icon

Prestanú poisťovne preplácať zdravotnícke úkony?

23. apr 2024

poculi ste nieco o tom ze poistovne casom nebudu preplacat ukony?
znama take pocula u svojho zubara.
zle pocula ci realita?

Strana
z2
viestta
23. apr 2024

@nivea777 nic ine nas necaka, je naivne si mysliet, ze vsetko bude hradene. Zdravie si za peniaze nekupis, ale lekara si zaplatit mozes. Toto bude realita. Jedine ze by sa stal zazrak a prestali by sa peniaze na nase zdravie rozkradat. Co pri tejto skorumpovanej vlade nehorzi ani omylom. Nasi ludia su nasi ludia, o nich sa treba postarat aby sa oni postarali o nas. A nie kazdeho "ich" cloveka to rozkradanie dobehne ako dobehlo Pasku. Ja osobne povazujem za zasah zhora to, ze umrel na chodniku pred nemocnicou, ktora bola 500 metrv od jeho luxusneho aparmanu...

ahhola
23. apr 2024

@chodec15 ked beries GS ako osobu, je to k smiechu. Ked to beries ako firmu GS, zo synmi, vnukmi tak to uz taka sranda nie he, v Britanii, tam sa zo seresa nesmeju vobec (90.roky). Ten dedusko, ktory ani nevie, kde je SVK 😅(moncicak?) a s ktorym ma fotky dzurinda, fico,meciar... Aj Ramstain mozes brat ako len skupinu a tot o nich hovorili ako o firme zo stovkami zamestnancov.

ahhola
23. apr 2024

AUTOR

Dnes o 16:21
@chodec15 a tie nekonecne pandemicke rodicaky a ocerky ....kolke to zneuzili, kolke este potom brali podpory !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! robil sa vobec daky audit toho, kolke tento systen zmeuzili?

V hlavicke vsetko ok.?
Jedinu vyhradu mam ohladom formy, ako im bola podpora vyplacana... OCR... Neosetrovali, len boli doma s detmi, ktorym zavreli skoly, skolky, rodicom roboty. Audit nech sa robi MOMkam a yginovym kamosom, novym sk milionarom. 👿

stanulienkat
23. apr 2024

@ahhola opat mimo ako vzdy.... Ved debili zo SNS+ Smer ta nauci. Budes rada, ak o 20 rokov dostanes dichodok. Potom si spomen akych zlodejov si volila.

mimolimit
23. apr 2024

USG navrhuju lekari zrusit. V sucasnej frekvencii 1x za 2 roky nema zmysel na ten ukon alokovat peniaze z poistenia a cas lekarov stravenych vykonavanim ukonu a popusovanim nalezu. Vacsi zmysel ma samovysetrenie prsnikov - tak si zena najskor vsimne zmeny a je najvacsia danca podchytit cokolvek vcas.
Tazko sa mi to pocuvalo, ked mi o tom rozpravala pri vysetreni onkoradiologicka, ale plne s nou suhlasim.

autor
23. apr 2024

@ahhola v hlavicke vsetko OK. neboj sa., kopec zien to zneuzilo a podviedlo system. ale ty si mudry a vsetkoved, tebe to vysvetlovat nemusim.

ahhola
23. apr 2024

@stanulienkat mas smolu, nevolila som, ver - never. Ty si to dufam kotlebovi hodila.

ahhola
23. apr 2024

Ale co zneuzili, ked sa Vsetko zavrelo??? Vysvetli, pls.
Pokial dobre pamatam, ocr vytiahol ygys, ako aj vsetky blbiny okolo.

viestta
23. apr 2024

@ahhola jeden nazorny priklad som ti uviedla vyssie. A takych bolo dost, uz len ked si spomeniem co sa vtedy na MK riesilo, takych spekulantiek nebolo malo.

stanulienkat
23. apr 2024

@viestta stale sa tu riesi Igor, ale NIKTO neberie do uvahy co ten blbec musel riesit. To co nikto nikdy. Keby bol Smer vtedy pri moci, to by nezostalo v statnom rozpocte uz vobec nic. To, co sa MOM ky nabalili za Igora, tak za Fica by to bolo krat 3, alebo krat 10. Ocr, Pn neriesim, lebo nikto netusi, co sa malo a ako robit. On robil viac idiotin mimo toho, napr loteria a ine rozhadzovanie penazi. To, ze hradil cast penazi zamestnavatelom, to sa mi zda normalne. Podrzali vela miest ludom, ktori by inak zostali bez prace a bez penazi. Dnesne smerovolicky a ine blbovolicky sa ale nestazovali, ze sedeli na riti 2 roky a brali peniaze. A teraz oslavuju dnesnu dutovladu v spolupraci s idiotmi zo SNS.

ahhola
23. apr 2024

@stanulienkat nemusel TO riesit🌹testoval od Vsech svatych niekedy do maja, pamatam jednu sobotnu testovacku, 1400 testovanych, 2 pozit😰... Ale ked to tak krasne sypalo,... pavline do kesene... KTO este takto testoval?

stanulienkat
23. apr 2024

@ahhola prosim ta netrep o Pavlininej keseni. Testovalo sa vsade, len u nas dezolati najviac vykrikovali.

viestta
23. apr 2024

@stanulienkat presne, ked si predstavim ako sa smeru blizki dodavatelia nabalili na piestanskom CTcku, na USG pre nemocnice, kauza teta Anka, to uz je zabudnute. Na tom v akych srackach je slovenske zdravotnicstvo maju hlavny podiel viny vsetky smeracke vlady. Nebudem spominat stav nemocnic, lekarov a sestry, ktori poodchadzali do zahranicia, staci ked poviem, ze nevedeli ani tie Razcochy zburat, nie to este postavit

chodec15
24. apr 2024
https://www.youtube.com/watch?v=PKIqO6qBIHg

Rovnako sa pozrite, ako Fico dalej demontuje pravny stat a likviduje vsetkych, kto mu stoji v ceste v sudnictve (odvolavanie pana Mazaka za vymyslene veci). Lebo vsetko so vsetkym suvisi. Korupcia v state, pravo, nefunkcny stat a coraz vyssie ceny. Ludom to dojde, ale dojde im to, az ked sa uz stat bude v uplnom rozklade ako za Meciara v 1998. Potom budu zase nadavat na utahovanie opaskov.

chodec15
24. apr 2024

@ahhola Mas dokazy, komu, kedy sypalo za testovanie? Ver mi, ze ak by to bol, uz by tam bolo od Fica trestne stihanie, lebo by im to krasne nahodilo na smec proti opozicii. Kedze nie, tak by si tie dokazy museli vycmulat z prsta rovnako ako ty.

chodec15
Autor odpoveď zmazal
katkaseiner
24. apr 2024

neviem o com rozpravas... povedz mi kto si preplaca mamo a sono... na mamo skor ako v 40ke ani neides... fakt ti nieco natarala a ty si to zjedla aj s navijakom... ma ta kamoska vestecku gulu?

sara005
24. apr 2024

Neviem preco stale zastankyne novej vlady vytahuju Matovica. Ja som z tejto vlady zhrozena a to automaticky neznamena, ze som fanusik Matovicovych krokov. Ako keby existovali len dve strany…
Kazdopadne benefity na zuby neboli iba o preplateni zubnych ukonov, islo v prvom rade o prevenciu, cize ludia boli aspon tym benefitom motivovani ist k hlavne k vseobecnemu lekarovi, zeny na gyndu. U nas je celkovo velmi zanedbana prevencia, ludia sa o seba nestaraju a potom ked vyjde nejaky clanok, ze mame najvyssiu umrtnost na take a take ochorenie, tak kto za to moze? Lekari a este je oblubena fraza, ze to preto, ze nas na Slovensku krmia odpadkami. Akoby nebolo mozne nedavat si do nakupneho kosika nespracovane potraviny, menej masa a chodit na preventivky.

chodec15
24. apr 2024

RTVS sa meni na STVR. Ake rafinovane. Miesto deficitu 7 miliard "vlada" riesi ujo..iny.
https://hnonline.sk/slovensko/96145636-stvr-nam...
Vláda dnes schválila kontroverzný Šimkovičovej zákon

huginko
24. apr 2024

@viestta ona sa ale pýta na podmienky preplácania u nás, nie ako to je inde vo svete...

maciatkolulu
24. apr 2024

To čo je na zapadezale veď to väčšina ľudí závidí. Tak čoho sa báť. Treba sa tešiť. Ocr 10 dní do roka na všetkých. Napríklad. Žiadne predĺžené rodicaku na sopel,materská pár týždňov a dovidenia. A tak. Noooo😃😉

maciatkolulu
24. apr 2024

@huginko to je fajn,že sa pýta na niečo ,čo počula od známej,ktorá to počula od koho??? Hmmm,nevieme,možno sa dozvieme🤣🤣🤣kotkodaaaak

viestta
24. apr 2024

@huginko ked ju to zaujima, nech si to dohlada. Este nikto nevie ako to bude u nas. Vie sa len ako to inde funguje a kedze matematika poistovnicstva nepusti, je velka pravdepodobnost, ze sa niektory z fungujucich modelov pouzije aj u nas.

ljzozv
24. apr 2024

@mimolimit no takto...
Možno by som ti aj verila, ale po poslednej kontrole u gynekológa, ktorý už hádam aj vie, čo má kde kontrolovať (ja by som vždy len stresovala, či je to alebo nie je niečo), mi bolo odporučené ísť na vyšetrenie, lebo mám také prsníky, kde sa to nedá tak ľahko samo vyšetriť. Takže ja som zástanca pravidelných kontrol sono a mamo.
A nemyslím si, že keď sa hráme na nejakú prevenciu, že sú to vyhodené peniaze.

mimolimit
24. apr 2024

@ljzozv Pises, ze ti bolo odporucene ist na sono a to je rozdiel - debata je o preventivnom USG vysetreni prsnikov.
Ja som uviedla, ze preventivne sono 1x/2 roky nema taky ucinok v pomere k vynalozenym prostriedkom (financnym, ludskym). Mamografiu som nespominala.

ljzozv
25. apr 2024

@mimolimit ja som mala pravidelné kontroly na sone predtým.
a bola som kľudnejšia, keď som ich absolvovala, lebo mi vždy prekontrolovali putujúce cysty.
Ja som ti písala, že lekárka mi povedala, že ona pohmatom nevie skontrolovať moje prsníky, takže preventívne sono je pre mňa kľud.
a mamo píšem preto, že už som vo veku, kde už spadám pod toto vyšetrenie v rámci prevencie.

Strana
z2