobí. A on to má mať za to,že príde niečo odfotiť a hodí to na bazoš? Celkom sa čudujem ľuďom,čo vôbec niečo predávajú alebo kupujú cez týchto agentov s teplou vodou. Bol aj za mnou jeden keď sa dopočul že niečo predávam,len som nevedel pochopiť prečo by aj on mal mať niečo s toho,keď ja niečo predám. Som mu ponúkol,že veď keď má o to taký záujem tak nech si to kúpi od mňa a následne nech to predá zo ziskom,ale to už tak nechcel. Tak isto jedna naleštená bieda prišla keď som predával komerčný priestor,tak som jej povedal to isté a bolo po kšefte. A pritom keby chceli,ešte v ten deň to mohlo byť ich. Ja som veľa krát tak kupoval resp predával behom pár hodín a ešte aj cash keď to súrilo a samozrejme za dobrú cenu.
Ale veď musíš ísť bývať inde stačí ak zaplatíš 2000€ podľa zmluvy a ostať bývať kde si .
koniec koncov 🙂 je úplne jedno že si autorka kope nožkami ake sme my blbé husi lebo maklér je zlý zlý zlý…. platí to, čo si podpísala v zmluve. smola. len tak pre nič za nič sa zmluvy nepodpisujú a zaviazala si sa plniť jej podmienky.
Navys cenu bytu tak, aby bol nepredajny, mesiac vydrzte, maklerovi podakuj, ze sa snazil a urob si oo svojim, nad nim sa netrap😉
Precitaj si zmluvu. Ak je tam zmluvna pokuta pri odstupeni z tvojej strany, tak ju zaplatis. Nie je o com....
Podozrievavé sme, lebo sa nám nechce veriť ze môžeš byt taká…jednoducha…..neznášam tu na MK útočne tony, ale keď čítam tvoje správy normálne sa mi zvyšuje tlak. Premudrela si mala byt keď si čítala zmluvu. Každý normálny človek pochopí keď trochu porozmysla ze ten maklér strávil čas fotením bytu, úpravou fotografii, chystanim inzerátov, obvolávaním databázy klientov a nielenže on prišiel ku vám a nič ho to nestalo. To neverim, že reálne existuje človek čo môže mat taký obmedzený názor ako ty. On žije z provízií za predané nehnuteľnosti. A predstav si ze tých 2000 eur nejde celých jemu do vrecka. Prekvapko, ze?A teraz rozmýšľam či slovo provízia na teba nemá veľa slabik. Nabudúce keď pôjdeš ku zubárovi, tiež nezaplat plnú sumu a mu vykric, že prečo chce za hodinu roboty 70 eur. Že tebe toľko nik za hodinu nedá. Hviezda!
Nič iné už to len vydržať. Koľko ešte ostáva dní ? Výhovorka na covid karanténu 😂 však stále je . Akože vycestovať že za rodinou lebo sa niečo stalo proste vymyslieť si hoc čo . Ani za boha by som mu nedala i keď to sú tie ich odmeny . Som zvedavá o koľko predáva viac ako ste si povedali vy .že koľko si tam pýta odmenu
Ty máš veľmi nízke IQ podľa tvojho vyjadrovania. Veci ohľadom sťahovania si si mala vyjednat s deťmi pred oslovením realitnej kancelárie. Ked bude dcéra zajtra plakať, že chce nové auto, tak jej ho kúpiš?
Prečo si si ten byt nepredavala sama bez RK, keď podľa teba ten realiťák nič nerobí?
Vidno, že čítať s porozumením ti robí problém, ale každý normálny človek si zmluvu pred podpisom prečíta. Keď máš problém s porozumením písaného textu, tak si si to mala dať niekomu vysvetliť.
Zmluvnú pokutu má ošetrenú v zmluve takmer každá realitka prave pre takéto prípady. Že oni predaju bytu venujů čas a nakoniec si to predajca alebo kupujúci rozmyslí. Keby to spravil každý, tak tí realiťaci asi žijú zo vzduchu napriek tomu, že strávia kopec času pri snahe predať nehnutelnost.
Jedina hlupaňa si tu ty. Skús ty pracovať 2 mesiace zadarmo. Keďže realiťák dostane proviziu z predanej nehnutelnosti.
@panelacikova Tu na mk je velmi vela pravnikov, ale len asi 3 sme ochotni zadarmo radit v skupine pravne poradenstvo, co je dost smutne. Ale ani my isto nebudeme niekomu studovat zmluvu, ktoru podpisal, na to treba ist za pravnikom do kancelarie a zaplatit za sluzbu. Kazdy ma ine ceny, niekto aj 150 eur za hodinu, neviem odkial mas cenu 50 euro.
@natalienka12 záleží na tom, či vôbec pozná človek právnika a ako dlho ho pozná. "mám" chalana, ktorý je veľmi šikovný a už nám pozrel niekoľko zmlúv (jedno "pozretie" trvalo cca do 30 minút aj s konzultáciou). nevzal nikdy viac než 30 za to. ak zmluvu vypracoval úplne sám, vzal 100. poznáme sa však ako klient a právnik cca 6 rokov... a už sme mu zverili toho dosť. a nikdy nezdieral. takže som súdila podľa seba 🙂 ale áno, poznám aj takého jedného kysučana, ktorý za pozretie zmluvy za 30 minút vzal 50 eur. takže je to o človeku a o tom, či si chce budovať a udržať klientelu alebo či už klientelu má a chce už len ryžovať. a o povahe, samozrejme.
@panelacikova Tak advokat, ktory ma klientelu, si nevezme babku z ulice, renomovani advokati ludi z ulice neberu. Ale chudak zacinajuci advokat alebo ani nemusi byt advokat, len pokutnik, vezme aj par eur.
@mariska1989 ty si tiez dobra tapa. Ak makler v lehote 3m nasiel kupcu a ona sa vyjruca, tak pokutu plati.. Moze ist aj do ritky a spat.. 🙄
Boze. Tuto si kazdy cosi rozmysli. Nepreberie dobierku, odskoci od slova, ktore dal.... Podpisali ste zmluvu s nim na 3 mesiace a on si len robi svoju robotu. Najazdi sa, natelefonuje... Na vas totiz ma paky, na zaujemcu, ktory odskoci od kupy, nema (pokial nepodpisal rezervacnu zmluvu). Ked si to rozmyslite, ano, je tam pokuta. Cesta asi je zvysenie ceny na nepredajnu hodnotu a trvanie na tejto cene.
@kitycat ťapa si akurát ty . Paaaaaa☝️
@natalienka12 tak to si ho teraz vážne urazila. On robil predtým roky právnika priamo na katastri 🙂 ale odtiaľ odišiel a začal sám na vlastnú päsť. Žiadny pokutnik. Nie každý človek má záujem zodrať iného z kože. Mám aj automechanika takého, čo mi roky robí auto za naozaj smiešne ceny oproti bežným servisom. Auto funguje, už je to starček, ale frčí. A chalanisko sa nie raz vyjadril, že má na pokrytie nákladov a na normálny život vrátane koníčkov. Že viac mu netreba. Ako som už písala, existujú aj skromní ľudia
podpíšeš zmluvu, ktorú evidentne ani nečítaš, sama ju porušíš a ešte sa rozčuľuješ. Choré je tvoje chovanie, nie pokuta, ktorú ti oprávnene účtujú

V tomto prípade nie je problém maklér, ale ty, autorka.