icon

Prišiel k niekomu reálne domov exekútor?

2. dec 2022

Ahojte, prišiel k niekomu reálne domov exekútor?

Strana
z6
nepic
3. dec 2022

@luscious
Takže on je voči tým deťom v podstate milosrdný a on im chce iba dobre?keď ich pred vianocami nechá so zablokovanymi účtami,bez peňazí a možno aj jedla?
Hovorím o tých mojich susedoch,ktorý boli slušný a pracovitý,len sa dostali do tejto situácie po ťažko úraze. Tak on si v podstate zaslúži ešte pochvalu za svoje konanie?

luscious
Autor odpoveď zmazal
janka_23
Autor odpoveď zmazal
trgypadl
3. dec 2022

@nepic ano znie to hrozne, ale kazdy zodpovedne zmýšľajúci clovek mysli aj na tieto veci, ze v pripade, ked sa nieco taketo stane, tak som zabezpeceny, zoberiem si relane len take dlhy, ktore viem splacat aj pri vyskytnuti sa vaznej diagnozy, chorobe alebo Pn.

trgypadl
3. dec 2022

@nepic Ty si uplne mimo, niesi clovek, ktory mal dlhy a bol v base? Ano vsetci su zodpovedni, len daný clovek nie🤦‍♀️🤦‍♀️

1gabriela13
3. dec 2022

Áno,ku susedom. Opaskoval im dom a behom 2 týždňov sme mali nových susedov.

nepic
3. dec 2022

@trgypadl
Áno veď ja s tým súhlasím,aj preto nemám hypotéku,nikdy som nemal nič na splátky,nikomu nič nedlžím,nebývam vo vlastnom ale mestskom byte a auto mám Daciu. Ja viem aj že každá profesia je iná, ale ako som hore napísal,každý si musí byť zodpovedný za svoje činy. A on keď si vybral toto povolanie,musí rátať sj s tým,že ho nájde niekde guľka do hlavy resp sa mu bude chcieť niekto pomstiť,za to že niekomu "spríjemnil život." Taký pumpar tiež musí rátať s prepadom. Aj taký vodič kamiónu musí rátať,že bude mať nehodu. Každé povolanie má svoje úskalia,jedno viac druhé menej.
A opakujem,nie nemal som nikdy dlhy ani som nebol v base,len som videl pár situácii čo to dokázalo urobiť. Len podľa toho čo tu čítam,taký exekútor robí tak prospešnú prácu v podstate viac ako nejaký dobrovoľník čo sa stará o chorých a starých ľudí napríklad.

trgypadl
3. dec 2022

@nepic najde ho niekde gulka do hlavy?? Odporucam Ti navstivit psychiatra. Ti ludia si spríjemnili zivot sami!!!!

janka_23
Autor odpoveď zmazal
nepic
3. dec 2022

@trgypadl
Ja také vyšetrenie absolvujem pravidelne nakoľko to moje povolanie vyžaduje. Môžeš sa aj ty takým niečím pochváliť,resp vieš tu verejne dokázať že si v poriadku,keď druhému také niečo odporúčaš?veď je to tu anonymné. Či to je len o tom že pre debila každý debil?
janka_23
Áno už som to tu písal niekoľkokrát,že každé povolanie má aj svoje úskalia,či to je vojak,vodič, exekútor a keď si to človek vyberie tak musí rátať aj s tým rizikom.

trgypadl
3. dec 2022

@nepic Boh zavaruj pred takýmto individuami

nepic
3. dec 2022

@trgypadl
Áno tiež si to myslím keď to tu čítam. Sa nečudujem že je medzi ľuďmi také spolunažívanie ako je a aj v tomto štáte to tak vyzerá ako to vyzerá keď takýto ľudia majú volebné právo. A smutné je,keď sa to ešte aj rozmnožuje.

trgypadl
3. dec 2022

@nepic hlavne, ze mas volebne pravo Ty🤦‍♀️amen tma

mamula20
Odpoveď bola odstránená
janka_23
Autor odpoveď zmazal
trgypadl
3. dec 2022

@janka_23 ako vidím, pri nom uz vobec nema vyznam komentovať jeho bludy🤦‍♀️

janka_23
3. dec 2022

@trgypadl presne tak 😉

autor
Autor odpoveď zmazal
nepic
3. dec 2022

@janka_23
Nooo tak aspoň že ste sa vy dve zhodli.. 😀

janka_23
Autor odpoveď zmazal
ukulela
3. dec 2022

Tvoj ex nie je v base, lebo si nekonala vcas a razne. Vymahas od neho vyzivne tiez exekutorom? Ako je mozne nechat dlh na vyzivnom narast nac25000+10000? Mas to dobre pomutene. Ved ok, zariad sa ako chces, rady si dostala.

nepic
3. dec 2022

@trgypadl
Tak ešte raz a pomaly. Mňa sa exekúcia našťastie nikdy netýkala,našťastie. Jednalo sa o susedov,ktorý cca 20 rokov niečo budovali a nedarilo sa im splodiť dieťa. Keď sa im to na neviem kolky raz podarilo,boli šťastní a čo ani nečakali,za krátko bola suseda znova tehotná,už normálne prirodzene. Keď si mysleli že už majú ako tak všetko a sú najšťastnejší ľudia,tak bum a prišla rakovina,jedna z najhorších a najagresivnejších aké sú. Aj to malo rýchly priebeh,nakoľko sa na to prišlo už v pokročilom štádiu a bohužiaľ sused tu ppuz nie je. On na PN a ona na materskej. Oni sa nevyhýbali nikomu,aj s exekútorom komunikovali a mu povedali že jednoducho peniaze nemajú a nech si príde zobrať čo len chce. Ale on trval na svojom,uvalil im takto pred vianocami exekúciu na účet,na ktorý im chodila materská a PN,čiže ostali absolútne bez peňazí a doma dve malé deti. Ak je toto podľa vás normálne a ľudské správanie,tak potom klobúk dolu. A to že to je len jeho zamestnanie ako každé iné a city idú bokom,to skúste ist povedať napr na detskú onko.
Ako tu už bolo povedané,každý si je strojcom svojho šťastia,resp každý si musí byť zodpovedný za svoje činy. Ako dlžník ale tak isto aj exekútor. Každý by mal robiť a konať tak,aby sa nemusel v živote,alebo aj po smrti báť.
Ja neviem ako by som konal,ale myslím si,že keď by som vedel že aj tak pôjdem,tak by mi to bolo jedno a vyriesil by som to po svojom,keď by som už nemal čo stratiť. Len pre výstrahu ostatných.

janka_23
Autor odpoveď zmazal
kornelies
Autor odpoveď zmazal
nepic
3. dec 2022

@janka_23
Ale ja chápem,práveže až moc by som povedal. Len nechápu to dotyčný,keď sa situácia otočí. To je všetko.

oblecenie99
3. dec 2022

@nepic Stretávam sa s tým dennodenne a môžem ti s kľudom svedomia napísať, že ani raz nedošlo zo strany exekútora k prekročeniu právomoci, zneužitia zákona a pod. Všetky exekúcie mali svoje opodstatnenie. Opakujem, pozeraj sa na to očami veriteľa. Prečo je jeho rodina horšia ako rodina dlžníka? Veriteľ rozumej aj malý živnostník, ktorý niekomu vyhotový napr. nejaké dielo, a ten druhý za to kašle zaplatiť .. napr. stolár takú kuchynskú linku.. ma to nechať len tak? Alebo si to a dlznikom vyriešiť "ručne stručne"? Aký iný zákonný spôsob by si mu odporučil, ak chce za svoju prácu dostať zaplatené?

janka_23
Autor odpoveď zmazal
kornelies
4. dec 2022

@oblecenie99 To by aj vsetci exekutori museli dodrziavat literu zakona. Hlavne nerobme z nich svatych, tiez robia veci, ktore nie su zakonne. Vymahacske firmy pracuju pre niektorych. Staci sa pozriet na vyssie postavenych napr. sudcov, vid pani Jankovska a spol. Ja by som vedela citovat meno jedneho pana exekutora.

oblecenie99
5. dec 2022

@kornelies Na to sú rôzne postupy, ako to riešiť. V každej profesii sa pravdepodobne nájdu ľudia, ktorí sa nesprávajú tak, ako by mali. Nerobím z nich svatych. Len na rozdiel od ľudí, ktorí "počuli, čítali, videli" ja som s nimi v častom kontakte, a preto viem, že aj tie verejne prepierané prípady zase nie sú standardom. Nepopieram, že sú žiaľ aj excesy, netvarme sa, že nie. Ako v každom povolani. Reagovala som najmä všeobecne, že ich existencia (aj keď áno žiaľ, môže sa stať, že niekto z nich prekročí svoje právomoci a pod.) je v právnom štáte nevyhnutná.

kornelies
5. dec 2022

@oblecenie99 Bola som priamy svedok, ked 2 hrubokrki pani z vymahacskej firmy "uradovali." Vymahali od zeny, ktora s dlhom ex nemala nic spolocne, dlh bol urobeny uz po rozvode. Boli tak hlupi, ze povedali, pre koho vymahaju peniaze. Po oficialnej staznosti panovi exekutorovi (trenciansky kraj) a pohrozenim sa staznostou Komore exekutorov, uz viacej pani nekontaktovali.

Strana
z6