icon

Prestravujú sa 4 ľudia do 200 - 250 eur?

30. aug 2022

Ahojte, prestravujem za 200-250 € 4ľudi v domácnosti ? Dieťa 4ročne, 2rocne a chlap, ja. Ak áno,dajte tipy.

abbey1
30. aug 2022

Keď nie je iná možnosť, dá sa skoro všetko. Avšak šetriť práve na jedle je pre mňa stopka. Tá suma by bola ako tak reálna, ak máte ovocie a zeleninu zo záhradky, z toho potom zaváraniny, džemy, prípadne vlastnú hydinu.
Ak však chcete dlhodobo z tejto sumy pokrývať plnohodnotnú a výživnú stravu pre 4 osoby, neexistuje. Nehovoriac, že v rámci pohody a duševného zdravia si človek musí aj dopriať niečo, čo mu robí radosť a nie neustále sledovať jedálniček za čo najnižší rozpočet.

autor
30. aug 2022

@zuzudrnda ďakujem za tipy. Nákupim tie veľké balenia, strukoviny a také u nas idu

basska_b
30. aug 2022

My mame rovnaku skladbu rodiny a na potraviny miname podla spending reportu v priemere 500 eur mesacne (za rok 2022). Sme s detmi doma, varime si sami, muz si sem tam kupi obed v jedalni v robote, ale nadava , ze za 8 eur hnusna slichta. Ako, je pravda, ze nakupuje muz a kupi tam aj vselijake somariny... donasky neuznavame, to je tiez predrazene a nedobre, max raz za mesiac

miskakyska
30. aug 2022

Ľudia čítajú na koni diskusie o závratných platoch a potom sú frustrovaní zo všetkého ,aj z toho čo nemusia 😁

lucik194
30. aug 2022

za mna nie. mas male deti,potrebuju zdravo jest.....
ziadne restauracie, fast food, ratas do toho aj muzovu stravu v praci?
osobne popytaj sa na okoli susedov, ci maju nejake prebytky ovocia (padane jablka, hrusky ) na okoli pri polnych cestach su vsade planky ovocnych stromov (naor ja pravidelne na okoli zbieram mirabely, aj tak skoncia na zemi, moruse, z opustenych vinohradov vzdy par strapcov hrozna.....)..... treba sa aj tak poobzerat....

bessie12
30. aug 2022

pre mna nerealne. Na potraviny minieme mesacne cca 600€ a to sme len dvaja.

noami12
30. aug 2022

Ja tiež si myslím ze je to nereálne ja som bola v piatok v obchode nechala som tam skoro 90 euro a v nedeľu 65 euro. A to som si myslela ze mam v košíku nákup tak za 40 euro 😀
Mam male dieta a treba sa hlavne pozerať aj na kvalitu. A sme 3 a viem že keby mam 200 euro na mesiac na stravu tak viem ze to pre nás neni reálne vyžiť.
Ale klobúk dole ak toto 3 členná rodina dá.
Tiež prerábame dom a zišlo by sa nám ušetriť, ale na strave ušetriť neviem naozaj.

rude_baby
30. aug 2022

Máte núdzu o peniaze, varis z vody a chceš až po novom roku nastúpiť do práce, aby bolo 900e k dobru? Už si mohla vybaviť jaske/skolu/au pairku a od seotembra zarábať 🤷‍♀️a nespekulovat ako nakŕmiť 4 ľudí z 250e...

gab
30. aug 2022

tak neodkladaj poistku na dom 400 €, ale len 300 €, budes mat 100 mesacne k dobru, mozno neminies, odlozis na dalsi mesiac. Do decembra by to mozno vydalo. A potom si zase tu poistku na dom z 300 navys na 400.

kim2028
30. aug 2022

Ja si myslím, že dá sa to. Hlavne základ je urobiť nákupný zoznam a ísť podľa neho. Robiť jedlá podľa toho, čo je v akcii. Mojim rodičom sa darí celkom. Chodím na nákupy a míňame čisto na potraviny tak 200 eur (sme traja). Jeden mesiac bolo v apríli bolo už aj 230 eur. Štyria by sa mohli zmestiť povedzme do 250 eur. Nevaríme však zložité jedlá skôr jednoduchšie. Logicky dá sa to takto. Mäso len na nedeľňajší obed+pondelok, nejaké špagetti neskôr, cestoviny s brokolicou, šúľance, pirohy, lečo, tortilla, toasty občas pizza (už zriedkavo)... Dnes sme mali napr. francúzske zemiaky a budeme mať ich asi aj zajtra, keď sa nepriloží veľmi otec večer. Takto nie sú to nejaké drahé jedlá, tak dá sa to robiť za relatívne lacné nákupy.

deedol
30. aug 2022

ak to ma byt len do decembra, tak by som asi tie styri mesiace neodkladala 400€, ale len 250-300€ a jedla normalne. to nie je moznost?

menopriezviska
31. aug 2022

Ahoj. Uprimne osobne si to vobec neviem ani predstavit. Ak chces prosim zverejni svoju adresu alebo mi ju napis do spravy a budem ti kazdy mesiac zasielat 20eur poukazku do Lidla. Neber to zle alebo ako charitu ber to ako nezistnu pomoc ktora mna potesi ulahodi na srdiecku a tebe mozno kusok pomoze.

moname
31. aug 2022

Bylinky sa dajú ešte nasiať,hlavne petržlenová vňať

lubina
31. aug 2022

No mne ta suma pripada dost malo pre 4 ludi. Mozno dospely by sa uskromnil, ale dietatu to ovocie kupit treba, ved je vo vyvoji a raste. Ano treba nakupovat v akciach a pozerat lacnejsie veci, nekupovat sladkosti, chipsy, coca-colu a podobne. Ale zasa strava pre deti musi byt vyzivna, nie jednostranna, nie same kase a privarky dookola...ide o tom, aby deti mali zdravu stravu. Preto sa mi ta suma zda nerealna.

76california
31. aug 2022

@zmrzlinka2021

to si velmi pekne napisala:

"čo sa navarí, to sa zje - žiadne vymýšlance rozmaznanych europanov...ze vytahuje z chladničky od buka do buka"

alica_matejka
31. aug 2022

podla mna hej, len to chce dobru logistiku nakupovania a potom aj samotneho varenia, no da sa to isto

zuzinka888
31. aug 2022

Da sa. A aj pestro- zdravo - bezzvyškovo.ovocia a zelenina ktorou sa tu mnohe ohanaju nenusi byt avokado granatove jablko a kadejake cuda ktore doviezli z " rajskej zahrady" aspon podla ceny mam taky pocit. Ale lokalna tuzemska nase babicky prezili na 5 zakladnych surovinach- kapusta- zemiaky - mast- mlieko a muka. A prezili babka90r. A dedo 88r. Ano do takych extremov nemusime ist ale zelenina je aj mrkva 1/kg kapusta ....pór cuketa.... z ktorych s da uvarit polievka al privarok a je to aj " porcia " zeleniny. Ta nemusi byt len v surovom stave.

andy024
31. aug 2022

My sme s manzelom zatial len dvaja a minieme cca 430€ na stravu mesacne. Cize ak nemate nejaku domacu zeleninu a podobne, tak za mna nerealne

85miska
31. aug 2022

Pre mňa je to nereálne a máme jedno dieťa 9 mesačne. Komu sa to darí klobúk dole.

zuzubb007
31. aug 2022

My sme tiez 4ria a akoze nerealna cena na stravu pre nas je aj 500 euro, mozno keby jeme peciva a len zemiaky alebo co tak sa da, ale my musime mat maso kazdy den, kvalitne jogorty, cokolady, ovocieatd.

85miska
31. aug 2022

@bessie12 My tak isto a nevarím nejakú extra kuchyňu.

tehulka2011
31. aug 2022

za mna nerealne, potrebujete aspon 500 eur, idealne viac

bessie12
31. aug 2022

@85miska ja tiez nevarim extra kuchynu, ale bohuzial vsetko islo hore a to sa odraza na vyslednej sume na potravinach za mesiac. Chodime raz za tyzden do obchodu. Obcas sa stane, ze musime ist este raz, ked nieco zabudneme kupit alebo nam to doslo. Keby som mala zapocitat do toho aj kozmetiku (vlasovu, pletovu a telovu ), tak vysledna suma by bola ovela vyssia.

autor
31. aug 2022

@zuzinka888 tiež si myslím že sa dá pestro a zdravo. Mozno nie 200-250 eur ale tak 350 eur by mohlo vyjsť. Mäso máme iba dva razy týždenne ( čo sa navarili na dva dni) a zvyšok zelenina strukoviny,zemiaky,cestoviny ,ryža.
Skúsila som minimalizovať šunky,syry a iné pochutiny,na večeru pomazánka s chlebom a dala zelenina podľa akcie. A raňajky vločky s jablkami alebo ovocím podľa sezóny.
@andy024 my keď sme boli dvaja, ale to pred dvoma rokmi, na svysla strava 200 eur dokopy, a to sme mali takú pestrú stravu,síce menej mäsa ale v pohode

autor
31. aug 2022

@bessie12 kozmetiku nerátam, u mňa je to fakt len šampón,mydlo a jar a práci sliz,pasta a indulona. A to sú pre mňa minimálne položky,keďže aj mám zásoby a aj to nám dlho vydrží a in raz za čas čosi dokúpiť.

bessie12
31. aug 2022

tak ked si poratam dokopy kozmetiku, ktoru kupujem, tak by to vyslo o cca 100€ mesacne viac.

autor
31. aug 2022

@bessie12ne reálne keby j každý mesiac kúpim všetko vyššie spomenuté tak by to vyšlo do 10 eur maximálne. Ale nakupujem keď je v zľave do zasoby

bessie12
31. aug 2022

tak ja pouzivam hlavne na vlasy vselijake masky, zabaly a pod. tak ide najviac €. Len samotna henna je draha. Co sa tyka potravin, tak maso a masove vyrobky, ktore su same o sebe drahe, tak mame kazdy den. Ja nie, ale priatel je masovy. Obcas navarim 2 druhy jedal. Jeden pre mna napr. nieco bezmasite a pre priatela s masom. Kolace a vyrobky z drozdia/kvasku peciem 4-5x do tyzdna.

lucia147852
31. aug 2022

Mne by to nestalo za to. Ja si radšej odopriem iné veci, ale na stravu si potrpim. Z takýchto peňazí sa da prestravovat, ale veľmi nezdravo. Vecami, ktoré zasýtia, ale výživová hodnota nulová. Najmä deti potrebuju veľa ovocia a zeleniny, zdravé bielkoviny a tuky. Neskôr sa to vypomstí na zdraví

85miska
31. aug 2022

@bessie12 veď my tiež chodíme 1x na veľký nákup na výplatu to už necháme 200€ a medzi tým aj 2x do týždňa na pečivo mäsové výrobky šunka parky a nekupujeme palmarin nejaký namiesto normálneho masla a jedna kocka nám vydrží možno 2 dni. Len urobím raňajky do zemiakovej kaše malému varím na masle nevarím ako tu niekto spomínal prívarky. Môj muž to nemá rad. Varím aj na 2 dni no aj tak by sme z 200€ nenakupili celý mesiac.