icon

Prišlo vám vyúčtovanie za byt? Zapojte sa do prieskumu!

patulienka16
12. máj 2026
Strana
z2
katkaseiner
12. máj 2026

este nie, tiez cakam pomaly (Bytovy podnik NZ)

gejb
12. máj 2026

@patulienka16 ešte nie

anonym_cd8a71
12. máj 2026

Áno, máme 140 eur nedoplatok. Kúrenie sme ušetrili, vodu ne. Takže musíme sa trošku uskromniť s vodou. Ale je to ťažké. Keďže prať treba, variť tiež a sprchovať sa tiež. Inak sme traja doma už dospelí. Mesačne platíme zálohy cez 200 eur.

mmonika
12. máj 2026

@patulienka16 ano vcera večer emailom .

zobaka
12. máj 2026

nie

muchotrafka298
12. máj 2026

Chodi az koncom maja, takze zatial neprislo.

parvinka0001
12. máj 2026

Tiež už čakáme že kedy

anonym_31f0f2
12. máj 2026

@patulienka16 ano prislo este minuly mesiac

terezia74
12. máj 2026
@anonym_cd8a71

Áno, máme 140 eur nedoplatok. Kúrenie sme ušetrili, vodu ne. Takže musíme sa trošku uskromniť s vodou. Ale je to ťažké. Keďže prať treba, variť tiež a sprchovať sa tiež. Inak sme traja doma už dospelí. Mesačne platíme zálohy cez 200 eur.

@anonym_cd8a71 tiež čakám nedoplatok za vodu, na koľko syn je medvedík čistotny a to, čo on minie vody 🤦

biba_18
12. máj 2026

ešte nie

rachel36a
12. máj 2026

Ano, a mali sme slušný preplatok...ale aj preto, ze sa odsťahoval hlavný "míňač" vody 😁😁😁😁

anonym_cd8a71
12. máj 2026
@terezia74

@anonym_cd8a71 tiež čakám nedoplatok za vodu, na koľko syn je medvedík čistotny a to, čo on minie vody 🤦

@terezia74 Veď aj toto, že tí mladí sa musia furt vymáčať v tej vode 😂

anonym_ae59f8
12. máj 2026

@patulienka16 Prišlo. 566€ máme preplatok. Traja ľudia, neobmedzujeme sa.

anonym_5ba529
12. máj 2026
@anonym_ae59f8

@anonym_ae59f8 Gratulujem, koľko platíte mesačne a za aký byt?

simsalabim
12. máj 2026

Nie, chodi az prvy junovy tyzden.

natalka13
12. máj 2026

Nie

parvinka0001
12. máj 2026
@anonym_ae59f8

@anonym_ae59f8 och super

anonym_62c53b
13. máj 2026

Toto ja nikdy nepochopim. Ved to je neporovnatelne,maco tie prieskumy??kazda domacnost iny zivotny styl,niekde dvaja na HO,niekto len prespavaren na noc ma svoju nehnutelnost.niekto vari kazdy den 2X,niekto raz za tyzden
Atd...........

natalka13
13. máj 2026
@anonym_62c53b

Toto ja nikdy nepochopim. Ved to je neporovnatelne,maco tie prieskumy??kazda domacnost iny zivotny styl,niekde dvaja na HO,niekto len prespavaren na noc ma svoju nehnutelnost.niekto vari kazdy den 2X,niekto raz za tyzden
Atd...........

@anonym_62c53b presne a niekto plati zbytocne vela mesacne a vytesuje sa s imaginarneho preplatku😄

anonym_90c82e
13. máj 2026

Nie. Náš správca to štandardne posiela posledný deň v mesiaci.

anonym_90c82e
13. máj 2026
@natalka13

@anonym_62c53b presne a niekto plati zbytocne vela mesacne a vytesuje sa s imaginarneho preplatku😄

@natalka13 Podľa mňa vôbec nie je zlé platiť niečo navyše. Nehovorím, že zbytočne veľa, ale napríklad 15€ navyše je podľa mňa dobré. Potom sa môžeš vytešovať z "imaginárneho" preplatku alebo aj nebudeš musieť smútiť zo skutočného nedoplatku keď počas roka dačo vyskočí, nejaká oprava a pod. Buď nedoplatok nebude alebo nebude tak vysoký. Čiže podľa mňa sa vôbec netreba smiať z toho keď niekto platí navyše.

natalka13
13. máj 2026
@anonym_90c82e

@natalka13 Podľa mňa vôbec nie je zlé platiť niečo navyše. Nehovorím, že zbytočne veľa, ale napríklad 15€ navyše je podľa mňa dobré. Potom sa môžeš vytešovať z "imaginárneho" preplatku alebo aj nebudeš musieť smútiť zo skutočného nedoplatku keď počas roka dačo vyskočí, nejaká oprava a pod. Buď nedoplatok nebude alebo nebude tak vysoký. Čiže podľa mňa sa vôbec netreba smiať z toho keď niekto platí navyše.

@anonym_90c82e ja mam svoje peniaze vzdy radsej na svojom ucte, alebo investovane,ako nechavat ich zadarmo niekomu inemu.
Fond oprav predsa platim normalne v mesacnych platbach. Teplo a vodu mame dane a odkonzultovane so spravcom. Nikto z bytov nechce platit vysoke preddavky.

patulienka16
autor
13. máj 2026
@anonym_62c53b

Atd...........

@anonym_62c53b a ja nikdy nepochopím prečo sa niekto zapája do veci čo ho nezaujímajú a sú pre neho zbytočne? Nuda? Provokovať? Frustrácia zo samej seba?

anonym_62c53b
13. máj 2026
@patulienka16

@anonym_62c53b a ja nikdy nepochopím prečo sa niekto zapája do veci čo ho nezaujímajú a sú pre neho zbytočne? Nuda? Provokovať? Frustrácia zo samej seba?

@patulienka16 potreba upozornit na nezmyselnost niektorych myslienkovych pochodov, napriklad aj u zakladatelky tejto temy

patulienka16
autor
13. máj 2026
@anonym_62c53b

@patulienka16 potreba upozornit na nezmyselnost niektorych myslienkovych pochodov, napriklad aj u zakladatelky tejto temy

@anonym_62c53b Hmmm...ďakujem že si si našla čas ma upozorniť. A už sa môžeš venovať tomu čo ťa zaujíma. Ahoj

natalka13
13. máj 2026
@patulienka16

@patulienka16 mna zaujima co ti pomoze vediet ze niekomu uz prislo a niekomu este nie.

biba_18
13. máj 2026

@natalka13 nooo ... napr. že či už má byť nervózna z toho že jej nedošlo alebo či je to bežné ...

katkaseiner
13. máj 2026
@biba_18

@natalka13 nooo ... napr. že či už má byť nervózna z toho že jej nedošlo alebo či je to bežné ...

@biba_18 neviem z coho mas byt nervozna... jedna vec su preddavky. Ak ich mas spravne nastavene, nemal by byt problem... dalej sama najlepsie vies aky dom a kurenie mate, ci prekurujete alebo vam odchadza teplo niekam... no a v kazdom pripade treba vzdy mat nejaku financnu rezervu a nielen vtedy sa chytat za hlavu ked pride nedoplatok.

nuci616
13. máj 2026

Ešte nie.

patulienka16
autor
13. máj 2026
@natalka13

@patulienka16 mna zaujima co ti pomoze vediet ze niekomu uz prislo a niekomu este nie.

@natalka13 ďakujem za tvoju otázku. Zaujíma ma to z toho dôvodu že na internete je množstvo štatistik koľko priemerné míňa dospelá osoba energií. Podľa toho robia aj správcovia odporúčané mesačne zálohy. A chcem vedieť či patríme medzi priemer. Mala som telefonát od správcu že míňame nadpriemerné. Podľa štatistík z internetu a nášho odpočtu meračov máme spotrebu ešte nižšiu ako udávajú priemer.
Ak ťa ešte niečo zaujímavé napadne čo by si sa chcela opýtať tak si založ svoju vlastnú diskusiu lebo ja svoju odpovedať považujem za dostacujucu. Ahoj a pekný deň ti prajem 🙂

Strana
z2