icon

Prenájom auta živnostník od nepodnikateľa

5petusik55
20. feb 2018

Ahojte, vie mi prosím niekto poradiť?

Priateľ je prvý rok SZČO, a tak riešime čo všetko si dať do nákladov.

Najvýhodnejšie je vraj robiť si cesťáky a odpisovať si náklady za auto.

Lenže vlastné auto nemá, teraz chodí na aute môjho otca (fyzická osoba - nepodnikateľ). Preto sme rozmýšľali, žeby si to auto od otca dal do prenájmu príp. by si ho vypožičal. Otec si však kvôli tomu živnosť, že podniká s prenájmom hnuteľnej veci, zakladať nebude.

Prosím, kto sa tomu rozumie, ako to vyriešiť aby to bolo aj podľa zákona správne? Aby si priateľ mohol dať auto do nákladov a otec si nemusel zakladať živnosť. Je to vôbec možné? Ďakujem

Strana
z2
maminuska
23. feb 2018

@bodka70 veľmi pekne ti ďakujem , som rada že si mi to napísala budem kontaktovat finančnu správu ,nakoľko na poslednej prednáške z MF nám tvrdili že PHM nie je energia...ale je to teplo, elektrika, plyn

bodka70
23. feb 2018

@maminuska , ľavá ruka nevie čo robí ľavá, toto je priamo odpoveď z finančnej správy, radšej sa ani nevyjadrujem k tým nekonečným zmenám zákonov a nejasným výkladom ☹

bodka70
23. feb 2018

oprava: pravá ruka, ale však chápeš ako som to myslela 😝

sonka1981
10. sep 2018
Používateľ sonka1981 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka1981.

z ekonomického hľadiska sa už viac oplati to auto kupiť.

julinka29
8. okt 2018
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

tiež sa priklanam k tomu, že možno by bolo lepšie to auto kupit. AK nie je hotovost, su rozne druhy financovania.

Strana
z2