Príspevky na deti v hmotnej núdzi
Čo vravíte na ten príspevok pre deti v hmotnej núdzi? Vôbec sa mi to nepáči. Prišli sme už o príspevok na stravu, z 20 sme skočili na 40 eur/mesačne. Ja som RD takže na daňový bonus nemám nárok. Príde mi to diskriminačné.
@malva123 prepac,ale ako matka....ako mozes napisat,ze aj ty by si bola rada rok doma.
Ja som rok.doma nebola. A pochybujem,ze clovek,kt.pracuje a nechce o dobru pracu prist si umelo predlzoval pandemicku ocr.
Takze nerozumiem ti ako mame,ze take nieco napises.
Je to nefer.
Lebo kazdy rodic by doma ostat musel.
Paradoxne,ja s malymi detmi mam viac dovolenky nevtcerpanej a menej chybam v praci ako kolegyne,kt.deti nemaju alebo maju odrastene deti.
Ale ako matka,nikdy by som nikakej zene nenapisala,ze ....vyuziva system,ze aj ja by som chcela byt rok doma.
@malva123 a to,ze ty si vychovala. Kedy?pred 20 rokmi? Bol vtedy covid? Ty absolutne netusis a nemas ani paru ako to je, ostat doma nutene a vyzit s 2 detmi z ocr. Ktore netrva den, tyzden,mesiac. Ale rok. Vies co? Milerada by som radsej bola v robote a nemusela prepocitavat kazdy cent. A aj by som sa s tebou vymenila.kludne by si mohla sediet na riti. Lebo ano,ja som len sedela na riti za nic. Zatial co ucitelia brali odmeny,ja som za nich ucila deti .ale to by si musela zazit,aby si to chapala .Teba sa zjavne tato situacia ani nedotkla..
@ofzuza a kde?Viem ako zeny nemaju dat kde deti ked su casto chirlave.A skrateny uvazok moze byt ale kolko je takych orqc na skrateny?Myslis ze v automibilke ta zamestnaju na skrateny?Alebo v zdravitnictve?
Je to od veci ze schvaľujú tak aby boli vo výhode len tyto...... Keby chceli robia len vedia ze vždy ich tento úžasný štát podporí byty zadarmo všetko tak aby mali oni znicia co dostanú a za odmenu aha ďalší byť potom sa raduju že poctate nemusia prstom pohnúť a majú viac ako pracujúci človek
Keď chceli podporovať mali všetkých radšej menej ale spravodlivo komenty niektorých ľudí čo som čítala že ja som nemala a ze sa len sťazujeme tak sú riadne od veci keď niekto mal skôr deti a bohužiaľ boli aj menšie prídavky a všetko to neznamená ze nedoprajem aj druhým
A to už platíte normálne stravu ? U nás to je do konca školského roka platím len poplatok 8€ .ktomu môžete požiadať o stravu zadarmo keďže nemáte nárok na bonus ...a odpoveď na to akože ma to tiež vytočilo už len preto že som musela deťom vysvetľovať učivo .kúpiť tablet a notebook ,tlačiareň .dennodenne byť pri nich pendlovat medzí dve deti učiť sa snimi ešte navyše lebo treba vysvetliť ako čo písať ,a tak ....zas by sa mali dobre na tom len iný občania taký čo by to minulý na cigaretách ,hazardné, alkohole nenaznačuje len Rómov lebo sú aj normálny taký istý ako oni . 🙈
@ktochytavzite normalne zo zakona mozes byt. To, ze ta potom vyhodi, to uz je druha vec. Ktory zamestnavatel by chcel zamestnanca co viac nerobi ako robi. Ked chce clovek vyhody musi aj daco ponuknut. Ked takych ako ty ma dalsich 10, tak si vyberie toho, kto nevymysla. To je normalne obchodne spravanie.
Ja sa utesujem len tym, ze vacsina v osadach ma aj dieta do 3 rokov, dostavaju rodicak a tym padom sa ich hmotna nudza netyka... A ak si aj kupia niekolko tisic romov, tymto cinom si minimalne tolko ludi postvu proti seba a na percenta vo volbach im to stacit nebude...
@mariska1989 my platíme stravu stále 40 eur mesačne, aj keď bola akože "zadarmo", lebo u nás zvýšili režijné náklady naschvál, ja už sa fakt ani nevyjadrujem na tieto ich opatrenia 🧐
Je to fér? Nie...
Spravíme s tým dačo? Nie... (Jedine fakt veľká vzbura)
Zbytočne sa budeme rozčuľovať ženy... 😔 Ešte sebe uškodime...
Skuste hromadne napisat na FB p. ministra 😁 mozno "vybavi" zmenu ako tomu bolo pri cakarni s ockovanim.👌👌👌
@mariska1989 aj my v skole sme platili za stravu, aj ked mala byt akoze zadarmo..... poslanci tak odhlasovali a 1.stupen sa zbieral na obedy 2.stupnu, lebo ti museli chodit na inu skolu nakolko jedalen pri ZS, kde chodi iba 1.stupen bola mala.......tak to takto vymysleli, takze zadarmo sme nemali nic a stazovat sme sa mohli na lamparni 😂
takze my osobne sme platili tak ako predtym
a na inych skolach zase zaviedli tie prevadzkove poplatky
@kratulka myslim,ze nikdy to uplne fer nebude,lebo ani nemoze byt.
Jednoducho nas socialny system mysli,aj musi mysliet na slabsich.
Ked sme zdravi,mame pracu,vieme si zarobit,sme na tom dobre.
Ale clovek nikdy nevie,kedy bude na druhej strane. Strati pracu,ochorie...bude odkazany na pomoc statu.
Takze....ja vibec nezavidim osadnikom. Su to v mnohych pripadoch vyhodene peniaze,ale aj medzi nimi urcite padnu na urodnu podu.
A verim,ze tie peniaze niektorym rodinam naozaj pomozu.
Je to nastavene ako je...da sa polemizovat vzdy.
No budme radi,ze mame pracu....zdravie.
A nepotrebujeme(zatial)podporu.
No je to nefér. Ale čo už?? Nič sa s tým neurobí. Dnes neschválili vyšší peňažný príspevok pre opatrovateľov, ktorí sa starajú o ZŤP občanov. Zo 141 prítomných poslanci olano sa skoro všetci zdržali a aj Kolar prorodiny politik nehlasoval.🤷♀️
@janickacrazy ty vole u nás je 4€ na dieťa
@marci77 och a pritom na 100% dostávali tie peniaze a vám dajú platiť normálne to už fakt na hlavu
@mariska1989 tak toto som nevedela, že môžem niečo riešiť...ked nemám nárok na bonus. Cez koho?
@terezka1947 keby som nerobila v sociálnom systéme.. . Jasné sú aj taki čo tu pomoc potrebujú a sú aj takí čo zneužívajú... Drvivá väčšina je tá druhá... Nezbešnim sa keď nedostanem... Ale keď začali online školy PC net vyšiel mnohých viac než dosť... Venovala som.sa ucila s deťmi...a nie som jediná... Zaslúžia si všetci myslím..
Jasné nikdy úplne fér nebude..ale 333 na hlavu... Mne by to urobilo cez 1300 čo zarobím A 2 mesiace 😉
Za 1. Z tých peňazí tie deti nebudú mať nič
Za 2. Tí čo roky nepracujú , korona situáciu nijak nepocítili. Paradoxne sa dotkla pracujúcich.
Čiže tento príspevok podporí len asociálov a tých, čo robia načierno.
@dzina007 Najhoršie na tom celom je, že tí rómovia z osady, ktorí sa chceli posunúť niekam ďalej a našli si prácu, tak znova pocítia, že to nemá zmysel. Pretože sused, ktorí nerobí a má o 6 detí viac, príspevok dostane a ich rodiny nie. Osveta, ktorá sa robí dlhé roky, aby boli motivovaní hľadať si prácu vyjde nazmar.
@lucka_ke tak pracovala som do md od skončenia školy. Na PN som bola 2x v živote. Nemala som nárok na pandemicky rd, ani som nechytila predĺženie podpory, ani zvýšenie Rd. Vždy som bola mesiac po. A úprimne, aj keď toto nedostanem je mi to jedno. Aj keď o časť prijimu sme ako rodina cez koronu prišli. Ale sú ľudia, ktorí prišli omnoho o viac. Ale práve ti, ktorým tieto € dávajú to nie sú. A tie deti z toho nič neuvidia. A je mi jedno či to je čierny čo biely ale dlhodobo na hmotnej núdzi sú ľudia, ktorí naozaj sa moc pracovať netrhajú. A toto jr vec, ktorá tu vytaca ženy.
@kratulka ano,to suhlasim.
Ale povedzme si....nie je a nebolo to tak vzdy?
Vzdy boli zneuzivaci a vyuzivaci a ludia,co radsej nic nechceli,ken aby nemuseli absolvovat vsetky vybavovacky a vysledok nulovy.
Ale hold,je to tak.
Obycajny clovek si musi vsetko zariadit sam.
Teraz boli najviac postihnuti ludia s detmi v skolke a na prvom.stupni.
Lebo ked nie je skolka,skola...co ostava.
Ale napriek vsetkemu,budme radi,ze mame praccu,zdravie...a to ostatne sa uz.vyriesi.
To je zle,ze ako vyclenia urcitych prizivnikov v systeme,aby neobrali ozaj ludi,kt.su momentalne naozaj v hmotnej nudzi?
Nijak.
No,zacarovany kruh.
@vendulka80 presne, píšete mi z duše. 🔝

@ivv8 prve sa dostane teraz a hneď. Pre tie ďalšie musia zmeniť legislatívu. A pôjde to až v septembri októbri. Tak dovtedy sa na to aj zabudne. 😉
Kopec ľudí čo sú v tých ďalších skupinách sú už v dlhoch, niektorí prestali poriadne splácať pôžičky hypotéky. Tie peniaze by im skôr pomohli teraz ako až niekedy možno na jeseň. ☹
Zbytočne budú zas len medzi ľuďmi rozbroje robiť. ☹