Rok 2012 - rok snažiliek a tehuliek z pohľadu platenia DNP
Podeľme sa o svoje skúsenosti so snažením, tehuľkovaním a neskôr aj materstvom 🙂
ja som to takto spravila, co myslite, staci mailom poziadat, alebo radsej poslat postou?
Meno, adresa, mesto, PSČ
Pobočka SOCIÁLNEJ POISŤOVNE
Záhradnícka 153
829 02 Bratislava
Bratislava, 4.január 2012
Žiadosť o vydanie a zaslanie potvrdenia o odvedenom poistnom na dobrovoľné nemocenské poistenie za rok 2011.
Dobrý deň,
dovoľujem si Vás požiadať o vydanie a zaslanie potvrdenia výšky platieb poistného na dobrovoľné nemocenské poistenie pre účely vykonania ročného zúčtovania za rok 2011, pod variabilným symbolom xxxxxxxxxxx.
Potvrdenie prosím zaslať na uvedenú adresu v záhlaví listu.
Ďakujem za skoré vybavenie žiadosti.
podpis
@zasha ahoj, pretože k februaru by mi zaniklo staré DNP (platila som si ho cca. 2roky 😒 ) a nie som ešte tehotná. takže by som prišla o peniaze, ktoré som do DNP platila. ak som k decembru zrušila DNP a k januáru založím nové, tak začínam platiť odznova (po starom ešte , nie balík ako to je od ferbruara) a mala by na mňa údajne platiť ochranná lehota. takže získam čas na otehotnenie. dúfam, že som to pochopila správne a neurobila koninu. nerozumiem tomu až tak veľmi.....
@ivuss01 ja netuším kedy sa mi podarí otehotnieť. budem rada, ak to bude čo najskôr, no čo ak nie? ak tomu dobre rozumiem, že ak neotehotniem do februára a ak by som si nedala opäť nové DNP, tak by som nebola v ochrannej dobe a DNP by mi k februáru zaniklo.... alebo by som musela pokračovať s novým balíkom a to nechcem.
zo založením nového DNP od januára získam čas 8 mesiacov a budem platiť po starom.
chápem to zle? ak sa mýlím, opravte ma.
babulky inak ak sa nám zadari otehotnieť do konca februára tak to bude náprask v pôrodniciach a supersilný ročník bábetiek
@tyli ano, je to tak , teraz som sa pytala zien, zo stranky dnp. posledna strana. lenze este toto ma trapi:S cieľom zachovať princíp právnej istoty novela upravuje výnimku, keď dobrovoľne nemocensky poistenej osobe, ktorej vzniklo dobrovoľné nemocenské poistenie pred 1. februárom 2012, toto poistenie trvalo k 31. januáru 2012 a k tomuto dňu nezískala 270 dní dobrovoľného nemocenského poistenia, bude toto dobrovoľné nemocenské poistenie pokračovať aj po 31. januári 2012, a to až do dňa podania odhlášky z dobrovoľného nemocenského poistenia, ale najdlhšie do dňa, v ktorom získa 270 dní dobrovoľného nemocenského poistenia. Získaním 270 dní dobrovoľného nemocenského poistenia jej poistenie zanikne zo zákona. Zároveň upozorňujeme, že takáto dobrovoľne nemocensky poistená osoba má povinnosť platiť poistné na nemocenské poistenie až do zániku tohto poistenia.
hlavne predposledna veta
@ivuss01 mihal sa na svojom blogu vyjadril, ze ked si zalozis nove DNP, tak ti bude trvat 270 dni, bez ohladu na to, ze si uz 270 dni dosiahla predtym....

@zasha toto je uplne iné ako treti pilier kde patri životne alebo uplatnenie nezdaniteln ej čiastky na manželku toto su odvody a len sa navíši horný riadok na danovom priznani o odvedeni nemocenskeho poistenia čím sa ti od štátu vráti časť penazi