icon

Pýtate si v obchode výdavok naspäť?

13. apr 2021

Ahojte, mozno trapna tema ale skusim. Minule som bola v Dm kupit par zakaldnych veci do 10€. Vacsinou platim kartou, no chcela som minut peniaze z penazenky. Zaplatila som celou 10€ bankovkou nakup za 8,40 a cakala na vydavok a blocek. (Vzdy cakam na blocek lebo keby nahodou pipam tak mam o tom doklad.) Dala mi ho do ruky, ja sadnem do auta, a az na semafore si uvedomim ze mi nedala vydavok. Samozrejme ze sa uz neotacam a a mala som si to skontrolovat hned, no mala som plne ruky.

Trosku ma to zarazilo, lebo ja by som sa napriklad potesila keby o 1,60€ kupim lacnejsie moj oblubeny sampon napriklad.

Pride mi to drze automaticky v obchode nevydat zakaznikovi. Nepovedala som "to je dobre", "drobne si nechajte" alebo "10". Len som bola bezne mila, sa pozdravit atd.. Ja davam tringelt ked je nejaka pridana hodnota, spravili sluzbu rychlejsie, prijali ma skor atd... baba len naskenovala par veci a uz ma na to podla seba narok. Nabuduce si dam pozor 😁

Tu začni písať odpoveď...

Strana
z2
leuchtturm
13. apr 2021

predavacky v takychto obchodoch si nemozu nechavat ziadne tringelty. Bud si si nevsimla, ze ti peniaze vydala alebo predavacka zabudla. Ak mas pocit, ze ta predavacka na pokladni osklbala, nechaj jej preratat kasu.

konikkon
13. apr 2021

Ja neviem, ale ze predavačka v obchode má vydať peniaze vie už 3 ročne dieťa. 5 ročne si to uz vie aj skontrolovať. Dospelá žena to nevie a píše o tom príbeh 😮 Nechápem zmysel tejto témy 😮

jankapepe
13. apr 2021

Očividne si nikdy neurobila s peniazmi a ľuďmi zároveň.
a) možno ti ten výdavok aj položila ale ty si ho nevzala
b) keby aj zabudla tak aký problém je ozvať sa? Z milióna prípadov za rok sa raz pomýliť je snáď ok, nie?
Príde mi drzé ani na chybu človeka neupozornit a hneď ho obviňovať.

1katus1
13. apr 2021

Tak výdavok myslim že dala ale ty si bola preč. Lebo kasa sa otvorí až po vytlačení bločku. A ak si zobrala blocek a hneď utekala nemal ti ho predavačka.ani.ako dať a nahánat ťa nikde určite nebude že si zabudla.

leuchtturm
13. apr 2021

@konikkon predsa, aby sme sa vsetky zborovo rozculovali nad predavackami, ktore nevracaju peniaze a zvysuju zisky retazcom.

meluela
13. apr 2021

To vyzera skor na omyl. Ale stalo sa mi raz v restike, ze sa tvarili ze 32 eur zaplatenych 50 eurovkou je ok a co cakame ... bezny vyletovy obed (btw. dost priserny), male dieta v kociku a mali pocit ze im len tak dame 18 eur :-/

tomas97
27. júl 2021

@marryen a prečo by predavačka nemohla a napríklad časnička mohla? 🙂 ... Ani jedna nemôže ...

loginexistuje
27. júl 2021

je to omyl ak aj nechate predavacke tringelt tak si ho nemoze nechat

tomas97
27. júl 2021

@loginexistuje a kto mi ho zoberie, ked dostanem tringel 😀 Šup s nim do vačku 😀
Som pod kamerou, na kameru vydám .. ked zakazník nechá, tak si ho nechám aj ja 🙂

loginexistuje
27. júl 2021

@tomas97 no neviem ako ty ale dcera a neter brigaduju v tescu a nesmu si nechat ani cent a mavaju tringelty klidne dve tri eura

klarissa25
27. júl 2021

@loginexistuje samozrejme ze tringelt si neberieme....možno v nejakej korune ci malom obchode to tak funguje ale u nás nie

tomas97
27. júl 2021

@loginexistuje tesco ale nedáva zamestnancom údajne hmotnú zodpovednosť podpisovať ... To som počul, neviem, či to je pravda.

zimajetu
Odpoveď bola odstránená
zimajetu
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2