Príspevok v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte žienky, máte skúsenosti s fintou ako si vybaviť vyššii prispevok v nezamestnanosti po skončení rodičovskej dovolenky? Na nete som narazila na informáciu, že existuje finta, ako dosiahnuť čo najvyššiu a teda že deň pred skončením rodičáku nastúpiť do práce, ale vziať si dovolenku a nasledujúci deň dostať výpoveď a že sa tým dá získať vyšší príspevok v nezamestnanosti, ako keby sa ráta čisto z odpracovaných dní pred nástupom na materskú. Máte s tým niektorá skúsenosti?
@petrapeku všetko záleží od toho aký vysoký vymeriavací základ vyjde, preto som písala, že záleží od viacerých faktorov, napríklad aj koľko dovolenky ostalo po RD , či bol nejaký príjem počas posledných dvoch rokov, či samotná RD trvala aspoň 2r, či zamestnávateľ súhlasí s ukončením PP dohodou pretože to nie je jeho povinnosť a on môže trvať na výpovedi čím sa natiahne rozhodujúce obdobie na výpočet podpory a podobne...
@babo_n dobrý deň, môžem sa spýtať ako presne ste to spravili(dátumov) Tiež mi končí RD 15.6.2024 a chcela by som to využiť. Pracovala som na Polovičný PP. Mohlo by mi to vyjsť?mám 25 dní dovolenky.Dakuem krasne
@patarehusova dobrý deň napíšte mi správu všetko vám vysvetlím
@gloria31 Dobry den ja sa chcela opytat ak mozem
Ze ak mi konci v juni 11ho rodičovská dovolenka a som zamestana a pracovala som popri rodičovskej dovolenke ale chcem odist a ist na urad prace ako mi vypočítajú davku? Chcela by som mat aspon 900 eur ako vy.
@lenocka895421 bude sa počítať z príjmu ta posledné 2 roky …žiaľ pokiaľ ste pracovala popri rodicaku tak max sa nedá navýšiť …
@lenocka895421 toto určite neviem povedať
@lenocka895421 vypočítajú ti to z príjmu, ktorý si dostávala popri RP. Max podporu dosiahnu len tie, ktoré boli doma na RD a nepracovali
@eva233 písala som spravu
@patarehusova ahoj, skús ešte raz, nič mi neprišlo
Prosim Vas, 1.9. mi konci rodicak, no v praci mi povedali, ze uz som mala nastupit do prace 8.8. (kedze uz dcera dovŕšila 3 roky).
Tak som vyuzila OČR 14 dní, plus OČR kvôli zatvorenej škôlke. S personalistkou som sa dohodla, ze v auguste mi da este 2 dni dovolenku a zvyšok dovolenky mi preplatia (kedze tam uz nenastupim).
Z coho mi teda vypocitaju podporu? Z 1 mesiaca po rodicovskej, ci budu brat do uvahy aj mesiace pred materskou? Dakujem.
@lenocka895421 ahoj, ako si dopadla? Z ktorého príjmu ti to vypočítali? Ja som našla toto:
-ak počas čerpania rodičovskej dovolenky vznikol iný pracovný pomer, zakladajúci právo na pravidelný mesačný príjem (napr. dohoda), výška dávky sa určí z tohto príjmu. Na tento príjem sa však nebude prihliadať, ak tento príjem bude nižší ako príjem, ktorý bol dosiahnutý v období dvoch rokov pred nástupom na rodičovskú dovolenku. V takomto prípade sa výška dávky určí spôsobom uvedeným v bode č. 1.
Takze mi nesedi to, čo písala @luliu
@rachel36a
A mozem sa opytat lebo ja planujem toto iste, lenze mne konci rodicovska dov. v oktobri ale robila som 3mesiace na dohodu.... Tak neviete poriadit ze aku podporu by som dostala... A mam tam 14,5 dna dovolenky u zamestnavatela
@luliu
A ked ja mam TPP ale popritom som mala dohodu tak z coho to vyrataju?

@petrapeku ano