icon

Prestravujú sa 4 ľudia do 200 - 250 eur?

30. aug 2022

Ahojte, prestravujem za 200-250 € 4ľudi v domácnosti ? Dieťa 4ročne, 2rocne a chlap, ja. Ak áno,dajte tipy.

ckocka
1. sep 2022

Najlacnejšie je kupovať iba základné potraviny a všetko "spracovanie" urobiť sama. Je to časovo náročné a vyžaduje to silnú disciplínu. Doma sa dá robiť pečivo, nátierky, paštéty, sladkosti, šunka, aj ten syr, džemy, cestoviny, sušiť bylinky na čaje a koreniny, sušiť ovocie a zeleninu, dá sa jednoducho mleť múka zo strukovín, pohánky ktorá je inak veľmi drahá, dajú sa urobiť zemiakové aj zeleninové chipsy a plno ďalších vecí. Bude to o mnoho lacnejšie a na 95% kvalitnejšie než to kúpené už pripravené k jedlu alebo vareniu. Otázka je kto je natoľko zapálený aby to všetko zvládal a aby ešte presvedčil celú rodinu že je zbytočne kupovať niečo len preto že na to je chuť.

summer23456
1. sep 2022

@kormino
@moname veru mne minulé dali naši paradajky a papriku a mala som ešte nejaké z kauflandu. Ta chuť sa nedala porovnať,človek si už zvykol na tie z obchodu, ale domáce je úplne niečo ine

moname
1. sep 2022

@summer23456 nejde o to či ma to baví a teda ani času nemám nazvyš ale pes zje domáce jablko a kupované nie,proste mu nechutilo
Ja viem že nie každý má tú možnosť ja mám využijem a veru dosť aj rozdám

kormino
1. sep 2022

@moname Rozdam aj ja,ale už len takým,čo nemajú záhradu .Susedom ,ktorí celé leto sedia v altánku a v záhrade im rastie burina som už prestala rozdávať.

bessie12
1. sep 2022

@summer23456 tento rok mam strasne vela paradajok. Robim z toho rozne omacky, pretlaky, kecupy, do varenych jedal alebo do oblozeneho peciva. Priatel len kruti hlavou kolko toho je 😅

summer23456
1. sep 2022

@bessie12 no super, my sme na severe Slovenska a tiež naši majú celkom dobrý úrodu paradajok

bessie12
1. sep 2022

@summer23456 ja zijem v NL a som rada, ze sa mi podarilo tolko paradajok vypestovat, Na to, ze to je moja premiera, tak som na seba hrda 😅

tilly
4. sep 2022

Pre mňa to nestačí ani na týždeň, ale mám pubertakov, športovcov, ktorí jedia vkuse. A to nezvyknem kupovať blbosti. Snažím sa základné potraviny, ale pri tom, ako išlo všetko hore mám 60 eur za jeden nákup a to mám len dve plné tašky, žiadny plný vozík

michaella_h
4. sep 2022

Podľa toho či potrebujete mat navarene každý deň, podľa toho či do toho rátate celé nákupy trebárs drogerka atd. Keď ide len úplne o jedlo tak si myslím ze áno. Kľudne nakúpite aj mäso cestoviny atd na cely mesiac. My sme 4. Manzel keď príde z práce chce sa poriadne najesť tak istí aj cez víkend. Takze varím každý deň občas na dva dni. Miniem týždenne 100€ na nákup ale rátam do toho všetko čo mi aktuálne treba napr prášok na pranie drogerka a take blbosti. Plus cez týždeň ešte keď niečo vypadne a pečivo . Cca 20€… takze nejakých cca 500€ mesačne ide na nakupy všetko spolu. Takze tak nejak keď nepotrebujete mat každý deuhy deň sviečkovú alebo steak tak sa da navarit za 250€ úplne v pohode.

dominikaada
4. sep 2022

Neskúšala som si takto nastaviť financie, ale povedala som si, že idem míňať aspoň o 50€ menej ako doteraz.. nakoľko sa varí veľa a nestíha sa to jesť, tiež chlieb často ostáva a ide sliepkam, nastavila som si to takto:
1. kupujem akciovy tovar z letákov vo väčšom množstve (toaletný, múka, cukor, mlieko, maslo, olej..) nesustredujem sa s rozpočtom na týždeň.. to by som nevyšla, ale skôr ako vyjdem za mesiac 😁
2. Chlieb a pečivo ide hneď do mrazničky, ak sa v ten deň nezje.. takto konečne neostáva 🙏
3. snažím sa 1x do týždňa piecť koláč namiesto pečiva, ideálne urobím v týždni langoše podľa receptu, kedy vydrží cesto v chladničke 2dni 😉 banánový chleb je TOP 😍
4. Varím, aj na viac dní..
5. Raz za mesiac chodíme tankovať do PL ako aj na väčší nákup 😊
6. Manžel zahlásil, že keď isiel olej hore, kúpne si teplovzdušnu fritezu.. a bolo, takto používam olej menej..
7. Ovocie a zelenina musí byť, to neriešim.. 🙋
8. Čo sa týka imunity, manžel odšťavuje zázvor a pridávame si ho do sodastreamu alebo do čaju 😁
9. Triedim veci čo nenosíme a nahadzujeme ich na bazos, vinted, marketplace.. niekomu sa ešte zídu 😉
10. Snažíme sa mať účty zadarmo, alebo za min. poplatok (365, Raiffeisen..)
Je toho viac, rozumiem, že každý má iné možnosti, ale kto chce, ten príde na to ako míňať menej 😊🙋 pozdravujem

dominikaada
4. sep 2022

@wudz veľmi pekne rozpísané, snažíme sa tiež všetko zúžitkovať, muffiny do mrazáku to ma nenapadlo, je to skvelý spôsob ako mať stále "napečené" 😍🙋

bessie12
4. sep 2022

@dominikaada u nas v mrazaku, co sa týka pečených, najdes knedle, buchty na pare, bábovku, domáce plnené rohlíčky, zaviny na slano a neviem co ešte. Škoda vyhodiť, tak som to dala zamrazit na neskor 🙂

rachelkk
4. sep 2022

Keď čítam tieto príspevky normálne neverím , koľko ľudí škrta kde sa dá... Pre mňa toto je nereálna suma ... Keď chces žiť a nie prežívať ..

matejakub
4. sep 2022

My sme 3 dospelý a minieme na stravu +- 200 eu

zemiakovysalat
4. sep 2022

Nám by na tento mesiac by stačilo napriklad aj nákup za 100 eur, ale máme plnu chladničku ah potravinuovu skrinku na full.
Zapíš čo doma máš, čo by si z toho vedela navarit , podla mna na 3-4 mesiace by ti mohlo výjsť ....

slavomira236
4. sep 2022

No u nás to dame ale to obedy majú deti v škole škôlke večera je vetsinou tepla ja neobedujem obed mám až na večeru...v lete je super lebo máme svoju zeleninu papriku paradajky uhorky cuketu s ktorej sa dá vyčarovať všetko možné no zas syn je doma ale vetsinou tiež až teplé večer je keďže cez deň sme vetsinou mimo kupko voda výlet no to zas stojí peniažky...no ale ja a 2 deti sa do sumy zmestime keď je zime doma muž to už nie

zemiakovysalat
4. sep 2022

@bessie12 u nas donuty 🙈 v mraziaku

menoruze
4. sep 2022

Nie, my treti mesiac mame tolko,a nezvladame to s 3 detmi, zjeme z rodicaku. Prispevok v hm. nudzi je skoro nic, smiesna suma. Ale praca na obzore, tak som to tiez brala, ze par mesiacov musime vydrzat a podla nutnosti najmensiemu, potom ostatnym ako sa da. Ale tiez mi nebolo jedno, ked si muz maly biely jogurt delil na 3 dni. Ak nemusite, ani to neskusajte.

dominikaada
4. sep 2022

@menoruze to ma mrzí, musí to byť ťažké, deti vám už chodia do školy? Môžem Vám nejako pomôcť?

menoruze
4. sep 2022

@dominikaada Dakujem, buduci mesiac uz bude vyplata, dostali sme nejake zavaraniny a sezonne veci od priatelov, zvladneme to.

filipka250
4. sep 2022

@pribinak zalezi aj od toho, kde byva....my byvame na dedine, sezonneho ovocia, zeleniny je tu habadej. +chodia poliaci, madari predavat po dedinach ovocie/zeleninu za prijatelne ceny. Mlieko sa da kupit od ludi, co chovaju statok, taktiez maso....a to maso , kedze je z domaceho chovu, je fakt kvalitne. Susede nosim suchy chlieb, za to mam vzdy vajicka, atd. Ja si to predstavit viem.

vespertine
4. sep 2022

Keď sú deti v škole a škôlke a stravu majú tam, tak teoreticky sa to dá (ak tie peniaze na školské obedy nerátam do tejto sumy, ktorú píšeš). Teraz cez letné prázdniny to bol ale finančný masaker, denne variť, vkuse každý hladný...a to máme aj nejakú domácu zeleninu, teda paradajky, uhorky, papriku... ja som celkom šetrná ale tieto ceny ako vyleteli, tak nechám 50 eur v obchode každý tretí deň.

iveta7677
4. sep 2022

@basska_b my sme traja dospeli a na jedlo a kozmetiku minieme mesacne cca 500 eur. Chcela by som 400 eur ale nedari sa mi. A nevarim maso casto.

iveta7677
4. sep 2022

@wudz mate to velmi dobre premyslene.

lucikatn
4. sep 2022

Pokial nie ste doma vyberavi tak sa urcite da. My sa tak stravujeme. Ale skor preto aby som odložila € na horsie casy. Mam vytyceny rozpocet a snazim sa don vojst. Kupujem potraviny v akcii (uplne vsetko) a chlieb uz dlhe roky pečiem doma. Sladke a pizzu nahradzam domacimi. Nefajcime a ani nepijeme alkohol takze na tom velmi vela usetrime. Obedy mame tak isto z domu a na 2 dni navarene 😀

bessie12
4. sep 2022

@zemiakovysalat dnes mozno budem robit pecene buchty plnene domacim lekvarom a tiez minimlane polovica skonci v mrazaku 😀

euka210
4. sep 2022

Take male deti ano, trochu pozerat ci to musim naozaj kupit, kupovat v akcii.

jaja23
4. sep 2022

My by sme to nedali a to sme traja, varím na viac dní a syn chodí do škôlky.Nepijeme alkohol a nefajčíme,ale aj tak minieme určite viac.

zemiakovysalat
4. sep 2022

@bessie12 Ja tie kúpene z lidl zamrazujem, je to akurat ku káve ked dieta spi.

bessie12
4. sep 2022

@zemiakovysalat na Slovensku ked som, tak tiez kupim, ale tu radsej upeciem. Cesto urobi pekarnicka a ja zvysok 😀