icon

Refinancovanie úveru

pozicka00
22. feb 2014

Chcel by som sa s vami poradiť čo s mojím problémom. Mám úver v poštovej banke 5500Eur so splátkou 160Eur mesačne, príde mi to dosť veľa, tak som pobehal banky s tým, že by som si chcel preniesť úver do inej banky. V každej mi to zamietli, čomu nerozumiem. Som zamestnaný na dobu určitú /rok/, splátky som riadne splácal, zarobím 500Eur v čistom, som ženatý, mám 1 dieťa, som bezúhonný, nemám exekúcie. Tí ktorí v tejto oblasti viete chodiť, poraďte mi prosím čím to môže byť. V každej banke mi len povedia že je to zamietnuté a dôvod mi nepovedia, lebo som neprešiel internými kritériami. Skúšal som ZUNO, mBank, Slov.sporiteľnu, ČSOB, Tatrabanku. Rozmýšľal som už aj nad finančným poradcom, ale žiadneho v mojom okolí nepoznám. Vopred ďakujem za odpovede.

Strana
z2
atika7
4. feb 2016

Ahojte. Ak by ste potrebovali cokolvek s uverom, alebo refinanc,rada pomozem......skusenosti s uvermi 12 rokov.

katkaan
Odpoveď bola odstránená
kikasa
2. máj 2016

Ahojte. Vedel by mi niekto poradiť, koľko sa platí v SLSP za potvrdenie o aktuálnom zostatku úveru. Ďalej by som chcela vedieť, či sa niečo u nich platí aj za žiadosť o predčasnom splatení. Ďakujem.

sasa1983
2. máj 2016

@kikasa 149 je kalkulacia zostatku.

kikasa
2. máj 2016

@sasa1983 Ďakujem. Vedela by si mi prosím ťa povedať, na aké poplatky sa mám pripraviť pri prefinancovaní okrem tých 149 €, viem o poplatku na katastri 66 €, 1 % z úveru.
Ešte raz vďaka 🙂

sasa1983
2. máj 2016

@kikasa 149 eur je vycislenie, neplatis, ak u nich zostanes. 0,5 resp. 1% zo zostatku a este znalec, ak ides do inej banky a nemas novsie ako 5r. A potom v novej banke, niekde, napr.primabanka sa plati 300eur za to, ze si u nich das hypo (ak nemas iny produkt), TB to ma zadara. Poistka uveru..dalsie ma nenapada. My sme zostali nakoniec v slsp. Vela zdaru. S.

kikasa
2. máj 2016

@sasa1983 Ďakujem, no tiež rozmýšľam, že asi ostanem v SLSP. Keď spočítam všetky poplatky navyše tak moc neušetrím + všetky vybavovačky a cesty. Mne už zo SLSP telefonicky ponúkli zníženie úroku na 2,49 %, len som to odmietla, lebo 1,49 sa mi páčilo viac. Dúfam, že ma ešte zoberú na milosť 😅

jamika27
2. máj 2016

@kikasa poplakami strašia, nedaj sa, daj si vypracovať ponuku inde a predlož im to v slsps, určite ti ešte ponížia ;) teraz sa banky bijú o klientov. Odpustia rôzne poplatky a aj vybavia veľa vecí

map0007
1. mar 2017

Dobrý deň chcem sa opýtať.Refinancovali sme úvery v stavebnom sporení.Prniaze poslali v jednej banke sme vyplatili a odovzdali papiera o splatení,ale bohužiaľ v druhej banke nastalo tá že treba požiadať o nové vyčíslenie, lebo stavebnom poslslo koruny neskôr.No lenže v rodine nastala situácia,že manxelovy končila zuno banka a potreboval tam vložiť 2000€,tak som použila tie korunu z toho vyplatenia čo malo ísť na uver a teraz nemám celú sumu na vyplatenie dotyčnej banke.Neviete poradiť ako postupovať,či požiadať o splatenie len toľko koľko mám hotovosť na účte a to doplatíme.Aby nebol problém v stavebnom sporení.Dakujem

richardhudec
1. mar 2017

@map0007 Ak bola podmienka v stavebnej sporiteľni vyplatenie toho úveru, tak ide o porušenie zmluvných podmienok, čo môže byť sankcionované poplatkom, zvýšením úrokovej sadzby prípadne zosplatnením úveru. Neviem presne ako to má daná stavebná sporiteľna ošetrené.

Strana
z2