icon

Priateľ si nechce so mnou vziať pôžičku

22. jan 2021

S priateľom sa ideme odsťahovať od jeho rodičov. Problém nastáva v tom, že aj keď mame rovnaký príjem, nechce si vziať tu hypoteku so mnou ale chce aby to kúpil len on. Čo si o tom myslite ? Mna to veľmi mrzi, že so mnou nechce mat nič vlastne😕

Strana
z3
nafka0483
22. jan 2021

@ivanka12311 Ale autorka nehovori, ze priatel chce kupit z vlastnych penazi. Ja tomu rozumiem tak, ze hypoteku si berie tak ci tak, ale chce ju zobrat sam a aj byt aby bol len jeho, nechce aby o hypoteku ziadali spolu.

mlska19
22. jan 2021

@liz_lemon Ja som sa stretla uz aj s tym,ze chlap skusal ist cestou,ze tie splatky,ktore jeho partnerka,ktora nebola na LV,splacala na jeho hypo,bol vlastne najom za to,ze unho moze byvat.Ale tak narazil,lebo v danovom priznani to takto nemal...

beata_k
Odpoveď bola odstránená
hindakus
22. jan 2021

Ona si vezme hypotéku a kúpi byt, on si vezme hypotéku a kupi další byt. Bývat budú v jednom z tých bytov. Ona nebude moct otehotniet a ist na materskú, lebo by jej na 3 roky klesol príjem a neutiahla by tú svoju hypotéku. A takto to urobia vsetky mladé páry, a ani deti nebude. Ale vsetci budú mať zadné vrátka a s kým sexovať.

evaachesa
22. jan 2021

Nič zle na tom nevidím. S teraz už mojim manželom som tiež nešla do spoločnej hypotéky kým sme spolu chodili aj keď prišlo k tej otázke. Vysvetlila som mu že pokiaľ nie sme manželia, tak do spoločnej hypo s ním nepôjdem. Kúpil byt sám a vôbec nikto z nás dvoch to nebral tragicky 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
evaachesa
22. jan 2021

@beata_k sme spolu skoro 10 rokov a ďalší byt sme kupovali už ako manželia spolu 😉 nemusíš sa báť 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
hopsadobrandejsa
22. jan 2021

Aj som celkom rad, ze uz mam vlastne byvanie, aspon nemusim riesit tieto sachove partie...

majkeel
22. jan 2021

@hopsadobrandejsa Nehovor 2krat. Das sa s nejakou dokopy a pride sa tu stazovat, ze si po roku este nenapisal polku nehnutelnosti na nu a ze s tebou iba straca cas. .D

hopsadobrandejsa
22. jan 2021

@majkeel 😅😅😅

Tak jej teda prajem vela stastia v tomto 😀 . Myslim si ale, ze to je skor vecou smoly na partnera. Ci uz brat alebo kamosi, maju zeny ktore si nenarokuju na nieco na com sa nepodielali a partnerstva im funguju v pohode.

Ked to pre nu bude forma zabavy tak preco nie, staci ze o tom nebudem vediet 🙂

Zas ked sa jej nebude pacit, potencionalych nahradnikov bude mat. Mne staci ked tu citam ake exemplare maju niektore zeny doma. V porovnani s nimi som hotovy anjelik.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
17. máj 2022

Ako dopadla hypotéka s priateľom??

laurita285
17. máj 2022

Nech si on zoberie sám a ty sama a hotovo, aj tak je to najlepšie čo môžete obidvaja spraviť. Na 50 a viac % sa aj tak určite rozídete/rozvediete 😂

lucia147852
17. máj 2022

Veď nech si kúpi, ale! Na jeho hypotéku ty neprispievaj ani cent. Kup tiež na seba inú nehnuteľnosť, ktorú mozes prenajímať. Lebo takto bude mat istoty len on a ty pôjdeš s holým zadkom bez peňazí, keby niečo. Ak budete mat obaja svoje a splácať obaja len svoje, je to v poriadku

lalala94
17. máj 2022

Hm, my sme brali s manželom (teda vtedy ešte s priateľom) hypotéku na byt spoločne po štyroch rokoch vzťahu a úprimne ani jednému z nás nenapadlo, že to pôjde iba na jedného a druhý si kúpi niečo iné. To sme v tom čase o svadbe ani nechyrovali, keď ale čítam túto diskusiu, asi sme v menšine kto to takto vyriešil. 😀 Byt máme pol na pol, hypotéku taktiež. Ak by sme sa náhodou rozviedli, byt sa predá, zvyšná hypotéka vyplatí, zisk rozdelí na dve polovice a dovi. Ja v tom zase až taký problém nevidím, ale možno to je aj tým, že obaja máme dobré príjmy a nemáme problém zabezpečiť si po prípadnom rozvode vlastné bývanie. Každopádne ak by som bola v takejto situácii ako popísala autorka ani by ma nehlo platiť mu niečo na tú hypotéka a vlastne by som asi celkovo zvážila, či chcem zostať v takomto vzťahu, ale tak to som ja.

Strana
z3