Predaj nehnuteľnosti
Dobrý deň,
predávate teraz niekto nehnuteľnosť.My zhruba mesiac a som zhrozená z toho,aký sú ľudia nepríjemný.Vidia fotky a prídu na obhliadku a čakajú niečo iné(väčšie,novšie,...)Nechápem.Veď na fotkách je reálny stav.Čo im nato povedať?
Predávame kompletne zrekonštruovaný rodinný dom za nepremrštenú cenu vzhľadom na ceny nehnuteľností a ozvú sa ľudia s tým,že keď bude o 45000lacnejší,nech sa ozveme.Hrôza
@simca06022011 ďakujem
@eliz22 a môžem poprosiť link. Tiež by som si tu "predraženu" nehnutelnost pozrela :D
@simca06022011 poslala som Vam v ss,pretoze tu mi to zmazali.
@eliz22 teraz celkovo stoji predaj nehnutelnosti. U nas v rodine predavaju rovinatý pozemok 200 m od lyžiarskeho vleku, idealny na postavenie chaty, uz je tam maj elektrina, aj projekt na chatu, pocas covidu mali milion kupujich ale este dokupovali kúsky, tak nepredávali, az ked to bude cele. Teraz predavaju za polovicu a ziaden zaujemca. Ludia sa podla mna boja kupovat. Potom ked clovek pozrie, ze ake rozpadávajúce chaty predavaju, lebo su lacne, kde budu musiet stale davat peniaze namiesto toho aby kupili pozemok a postavili si peknu chatu, tak to tiez nedava zmysel. Podla mna staci pockat, musia sa ukludnit aj hypotéky.
@betulinka1 aj obdobím to bude, niečo sa predáva lepšie na jar, niečo na jeseň... nepredáva sa stále a všetko. Pokým nejde napr o úžasný nehnuteľnosť v perfektnej lokalite. Aj tie úroky robia svoje, rekreačnú chatu si teraz stavať na hypo budú len zabezpečení ľudia. I tom ze je u nás problém s majstrami, cenami stavebnych materiálov ani nehovorím.. tiež treba len trpezlivosť🙂
Ceny sú stále vysoké a pôjdu dole, trh zmagoreny nízkymi úrokovými sadzbami začína precitať. Slováci pri týchto úrok. sadzbach na tie ceny nemajú...a 1-2% úroky sa už nevrátia...po voľbách pôjdu hore dane, plyn podražie...žiadne svetlé zajtrajšky...kto dnes zníži cenu o 10% je možné že predá skôr ako keď o 2 roky zníži o 20%....aj výhľadom na to aká luza nám tu bude vládnuť po voľbách to so Slovenskom pôjde od desiatich k piatim....
@eliz22 My sme toto riešili pred mesiacom, ale ako kupci. Zo všetkých bytov, ktoré sme pozerali, sa predali dva, ostatné ešte figurujú na realitných portáloch. Predali sa tie, ktoré boli s pridanou hodnotou - po rekonštrukcii, parkovacie miesta atď. Zároveň nám maklér ale povedal, že apríl bol jeden z jeho najlepších mesiacov 🤷🏻♀️
My sme predavali starsie auto za 1300+dohoda a tiez nam volal aj taky, co povedal, ze za 300 by ho vzal. Ludia sa snazia vytrieskat zlavu lebo si myslia, ze ti predaj suri, ze nemas na rozky.. nakoniec islo inemu za 1000.
@eliz22
Nestihol som pozrieť ten inzerát,ale tiež si myslím že bude niekde chyba. U nás na Považí sa pred týždňom predával dom so záhradou a bol za takú cenu,že aj ja by som mal záujem. Len ja chodím domov cca raz za týždeň a mal som smolu lebo dom sa predal za cca 10 dní.
Ono je rozdiel či to chceš predávať a predaj ti nesúri,alebo to chceš predať. Sú inzeráty aj rok a potom také čo za pár dní idú preč.
@eliz22 môžeš poslať inzerat aj mne? Dakujem
neviem aký je to dom (ak môžeš, pošli správu) ale my sme pred rokom chceli kupovať dom. Poviem ti, že tie fotky a realita bola veľakrát rozdielna. Ke´d sme to hovorili predávajúcim , tak sa čudovali.
Veľa ľudí domy opravilo ale nevideli sme, čo je pod povrchom. Nevedeli nám poriadne povedať kadiaľ ide odpad, ako je vedený plyn, elektrina a pod. Tvárili sa, akoby predávali novostavbu v 100% stave. A pritom to bol pozliepaný starý dom. A ceny neskutočné. A keď sme povedali že je to drahé, tak že veď ceny nehnuteľnosti stúpli. Ano, stúpli ale nekúpim niečo predražené a potom bude čakať, čo kde vyskočí. Na prvý pohľad pekné ale to tak bolo všetko.

@eliz22 skúšajú, nebudú chváliť . Skritizuju, aby si dala zľavu... úplne bežný postup.
Vydrž a predáš. Ešte aby sa vracať nezačali postupne 🙂)