icon

Prvá spoločná dovolenka - platba

2. sep 2020

Ahooooj, no som v pomykove, isli by ste na dovolenku ze pol na pol? S platenim?
Alebo ako?
Casy sa zmenili, kedysi viem, platil muz. Teraz?

autor
2. sep 2020

@cickamon nehospodarime spolocne. Chodime spolu kratko. A ano, kolacik je fajn napad 👍🥰😘

kitycat
2. sep 2020

A poziva ta na Tahiti alebo na jednu noc na chate? Napad to bol jeho alebo vas oboch? Prečo si na to kyvla ked nemas parchy?

Oh wait... 🤣🤣🤣

ruzasipova
2. sep 2020

@simca06022011 Raz zaplati za sex ona jemu, druhy krat on jej 🙂

marca12
2. sep 2020

@anita6666 fuuha ty si musela natrafit na riadneho degrsa,ked mas takyto nazor. V nasom vztahu ziadna vychcanost nebola a ani nehladam chlapov v tejto "lige". Ale verim,ze su taki vychcanci,ktorym netreba nic darovat,ale s takym urcite netreba stracat drahocenny cas ani na dovolenke.

sense
2. sep 2020

Ak by ma muž na dovolenku pozval ako prekvapenie bolo by divne keby chce polovicu.... Ak by som ju plánovala s nim spolu tak na polovicu....
My sme boli teraz na prvej spoločnej dovolenke aj s dcérou,nemali sme síce náklady rozdelené presne na polovicu ale vyšlo nás to približne rovnako aj keď si myslím ze on zaplatil väčšiu polovicu

simuskaaa123
2. sep 2020

Ahoj, ja som bola s frajerom na prvej dovolenke aj s mojou dcerou. Ubytko sme platili každý s za seba, nákup jedla sme si rozdelili tiež na polovicu. Benzín a keď sme boli sadnúť platil on. Mala nemá ani rok, takže tam veľa výdavkov nebolo

vilma7
2. sep 2020

Vybrali sme dovolenku spolu? Keďže spolu chodíte krátko, určite pol na pol, do kasy by som potom dala na spoločné vreckové a z toho sa potom môžu platiť výdavky tam, ako reštaurácia, benzin, vstupenky atď.

majkeel
2. sep 2020

Ak si telesne alebo dusevne postihnuta, tak za teba samozrejme vsetko plati rodic, alebo priatel. ... ak na to maju.

danielinaa
2. sep 2020

Ja som stara skola, podla mna ma platit muz. Lenze teraz sa zeny silou mocou chcu vyrovnat chlapom a potom sa cuduju ked su na materskej, ze ich ma "zivit". Kedysi chlapi nezniesli, aby zena nieco platila. Teraz im to naopak vyhovuje.

vroni
3. sep 2020

@danielinaa, ono zase aj tie ženy by podľa starej školy byť dámy a nie stetule, čo si všetko nechajú calovat. Tu nejde o večeru, drobnosť, či predĺžený víkend za dve stovky. Dovolenka zvykne stat celkom dosť a zaplatiť vysokú sumu po "troch mesiacoch" vzťahu, lebo muž má všetko platiť by ma skôr viedlo k obávam, že ten muž žije vo finančnom bezvedomí. Alebo ma považuje za platenú spoločníčku. Nie, ďakujem. Muž môže kľudne platiť, ale nejakú dávku sebaucty by žena mala mat tiež.

bubinko1506
3. sep 2020

Kym sme spolu nebyvali, platili sme dovolenky pol na pol. Odkedy sme zacali spolu byvat isli vsetky vydaje zo spolocneho uctu. Mne by bolo trapne, kebyze po kratkom vztahu, ma za mna muz vsetko platit.

sense
3. sep 2020

@danielinaa kedysi sa možno tak chodilo na dovolenku pod stan a aj tie ženy sa správali inak a nie ze po krátkej známosti už chodili na spoločnú dovolenku,.... Ale Max tak na kofolu a prechádzku za ruku do parku a ešte predtým ani za tu ruku nie

ave17
3. sep 2020

@mirka17 presne, tiež sa mi rozum zastavil))

miskaska
3. sep 2020

Preco by mal platit tvoju dovolenku? To nie je kava alebo obed v restauracii.

jaskolka
3. sep 2020

Keď spolu dvaja chodia, nemajú spoločný účet ani domácnosť, nebyvaju spolu, je normálne, že dovolenku si platia pol na pol, na výdavky počas nej(výlet, obed v restike, vstup trebárs do kina, múzeá, atď) tiež môže raz jedno, raz druhé zaplatiť, alebo na začiatku obaja dat do
"prasiatka" určitú čiastku a ta sa minie na výdavky na dovolenke.Úplne konkretny príklad, s bývalým sme raz boli v Tatrách, ubytko s polpenziou sme zaplatili na polovicu vopred potom som ja dala za seba jemu peniaze, aby sme nesaskovali trebárs pri obede alebo okienku v múzeu, kde sme šli, a podobne, tak síce "platil" naoko on, ale vlastne svoje som si platila ja.

anita6666
3. sep 2020

@danielinaa presne tak,aj chlapi vedia využívať ženy vo svoj prospech,raz ukážeš,že si "nezávislá" a bude popustat uzdu natoľko,že o pár mesiacov si bude pýtať polovicu na benzín aj za to,ze príde k tebe na návštevu....

majkeel
3. sep 2020

Tu je zaujimava jedna vec. Hovori sa, ze zena je zavisla na muzovych peniazoch, kvoli starosti o deti.
Vy ale nie ste zobrati, nemate deti, ani spolocne zaväzky, nie si znevyhodnena, ze si na materskej,... kludne sa mozte zajtra rozist. A ty uz teraz ale cakas od neho, ze ti zaplati dovolenku. A asi to neostane iba pri dovolenke,....
Lebo vraj v minulosti to muzi robili? A kedy presne? No uz vidim, ako rolnik v roku 1900 niekde na lazoch na Kysuciach platil frajerke, co s nou chodi, dovolenku v Karibiku alebo Chorvatsku. ;) Mozno neskor za sociku v stane pri Sirave. ;)
Zalezi, o aku dovolenku ide. Tyzden na splave v stanoch da asi kazdy chlap bez zavahania, vikend na horach tiez, alebo ci sa bavime all in par tyzdnov v Karibiku, na Kapverdach,....

mondolina
3. sep 2020

@anita6666
Nehnevaj sa, ale tak frustrovanú ženu z mužov a vzťahov tak ako si ty, som už dávno nevidela....ty si až extrém.

acrobaleno
3. sep 2020

Nick @anita6666 začala nejak častejšie prispievať a vo všetkých diskusiách má divné názory.
Čo sa týka dovolenky. Ak to nebolo vyslovene pozvanie, tak jasne, že platíš. Ale závisí to asi aj od destinácie...Bora Bora za 7k na osobu...tam by som čakala, že mi to zacvaká. 😂 Ale normálne destinácie - pre slovenské peňaženky friendly - nie je o čom.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
mondolina
3. sep 2020

@oliolijanka
To real skúsenosti? Či pokus o vtip?

majkeel
3. sep 2020

@oliolijanka Ak je toto pravda, cakat, ze niekto zaplati niekomu dovolenku a to co opisujes, je vypocitave buranstvo rovnakeho typu.
Pritom, ak sa niekto napcha, lebo caka, ze teraz platit iny, staci na konci povedat, ze dnes platime osobitne a je to. Neistota, kto dnes bude platit, burana nauci sposobom. ;)

anita6666
3. sep 2020

@oliolijanka presne 😂

bubinko1506
3. sep 2020

@oliolijanka to su real skusenosti? Tak to ma mrzi. Moderni muzi su financne uvedomeli, s tym suhlasim. Na druhej strane muzom v mojom okoli nechyba galantnost, zdvorilost, ucta k zenam. Kym sme s muzom spolu nebyvali, tak vecere vacsinou platil on. Ostatne vydaje na vylety sme si delili na polovicu.

fantaghiro21
3. sep 2020

Sme spolu 8 rokov, a ja som este asi realne svoju vyplatu a matersku na ruke nevidela...
Vsetko ide na spolocný ucet. Nedelíme sa ako zvierata - toto je moje a toto tvoje ..Alebo ty zarabas menej, a mas narok na menej, a zase naopak, ty zarabas viac mas narok na viac...

Nas spolocný prijem berieme ako celok.Vždy poplatime v resp dame bokom peniaze na tie najnutnejsie výdavky, hypo, energie, nafta, voda, dane, pausal, tv, poistky, atd atd, rozne zavazky....
vieme kolko priblizne minieme na stravu, drogeriu, lieky...a zo zvysku si kupime nieco navyse, alebo setrime na ine dolezitosti, sporenie, vynimocne splatky...
ked manžel potrebuje buracie kladivo , sprobiky, serepeticky tak si kupi....
ked ja potrebujem hlinu na kvety, hnojivo, potrebnosti do kuchyne, tak si kupim...

Ked me boli teraz na týžden vo wellnese, platili sme z toho, co sme mali a usetrili...

Pýtam sa, ked sa vam pokazi hajzel, kto kupi nový? Ci ten kto viac se*ie alebo ma vacsiu výplatu?
Alebo pokazi bojler na vodu? ten kto sa viac umýva?

PS: necitala som ostatne komentare, neviem ako ste dlho splu, ci spolu bývate... Ak ste spolu týžden, tak by som na spolocnu dovolenku nesla...
JA som na nasu spoocnu doovlenku sla asi rok ako sme chodili spolu
A to som bola este na VS,zaplatila som co som mohla, co som mala z brigad, usetrene
manžel zvysok... Nenechala som vsetko na neho,bolo mi to trapne ale na druhej strane on chcel svetko zainvestovat....

acrobaleno
3. sep 2020

@oliolijanka To máš teda zlé skúsenosti. Treba si asi vyberať iných partnerov a nie nadávať na mužské pokolenie ako také, len preto, že máš zlý vkus.

anita6666
3. sep 2020

@acrobaleno ale to nemá nič s vkusom...veď takýchto kktov mám v práci okolo seba a denne pocuvam reči podobného typu...galantnost sa už dávno vytratila a ostal tento odpad...by si bola prekvapená, ako uvažujú muži len aby na na babe ušetrili 😎

acrobaleno
3. sep 2020

@anita6666 Ja mám zase úplne opačnú skúsenosť. A hlavne to závisí aj od odpovedi partneriek na takéto chovanie. Predsa len nejak si vypestovali tí ľudia takéto chovanie. Ale ako hovorím, ja mám len pozitívne skúsenosti v tejto oblasti, buď pozvem ja alebo dotyčný a nikdy nejedol detské porcie.

simca06022011
3. sep 2020

@majkeel no ja neviem, mna moj chlap nikdy nenechal nic platit :D nikdy. nic. Teraz ked spolu zijeme (uz dobrych par rokov :D) je to uplne fuk, aj tak ide vsetko zo spolocneho a peniaze do penazenky mi pcha vacsinou on, lebo on svoju nosi fakt len kvoli vodicaku :D ak by ma volal do karibiku tak aj to si pekne zaplati :D myslim, ze dovolenku som platila iba raz... aj to nechcel ist, ja som si ju objednala a zaplatila a on sa az potom prebral, ze bez neho nejdem :D Ale polovicu som si nepytala samozrejme. Toto delenie mi pride fakt smiesne :DD ak nema niekto na frajerky, vecere a dovolenky, tak nech sedi doma.

anita6666
3. sep 2020

@simca06022011 tak to má byť. Veľmi spravne. Múdry muž.