icon

Riešenie exekúcie a bankrotu po darovaní nehnuteľnosti

pik712
6. aug 2025

Dobry vecer prajem prosim Vas bola namna prepisana jedna polovica domu .. potom som ja darovala jednu polovicu tomu co vlastni tu druhu polovicu.. ale ja uz pocas darovania som mala exekuciu ... potom sme mali koli tomu sud a ten sme prehrali a mne stahovali jeden rok axekuciu a tak som si vybavila bankkrot a zastavili mi vsetky exekucie a terat mi prisel ten papier ze tu exekuciu co mi stahovali musim zaplatit celu lebo daju tu jednu poloviu domu do drazby. Prosim vas je to dost vysoka suma moze mi to siahnut na bankrot alebo nieco alebo ako sa to da riesit? Dakujem

Strana
z2
anonym_fc9dd7
6. aug 2025

Pretože keď získala majetok mala si povinnosť vyplatiť nejakú časť svojich dlhov

pik712
autor
6. aug 2025
@anonym_fc9dd7

Pretože keď získala majetok mala si povinnosť vyplatiť nejakú časť svojich dlhov

Nemala som z coho lebo ten dom ja predat nemozem zije v nej rodina

pribinak
6. aug 2025
@pik712

Nemala som z coho lebo ten dom ja predat nemozem zije v nej rodina

@pik712 tak potom si mala odmietnuť dar - dom

pribinak
6. aug 2025

Je skupina právnikov. Ti ti poradia najlepšie
Skús napr @draik

pik712
autor
6. aug 2025
@pribinak

@pik712 tak potom si mala odmietnuť dar - dom

@pribinak nemali sme vyber musela som ale chcem sa opytat ako sa to da riesit?

draik
6. aug 2025

Nemôžete darovať majetok v čase dlhov a následne osobným bankrotom sa domáhať "zmazania" dlhov. Takých by bolo. Beztak je systém nastavený v prospech dlžníkov, ale zase nie úplne bezbreho.

pribinak
6. aug 2025
@pik712

@pribinak nemali sme vyber musela som ale chcem sa opytat ako sa to da riesit?

@pik712 ale no …vždy je na vyber. Tak nech ti finančne pomôže rodina ktorá doma získala

pik712
autor
6. aug 2025
@pribinak

@pik712 ale no …vždy je na vyber. Tak nech ti finančne pomôže rodina ktorá doma získala

@pribinak hm no keby boli na tom financne dobre to by bolo dobre

pik712
autor
6. aug 2025
@draik

Nemôžete darovať majetok v čase dlhov a následne osobným bankrotom sa domáhať "zmazania" dlhov. Takých by bolo. Beztak je systém nastavený v prospech dlžníkov, ale zase nie úplne bezbreho.

@draik no to sme nevedeli ze budu take problemy

taktotedanie
7. aug 2025
@pik712

@draik no to sme nevedeli ze budu take problemy

@pik712 vsetky take ukony treba predtym kontultovat s pravnikom 🤷🏻‍♀️

lienka.7
7. aug 2025

@pik712 tak ho nemali prepisat na teba ale na niekoho iného. A ked rodina chce dom, nech vyplatí tvoj dlh a je to. To by bolo takto super obchádzanie veriteľov, ze ty si proste majetok darujes 👌👎 bud rada ze nemáš iné opletacky so zákonom.
A teda ako to riešiť? Zaplatit.

lienka.7
7. aug 2025

@pik712 len aby si vedela, čo si vlastne urobila....

dadis
7. aug 2025
@pik712

@pik712 Tak nech predaju dom, idu do niecoho mensieho a tebe vyplatia dlh.

karlamon
7. aug 2025

@pik712 ak si mala už predtým exekúciu, tak dom musel byť zaťažený exekútorom, čiže darovacia zmluva nemohla prebehnúť oficiálne s prepisom nehnuteľnosti 🤔

pik712
autor
7. aug 2025
@karlamon

@pik712 ak si mala už predtým exekúciu, tak dom musel byť zaťažený exekútorom, čiže darovacia zmluva nemohla prebehnúť oficiálne s prepisom nehnuteľnosti 🤔

@karlamon ano pravnik to prepisal oficialne

draik
7. aug 2025

@karlamon
Zjavne to stihli pred blokáciou. Taký prevod je ale zo zákona neplatný, čo sa následne aj stalo.

baska1737
7. aug 2025

Dobry den, ak chcete odbornu radu k tejto veci, navstivte Poradnu komplexnej pomoci. Ponukaju bezplatne poradenstvo aj v oblasti osobneho bankrotu. www.pkp.gov.sk tu si najdite najblizsiu pobocku.

lucia11kob
8. aug 2025

Neviem ako je to teraz podľa zákona. Ale sestra mala exekúcie, zdedila polku domu a hneď sa zriekla dedičstva v prospech jej dcéry. Takže jej polku domu sa po dedičskom konaní napísala na jej neplnoletú dcéru. Bolo to pred desiatimi rokmi. Ona sa hneď na dedičskom konaní zriekla dedičstva. Keď dosiahla jej dcéra plnoletosť, tak som jej darovala ja moju polku domu.

kellhaed
8. aug 2025

Ešte ak tam žije rodina s detmi .....tých asi nebudú môcť vysťahovať ani im zvyšovať nájomné....ale ozaj je to otazka na pravnikov

draik
8. aug 2025

@lucia11kob
Odmietnutie dedičstva sa dali napadnúť. Je to to isté, ako zbavenie sa majetku.

pedropascal
8. aug 2025

Počúvaj, hlavne kľud. Exekúcie sú biznis.. počúvať poučky sa ti neoplatí.Okamzite sa spoj s exekútorom. A preukaz snahu to riešiť splátkovým kalendárom.Priznaj chybu a uvidíš že sa dohodnes..nie si zďaleka prvý ani posledný.zacni rýchlo s nimi komunikovať...dohodnete sa uvidíš.oni vedia že nemáš ...zatiaľ dajú len exekučné zalozne právo na dom-to nie je exekúcia.Je to Bubu papier.To musia prebehnúť ešte nejaké veci ,súdy ...takže rýchlo komunikuje.Pokual nebola vyslovene súdom vydaná exekúcia,tj vykonanie exekúcie domu,len exekučné záložné právo,nič sa nedeje.cav

michaela131111
9. aug 2025
@pik712

@pik712 získali zadarmo majetok... Tak čosi by mohli prispiet.... Mohli oni vás vyplatiť... A dom mohol byť váš. Pravidlá...

andrea2667
9. aug 2025

@pik712 Exekúcie sa nevzťahujú na nehnuteľnosť, kde má dlžník trvalý pobyt, okrem hypotéky.

draik
9. aug 2025

@andrea2667
Na to ste kde prišli?

natalienka12
9. aug 2025
@draik

@andrea2667
Na to ste kde prišli?

@draik Jednoducho. Pravnicke vzdelanie nema, zakony nepozna, ale ona si “mysli”. Tak co si mysli, napise.

andrea2667
9. aug 2025
@draik

@andrea2667
Na to ste kde prišli?

@draik 2/2017 z.z.

58jozef
9. aug 2025

Mňa by zaujimalo kde si nasekala take dlhy že ti domy beru. Si alkoholicka ? To ze prepises majetok pocas vykonu exekucie na to existuje pravny ukon a ten sa vola odporovacia zaloba podava ju veritel cez exekutora respektive veriel da suhlas exekutorovi. To znamena ta darovacia zmluva je plarna ale rozhodnutim sudu vyznacia naspät dlznicku no a v ten moment tam prikvitne plomba exekutora ktory zacne vykon drazby na polku domu. A hentie trestne paragrafy vyssie ? To by polka naroda mala dva roky. Ja som pravnik ked tu vypravate ze tu nechodia.

58jozef
9. aug 2025
@andrea2667

@pik712 Exekúcie sa nevzťahujú na nehnuteľnosť, kde má dlžník trvalý pobyt, okrem hypotéky.

@andrea2667 ked mas trvaly pobyt tak tu nehnutelnost nemusiš predat aby si preukazala ze si v hmotnej nudzi. Napriklad ked ziadas sud o oslobodenie od sudneho poplatku tak ju napišeš do priznania nehnutelnost a nemozu ti povedat no mate trojizbovy byt tak ho predajte a kupte si jednoizbovy a budete matnna sudne poplatky. Oslobodenie sa zamieta. To by bolo denegacia justicie teda odmietnutie spravodlivosti len pre to ze si chudobna a nemas na sudne poplatky. A nelovte na internete kraviny ked tomu nerozumiete.

58jozef
9. aug 2025
@natalienka12

@draik Jednoducho. Pravnicke vzdelanie nema, zakony nepozna, ale ona si “mysli”. Tak co si mysli, napise.

@natalienka12 mnohi maju pravnicke vzdelanie zakony poznaju ale ma to jednu chybicku krasy. Nevedia ich aplikovat. Podradit konkretny pripad pod konkretnu pravnu normu. To sa vola subsumacia. To casto robi sud ked im vyssie instancny zruši rozsudok pre nezakonnost odovodnenia. "Keby bolo take lahke šak stači si prečitat zákon" No nestači. Musi vam to aj palit v hlave.

58jozef
9. aug 2025
@michaela131111

@pik712 získali zadarmo majetok... Tak čosi by mohli prispiet.... Mohli oni vás vyplatiť... A dom mohol byť váš. Pravidlá...

@michaela131111 možno bola vychcana zobrala si pozicku tu dala detom a este aj dom. Aby ako nemajetna nemohla byť exekvovana. Mala umysel odrbat veritela s vopred pripravenym planom. Keby robila tak exekutor bere najprv z platu az potom strechu nad hlavou. Je tam poradie. A henten tu odkazuje na akusi supinu pravnikov. Ti vam zadarmo poradia, kde mate zaplatit za to, ze vam poradia. Ste fakt exoti.

Strana
z2