icon

Ročné náklady na jedlo jednej osoby

Dnes o 07:38

Ahojte, ešte nie je ani koniec roka, ale pozrela som sa v aplikácii na ročné náklady po jednotlivých položkách. A na jedlo mám 11 300 eur, zdravie a osobná starostivosť 5600 eur. Zaujalo ma to jedlo. V podstate to vyzerá tak, že som prejedla 1000 eur mesačne. Do toho sa ráta komplet nákup v Lidli, v Bille, v Tescu . aj keď tam nebolo iba jedlo, ale aj iné veci?

Strana
z2
anonym_86f2e9
Dnes o 11:28
@anonym_b1347d

Tak vôbec nevieš gazdovať..robíš z domu a objednavaš si 2 jedlá? Tak to je už mega lenivosť čo ti poviem.......my nechodime do reštauracii ak teda neratam dovolenku ale to je inē...kavu pijem len doma a to jednu za deň...a nie je nad jedlo čo si uvarím doma zonzekeniny čo si dopestujem v záhrade....Ty si taký typický konzument...Tolko čo ty minieš za mesiac ja ušetrim len za mňa 🤣 a to robím len na 0,5 úväzku...

@anonym_b1347d Zrejme je to bezdetná, stará dievka a tie takto gazdujú bežne, keďže nemajú kde peniaze minút zmysluplnejšie. Poznám to z práce, proste, pracuje, zarobí a potom to preje. A tak dookola. A do obchodov chodí denne nielen nakupovať, ale aj sa socializovať.

bomba36
Dnes o 11:28

Autorka, narábať s financiami možno nevieš, ale je to pre teba problém alebo ti tento štýl vyhovuje? Jasné že ti tu píšu že míňaš priveľa, ostatné by ti hneď ukázali ako má vyzerať správna gazdiná 😆 variť len doma, žiadna reštaurácia, žiadna dovolenka, lebo načo.
Aj tie kaviarne a reštiky predsa potrebujú klientov aby prežili. Ak si to môžeš dovoliť a nevadí ti to, tak nerieš. Ak ti to vadí, začni postupne škrtať výdavky.

bomba36
Dnes o 11:32
@anonym_86f2e9

@anonym_b1347d Zrejme je to bezdetná, stará dievka a tie takto gazdujú bežne, keďže nemajú kde peniaze minút zmysluplnejšie. Poznám to z práce, proste, pracuje, zarobí a potom to preje. A tak dookola. A do obchodov chodí denne nielen nakupovať, ale aj sa socializovať.

@anonym_86f2e9 toto je tak úbohý komentár, až hanba. Vyjadruješ sa o nej ako o podradnom druhu len za to že nežije tak ako si tvoja malomeštiacka povaha praje. Ako zmysluplnejšie podľa teba má míňať peniaze? Či mala si zavesiť na krk prvého idiota aby nebola sama?

muchotrafka298
Dnes o 11:33
@anonym_autor

@muchotrafka298 ja viem, zjavne áno. Keď ma núdza pritlačí, tak si budem variť samozrejme.

@anonym_autor tak si sa sem prisla pochvalit, ze si mozes dovolit prejest mesacne tolke tisice, nechybaju Ti. Tak fajn. Len neviem,ze co je vlastne tvoja otazka okrem toho, ze sa pytas, ci mas rozdelene podla obchodov a ci tam mas zaratane vsetko na bloku. Na to Ti odpovedam ano mas, aplikacia nevie vyhodnotit, ze kolko su potraviny a kolko ine veci.

oskvarka
Dnes o 11:34
@anonym_autor

@vilma7 mam 56 kg. Kupujem bezlaktozove veci, bez lepku, mnoho bio veci…

@anonym_autor tak ale banka ti zarata nákup v supermarkete ako potraviny neroztriedi to takže ak máš nejaké vysoké položky za niečo iné čo v supermarkete kupuješ banka o Tom rozhodne nevie

anonym_86f2e9
Dnes o 12:05
@bomba36

@anonym_86f2e9 toto je tak úbohý komentár, až hanba. Vyjadruješ sa o nej ako o podradnom druhu len za to že nežije tak ako si tvoja malomeštiacka povaha praje. Ako zmysluplnejšie podľa teba má míňať peniaze? Či mala si zavesiť na krk prvého idiota aby nebola sama?

@bomba36 Úbohý je akurát autorkin život a to, čo tu o sebe píše. Akože sama nevidí, že míňa zbytočne veľa? A nevie to riešiť? Alebo sa len chcela pochváliť s takouto hlúposťou? Alebo píše z nudy? Bezdetná stará dievka je status, niekedy aj diagnóza, to je fakt. Aj stará dievka však môže byť niekedy rozumná, táto však nie je. A pochybujem, že by jej pomohlo v gazdovaní, keby si zavesila na krk, ako ty píšeš, prvého idiota, čo pôjde okolo.

cyneric
Dnes o 12:27

Všetko je možné, ak kupuješ potraviny ktoré sú eco raw bio s vyššou kvalitou, donášky, do toho nejaké tie reštauračné výlety kde sa za polievku platí 15€ tak sa to zráta. 💅 Neviem do akej aplikácie dávaš bločky alebo či to máš v rámci banky rozdelené, ale keď kupuješ na jeden blok kombinovane aj jedlo aj nie-jedlo tak sa ti to bude rátať stále iba do jednej kategórie. Keď si to môžeš dovoliť tak prečo nie.

autor
Dnes o 12:52
@bomba36

Autorka, narábať s financiami možno nevieš, ale je to pre teba problém alebo ti tento štýl vyhovuje? Jasné že ti tu píšu že míňaš priveľa, ostatné by ti hneď ukázali ako má vyzerať správna gazdiná 😆 variť len doma, žiadna reštaurácia, žiadna dovolenka, lebo načo.
Aj tie kaviarne a reštiky predsa potrebujú klientov aby prežili. Ak si to môžeš dovoliť a nevadí ti to, tak nerieš. Ak ti to vadí, začni postupne škrtať výdavky.

@bomba36 šetrím, investujem do fondov, mám byt, ktorý aktuálne prenajímam. Druhý byt, ale už menší idem kupovať budúci rok, ak sa teda nič nezmení. Jednoducho neriešim denné výdaje na jedlo, len teraz ma to zaujalo v tej appke. Musím ešte checknúť minulý rok. A to nerátam kredity. Myslím, že tam ide iba bežný účet-

autor
Dnes o 12:54
@cyneric

Všetko je možné, ak kupuješ potraviny ktoré sú eco raw bio s vyššou kvalitou, donášky, do toho nejaké tie reštauračné výlety kde sa za polievku platí 15€ tak sa to zráta. 💅 Neviem do akej aplikácie dávaš bločky alebo či to máš v rámci banky rozdelené, ale keď kupuješ na jeden blok kombinovane aj jedlo aj nie-jedlo tak sa ti to bude rátať stále iba do jednej kategórie. Keď si to môžeš dovoliť tak prečo nie.

@cyneric áno, ja som ten typ, čo investuje veľa do kvalitného jedla. Ovocie, zelenina, keď cukráreň tak bezlepkový raw koláč šup 5,50 eur a k tomu káva za 5 eur. Do toho na večeru ideme na sushi, alebo cez obed 9,50 len také fukoty. Poké 11,50 eur. Ale tie platby sú kumulované, lebo to nerozlíši, čo som kupovala.

anonym_b1347d
Dnes o 13:05

Tak si sa pochválila.... gratulujeme...Aj tak si povrchný konzument.

katkaseiner
Dnes o 13:22
@anonym_autor

@katkaseiner ked robim z domu, objednavam si dve jedla a mam na obed aj na veceru. Ked som v praci, na obed idem do mesta okolo 9 eur menu, po ceste sa stavim na nakup, tam dam 30 eur stale a vecer si uvarim nieco. Ked idem na kavu, vacsinou tie bezlakto varianty su drahsie. Jedna kava 5 eur len tak... aj viac.

@anonym_autor ked si jedlo objednavas na obed aj veceru, čo kazdy den este nakupujes v obchode? Ja idem 1x do tyzdna na nakup a miniem cc 100-120€ a to jeme tyzden. Ano nemame alergie ani intolerancie, to viem ze nie je lacna záležitosť ale 1 osoba prejest 1000€ mesacne? To je brutalne vela. Rodina s 2 detmi sa z toho naje a este 3x natankuje a vyplati krúžky...kolko pocitas ze prejete az budes mat partnera a deti?

autor
Dnes o 13:30
@katkaseiner

@anonym_autor ked si jedlo objednavas na obed aj veceru, čo kazdy den este nakupujes v obchode? Ja idem 1x do tyzdna na nakup a miniem cc 100-120€ a to jeme tyzden. Ano nemame alergie ani intolerancie, to viem ze nie je lacna záležitosť ale 1 osoba prejest 1000€ mesacne? To je brutalne vela. Rodina s 2 detmi sa z toho naje a este 3x natankuje a vyplati krúžky...kolko pocitas ze prejete az budes mat partnera a deti?

@katkaseiner no kupujem ovocie, zeleninu, mlieko, bezlakto jogurty, bezlepko chlieb, maslo, vodu balenu, čaje. Každý deň jem malé balenie čučoriedok, dva jogurty, a teraz od jesene do jari šťavu z 4-5 pomarančov denne. Zvyknem si každý deň odšťavovať repu, zeler, uhorku, k tomu mätu, do toho proteín.

klotildabazarik
Dnes o 13:47
@anonym_autor

@anonym_e13784 zjavne som zožrala aj toaletný papier 🙂. Nie vážne, väčšinu vecí nakupujem v DM, ale teda aj v týchto marketoch.

@anonym_autor tak nekupuj toaletak v dm ale v tesku😂

terry658
Dnes o 14:45

@anonym_autor ja rátam na jedného 200 eur na mesiac jedlo. Plus ďalších aspoň 50-100 eur drogéria.

marci9
Dnes o 15:16

Odkladám si bločky a na konci každého mesiaca spočítam, takže viem, že na stravu + drogériu miniem mesačne priemerne 200 eur. A to som vegánka /vegánske potraviny sú oveľa drahšie, ako bežné/. Maximálne využívam akcie, nestravujem sa v reštauráciách, nevyužívam donášky a cca každý druhý deň varím /uvarím vždy na dva dni/.

anonym_49afa6
Dnes o 15:39
@anonym_autor

@muchotrafka298 ja viem, zjavne áno. Keď ma núdza pritlačí, tak si budem variť samozrejme.

@anonym_autor a nechces zacat varit predtym ako ta pritlaci nudza

natalka13
Dnes o 15:50

Ked mas na take minanie tak co riesis?
Kazdy mina kolko moze.

autor
Dnes o 15:57
@natalka13

Ked mas na take minanie tak co riesis?
Kazdy mina kolko moze.

@natalka13 ja som sa len nad tým zamyslela... pozerám si výdavky za celý rok. Na bežné veci, mimo dovoleniek som minula 33 000 eur. Ale minulý rok 2x toľko. Pozerala som si aj posledné 4 roky dozadu. Je to viac menej rovnaká suma.

anonym_32a2db
Dnes o 16:23
@anonym_autor

@natalka13 ja som sa len nad tým zamyslela... pozerám si výdavky za celý rok. Na bežné veci, mimo dovoleniek som minula 33 000 eur. Ale minulý rok 2x toľko. Pozerala som si aj posledné 4 roky dozadu. Je to viac menej rovnaká suma.

@anonym_autor čo myslíš pod pojmom bežné veci? Koľko zarabas?

anonym_b16e33
Dnes o 16:36

@anonym_autor možné je všetko, veď záleží aj od príjmu , pažravosti atď.

autor
Dnes o 16:44
@anonym_32a2db

@anonym_autor čo myslíš pod pojmom bežné veci? Koľko zarabas?

@anonym_32a2db podnikam. Bezne veci su kozmetika, drogeria, oblecko, kabelka, hodinky, oprava macbooku, parfemy, kozmeticke osetrenia, darceky blizkym na sviatky. Ziadne auto, dovolenka draha apd.

anonym_32a2db
Dnes o 16:52
@anonym_autor

@anonym_32a2db podnikam. Bezne veci su kozmetika, drogeria, oblecko, kabelka, hodinky, oprava macbooku, parfemy, kozmeticke osetrenia, darceky blizkym na sviatky. Ziadne auto, dovolenka draha apd.

@anonym_autor za 33 tisíc?

Strana
z2