Rodičovská dovolenka a daňové priznanie
Ahojte baby založila som tuto diskusiu,lebo asi veľa z nas nevie či je potrebne podavat danove priznanie ak sme na rodicovskej dovolenke.
Ahojte.Z rodičaku 3644 ti koľko asi tak vrátia.Nam to chodí s manželovým tak neviem koľko to bude robí mne.dakujem
ahojte baby prosim vas poradte mi ci mam podavat danove priznanie.... do 2/2013 som pracovala v cechach potom som tu na sk poberala do augusta podporu a v maji som otehotnela cize uz som ostala na urade prace a 31.12.2013 sa mi narodila dcera. matersku som nepoberala,nemala som narok a teraz mam rodicak cize cely rok 2014 som na rodicovskej dovolenke.. podavam teda danove? alebo nesiem danovemu nejaky papier? dakujem
Čaute baby, mám na Vás otázočku.. /som stále zamestnaná no momentálne na RD/
Na MD som bola do 01/2014 od 02/2014 s na RD do konca roka 2014,
no 01/2014 som si dala preplatiť zostávajúcu dovolenku /22 dní/ ...
citujem z výplatnej pásky:
základ dane - mesačné zálohy 774,28 /z toho daň mesačné zálohy 86,89 é / .... a na účet mi prišlo 687,39 é.
Keď som sa pýtala našej účtovníčky či potrebujem urobiť ročné zúčtovanie ... povedala mi že mi dá potvrdenie
o príjme a že si to mám spraviť sama a taktiež podať daňové priznanie... mám pocit že chce so mnou vyhúpať a zbaviť sa práce navyše... som predsa ešte ich zamestnanec... a keď požiadam do 15.2. o ročné zúčtovanie zamestnávateľa ... tak mi ho musí zo zákona urobiť či nie??? Ešte stále sok vedená ako ich zamestnanec...
Inak som celý rok nemala žiadny iný príjem...
....asi nebudem rátať preplatok dane z ročného účtovania za 2013 ...319,39 é to nie je príjem že??
a ešte som zabudla... okrem preplatenia 22 dní dovolenky som tam mala ešte nejaké prémie v sume 167 é...
to len pre úplnosť... VĎAKA VÁM za odpoveď.
ahojte, som na rodičovskej dovolenke a chcem aby si manžel uplatnil nezdaniteľnú časť základu daňe na mňa a preto by som chcela vedieť či ste dávali len doklad z upsvar o poberaní rodičovskej, alebo aj čestné prehlásenie, že ste iný príjem nemali. dakujem
ahojte prosim o radu, v roku 2014 som pracovala 1. a 2. mesiac, potom materská a rodičovská. Teraz mi poslali z praci rocne zuctovanie a za tie dva mesiace by mi dan mohli vratit len si musim sama podat danove. Na a teda ta otazka 🙂 rata sa do zdanitelnych prijmov (okrem toho co som zarobila v praci) aj materská a rodičovská? vopred ďakujem
@evickamacicka nie
ahoj chcem sa opytat manžel bude už 2 roky na vysluhovom dochodku ja som už 2,5 roka na RD može si na mna uplatnit nezdanitelnu cast zakladu dane?
@jankamarosko Ahoj,a manzel pracuje popri tom dôchodku,odvadza nejake dane?
ahoj chcem sa opytat manžel bude už 2 roky na vysluhovom dochodku ja som už 2,5 roka na RD može si na mna uplatnit nezdanitelnu cast zakladu dane?
nepracuje nikde
@jankamarosko A na co si potom chce uplatnovat na teba nezdan.cast a podavat DP,ked nema z coho?!
@jankamarosko pracuje niekde?
@jankamarosko ak manžel nikde nepracuje, neodvadza dane, čiže mu nemá štát z čoho vracať. Presne ako píše @evittam a kam smeruje otázka od @evita68.
Riesili ste niekto rocne zuctovanie manzela zo zamestnania a zaroven priznanie dane z prijmu z predaja domu/bytu? Uplatnoval si za vas manzel danovu ulavu ak ste boli na rodicovskom? A este otazka, ci manzelovi vratili nejaku dan, ak si na vas uplatnil danovu ulavu, ci sa to aj vobec nejak oplati.
Ahojte, prosím vás, mám jednu otázku. Do decembra som poberala rodičevský príspevok, ale už od novembra som nastúpila do práce. Učtovníčka chce odo mňa papier k daňovému priznaniu, že som v januári až oktobri poberala rodičovský príspevok. Kto mi to vydá. Sociálka, či úrad práce? Vopred vďaka
ahojte chcem sa vas spitat moj manzel je zivnosnik , ma marok na bonusi aj na mna ked som mu manzelka a som na materskej dovolenke som popletena lebo vsade od nas pitaju kadejake papiere mam ist aj ma socialnu poistovnu ............. Na materskej som uz 1 rok poradte mi dakujem MIRKA
Ahojte, od novembra som začala pracovať a súčasne poberám rodičovský príspevok. Treba tento príspevok rátať do daňového priznania?
Vie mi niekto poradiť? Ďakujem
Ahojte, poradite mi prosim? Som na RD a popritom pracujem na ciastocny uvazok, v praci mi dali rocne zuctovanie dane. Staci, ked tento papier manzel zahrnie do svojho danoveho, ci musim podavat danove ja samostatne? Dakujem.
ahojte baby, ak by ste mi niekto vedeli poradit...minuly rok Jan-Marec = materska, potom od Aprila do Jula = rodicovska dovolenka a od Jula som sa vratila do prace. Firma bude robit danove priznanie za minuly rok...vsetko je v pohode, uctovnicka mi povedala ze mi vyjde celkom pekne vratenie dane, comu sa ja tesim. Teraz moja otazka, manzel si musi urobit priznanie sam a bolo mu povedane ze na mna si moze uplatnit tu nezdanitelnu polozku. Prosim vas, ovplivni to nejakym sposobom "moj" danovy preplatok? Dakujem vopred za kazdu radu. 😉
Dobry den. Chcela by som sa opytat na jednu vec. Manzel si chce na mna uplatnit ten odpocet za cely minuly rok, ale zamestnavatel, u ktoreho pracoval skrachoval a nedodal mu potrebne papiere. Co mame teraz robit? Dakujem

Dakujem