Prenájom bytu - deti áno/nie
Da sa prenajat trojizbovy byt slusnemu paru bez deti, alebo ma niekto aj dobru skusenost s detmi?
@kristiii tak zase keby sa neskupuju byty investormi, tipujem by nezanikol trh s prenajimanim . Vsak ludia maju aj podedene byty atd, ktore nepredavaju. Takze vzdy by daky sa nasiel aj pre "chudakov", co zarabaju velke peniaze, len teda nacierno. Pripadne velka caat z nich by musela riesit svoju situaciu - a predsa len by zacali zarabat oficialnejsie.
Je tu tema prenajimanie rodinam s detmi ...a stale to budeme davat do roviny ze skupovanie bytov je pomoc ludom co robia nacierno ...divne
@kristiii
@romino
Lenže aktuálne musia ísť do podájmu aj ľudia, či nerobia na čierno a nemajú exekúcie, len nezarobia dosť na 3 izbový byt za 250 000€.
Pred 2 rokmi stáli 1 izbové byty v KE okolo 90 000...dnes 130 - 140 000 presne to isté, len o 2 roky staršie. Toto je výsledok skupovania bytov na investície.
A obhajoba, že pomáhajú ľudom s bývaním je otrepaná fráza Romana Kružliaka, ktorý má v Žiline 60 investičných bytov. Asi pozerali jeho podcasty.
Prenajimali sme.byt s.detmi,( 1 a 3 roky) bola.som na mesacnej kontrole a byt bol poniceny, teda steny spinave, obity a doskrabany stol.....
Ale to je nic oproti mlademu paru ,,ktory tam byval pred nimi.....cista katastrofa, skoro,som sa povracala, ked som tam,vosla....
Cize.vsetko zalezi len a,len od ludi, : niekedy lepsie normalna rodinka s dietatom, ked ma mamicka cisto, ako dvojica bez,deti, ktora nevie, co je to hygiena ( splesnene steny, sprchac, wecko neumyte asi rok kolko tam,byvali......),
@romino o skupovaní bytov tu začal písať tvoj kamoš, dovtedy tu padali odpovede presne na položenú otázku 😉. Ja som napríklad nepísala o žiadnej pomoci ľuďom, ktorých si ty nazval chudákmi, len, že takíto ľudia si tie hypotéky nemohli dovoliť ani pár rokov dozadu, keď ceny neboli také prestrelené. To je proste fakt a daň za blbé rozhodnutia v živote.
Autorka, ja osobne by som trojizbový byt v pohode prenajala rodinke s deťmi, ale ideálne už s trošku väčšími (školákmi napríklad). Ak by som si teda mohla vyberať.
@jaroslav81 každý človek zodpovedá sám za seba. Ty nie si zodpovedný za druhého človeka, jeho schopnosti, možnosti, ciele, financie. A on nenesie zodpovednosť za to čo ty konas, ako ty narabas so svojím kapitálom.
Dakujem vam vsetkym za vas pohlad na danu problematiku. Mam este otazku na tie, ktore ste mali poskodeny byt, ako ste riesili opravu. Stiahli ste peniaze z depozitu a same ste si opravili, alebo to dali najomnici do povodneho stavu na vlastne naklady.
Jednemu najomnikovi, ktory mi rozbil elektricku varnu dosku som to stiahla z depozitu. Nasledne mi vyvolaval jeho otec a vyhrazal sa mi, ako som si dovolila jeho synacika okradnut o peniaze. Ludia su blbi.
Take tie bezne opotrebovane veci ako popisane steny, zazratu spinu, dosuchanu podlahu od nabytku som radsej ani neriesila. Malujem vzdy ked mi odidu najomnici cely byt a planovala som aj rekonstrukciu. Ine by bolo keby mi nicili veci uz po nej, to by som im dala vsetko preplatit. Vzdy si pred pristahovanim noveho najomnika detailne pofotim cely byt, aby som mala cim argumentovat.
@hankab my sme po noich museli aj vyhodit vstavanu skrinu. V izbe susili pradlo a malo kurili. Cize vlhoba sla.do steny a nasledne do nabytku.....
@snowflakenel ja som dovolila maleho psika, vedela som ze chalan inak nema ziadnu sancu najst byt, kde by mu dovolili psa. Vsetko bolo ok, az ked sa odstahoval a vyhadzovali sme postel pred kupou novej sme zistili, ze pes sa mu pod nou vycural a bola tam asi na 50cm kruhu vyduta plavacka. Nastastie to bolo tiez pred rekonstrukciou, tak som to neriesila. Teraz po nej by ma asi drblo, psa uz kvoli tomu nedovolim aj ked sama mam doma 2 a zboznujem ich. Bohuzial sa ludia v podnajme, pokial nemaju v sebe kus pokory, vzdy k cudziemu spravaju inak ako keby byvali vo vlastnom.
@hankab kuchynska linka : dvierka cele prasknute. Odpoved ako sa to stalo: nevieme, ked sme prisli z prace, tak sme to take nasli....to sa samo.
Cize asi tak. Keby sa priznali a zavolali, ze co sa.stalo, tak by som to pochopila, no dpteraz som neprisla.na to, akp mozu dvierka na kuchynskel linke prasknut same od seba 🙂
@snowflakenel asi tak nejako, staci byt normalny a priznat sa hned ako sa nieco stane. Maximalne by som prehodnotila ak by nieco bolo velmi nakladne na vymenu a prihodila by som im k najmu par desiatok € tak, aby obe strany boli spokojne. Ale ludia budu radsej zatajovat do poslednej chvile, asi si myslia ze ich zozeriem 😅 a potom kopec vyhovoriek ako nejaky skriatok prisiel do bytu kym neboli doma a pokazil to 🤦🏽♀️

@romino vieš, vy dvaja sa tu potľapkávate po pleci, ale ono je na tom naozaj veľký kus pravdy. Poznám x ľudí, ktorí síce zarobia reálne lepšie než napríklad ja, čiže nadpriemer, ale na páske majú minimálky alebo ľudí, ktorí robia zväčša načierno kvôli exekučkám. A takíto hypotéky nedostanú a nedostali ani v čase, keď boli ceny bytov prijateľné. Tak im zostava ako najprijatelnejsia možnosť podnájom.