icon

Rozdelenie financií medzi partnermi

anja27
29. jan 2021

Otazka viacmenej zo zvedavosti. Tie ktore zijete s partnermi a nie ste zobrati nemate este deti ako si delite financie a vydavky? Pol na pol alebo partner zatiahne aj viac toho? Dakujem

Strana
z3
anja27
autor
30. jan 2021

@nikyball kazdy ma iny system pokial to vyhovuje je to ok. Zase prepocitavat do eura to nieee 😁 my mame naor poplatky za byt energie atd napoly lebo to sa vzdy plati rovnako. Na nakup rozlicne bud ideme spolu a prispejeme rovnakou ciastkou alebo ide jeden alebo druhy..a ked ideme na vylet raz pozve jeden potom druhy alebo si kazdy zaplati za seba. Takto nam to teraz vyhovuje. Uz ked su manzelia to je kus ine tam aj vyplata patri do bsm takze uz ako si kto zadeli..

nikyball
30. jan 2021

@majkeel tak tento prípad sa mňa netýka , možno preto si tak rozumieme , lebo peniaze u mňa neboli podmienkou na vzťah. Ale... (Neviem nájsť správne slová tak dúfam že ma nikto nebude za ne chytať) práca bola pre mňa vždy samozrejmosť. Takže nejde mi o to, koľko penazi chlap zarobí, ale dôležité je to, že do práce chodí. Lenivci, dobrovoľne nezamestnani a také tie typy čo hľadajú výhovorky a čakajú , že im všetko padne z neba, by ma tiež neocarili.

nikyball
30. jan 2021

@anja27 jasne každému vyhovuje niečo iné a v inej situacii. Preto som písala čisto za seba.My sme si s mužom sadli vo všetkom, jasné že keby bol napríklad gambler alebo niečo také , tak asi by mi moc nevyhovovalo mať spoločny majetok 🤣

anja27
autor
30. jan 2021

@nikyball suhlas s vyssim prispevkom. Napr u mna je dolezite aj to ci sa ma chlap aj k inym pracam mimo svojej platenej roboty to je tiez celkom podstatne si myslim. Chlap ktory sedi doma cely den za pc a hra hry napr asi nebude moc do zivota..

taskataska
Odpoveď bola odstránená
anja27
autor
30. jan 2021

@taskataska nevyhla..akurat to nejde opisat jednou dvoma vetami..

katarina0123
30. jan 2021

@tomyhardy ani ja si to neviem predstaviť, žeby manžel hradil všetko. Ale možno je to tým ako som bola vychovaná, nezažila som v rodine, kde boli financie len na otcovi. Avšak je to krásne od Vás ak Vám to takto vyhovuje v domácnosti.

coochy
30. jan 2021

@hopsadobrandejsa ano ja som nad tym dnes premyslala, ze ono to asi clovek potrebuje sa sem tam niecim potesit, prida to trosku na radosti. Ano, nestoji na tom prezirie ale je to do zivota dost potrebne na take nakopnutie, urobit radost sebe samemu/blizkemu😊

babydesire
31. jan 2021

@anja27 ak obaja pracuju, tak ten s vyssim prijmom hradi ucty a ten druhy bezne vydavky a potom tak nejak spolocne,ked uz jeden ma len na vedenie, a druhy ma este nieco tak ten kupi ten chlebik a vajicka 🙂 To je tazko - ak dvaja spolu ziju,spolu sa aj staraju,,,pozerat presne kto co zaplatil to je tazko...

tykat
21. feb 2021

Baby ja toto ked citam tak som rada ze sme to s muzom vobec neriesili...ako mladi studenti VS sme spoku byvali 4roky, a platili sme kedy kto mal peniaze...potom sme rovno vhupli do manzelstva a automaticky dali peniaze dokopy ako to mali nasi rodicia. Muz odisiel na vojnu a ja som financovala vsetko, dosiel z vojny, zamestnal sa (za polovicny plat ako som mala ja) a platili sme stale vsetko z jednych penazi co boli na kope. Tak je to dodnes akurat ze muz zaraba 4x co ja 😀 ...nikdy sme neriesili co kto plati, muz ako ho poznam by sa pod zem prepadol od hanby ze riesime kolko ma kto zaplatit, proste sme manzelia tak je vsetko spolocne...mame dva ucty, kazdy z nas ma od nich karty...akurat ze moj ostava cely a platime z muzovho...obcas nieco vacsie zatiahneme z mojho. Taha nam na 50 a popravde ked toto citam som zvedava ako to budu riesit moje deti...pozeram ze doba sa zmenila alebo mozno len my dvaja sme mali na seba stastie ze sme sa zhodli v nazore na peniaze v partnerstve a potom manzelstve.

debra
21. feb 2021

Ja zijem s priatelom a mameho maleho syna.Zatial som na rodicovskej.Kedze byvame v dome s rodicmi platime 100eur najom.Z toho 50eur ja 50eur on.Povedal ze nebude za mna platit a moju dceru(z predosleho vztahu).Aj to mu musim povedat kazdy mesiac aby dal tych 50eur.Potraviny kupujeme pol na pol.Oblecenie malemu vacsinou kupujem len ja.Co najlacnejsie.Sam od seba mi na neho neda,musim pytat a doprosovat sa

nikyball
21. feb 2021

@debra to ako môžeš byť s takým lakomcom? ☹

debra
21. feb 2021

@nikyball uvazujem uz davnejsie o rozchode lebo toto sa neda uz dalej znasat.Nielen co sa tyka financii je tam ovela viac inych vztahovych veci.Jeho pristup a chovanie sa uz neda tolerovat...okrem toho peniaze nema na ucte,lebo ucet nema ale ma ich u svojich rodicov aby som mu naaahodou nevzala a nekupila nieco malemu alebo nedala nasim za energie

loginexistuje
21. feb 2021

@debra cize jemu prispievaju na byvanie tvoji rodicia (za 50 by asi tazko mal niekde ubytko) sex ma zadara aj pranie varenie
no nezda sa ti to hlupe najma voci tvojim rodicom ? ak by si ho poslala prec a platil ti vyzivne si na tom pnhodne lepsie takto okradas svoje deti a rodicov

nikyball
21. feb 2021

@debra hrozný sebec. Prajem ti aby sa to čím skôr vyriešilo v tvoj prospech. Ja by som s takým človekom nevedela žiť a späť v jednej posteli

mamandrea
21. feb 2021

U nás od začiatku platí dohoda. Jeden účet, na ktorý máme prístup obaja. Na účet prispievame rovnako, väčšinou príjmu a konzultujeme len väčšie výdavky (napr. kúpa sušičky aktuálne 😁) . Okrem toho má každý vlastný účet na podnikanie/prácu, koníčky, darčeky atď. Po príchode mimi sa len zmení pomer mojich príspevkov (asi).

mamandrea
21. feb 2021

@debra Tak to môžeš byť radšej sama. Keď som rozbiehala živnosť, platil partner viac ako rok všetko úplne sám. Dnes zarábam viac ako on a preto dávam zase viac ja. Partnerstvo je v prvom rade o vzájomnej podpore.

sticker
sense
21. feb 2021

@debra daj si určiť na malého výživné na to máš nárok aj keď spolu žijete... A nemusíš sa doprosovat takti ti bude mať určené súdom...

debra
21. feb 2021

@sense rozmyslala som uz aj nad tym.Myslis si ze 150eur na 3rocne dieta,ktore ma este aj abkm je primerane?

debra
21. feb 2021

@nikyball ano je sebecky a obcas nadradeny ci arogantny.Ale ma az prilis velke ego.

loginexistuje
21. feb 2021

@debra samozrejme kludne aj na 200 eur zacni a ak tak ti znizia

loginexistuje
21. feb 2021

@debra a jeho posli prec naco ti je taka gula na nohe

debra
21. feb 2021

@loginexistuje ano uz je najvyssi cas..toto by zrejme ziadna nestrpela mať doma.

avanka
21. feb 2021

@anja27 my sme boli asi zvláštny pár od začiatku..začali sme spolu bývať pred 16 rokmi v mojom byte,ktorý som dostala od rodičov, vtedy ešte priateľ mi prispieval na nájom a stravu..po cca 2 mesiacoch zrušil svoj účet,dal si posielať výplatu na môj a od začiatku sme hospodárili spolu..spolu sme platili aj leasing na auto,aj pôžičku,ktorú vtedy mal..po 2 rokoch sme sa vzali a fungujeme tak doteraz..jeden spoločný účet s dvoma kartami,1 spoločný setriaci účet,kam každý mesiac posielame peniaze z bežného účtu,ktoré neminieme..niekedy je to 500€ niekedy viac..

sense
21. feb 2021

@debra to neviem záleží od výdavkov skr na dieťa máš plus aký má on príjem

sidon
3. apr 2023

@debra ako sa ti vyvinul vzťah s priateľom, začal sa viac starať aj finančne?

jesenzima
3. apr 2023

My sme to mali tak (pred deťmi a sobášom) a aj stále máme, že z môjho účtu platíme pravidelné mesačné výdavky, z mužovho účtu platíme nákupy, benzín, oblečenie ... Či to je 50/50 neriešime, ani sme neriešili.. peniaze,ktoré neminieme, máme odložené ako spoločne úspory ...

Strana
z3