Refinancovanie hypotéky a spotrebného úveru
Ahojte,
platíme hypotéku a máme aj spotrebný úver, ktorý sme si brali k splateniu vyššiej čiastky.
Takto platíme už 2 roky nejakých 800€. Tým, že úroky už išli dole, rozmýšľame refinancovať.
Sme vo VÚB banke.. sú s tým spojené nejaké poplatky? Je výhodnejšie refinancovať, alebo možno spojiť hypotéku s úverom do jedného?
Ďakujem za každú radu
pokuta je myslim 0,5 % zostatku sumy...
Skus zbehnut do banky a spytat sa na moznosti. Napr. my mame velmi milu bankarku, hypo uz nie je vysoke, ale kedze % islo dole, tak nam prepocitavala ci by sa nam oplatilo znizit sadzbu a platit tu pokutu... Rozdiel bol fakt maly tak sme sa na to vykaslali ale planujem za nou zbehnut zas
@katkaseiner aha no termín máme zajtra… ako rozmýšľam… to som nevedela že je tam nejaká pokuta… ale ak by nám to mesačne urobilo vyše 100€ menej tak sa to asi aj oplatí.. a pýtajú pri refinančné naše výplatné pásky a tak, alebo to nieb
@tereziik88 ak ste hypoteku potrebovali dofinancovat spotrebakom, mohlo to znamenat to, ze ste nemali dost nasetrene, alebo nehnutelnost, podla banky, nemala dostatocnu hodnotu.
Zajdi do banky a zisti, ci tuto moznost mate a kolko vas bude stat.
@katkaseiner aha no termín máme zajtra… ako rozmýšľam… to som nevedela že je tam nejaká pokuta… ale ak by nám to mesačne urobilo vyše 100€ menej tak sa to asi aj oplatí.. a pýtajú pri refinančné naše výplatné pásky a tak, alebo to nieb
@tereziik88 ak mas vysoku hypo a znizujes % tak aj s tou pokutou vies velmi dobre vyjst. Drzim palce
@tereziik88 pokuta za predsasne splatenie hypotéky (refinanc mimo výročia) je vo výške vynaložených nákladov maximálne do výšky 1% zostatku. (zákon)
Nedaj sa ale odbiť, majú nárok maximálne 1% zo zostatku ale nechaj si preukázať tie vynaložené náklady, u mňa to nakoniec bolo 100€ (z pôvodných 1000€).
Určite vám to vyjde menej ak sa vám podarí umorit spotrebný úver do hypo.
@tereziik88 okrem toho to 1% by ti mali počítať ako
(Zostatok - 30%) x 1%
Nakolko máš nárok ročne splatiť 30% bez poplatku/pokuty.
@tereziik88 v prípade, ak by ti končila fixácia a dáš vtedy refinanc, tak sa pokuta neplatí 🙂
Ja som teraz v juni riesila VUB. Pri pôvodnej hypotéke mi urobili dodatok na zmenu fixacie a tym padom sa mi urok znizil z pôvodných 4.69% na 3.59%. Platila som 0,1% za zmenu zmluvných podmienok ale oplatlo sa to. Plus som brala novú, refinančnú hypotéku, ktorou som splatila uver v PSS a este nieco navyse mi dali bezucelovo. Musela som ale splnit klasicke podmienky - prijem a hodnota nehnutelnosti viac ako 80% oboch uverov.
Pridám Moju skúsenosť u SLSP , mal som úrok 5.29% cca 44000e splatka 262e prišiel som do banky že chcem znížiť úrokovú sadzbu,alebo odídem. tak mi ponúkli 3.99% som hovoril že to je stále málo že konkurenčná banka mi dáva menej. Nakoniec sme sa dohodli na 3.59% nová splátka 202e . Poplatok za reset úrokovej 149e takže určite sa to oplatí .. ale Prima banka ponúka momentálne 3.2% skúste sa tam ísť spýtať nech vám dajú návrh refinancu a prísť stim do svojej banky či to vedia dorovnať.. mám stim skúsenosti riešim investičné nehnuteľnosti.. veľa šťastia
To isté som riešil zo spotrebakom kde som išiel s 12.5% na 7.5%
@tereziik88
@tereziik88 Dobrý deň 🙂
s touto situáciou Vám viem určite pomôcť – vďaka poklesu úrokových sadzieb môže byť refinancovanie alebo spojenie hypotéky so spotrebným úverom do jednej splátky výrazne výhodnejšie.
Každý prípad je však individuálny (výška zostatkov, fixácia, príjmy, budúce plány...), preto Vám rád bezplatne pozriem možnosti priamo na Váš konkrétny prípad.
Ak máte záujem, pokojne mi napíšte správu – rád Vám pomôžem zorientovať sa a možno aj ušetriť desiatky eur mesačne 💶🙂
Zájdu si do banky, opýtaj sa na podmienky, choď aj do inej, že čo ti tam ponúknu. My sme vo fixácii, refinancujeme, znížili nám úrokovú sadzbu o 1,4%. Navysujeme o 80000€ a splátka nám ostane rovnaká 🤷♀️
Navýšením hypo sa zbavíš aj spotrebáku
Dobrý deň, problematike ohľadom riešenia financi sa zaoberám už niekoľko rokov. Je vo vašom prípade viacero možností. Ak máte záujem môžme si k tomu povedať viac na stretnutí.
@tereziik88 - dobrý deň dá sa riešiť hypotéka aj bez poplatku a znížiť mesačnú splátku ak chcete viac informácií 0908870894

pokuta je myslim 0,5 % zostatku sumy...
Skus zbehnut do banky a spytat sa na moznosti. Napr. my mame velmi milu bankarku, hypo uz nie je vysoke, ale kedze % islo dole, tak nam prepocitavala ci by sa nam oplatilo znizit sadzbu a platit tu pokutu... Rozdiel bol fakt maly tak sme sa na to vykaslali ale planujem za nou zbehnut zas