icon

Problém s úverom online

2. júl 2025

Prvý krát žiadam o úver ( malú sumu na viac rokov ), dom spoludlznik na hypotéke a nechcelo sa mi ísť na pobočku tak som skúšala cez internet banking. Celkovo asi 4x 🫣 potom mi vlastne došlo, že kvôli tej hypotéke takže treba spoludlznika, toho mám. Je to veľký problém že mi samej online žiadosti zamietli. Príjmy mame dostačujúce, so splátkami sme nikdy nemeskali. Nemáme žiadne exekúcie. Veľmi som to pokaslala?

Strana
z2
cutespider
4. júl 2025
@erks

@cutespider nemáš pravdu, lebo to su pravidla pre všetky banky a babka ti buď žiadosť zamietne, alebo ti ponúknu inú ponuku, ale jej to zamietli a tam nemáš čo riešiť, tam to skončilo, ale je to jej vec.

@erks, netvrdím, že mám pravdu, ani že ju nemáš Ty. Tvrdím len, že ten proces nie je jednoduchý a každá banka ho má trochu iný. Zápis do srbi môže nastať trochu neskôr a je šanca, že v tomto prípade ešte nemusel nastať. Skúšal som hľadať postup pre PRESTO úver a našiel som iba tento, kde sa žiadosť finalizuje až s operátorom callcentra - to by mal byť bod po ktorom nasleduje skutočné schvaľovanie a spomínaný zápis do srbi. Tipujem, že podobne to majú spravené aj cez appku. Ak nepoznáš ich proces, prosím, nepoužívaj slová "na 100 %", "určite", lebo možno zbytočne stresuješ ľudí.

katulienkax
4. júl 2025

inac tieto online uvery by mali zakazat. Minule bol clanok, ze podvodnik si pozakladal falosne ucty cez internet na falosne odfotene obcianske,nasledne si pobral uvery a chudakom ludom chodia od baniek na splatenie uverov

autor
4. júl 2025
@katulienkax

inac tieto online uvery by mali zakazat. Minule bol clanok, ze podvodnik si pozakladal falosne ucty cez internet na falosne odfotene obcianske,nasledne si pobral uvery a chudakom ludom chodia od baniek na splatenie uverov

@katulienkax ale ja som to priamo cez svoj internet banking od mojej banky. Ten nápis témy mi samozrejme zmenili administrátory MK.

erks
4. júl 2025

Len aby si potom nebola prekvapená v minulosti v inej banke, keď budeš chcieť úver. Pre istotu si zaplať tých par eúr za register a pozri si to či tam nemáš negatívne záznamy...

dianaaaaa
4. júl 2025

Nechápem ľudí čo podpisu spoludlznictvo🤦
Nie je to váš manžel,len priateľ... Keď ťa priateľ nechá a prestane platiť svoj dlh,ostane to na tebe...
Potrebuješ malú sumu,tak si nasetri a nie brať peniaze z banky... Ľudia vy ste tak hlúpi a finančné negramotní 🤦🤦

erks
4. júl 2025
@cutespider

@erks, netvrdím, že mám pravdu, ani že ju nemáš Ty. Tvrdím len, že ten proces nie je jednoduchý a každá banka ho má trochu iný. Zápis do srbi môže nastať trochu neskôr a je šanca, že v tomto prípade ešte nemusel nastať. Skúšal som hľadať postup pre PRESTO úver a našiel som iba tento, kde sa žiadosť finalizuje až s operátorom callcentra - to by mal byť bod po ktorom nasleduje skutočné schvaľovanie a spomínaný zápis do srbi. Tipujem, že podobne to majú spravené aj cez appku. Ak nepoznáš ich proces, prosím, nepoužívaj slová "na 100 %", "určite", lebo možno zbytočne stresuješ ľudí.

@cutespider keď myslíš, že ja stresujem ľudí tak ok, keby som na vlastné oči nevidel presné takéto osoby čo si takto cez aplikácie skúšali zobrať úver a bolí im zamietnuté a potom to skúšali v iných bankách a dostali ďalší záznam, tak ale udrzuj takých ľudí v kľude. 💪😀 Mne je to jedno, to je ich život a skôr či neskôr ich toto doženie, lebo niekto im tvrdil, že to je v pohode👍💪😀

erks
4. júl 2025
@dianaaaaa

Nie je to váš manžel,len priateľ... Keď ťa priateľ nechá a prestane platiť svoj dlh,ostane to na tebe...
Potrebuješ malú sumu,tak si nasetri a nie brať peniaze z banky... Ľudia vy ste tak hlúpi a finančné negramotní 🤦🤦

@dianaaaaa zbytočne to vysvetlujes, to je prosté tak a tu ich ešte ľudia upokojujú, že negatívne záznamy v úverovom registry su ok a tak to potom dopadne, že hlavný platiteľ sa na to ... zostane to na spoludlznikovi a ten to prestane zvládať platiť, lebo odrazu ma splácať 2, 3 a viac úverov a príde zase do banky žiadať o ďalší úver a vtedy ten človek zistí, že nič nedostane, lebo ma 3 splátky, nízky plat a este 4 zamietnuté žiadosti z minulosti, ale ľuďom nevysvetlis.

autor
4. júl 2025
@dianaaaaa

@dianaaaaa nieže by ťa niečo do toho bolo ale je to môj budúci manžel ideme sa o 3 týždne brať a sme spolu 16 rokov to je prvá vec a zarábame obaja a na účte máme spolu určite 5x viac ako ty 🙂 mesačne si odkladáme bokom 500€. Takže ty mne o finančnej gramotnosti hovoriť nemusíš. Máme to všetko veľmi dobre aj 3x premyslené a nevieš čo plánujeme a na čo plánujeme tie peniaze použiť. A hlavne beriem taku sumu akú si reálne môžem aj dovoliť a keď mi odíde splátka tak nebudeme do konca mesiaca kŕkať takže svoje myšlienky o niečom o čom nevieš nič si nechaj pre seba , ďakujem 🙂

autor
4. júl 2025
@erks

Len aby si potom nebola prekvapená v minulosti v inej banke, keď budeš chcieť úver. Pre istotu si zaplať tých par eúr za register a pozri si to či tam nemáš negatívne záznamy...

@erks ďakujem v budúcnosti už neplánujem brat úver.. aspoň nie určite pokiaľ nesplatim prvý.

autor
4. júl 2025
@erks

@dianaaaaa zbytočne to vysvetlujes, to je prosté tak a tu ich ešte ľudia upokojujú, že negatívne záznamy v úverovom registry su ok a tak to potom dopadne, že hlavný platiteľ sa na to ... zostane to na spoludlznikovi a ten to prestane zvládať platiť, lebo odrazu ma splácať 2, 3 a viac úverov a príde zase do banky žiadať o ďalší úver a vtedy ten človek zistí, že nič nedostane, lebo ma 3 splátky, nízky plat a este 4 zamietnuté žiadosti z minulosti, ale ľuďom nevysvetlis.

@erks ako pracovník v banke verím, že ti prešli rukami všelijaký ľudia z rôznymi životnými príbehmi ale my určite nie sme z tých ľudí, ktorí sa bezhlavo zadlžujú a potom to nevládzu platiť a musia brať ďalšie úvery aby splatili ten prvý a dostali sa do kolotoča. Mám 2 investičné byty , keby bolo veľmi veľmi zle čo si nemyslím, jeden predám a všetko vyplatím jedným šupom. Preto píšem aj pani vyššie " aký sú ľudia hlúpi a finančne negramotní", že je to odvaha písať niekomu o kom nevie nič. To že niekto berie úver, neznamená že je sociálny prípad 🙂

solvina88
6. júl 2025

Dolezitejsie je podla mna skor obehnut viac bank a zobrat uver v takej kde daju najlepsi urok. Urcite sa neoplati vzdy brat v banke v ktorej mam ucet uver len preto,ze tam mam ucet. Banka s tebou nema priatelsky vztah a nezalezi jej na tom ci si tam 1 rok alebo 30 rokov.

dianaaaaa
6. júl 2025

Odkiaľ ty vieš,koľko ja mám na účte??? Tieto tvoje balady si nechaj pre seba a zober si ešte viac úverov,ale hlavne sa sa vychvaľujes ako pica , koľko máš.... A pritom si myslím,že máš veľké hovno a nie 2 investičné byty 🤣🤣🤣

gab1sol
6. júl 2025
@erks

@erks ako vieš, že ten úver nebol zamietnutý už na úrovni prescoringu? Vtedy sa ešte nevykonáva dopyt do registra, ani do SP a vačšinou sa to vyhodnotí ako nedostatočný príjem na požadovanú výšku úveru. Teda, v registri autorka nemusí mať ani zmienku o zamietnutej žiadosti. Z písaného mi nie je úplne zrejme, kedy došlo k zamietnutiu a či vôbec bola podaná oficiálna žiadosť o úver aj s potrebnými súhlasmi a podpismi.

autor
7. júl 2025
@dianaaaaa

Odkiaľ ty vieš,koľko ja mám na účte??? Tieto tvoje balady si nechaj pre seba a zober si ešte viac úverov,ale hlavne sa sa vychvaľujes ako pica , koľko máš.... A pritom si myslím,že máš veľké hovno a nie 2 investičné byty 🤣🤣🤣

@dianaaaaa predpokladám, že si v mínuse a myslím , že sa nemýlim. Konštatujem z toho tvojho mizerneho IQ výškou teploty v mojej obývačke. A áno mám, nemusím nikomu nič dokazovať 🙂 žijeme si dobre a na základe tvojej vybušnej reakcie predpokladám že závidíš, kľudne zaviď , mňa to len teší ♥️

dianaaaaa
13. júl 2025
@anonym_autor

@dianaaaaa predpokladám, že si v mínuse a myslím , že sa nemýlim. Konštatujem z toho tvojho mizerneho IQ výškou teploty v mojej obývačke. A áno mám, nemusím nikomu nič dokazovať 🙂 žijeme si dobre a na základe tvojej vybušnej reakcie predpokladám že závidíš, kľudne zaviď , mňa to len teší ♥️

@anonym_autor Tupá si a aj ostaneš 🤦🤦🤦🏼

autor
25. júl 2025
@dianaaaaa

@anonym_autor Tupá si a aj ostaneš 🤦🤦🤦🏼

@dianaaaaa to mi vraví niekto, kto nevie ani komunikovať na úrovni ako človek ale vyjadruje sa ako naši spoluobčania z osady🙏🤣🤣🤣 moja zlatá .. drž sa. Pa

Strana
z2