Prvá spoločná dovolenka - platba
Ahooooj, no som v pomykove, isli by ste na dovolenku ze pol na pol? S platenim?
Alebo ako?
Casy sa zmenili, kedysi viem, platil muz. Teraz?
@oliolijanka, ja žijem mimo sk a zmrda podobného razenia som ešte nestretla. Väčšina chlapov (vrátane toho môjho) sú veľkorysi muži, ktorí vrámci svojich možností platia aj za svoje partnerky a necítia sa pritom ako z inej galaxie. Tí zvyšní sú nejakým spôsobom lakomi a poznám aj vzťahy, kde sa všetko delí na polovicu. Ale takýto extrem som ešte nezažila.
Ja som mala skôr pocit, že v zahraničí je to teraz postavené na hlavu, hlavne v USA a vo "vyspelejších" krajinách. Tam chlapi ani pomaly nemôžu otvoriť ženám dvere, lebo femnazis ich ukrižujú. 😂
@oliolijanka heh v tu ranu by mu asi jedna letela a nech sa peniazmi zadrhne. to ako co hento, no mal stastie, ze ja som nebola tebou
@oliolijanka Prepac, ale debila na dovolenku si si vybrala sama a nikto iny. 🙂 Proste s nim na buduce nemusis ist, preco z toho robis taku vedu. Ja sa debilom vyhybam, nemam na nich cas a ani trpezlivost.
Ale nie je mi to uplne jasne. Ste kolegovia, cudzi ludia, nic spolu nemate. V com je problem?
On prisiel, chcel Ti vratit za lanovku a chcel vyrovnat naklady na cestu. Casto su sluzobne auta nastavene tak, ze sukromne km sa zdanuju, alebo si ich ludia platia sami.
Ked ideme niekam na trip do hor s viac ludmi v aute, vodic povie, co to stalo a skladame sa na benzin aj dialnicnu. A ak ma sluzobny benzin, to neriesim. To je jeho benefit, o to ma nizsi plat a za benzin mu zaplatim.
Teba skor nastvalo to, ze aj ked bol cudzi, cakala si asi gavalierstvo, ze ta na kopec veci pozve, ale on to tak nebral. Mohol a nemusel.
Ale urcite je buran, ak si myslel, ze ho cudzi clovek pozve na lanovku, co stoji 100 eur. To ste si na tej lanovke zle vykomunikovali, riesila si to potom spravne.
Možno poviem hlúposť, ale podľa mňa je to v posledných rokoch také, že kto ako platí, kde a ci ideme pol na pol, je v podstate preto, že sa zmenila úplne situácia ohľadom manželstva a "života na hromadke" Proste bolo normálne kedysi, že dvaja sa po polroku, roku vzali a tým pádom nemuseli riesit také veci, lebo peniaze boli spoločne. Teda bolo fuk, kto čo a platil, a dovolenka bola tak na Šírave, alebo Balaton pod stanom. Plus zahranične dovolenky ani neboli možné, teda pre bežných ľudí, keďže vycestovať sa dalo len na extra povolenia, pozvánky, doložky atď. Neexistovalo, aby šli dvaja 30 tnici na dovolenku a spolu "chodili len dva roky". Teda ozaj možno v takých prípadoch uvažovať, ako si podeliť výdavky. Alebo šla partia, teda samozrejme ze kazdy dal daco za seba.
@oliolijanka Raz sme mali podobneho paka na tripe, brachov kolega. Sli sme traja niekam do Slovinska. A bolo treba platit pokutu, alebo nieco podobne, uz neviem, my sme sa zlozili, on odmietol. Naspat sme brali jedneho spolujazdca. A kolega, co nechcel platit predtym, chcel zrazu "podiel" na vynose zo spolujazdy.
Hovorim, posli ho do prdele, nic mu nedaj a viac ho na trip, kde budem aj ja, nevolaj, nemam na takych lakomych trtkov nervy, ale nemal som z toho idiota dozivotnu traumu.
@oliolijanka Netusim, ako to mate so sluzobnymi autami. Preco sa rozculujes na mne, ja som nebol ten hlupy, aby som cudziemu cloveku, co ho poznam iba z videnia, zaplatil 100 eur. A ty si sa rozhodla na zaklade svojho zleho odhadu ludi oznacit VSETKYCH muzov za skupych. 🙂
Este ta ziadna znama nejako neodrbala o peniaze? Oznacis potom vsetky zeny za svine? ;)
@majkeel Znova si nepochopil😀
Este raz:
Ak netusis, tak nerob unahlene zavery, "lebo casto je to nejako". Dvakrat som napisala, ze jemu auto preplaca zamestnavatel.
Na tebe sa nerozculejem. Na tvoj prispevok reagujem, lebo bol najhlupejsi a uplne od veci. Podsuval si mi tvoje pocity a dojmy.
Toho cloveka som nepoznala z videnia, 5 rokov sme sa denno denne stretavali v kancli, robili sme na rovnakych projektoch a chodievali spolu na vylety v ramci skupiny.
Ty by si 100 nezaplatil, ja som zaplatila, lebo pre mna je sto ako pre teba 10.
Ani som tych 100 od neho nepytala, lebo mi to neprislo vela. Iba som to registrovala, lebo mne by to bolo blbe, niekomu nieco dlhovat.
Nie, este ziadna zena ma o peniaze neodrbala, alebo si nespominam. Ale trebars moj priatel sa tento tyzden stazoval, ze kolega si pred ca. dvomi tyzdnami popytal od neho 40 Euro na obed, lebo si zabudol penazenku. A teda priatel sa nestazoval(aby si ma nechytal za slovicka), ale uviedol to ako dalsi priklad nenormalnosti toho kolegu, ze jemu neni ani hanba, ze uz tyzden ci dva mu tie peniaze nevratil, hoci sedia v jednom kancli. Podotkol(moj priatel), ze pre neho (aj pre mna) by to bolo prvorade vratit, ale ze ten kolega je taky skupy, ze od neho treba pytat...ten kolega ma jachtu niekde na stredozemnom mori, dva domy a niekolko luxusnych aut, takze urcite ma tych 40 euro.
@oliolijanka Hovoris o posuvani dojmov, ked ani netusis, kolko zarobim ja. ;)
"Ty by si 100 nezaplatil, ja som zaplatila, lebo pre mna je sto ako pre teba 10."
Tvoja vec, zarobila si si sama, ako to minies. Ja mam koho v rodine zivit a komu davat peniaze, rozhodne by som ich nedaval cudzim exotom. Moc by som sa svojim laxnym pristupom k peniazom nechvalil. ;)
Proste mas "smolu", ze tam tolko zarabate, ze pre vas stovky eur nic neznamenaju, iba drobne. ;)
@oliolijanka Ale prepac, musim sa smiat. Mas penazi ako pliev, ako si povedala a rozculujes sa tu nad lakomostou muzov? Ved si mozes sama kupit, co len chces ... a od nikoho nic nepotrebujes. Mala by si byt brutalne nad vecou. 🙂
Tiež som narazila na podobného gentlemana ako
@oliolijanka. Oni fakt existujú a ani nemusia na prvý pohľad vyzerať ako úplní burani, prave naopak. Niektorí sa dokážu tváriť ako velkorysi pani na úrovni a postupne vybaluju takéto perly. Ako napríklad jeden: Plat asi 4000€ mesačne a raz pýtal odomna polovicu 6€ formou exceloveho harku, čo minul na nejaku spoločnú vec v lekárni, už ani neviem, čo to bolo. Skoro mi oci vypadli, lebo výdavky tohto typu som bežne hradila ja a hovorím mu, že či ich tam mám pridať, lebo to bude rozhodne vo väčších sumách, tak nakoniec mi tie 3€ odpustil 😉
Našťastie pomerne dávna minulosť....
@oliolijanka tak preco tu vlastne riesime trapnych 10 eur. 🙂
Ak chces s vlkmi byt, musis s nimi vyt. Vyssie zarobky, vyssie naklady.
@majkeel išla s kolegom na výlet, na ňom prípadne po ňom zistila, že je pako. Ty máš čítačku na všetkých bez toho, aby si s nimi niečo zažil? Išla do toho s dôverou, čo je fajn nastavenie. Lepšie než defaultne niekoho podozrievať, že na mne chce zarobiť. Nešlo o sumu, kde by ju to finančne položilo, teda stálo za to, nerisknut tu dôveru. Očividne vníma ľudí ako že každý má jednu šancu. Išla s ním na lyžovačku znova? Hádam, že nie 😉 radšej táto skúsenosť ako ísť s niekým fajn a ukázať z princípu nedôveru ...urobila by som ako ona a to tiež raz.
Autorka ťažko sa ti radí. Naozaj to závisí od tvojho priateľa a od teba. Pozri dnes už "Modré z neba" pre milovanú ženu už muži zniesť nechcú. (česť výnimkám).
Áno, je to dobou. Časté striedanie partnerov, neistota a aj lacný sex. Rozumej sex na prvom, druhom rande. Ono budú ľudia, ktorí ti vysvetlia, že je to normálne sa hneď spolu vyspať. Aspoň zistíš, či sa k sebe hodíte .... ti poradia. Však? Tomuto hovorím lacný sex.
A keď si prečítaš takú sprostosť nebodaj, že si psychicky, či fyzicky narušená osoba, kebyže ti zaplatí dovolenku .... z toho si nič nerob. Každá minca má 2 strany.
Kamoška bola vždy hrdá na to, že platili 50/50. Lebo ona dobre zarábala. Ehm, išla na materskú a mužík začal vyskakovať ako to on ťahá vlastne finančne sám.
Lebo už nie je žiadne 50/50. Vrátila sa do roboty, platia si na 50/50 opatrovateľku a je všetko "Happy".
(zo strany muža). Ten chce ďalšie dieťa a ona nie, nechce ! Nikto jej nebude vraj násobiť a deliť peniaze počas materskej.
Sú rôzne životné príbehy.

@simca06022011 Tak bol asi tvoj partner vychovaný, no tu sa spomínajú už extrémy od úplne vychcaných držgrošov až po zlatokopky. Aj tu platí, zlatá stredná cesta.