Priplácanie na nemocenské poistenie - zamestnanec
Ahojte, pracujem u 1 zamestnavatela od októbra 2011 a zvažujem, že by som si začala priplácať niekedy tento rok balík dobrovoľného poistenia (bez poistenia v nezamestnanosti) kvoli prípadnému rizikovému tehotenstvu a následne materskej. Googlila som, z čoho sa mi PN po priplácaní bude počítať, ale som z toho somár. Mýli má tam tých 90 dní. Napr. pôjdem teraz na PN v októbri, priplácam si 90 dní, z coho mi vypocítajú PN ak napr. január až apríl za mna platí poistné len zamestnávateľ, od mája sa pripoistím do maxima. Celé dokopy to zpriemerujú??? Ale mi to sociálka vypočíta z odkedy som sa pripoistila? Som z toho jelen. Lebo ak to vsetko daju dokopy a zpriemerujú to, tak to nem dobré pre mna.
@zalka takze si si tym ista, hej? takze len si musim ustrazit, aby som mala posledne DNP min. 26 tyzdnov z maxima... tak fajn, zajtra idem na to z minima 🙂 a keby sa aj stalo, ze musim ist prv prv na PN, tak to by som potom riesila.. a cim to je, ze sa tak vyznas? robis v SP ?
Ona ked sa odhlasi z tejto pn zo zamestnania a da si dnpo musi sa prihlasit na urad prace alebo ako na ten 1-2 dnibmedzi prihlasenim a pn z dnpo??
Ona ked sa odhlasi z tejto pn zo zamestnania a da si dnpo musi sa prihlasit na urad prace alebo ako na ten 1-2 dnibmedzi prihlasenim a pn z dnpo??
A moze ist ked bude up na pn??
A moze poberat aj podporu na urade?? A byt aj na pn z dnpo??
Zalka velmi pekne ti dakujem .si super.
Zalka prosim ta aku sumu mam dat na tlacivo o Dnpo ak chcem minimalny zaklad ,, zostalo to ako minuly rok 393??
alebo aku sumu tam mam dat??
A aka suma sa plati na mesiac odvody ???
Dakujem velmi pekne len u nas mi to posielaju tak o mesiac od prihlasenia.cize si to musim vypocitat sama .este raz velka vdaka. 🙂))
ahojte , potrebujem poradit, som tehotna v 30 t, a od 24. oktobra som sa opat prihlasila na dnp z minima , ,na md budem vypisana 10.5 , Som zamestnana ,chcem vediet ci si este po nastupe na md teda toho 10.5 budem musiet platit dnp, alebo ako to je? pretoze 26 t pred nastupom na md budem mat.Ak pred nástupom na md mam splnených tych 26 t tak potom neplatim, ale som nadalej prihlasena ?
mala by som mat musim sa na to pozriet a spocitat dni ja som uz bola prihlasena na dnp- pred prvym pôrodom, ale ak mam , tak som nadalej prihlasena a neplatim ?
nebude to sp brat ako nedoplatok, ked som prihhlasena a neplatim
musim pozriet, ale viem, ze ked som bola na prvej md, tak som bola prihlasena stale . Maly sa narodil v sep 2011, predtým- pred pôrodom som patila 9 mesiacov a potom md mi skoncila nejako zaciatkom aprila 2012. Teda prihlasena som od januara 2012-jula 2012. Aj ked som md skoncila zaciat. aprila , ale do konca jula som bola pn. Od januara 2012do 29. jula 2012 je 210 dni .
A od 24.okt.2013 so opat prihlasena .

Dakujem ti velmi pekne zalka ..je malo ludi co takto pomahaju 🙂)