icon

Rada ohľadom hypotéky

lucann
23. aug 2020

Ahojte. Potreboval by som poradit ohladom hypoteky, kedze banka mi da max 80%. Niekti mi radil ak chcem dostat 100% sumu od banky mam si dat urobit zmluvu na vyssiu cenu. Len nechapem ako potom pridem k mojim peniazom, ktore budu naviac, kedze v banke mi povedali ze hypo posiela banka rovno predavajucemu. To mam akoze verit predavajucemu, ze potom tie peniaze naviac mi zasle na ucet alebo nejako vyplati? Na toto by som sa nerad spoliehal. Alebo si radsej zobrat normal hypo a doplatit cenu spotrebakom? Vyhodnejsie je hypo na celu sumu ale ci tonieje riskantne.

Strana
z2
lenuska9999
23. aug 2020

Niektoré banky ešte rešpektujú znalecké posudky. Tak nájsť znalca, ktorý by bol ochotný urobiť znacelky posudok na takú sumu, aby z nej vyšlo tých 80% vlastne celá suma, ktorú máš za dom alebo byt zaplatiť. Samozrejme treba ti nájsť aj šikovného človeka, nejakého hypotekárneho poradcu, čo v Tom vie chodiť a poradí ti, v ktorej banke by sa to ešte dalo. Niektoré banky vraj po novom neakceptujú znacelke posudky, alebo majú svojich znalcov..

aduskatt
24. aug 2020

@lenuska9999 akceptujú, ale každý znalecký posudok ide ešte na supervíziu, takže ak ho nadhodnotí znalec o 20tis, tak sa môže stať, že banka si to aj tak skreše

lucann
autor
24. aug 2020

@lenuska9999 musis najst dom za taku cenu, ze ked znalec urobi posudok tak je bez navysenia 80% cely uver.😁

petramok
17. sep 2020

@lucann Ahoj rada vysvetlím poradím napíš

evaachesa
17. sep 2020

@lucann spíšte u advokáta darovaciu zmluvu, prípadne niečo podobné že ti predávajúci vyplatí ten rozdiel..samozrejme to musí ísť pomimo hypo/kúpnej zmluvy, len medzi vami dvoma. Takto by som to videla reálnejšie.

lucann
autor
20. sep 2020

@evaachesa Dnes viem, ze tie mudre rady financnikov co mi tu radili ako sa to neda a bla bla su keci.Uz viem z vlastnej skusenosti, ze sa to da, ale musis najst dobreho fin poradcu. A trochu ochoty predavajuceho. Nebudem to tu ale zdielat ako ziskat 100% hypo bez zakladania dvoch nehnutelnosti. Najdite si radsej dobreho poradcu.

evaachesa
20. sep 2020

@lucann preto to píšem, pretože my sme to riešili pred pár mesiacmi a dalo sa. Máme dobrého Fín poradcu ktorý nám s tým pomohol 🙂

Strana
z2