icon

Príspevok v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke

cicuca
8. máj 2023

Ahojte žienky, máte skúsenosti s fintou ako si vybaviť vyššii prispevok v nezamestnanosti po skončení rodičovskej dovolenky? Na nete som narazila na informáciu, že existuje finta, ako dosiahnuť čo najvyššiu a teda že deň pred skončením rodičáku nastúpiť do práce, ale vziať si dovolenku a nasledujúci deň dostať výpoveď a že sa tým dá získať vyšší príspevok v nezamestnanosti, ako keby sa ráta čisto z odpracovaných dní pred nástupom na materskú. Máte s tým niektorá skúsenosti?

Strana
z3
babo_n
20. jan 2025

@alenkadu ako môžete mať rovnaký vymeriavací základ ? Museli ste ro spraviť zle …počas MD a rodicaku nesmie byt žiaden príjem ani len dohoda …rodicak ukončite ,na druhý deň nastup do prace V TEN ISTÝ deň výpoveď dohodou a preplatenie dovolenky v tom istom dni …vyšlo to mne a xy žien …niečo ste museli zle spraviť proste

alenkadu
22. jan 2025

@rachel36a ok uz mi prislo rozhodnutie a je to maximalka..Ale nerozumiem, preco mi potom od zamestnavatela na paske ukazalo uplne iny vym.zaklad ako im v socpoist...

alenkadu
22. jan 2025

@babo_n ok uz mi prislo rozhodnutie a je to maximalka..Ale nerozumiem, preco mi potom od zamestnavatela na paske ukazalo uplne iny vym.zaklad ako im v socpoist...

alenkadu
22. jan 2025

@tiika ok uz mi prislo rozhodnutie a je to maximalka..Ale nerozumiem, preco mi potom od zamestnavatela na paske ukazalo uplne iny vym.zaklad ako im v socpoist...

rachel36a
23. jan 2025

@alenkadu lebo mzda sa počíta inak ako dávka v nezamestnanosti

ifka17
3. feb 2025

@babo_n damy, poprosim o radu. Do 15.3.2023 som poberala materskú a potom rodicak. Teraz ked ma malý 2roky a 4 mes. chce ist manzel na matersku 5.3.2025 , ja chcem vyuzit podporu. Lenze za posledne 2 roky som teda poberala matersku aj rodicak. Vide mi aj najvyssia podpora, ked som nemala ziadny iny prijem? 1den dovolenky a zvysnych 21 preplatit. Ale nie som si ista, ci mam poziadat o dohodu o ukonceni az po 15.3. (Kvoli tym 2 rokom cisteho RP). Dakujem moc.

tiika
3. feb 2025

@ifka17 dĺžka poberania RP na výšku podpory nemá vplyv. Jedna vec je nárok na podporu, ten mat budeš, pokial si doteraz v PP. Druha vec je jej výška. Ta závisí od denného vymeriavacieho základu. A pokial PP takto ukoncis (kedykoľvek), tak by ti mala vyjsť maximálna.

monique1609
4. feb 2025

@babo_n dobrý den, prosím Vás, aby som dosiahla maximálnu, tak môžem mať dovolenku aj 4 dni? 25.3 mi konci RD a do konca marca by som mala 4 dni dovce? Dakujem🙏

rachel36a
4. feb 2025

@monique1609 zalezi koľko máš dovolenky, či ti budu mat ci preplatit a navýši ti to DVZ

monique1609
7. feb 2025

@rachel36a mám 25 dni dovolenky

rachel36a
7. feb 2025

@monique1609 tak ano mozes

monique1609
11. feb 2025

@rachel36a Dakujem krasne 🙏

ravehami
Autor odpoveď zmazal
tina716
3. apr 2025

@babo_n dobrý deň chcem sa spýtať tiež som mala minimálnu mzdu a aká podpora by mi vyšla ?

tina716
3. apr 2025

@eva233 dobrý deň mohla by som sa vám aj ja ozvať ?rodičovsky príspevok mi konci 25.1.2026

eva233
3. apr 2025

@tina716 kľudne napíšte spravu

spetka358
28. aug 2025

Ahojte 2.9. má dieťa 3 roky… k 1.9. mi mal účtovníčka ukončiť rodičovský príspevok a 2.9. Sme sa dohodli na výpovedi dohodou a preplatia mi v ten deň aj dovolenku čo je cca 50 dni a vychádza to na 1700€ v hrubom cca za ten jeden deň, myslíste že mi z toho vyjde najvyššia podpora ? Pretože účtovníčka mi tvrdí, že z toho polovica okolo 850€ by som mala mať podporu… ja potom nerozumiem ako ste dosiahli tie najvyššie nezamestnanecké ? Ďakujem

rachel36a
28. aug 2025
@spetka358

Ahojte 2.9. má dieťa 3 roky… k 1.9. mi mal účtovníčka ukončiť rodičovský príspevok a 2.9. Sme sa dohodli na výpovedi dohodou a preplatia mi v ten deň aj dovolenku čo je cca 50 dni a vychádza to na 1700€ v hrubom cca za ten jeden deň, myslíste že mi z toho vyjde najvyššia podpora ? Pretože účtovníčka mi tvrdí, že z toho polovica okolo 850€ by som mala mať podporu… ja potom nerozumiem ako ste dosiahli tie najvyššie nezamestnanecké ? Ďakujem

@spetka358 účtovníčka sa mýli...ak budeš mat prijem za 1 deň poistenia tych 1700€ tak sa ti bude rátať dávka na jeden deň z tých 1700, cize prekrocis niekoľko násobne max davku...a budeš mat teda maximálnu podporu...za predpokladu, zd si za posledné dva roky nemala iný zdanitelny prijem

spetka358
28. aug 2025
@rachel36a

@spetka358 účtovníčka sa mýli...ak budeš mat prijem za 1 deň poistenia tych 1700€ tak sa ti bude rátať dávka na jeden deň z tých 1700, cize prekrocis niekoľko násobne max davku...a budeš mat teda maximálnu podporu...za predpokladu, zd si za posledné dva roky nemala iný zdanitelny prijem

@rachel36a no veď ja som z toho tiež celkom zmätená… a teraz mi povedala že mám výpoveď nachystat na 3.9. tak je to v poriadku ? 2.9. má 3 roky ale 1.9. mi ukončí rodičovský príspevok 2.9. akože nastúpim do roboty a 3.9. výpoveď s predplatenou dovolenkou ? Je to tak v poriadku ? Či jej malm povedať že výpoveď ku 2.9.? Ďakujem 🙏🏽🙏🏽

rachel36a
28. aug 2025
@spetka358

@rachel36a no veď ja som z toho tiež celkom zmätená… a teraz mi povedala že mám výpoveď nachystat na 3.9. tak je to v poriadku ? 2.9. má 3 roky ale 1.9. mi ukončí rodičovský príspevok 2.9. akože nastúpim do roboty a 3.9. výpoveď s predplatenou dovolenkou ? Je to tak v poriadku ? Či jej malm povedať že výpoveď ku 2.9.? Ďakujem 🙏🏽🙏🏽

@spetka358 mozes kludne cerpat aj dva dni (2 a 3) máš dosť dovolenky aby ti vysla max.davka

spetka358
28. aug 2025

A to mám mať dovolenku vypísanú alebo normálne akože nastúpiť do roboty ? Lebo táto účtovníčka nevedela že sa toto vôbec dá, ďalšia mi povedala, že to mi budú rátať z príjmu pred materskou a ďalšia že to je polovica z 1700 tak ja už ani sama neviem čo mám robiť

spetka358
28. aug 2025
@rachel36a

@spetka358 mozes kludne cerpat aj dva dni (2 a 3) máš dosť dovolenky aby ti vysla max.davka

@rachel36a alebo ak by si mi poradila ako to spraviť aby to bolo najlepšie tak ti budem vďačná …

ravehami
28. aug 2025
@spetka358

A to mám mať dovolenku vypísanú alebo normálne akože nastúpiť do roboty ? Lebo táto účtovníčka nevedela že sa toto vôbec dá, ďalšia mi povedala, že to mi budú rátať z príjmu pred materskou a ďalšia že to je polovica z 1700 tak ja už ani sama neviem čo mám robiť

@spetka358 ved ti tu poradila..jeden den cerpaj volno a nasledne vypoved..kludne daj 2.9 volno a 3.9 vypoved

spetka358
28. aug 2025
@ravehami

@spetka358 ved ti tu poradila..jeden den cerpaj volno a nasledne vypoved..kludne daj 2.9 volno a 3.9 vypoved

@ravehami ďakujem 🙂

spetka358
28. aug 2025
@ravehami

@ravehami lebo ráno mi účtovnícka volala nech nachystam výpoveď na 2.9., na obed mi volala nech na 3.9., potom že normálne nastúpim nehovorila nič o tom zme si malm napísať na 2.9. Dovolenku, teraz zas že dovolenka už ma tak dokrútila že vybavené, len som chcela aby to bolo správne nevedela som či 2.9. mám ísť akože do roboty alebo si mám napísať dovolenku aby mi to nepokazilo tú max podporu ďakujem

rachel36a
28. aug 2025
@spetka358

@ravehami lebo ráno mi účtovnícka volala nech nachystam výpoveď na 2.9., na obed mi volala nech na 3.9., potom že normálne nastúpim nehovorila nič o tom zme si malm napísať na 2.9. Dovolenku, teraz zas že dovolenka už ma tak dokrútila že vybavené, len som chcela aby to bolo správne nevedela som či 2.9. mám ísť akože do roboty alebo si mám napísať dovolenku aby mi to nepokazilo tú max podporu ďakujem

@spetka358 je jedno ci pôjdeš do roboty alebo budeš mat ten deň dovolenku, ide o tie dni co ti preplatia...tie ti navysia vymeriavací zaklad

dominika811
24. nov 2025

Dobrý deň @eva233, chcela by som to urobiť tak isto ako maminy predomnou, ale nemám žiadny nárok na dovolenku. Ani jeden deň. Čiže môj prípad - 20.1.posledny deň rodicaku, 21.1.pojdem do prace a v ten istý deň podpíšem dohodu o skončení PP? Natiahne mi tento 1 pracovný deň do dvz aby som získala max podporu? Ďakujem

rachel36a
24. nov 2025
@dominika811

Dobrý deň @eva233, chcela by som to urobiť tak isto ako maminy predomnou, ale nemám žiadny nárok na dovolenku. Ani jeden deň. Čiže môj prípad - 20.1.posledny deň rodicaku, 21.1.pojdem do prace a v ten istý deň podpíšem dohodu o skončení PP? Natiahne mi tento 1 pracovný deň do dvz aby som získala max podporu? Ďakujem

@dominika811 nie, nemá ti co navýšiť priemer...ten sa zvýši práve tým preplatenim zvyšných dní dovolenky

luliu
24. nov 2025
@dominika811

@dominika811 nie, tam potrebuješ preplatiť dovolenku, inak to efekt nema

eva233
25. nov 2025
@dominika811

@dominika811 nie, čerpali ste dovolenku medzi MD a RD? Preco nemate narok na žiadnu dovolenku?

Strana
z3