icon

Robíte nákupy do zásoby?

nerya
6. sep 2022

Ahojte žienky, chcem sa opýtať ako nakupujete napríklad pracie prášky, tablety do mycky, čistiace veci.. V podstate hocičo co sa nepokazí doma. Či to kupujete vyslovene až keď vám dôjde posledné a potrebujete ďalšie, alebo, pokiaľ na to máte priestor, ci kupujete keď je to v akcii a radšej si doma odložite jeden dva extra. Ci sa dá takto aspoň trochu ušetriť... Ďakujem za názory 🙂🙃

Strana
z3
lucka_ke
6. sep 2022

pracie prášky, sprchové gély, zubné pasty a podobne kupujem viac ks keď je dobrá cena, ono sa to nepokazí a cena len rastie, s jedlom je to ťažšie

simona92101
6. sep 2022

@nerya urcite ano,ak vidim ze je nieco za dobru cenu,vzdy kupim do zasoby,ci uz na pranie,cistenie,potraviny-hlavne maso,maslo.

pukina
6. sep 2022

@nerya nie, nenakupujem do zasoby. Veci ktore spominas ty - pracie prasky, kapsule do mycky su vzdy niekde velke balenia v akcii, tak ked dochadzaju, dohladam si, kde je aktualne najvyhodnejsia cena a tam kupim. Tie nam vydrzia vzdy par mesiacov. Pri potravinach len pri tych drahsich polozkach - maso a maslo, napr. Vcera ked som videla maslo za 4€, pretocili sa mi panenky s radsej som si dohladala kde maju akciu 😂 a maso davam standardne do mrazaku, ale nerobim extra velke zasoby.

janka1011
6. sep 2022

@nerya nie, nekupujem do zásoby čistiace prostriedky, prací prášok je v akcii nejaký vždy, takisto sprcháč či pasta, kupujem podľa potreby, aj keď mám to kde skladovať, nevidím v tom význam.

veronicka1901
6. sep 2022

@nerya bohužiaľ bývame na byte a nemáme špajzu. ale cistiace prostriedky a prášky kupujem vždy v zľave, teraz už aj mäso do mrazničky. Inak nič moc extra, keďže nemám kde skladovať 😐

katarinaba
6. sep 2022

Zásoby - pracie prasky, avivaze - mam zasobu, ale nie ucelovu, alebo kvoli zlave. Ex povedal, kup si, nech mas, tak som kupila, nech mam. On platil. Inak kupujem az ked dochadza.
Potraviny - v zasobe sa snazim mat muku - vzdy ked vysypem balenie do dozy, tak dokupim, ak by som niekedy nieco robila a nepodarilo sa, alebo potrebujem dosypat, tak to nech mam po ruke. Mlieko kupim tak tri krabice, olej mam tak dva az tri litre - ale vzdy kupim dalsie az ked sa ozaj mina. Maso do zasoby nekupujem - u mna plati zvlastna skutocnosti - co skonci v mrazaku, na 90 percent potom vyhodim. Max take polotovary - obaleny vysmazany syr, nugetky, nanuky, chlieb a pecivo - to jedine z mrazaku vyberam na spotrebu, maso vacsinou hodim psom.

maialeo
6. sep 2022

Aktuálne nakupujem do zásoby všetko ako zmyslov zbavená. Mám obavu z jesene a zimy, takze plním skrine trvanlivými vecami z akcii.

janickacrazy
6. sep 2022

@nerya nie, nerobím si zásoby, nevidím v tom dovod, ved stále sú nejaké akcie. Moja babka si robila zásoby a po jej smrti sme našli u nej 150 kg múky!!! To ma trochu odradilo. 😂

a_andrejka4
6. sep 2022

My mame zasoby skoro zo vsetkeho, mne to takto vyhovuje, vacsinou nakupujem fakt vo vyhodnych cenach, akciach nejakych roznych kombinovatelnych kuponoch (drmax je na tieto preslapy expert) cize za paradne ceny vzdy nakupim aj drogeriu, vitaminy, lieky atd, z potravin mam take normalne zasoby že o 1 max. 2 balenia navyse, nie že kartony😂 mne to vyhovuje nakolko nemame v dedine obchod a aj ked je mesto 10 minut autom nie vzdy je cesta kvoli jednej veci. Pečivo mam aj v mrazaku kedze nie kazdy den sme v meste mam male dieta a kazdy den mame ine ranajky, maso tak primernae jeden vacsi mesacny nakup, ziadne obrovske mrazaky a zasoby masa a ryb. Vsetko co sa spotrebuje do 2 mesiacov. Mame špajzu a aj dolne poschodie ktore neni dokoncene takze mam kde skladovat. Mam vacsie zasoby plienok a vlhcenych utierok pretoze toto ide rapidne hore a tak no 🙂 ja som takto fakt spokojna nemam doma tovaru ako v obchode, ale bezne potrebne na život co pouzivame a spotrebujeme.

buberova
6. sep 2022

Tiež kúpim viac keď je dobrá cena. Ale samozrejme s rozumom, nepotrebujem doma 3 šampóny. Väčšinou si kúpim toľko aby mi to vydržalo do ďalšej akcie 🙂

slavkadud
6. sep 2022

Nakupujem do zasoby, ale zase nie nejak vo velkom. Tak ze mam v zasobe napriklad jedno balenie tych kapsuly alebo napriklad jednu jar a takto. Velke zasoby nerobim, to mi pride zbytocne. Ale zase tak, ze ked nieco dojde, aby som hned nemusela utekat do obchodu.

mandzula
6. sep 2022

Nakupujem tak, aby som mala na výmenu kus za kus, teda do zásoby vyslovene nie.

konikkon
6. sep 2022

@nerya všetko nakupujem do zásoby. Robíme veľké nákupy, využívame akcie. Neznášame chodiť po obchodoch, tak sa snažíme to minimalizovať. By ma porazilo utekať zakaždým do Tesca, lebo mi došiel prach na prianie alebo kvôli inej jednej jedinej veci. Takže vždy 1-2 balenie v zásobe, čo sa dá zamraziť, to je v mrazničke. Šampónov, kozmetiky a vecí osobnej hygieny mám doma na rok.

petamich
6. sep 2022

@nerya nemame to kde skladovat, kupujeme, ked sa mina, teda aby sme mali doma kus za kus a nemusela som utekat do obchodu, lebo sa minulo

zuzinka888
6. sep 2022

Ano kupujem. Byvam na dedine a nemame tu supermarkety. Lidl -17 km kaufland 35. Takze kupujem do zasoby - aj corona ma naucila. 3x sme boli v karantene a zvladli sme ich bez nakupov. Ryza cukor muka- kedze pecieme + drogeria nevidim dovod preco nekupit ked su v akcii

lubina
6. sep 2022

@nerya vo vacsine pripadov kupujem po viac kusoch, ked je akcia, prasky, cistiace prostriedky a pod. sa nepokazia a ak je na to akcia, tak urcite kupim viac

deti95060810
6. sep 2022

áno bežne mám zásoby... mydlá,toal. papier, zub. pasty, prášky na pranie - b, far., čier.,
ale aj potraviny - olej, múka, cukor, cestoviny, tr. mlieko, ryža, mäso v mrazničke, zelenina na poli, .... nechce sa mi pre každú blbosť utekať do obchodu.
nakúpim v akcii a kým neminiem nekupujem...

vmiri
6. sep 2022

@nerya tiež nekupujeme do zásoby, čo sa míňa a vidím že dochádza tak pozriem v obchode a kúpim za dobrú cenu. Jednak nemám kde skladovať veľké zásoby a nerada doma obchádzam veci, ktoré sa ešte mesiac, dva, tri...nebudú používať.

puticka7
6. sep 2022

Ako ze by som si robila neviem ake zasoby tak to nie. No ak sa nieco oplati, tak to mam tak, ze miniem a mam doma este jedno, aby som nemusela hned utekat do obchodu

lasona
6. sep 2022

Bývame síce v dome, ale nemám špajzu, ani mi nechýba...všetko mám v kuchyni.. múku mám tak po dva kila z každej, olej fľaša navyše, málokedy kupujem do zásoby....maslo ak je v akcii hodím do mrazničky, ale ináč nič extra...keď je speci akcia tak kúpim, ale že by som nejak extra zhrnala doma veci tak to nie

zuzanka.zuzu
6. sep 2022

mam zasoby lebo som zabudla ze tu vec uz mam doma 😂 takze ked to takto zopakujem 2-3x tak zrazu 2 pasty navyse 🙈 inak do obchodu chodime denne, tesco mam v papuckach... a aj cez koronu boli plne regaly (par dnovy vypadok toaletaku na zaciatku sialenstva, inak vzdy vsetko co my kupujeme). to skor teraz nema kto dokladat! tovaru je ale ludom sa robit nechce

evica17
6. sep 2022

Ja mám zásoby. Lebo také veci kupujem ja, muž by dlho hľadal čo konkrétne chcem :p a tak keď je akcia kúpim viac a mám na rok zásobu. (Toaletný papier máme aj na dva roky, to sme kúpili ešte keď stál 0,40 eur do zásoby a máme na povale, ale to sme vždy tak robili že toaletný do zásoby)

julinka65
6. sep 2022

to keby clovek vedel, ze takto ceny stupnu, tak si porobi zasoby asi zo vsetkeho.

ivkarel
6. sep 2022

Ano, mam zásoby ale nie také predapokalypticke, také bežné užívateľské aby som nemusela každú chvíľu, co mi z bežných potravín dojde, bezat do obchodu. Ked je tovar, ktorý kupujeme bežne v akcii a nie je to vec, ktorá podlieha rychlej skaze, samozrejme kúpim viac ks. Je to ekonomickejsie a praktické.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
veronikag18
6. sep 2022

@nerya áno kupujem do zásoby čistiace prostriedky, drogériu, toaletaky užívame len jeden druh takže tie kupujem aj 5-6 balení v akcii. Keď bol syn malý tak aj plienky, vlhčené som kupovala do zásoby. Trvanlivé potraviny tiež ale len 1-2kg naviac. Mäso kupujem keď je v akcii a dávam do mraziaku. Bývam v meste ale keď nám niečo vypadne tak nechce sa mi ísť do obchodu a bývame v dome takže máme to kde skladovať.

liloastitch
6. sep 2022

Zásoby drogerie robím. Sprcháče, mydlá, prací prach... Potraviny už nie. Nikdy som nemala horší pocit ako keď som musela vyhodiť dve tašky suchých potravín lebo som našla mole . Odvtedy mám všetky potraviny v dozach a keď minieme kúpim a hneď presypem.

zmrzlinka2021
6. sep 2022

@nerya
V podstate nie. A fakt len výnimocne, napr. prací gel - začala som jeden používať a zrazu vidím v obchode dalsi s 50 % zlavou,tak berem.
Inak nie, nemám rada zapratané priestory. Muku nekupujeme takmer vobec. Cukor iba trstinovy a to kilo na 2 mesiace... nie je dovod vypratavat supermarkety

elisebah91
6. sep 2022

Áno kupujem, dnes napr duck do wc v akcii tak som mala dva za cenu jedného Domestosu...nemám rada napratane, ale dnes sa už inak nedá ak chce človek dačo ušetriť tak kúpi viac keď je v akcii...aspoň u nás...

bubinko1506
6. sep 2022

Nerobim extra zasoby, v poslednom case kupim viac ks masla alebo maso, ked je za dobru cenu, inak si zasoby potravin nerobim. Pri drogerii a kozmetike menim kus za kus. Ked mi dochadza praci gel, tak pozriem, kde je za dobru cenu a kupim.

Strana
z3