Priateľ si nechce so mnou vziať pôžičku
S priateľom sa ideme odsťahovať od jeho rodičov. Problém nastáva v tom, že aj keď mame rovnaký príjem, nechce si vziať tu hypoteku so mnou ale chce aby to kúpil len on. Čo si o tom myslite ? Mna to veľmi mrzi, že so mnou nechce mat nič vlastne😕
Ona si vezme hypotéku a kúpi byt, on si vezme hypotéku a kupi další byt. Bývat budú v jednom z tých bytov. Ona nebude moct otehotniet a ist na materskú, lebo by jej na 3 roky klesol príjem a neutiahla by tú svoju hypotéku. A takto to urobia vsetky mladé páry, a ani deti nebude. Ale vsetci budú mať zadné vrátka a s kým sexovať.
Nič zle na tom nevidím. S teraz už mojim manželom som tiež nešla do spoločnej hypotéky kým sme spolu chodili aj keď prišlo k tej otázke. Vysvetlila som mu že pokiaľ nie sme manželia, tak do spoločnej hypo s ním nepôjdem. Kúpil byt sám a vôbec nikto z nás dvoch to nebral tragicky 🙂
Aj som celkom rad, ze uz mam vlastne byvanie, aspon nemusim riesit tieto sachove partie...
@hopsadobrandejsa Nehovor 2krat. Das sa s nejakou dokopy a pride sa tu stazovat, ze si po roku este nenapisal polku nehnutelnosti na nu a ze s tebou iba straca cas. .D
@majkeel 😅😅😅
Tak jej teda prajem vela stastia v tomto 😀 . Myslim si ale, ze to je skor vecou smoly na partnera. Ci uz brat alebo kamosi, maju zeny ktore si nenarokuju na nieco na com sa nepodielali a partnerstva im funguju v pohode.
Ked to pre nu bude forma zabavy tak preco nie, staci ze o tom nebudem vediet 🙂
Zas ked sa jej nebude pacit, potencionalych nahradnikov bude mat. Mne staci ked tu citam ake exemplare maju niektore zeny doma. V porovnani s nimi som hotovy anjelik.
Ako dopadla hypotéka s priateľom??
Nech si on zoberie sám a ty sama a hotovo, aj tak je to najlepšie čo môžete obidvaja spraviť. Na 50 a viac % sa aj tak určite rozídete/rozvediete 😂
Veď nech si kúpi, ale! Na jeho hypotéku ty neprispievaj ani cent. Kup tiež na seba inú nehnuteľnosť, ktorú mozes prenajímať. Lebo takto bude mat istoty len on a ty pôjdeš s holým zadkom bez peňazí, keby niečo. Ak budete mat obaja svoje a splácať obaja len svoje, je to v poriadku
Hm, my sme brali s manželom (teda vtedy ešte s priateľom) hypotéku na byt spoločne po štyroch rokoch vzťahu a úprimne ani jednému z nás nenapadlo, že to pôjde iba na jedného a druhý si kúpi niečo iné. To sme v tom čase o svadbe ani nechyrovali, keď ale čítam túto diskusiu, asi sme v menšine kto to takto vyriešil. 😀 Byt máme pol na pol, hypotéku taktiež. Ak by sme sa náhodou rozviedli, byt sa predá, zvyšná hypotéka vyplatí, zisk rozdelí na dve polovice a dovi. Ja v tom zase až taký problém nevidím, ale možno to je aj tým, že obaja máme dobré príjmy a nemáme problém zabezpečiť si po prípadnom rozvode vlastné bývanie. Každopádne ak by som bola v takejto situácii ako popísala autorka ani by ma nehlo platiť mu niečo na tú hypotéka a vlastne by som asi celkovo zvážila, či chcem zostať v takomto vzťahu, ale tak to som ja.

@ivanka12311 Ale autorka nehovori, ze priatel chce kupit z vlastnych penazi. Ja tomu rozumiem tak, ze hypoteku si berie tak ci tak, ale chce ju zobrat sam a aj byt aby bol len jeho, nechce aby o hypoteku ziadali spolu.